Kupnja Iphone-a hitno :)

poruka: 21
|
čitano: 4.658
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok :)

Imam 2 pitanja,

1. planirala sam si kupiti Iphone 4 ili Iphone 4s u vipu preko mamine pretplate i zanima me hoću li ga moći dekodirati kako bi ga mogla koristiti sa svojom tele2 karticom, di se to radi, oće li onda biti ?? jailbrejkan ?? i hoće li sve funkcionirati normalno?

2. dečko mi radi u americi, i predložio mi je da mi on kupi Iphone 4s tamo i da ga tamo dekodira kako bi išao na sve mreže, pa mene zanima jel iphone kupljen u americi i dekodiran tamo radi kod nas sa tele2 karticom?

hvala ko god ima neki koristan odgovor, jer nemam pojma kad se radi bilo o dekodiranju, o unlockanju, jailbrejkanju i ne znam ni ja šta ne kad je u pitanju apple-ova tehnologija

:))))))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne možeš da "dekodirati" da sa jedne mreže radi na svima.

:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jedina mogucnost je da tvoj decko u SAD-u kupi tvornicki otkuljan iPhone. S naglaskom na tvornicki otkljucanog.

2 0 hvala 0
15 godina

Za sada, govorim o najnovijem iosu na iPhone 4 ili 4s nema otkljucavanja. Znaci, jedino kako ce ti raditi tele2 kartica je kupovina tvornicki otkljucanog mobitela. Nazalost, kod nas se ne prodaje, tako da jedino izvana ga mozes dobiti. Ja sam imao srece pa sam na njuskalu upiknuo jednog i tele2 radi normalno.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
A di se u Americi može kupiti tvornički otključan, u Ejpl dučanu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Kupnja Iphone-a hitno :)
Diplomat kaže...
A di se u Americi može kupiti tvornički otključan, u Ejpl dučanu?

Tako je. :)

15 godina

Mislim da da. Na netu ima opcija za kupovinu otkljucanog. Ali je skup ko sam vrag.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Može se i u Hrvatskoj kupiti otključani model. Ovisno o količini GB košta negdje između 7500-8500 kn. Također se može kupiti i u Italiji (Trst) i kostaju oko 650€, a ima i u Mađarskoj Apple Store gdje se vjerojatno može kupiti otkljucani model.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 15:37 (Dom031).

0 0 hvala 0
14 godina
koliko ja znam unlock za 4s ce doc kad i jailbreak znaci vrlo uskoro ja trenutno u svojem 4s-u nemam ni jednu karticu kad je zakljucan na vip pa zato imam jos i nokiu 3310 da mogu zvati itd :)
Nikad te necemo zaboravit. R.I.P Steve Jobs!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Doci ce jedino sa gavey sim karticom... :) Onda updates na novi ios i mozes ju baciti. Ne vjerujem da ce softwareski doci posto se imei mora staviti na white listu kod apple-a.

14 godina
neaktivan

hvala :)

sad još jedno zaključno pitanje, može li se iphone 4 kupljen u vipu dekodirati?

0 0 hvala 0
15 godina

Niti jedan se iphone 4 ne moze dekodirati, moze se otkljucati tako da kupis jednu karticu (gavey sim) koja ide ispod tvoje kartice i onda prodela. Ali to samo na starijem basebandu i iosu sto sigurno nije kada ga kupis novog.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Niti jedan se iphone 4 ne moze dekodirati, moze se otkljucati tako da kupis jednu karticu (gavey sim) koja ide ispod tvoje kartice i onda prodela. Ali to samo na starijem basebandu i iosu sto sigurno nije kada ga kupis novog.

znači hoćeš mi reći ako želim imat iphone u hrvatskoj moram biti il vip il simpa ili ga platit milijune kako bi ga imala na tele 2?

17 godina
odjavljen

hehe, tak nekak, al razmisli o prelasku na neku drugu mrezu, ako nisi na pretplati, imas BonBon i Tomato kao jeftinije varijante, a mogu se koristit u iPhone-u.

0 0 hvala 0
14 godina

ma sta ce ti iphone rade kupi battlefield bad company 2  od mene  {#} sori za offtopic

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Leryan kaže...

Doci ce jedino sa gavey sim karticom... :) Onda updates na novi ios i mozes ju baciti. Ne vjerujem da ce softwareski doci posto se imei mora staviti na white listu kod apple-a.

Ne, MuscleNerd je potvrdio uspješan ulaz u bootloader(4S, ne 4), te to znači SW unlock(koji onda radi na bilo kojem iOSu, samo moraš paziti da updateaš sa customFW). IMEI se ne mora stavljati na nikakvu listu, SW unlock dodaje daemon koji pri bootanju dodaje novi "sloj" bootloaderu te mjenja postupak potvrde SIM kartice. Lista je za službeno unlockane telefone koji se prodaju zaključani, a otključavaju se prvim spajanjem na iTunes.

Leryan kaže...

Prvi modeli iPhonea 4 se mogu dekodirati(nije bitan model, ali to su oni koji su došli s 4.0FW), a tu mogućnost su zadržali samo ako su updateani s customFW i ostali na 1.59.00 bootloaderu

@autor

Trenutno je jedini način da iPhone koristiš na tele2 da kupiš otključanog(7500kn u hr, $600 u US), ali najvjerojatnije će uskoro(2 mjeseca max.) izaći i softverski unlock za 4S, no nemoj sad kupiti i osloniti se na to, ništa nije sigurno, a i moraš dosta razmišljati o tome da ga ne izgubiš(slučajno ideš na OTA update i možeš se pozdraviti s tele2)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 11:20 (power_user).
17 godina
odjavljen

Softwerski unlock je najavljen samo za 4S,a ne za 4 !

1 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Softwerski unlock je najavljen samo za 4S,a ne za 4 !

Da, ispustio sam taj "detalj".

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina

U svakom slucaju, meni je to sve previse za zajebavat se pa sam uzeo tvornicki otkljucanog. Fino radi bez brige, stabilno bez prethistorijskog BB i update zagarantiran.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

može li se ili ne može i phone kupljen u vipu dekodirati na tele 2 mrežu i koliko to košta, i gdje se to radi? hvala

15 godina
Pa sve ovisi o verziji firmware-a i basebanda
robimarko@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice