Pozdrav,
Prošlu srijedu sam uplatio nekom 200kn na raćun da naruči iPhone iz Njemačke (Cijena iPhone-a 6s Plus 32gb 2800). I on je to "naručio", trebalo je doći u srijedu, došlo u četvrtak on mi je poslao OverSeasom u petak (znači jučer mi je trebalo doći) no nije.
Mogu dati i račun na koji sam uplatio ako bude potrebno.
Dali netko ima sličnih iskustva?
...
Samo plaćanje preko "PayPala". Ja sam isto nešto tako kupovao na njuškalu, kaže može pouzeće, može "PayPal", ja odabrao ovo drugo i uredno stiglo, jes da je poslano iz nekog mjesta, nikad čuo, ali sam dobio ono što sam naručio.
Ovo je bio odgovor na njuškalu:
Pozdrav,
Mobiteli se naručuju iz Njemačke i rok isporuke je 5 radnih dana. Uređaji su novi, nikad korišteni. Imaju europsku garanciju koja vrijedi u svakom ovlaštenom servisu i posjeduju račun. Preuzeti se može osobno ili pouzećem naravno uz mogućnost provjere prije plaćanja. Polog prije narudžbe je od 150-200kn, što se oduzima od ukupne cijene koju plaćate kod preuzimanja. Ako vam ne odgovara polog i moji uvjeti, molim vas nemojte se niti javljati, jer cemo samo gubiti uzalud vrijeme pošto do dogovora nećemo doći. Polog se vraća u slučaju da uređaj ne bude isporučen u navedenom roku ili ako vam kod preuzimanja nešto ne bude odgovaralo. Ako vam odgovara sve javite se na mail adresu mariokirin@yahoo.com zbog dogovora oko modela uređaja, memorije i narudžbe općenito. Lijep pozdrav
Podatci za uplatu:
IBAN : HR1225030071011111116
MODEL:HR00
POZIV NA BROJ: 6245649262
MARIO KIRIN
Evo barem nešto da se još netko ne sj*be.
Svaka škola se plaća!
Ili kupnja, na ruke ili nekog pouzdanog (poznatog) sve ostalo, a da se tiče njuškala i slanja na "neviđeno" je rizik..
Ovo je bio odgovor na njuškalu:
Pozdrav,
Mobiteli se naručuju iz Njemačke i rok isporuke je 5 radnih dana. Uređaji su novi, nikad korišteni. Imaju europsku garanciju koja vrijedi u svakom ovlaštenom servisu i posjeduju račun. Preuzeti se može osobno ili pouzećem naravno uz mogućnost provjere prije plaćanja. Polog prije narudžbe je od 150-200kn, što se oduzima od ukupne cijene koju plaćate kod preuzimanja. Ako vam ne odgovara polog i moji uvjeti, molim vas nemojte se niti javljati, jer cemo samo gubiti uzalud vrijeme pošto do dogovora nećemo doći. Polog se vraća u slučaju da uređaj ne bude isporučen u navedenom roku ili ako vam kod preuzimanja nešto ne bude odgovaralo. Ako vam odgovara sve javite se na mail adresu mariokirin@yahoo.com zbog dogovora oko modela uređaja, memorije i narudžbe općenito. Lijep pozdrav
Podatci za uplatu:
IBAN : HR1225030071011111116
MODEL:HR00
POZIV NA BROJ: 6245649262
MARIO KIRIN
Evo barem nešto da se još netko ne sj*be.
Svaka škola se plaća!
Ili kupnja, na ruke ili nekog pouzdanog (poznatog) sve ostalo, a da se tiče njuškala i slanja na "neviđeno" je rizik..
Sam sam i bio svjestan rizika, ali je lik imao dobru priču i bio dosta uvjerljiv. Ne znam dali mogu još nešto napraviti? Da idem na policiju, sigurno nisam jedini prevaren..
EDIT: IBAN je račun banke. Ne kužim kako je on dobio novce.
Pozdrav,
Prošlu srijedu sam uplatio nekom "Mariu Kirin" 200kn na raćun da naruči iPhone iz Njemačke (Cijena iPhone-a 6s Plus 32gb 2800). I on je to "naručio", trebalo je doći u srijedu, došlo u četvrtak on mi je poslao OverSeasom u petak (znači jučer mi je trebalo doći) no nije.
Korisnik na njuškalu je bio: Matst, iz Splita
Sad si još ok i prošao, 200kn, neki tako spuše i po 1000kn.
Idući put, umjesto da naručuješ preko nekog drugog, naruči sam. Ili ako kupuješ preko njuškala, kupuj uživo. Zbog čega bi ti on trebao uzet tih 200kn? Zašto naručuje tek kad mu netko uplati? Šta nije logičnije da ih ima barem 2, 3 u "rezervi". Koji je njemu profit ako ti prodaje 6S 32gb za 2800 kn? Smrdi do neba, pazi se i nemoj biti naivan idući put.
Otidi na policiju. IBAN jest racun u banci ali ti imas podbroj, to ti je ovo poziv na broj, koji je broj njegovog racuna. Lako ce ga policija naci.
Pošto piše da u slučaju problema ima pravo na povrat tog pologa, neka to i zatraži. Nemamo priču s druge strane, tako da smo možda i mi u krivu. Ako dobije nazad novce od pologa, sve 5.
Sam sam i bio svjestan rizika, ali je lik imao dobru priču i bio dosta uvjerljiv. Ne znam dali mogu još nešto napraviti? Da idem na policiju, sigurno nisam jedini prevaren..
Pa da nema priču, ne bi ti uspio uzet tih poklonjenih 200kn, ko zna kolko je još ljudi sijelo na njegovu spiku..
A gle probaj nekaj s policijom dogovorit, pošto imaš IBAN..
Sreća u nesreći što nije veliki iznos, ovo nek ti bude opomena, pripazit ubuduće i ne uplaćivat unaprijed..
Pošalji Njuškalu mail, da maknu varalicu, znam da to neće puno pomoć, al neko će drugi naletit i uzet će mu novce..
Odgovorio mi je na mail da će mi vratiti novce ako danas ne dođe mobitel.
Al opet to je Overseas, kad su oni išta dostavili na vrijeme?

Pozdrav,
Prošlu srijedu sam uplatio nekom "Mariu Kirin" 200kn na raćun da naruči iPhone iz Njemačke (Cijena iPhone-a 6s Plus 32gb 2800). I on je to "naručio", trebalo je doći u srijedu, došlo u četvrtak on mi je poslao OverSeasom u petak (znači jučer mi je trebalo doći) no nije.
Korisnik na njuškalu je bio: Matst, iz Splita
Meni te nije žao.
Al u mudima jedne krave.
Jesi dobio novac/mobitel?
Nisam još, rekao je sljedeči tj da opet šalje i dobit ću broj pošiljke u Overseasu.. ako ne onda "vraća" novce.
Javim kako je prošlo.
Nisam još, rekao je sljedeči tj da opet šalje i dobit ću broj pošiljke u Overseasu.. ako ne onda "vraća" novce.
Javim kako je prošlo.
Prijavi ga policiji ODMAH!
Laže naravno, više se ne bude ni javio.
Javim kako je prošlo.
I ti si se složio s tim? Budeš dobio ili ciglu ili kiflu
Da ne citiram sve, ali večina priča gluposti.
Ovaj račun koji si ti stavio ti je glavni račun sberbanke - HR12 2503 0071 0111 1111 6., a poziv na broj odobrenja nije ni tekući ni žiro ni ništa slično. Mislim da se radi o nekoj kartici tipa - kreditna, na rate ili sl. Znaći ti si mu uplatio lovu na neku karticu...
Tu mu neki sugeriraju da ode na policiju . Daj nemojte lika zajebavat...pa koji će se policajac zajebavat zbog 200kn. Minimu za prijavu je 2000kn.
Šta može napravit. Možeš podnijet zahtjev(reklamaciju) za povrat sredstava u Sberbanku., oni će zaprimit., potom će kontaktirat vlasnika(tog Kirina) i zatražit odobrenje. Ako vlasnik neda odobrenje - piši propalo.
Da ne citiram sve, ali večina priča gluposti.
Ovaj račun koji si ti stavio ti je glavni račun sberbanke - HR12 2503 0071 0111 1111 6., a poziv na broj odobrenja nije ni tekući ni žiro ni ništa slično. Mislim da se radi o nekoj kartici tipa - kreditna, na rate ili sl. Znaći ti si mu uplatio lovu na neku karticu...
Tu mu neki sugeriraju da ode na policiju . Daj nemojte lika zajebavat...pa koji će se policajac zajebavat zbog 200kn. Minimu za prijavu je 2000kn.
Šta može napravit. Možeš podnijet zahtjev(reklamaciju) za povrat sredstava u Sberbanku., oni će zaprimit., potom će kontaktirat vlasnika(tog Kirina) i zatražit odobrenje. Ako vlasnik neda odobrenje - piši propalo.
Poziv na broj je skraćeni broj njegovog računa. Djelimično si u pravu kad kažeš da je to kartica ali svaka kartica ima broj koji istovremeno je veže za račun, nije to prepaid telefon koji odeš na kiosk pa uzmeš bez ikakvih podataka. Inače kada se plaća na glavni račun banke mora se navesti podbroj da bi sistem znao na koji račun da rasporedi. Ovo znam jer radim na platama i znam kako funkcioniše.
A to da se policija neće zajebavati za taj novac, tu si u pravu.