"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Tražim zamjenu za LG G3 pa me zanima Xiaomi u tom rangu oko 5.5",octacore ili quad...ako netko ima preporuku za neki određeni model nek slobodno kaže

thug life... R.I.P. Marco Simoncelli
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Xiaomi redmi note 3 pro ili Xiaomi redmi note 4?

Koji ima bolju kameru, bolje se ponasa u radu i tako te stvari? Te naravno kakvo je sve to u odnosu na cijenu?

0 0 hvala 0
14 godina
6996 kaže...
Xiaomi redmi note 3 pro ili Xiaomi redmi note 4?

Koji ima bolju kameru, bolje se ponasa u radu i tako te stvari? Te naravno kakvo je sve to u odnosu na cijenu?

Hitno je?

Ako nije, pričekaj Note 4X

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
10 godina
neaktivan
Ma nije hitno no zanima me posebno odnos kamera ova 2 uređaja
Ovo mi treba za oca pa me zanima ima li smisla nadoplatiti za RN4

0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, ima tko kakav savjet kako da postupim ovdje? Nije mobitel u pitanju, ali tema za AliExpress nije nešto aktivna, vjerujem da ovdje ima više ljudi koji bi mogli pomoći. Znači kinezi su mi poslali krivu masku za mob...

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
A gle, s takvim stvarima se prvo njima javis s problemom a ne da odma otvaras dispute, meni su i kaljena stakla ponovo slali bez problema...

A to da je kriva maska.. Koji mob imas? Jer sam isto narucival za nekog alcatel pop 4 il koji tocno model, da bi na kraju kad je stigla, skuzil da sam narucil za 3g model a ne za 4g model koji se malo razlikuje :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je, da. Teško je reći jel si se ti zahebo u narudžbi ili su krivo poslali.

Ako oni priznaju grešku, poslat će ti ponovo isprvanu.

Ja s tim nikad nisam imal problema.

Baš sad zadnje, naručio 3 futrole za mob, poslal je jednu.

Sad čekam da dođu još 2, pa onda potvrđujem da je sve OK.

dak
17 godina

pa povuci "dispute" i čovjek ti šalje drugu masku, to je normalna stvar da se greške dogode, samo što moraš opet čekat da ti dođe

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
A gle, nekad krivo posalju, a nekad stvarno na kraju skuzis da si krivo narucio, ko ja 3 maske haha :D kad ides kupit po nazivu u hr a ne ides u postavkama pogledat tocan model(4070d il kaj vec pise) :D
13 godina
neaktivan

Limit mi je 1000kn, našao sam ovdje otprilike ono što mislim da je za taj novac dobar izbor,

ali kako nisam nikada kupovao u Hong Kong Goldway trgovini, nisam siguran dali se

sa odabirom „Sellers Shipping Method“ izbjegava okopavnje s našom carinom.

Na slici se vidi koje stavke sam izabrao (slično kao i u TopOne samo što su on i dolar

pomahnitali) Molim one koji imaju iskustva s tim trgovcem i načinom koje nude

da potvrde dali je to baš sve tako.(ne kupujem sebi, pa moram biti oprezan)

0 0 hvala 0
14 godina

Ne, moraš platiti PDV+ troškovi carine s tim načinom slanja.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opalaa !! kaže...

pa povuci "dispute" i čovjek ti šalje drugu masku, to je normalna stvar da se greške dogode, samo što moraš opet čekat da ti dođe

Na Aliju se dispute poteže 2 dana prije isteka zaštite, sve do tada prodavač ima lufta da ti isporuči uplačenu robu.

Ne zaboravite da na Aliu prodavači ocjenju i vas.

dak
15 godina
felicija kaže...

Limit mi je 1000kn, našao sam ovdje otprilike ono što mislim da je za taj novac dobar izbor,

ali kako nisam nikada kupovao u Hong Kong Goldway trgovini, nisam siguran dali se

Na slici se vidi koje stavke sam izabrao (slično kao i u TopOne samo što su on i dolar

Točno tako, ne plaća se PDV-e. Pročitaj na Telekinezi.

Cromaki kaže...

Ne, moraš platiti PDV+ troškovi carine s tim načinom slanja.

Po ovome tvome ispada da se plaća, što nije istina.

14 godina

Možda sam pogriješio ali iz iskustva znam da se PDV ne plaća samo ako se šalje sa DHL/GLS-om i piše no customs duty što nije u slučaju kod navedenog web shopa gdje je linkan mobitel.

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
felicija kaže...

Da, izborom „Sellers Shipping Method“ izbjegavaš plačanje PDV-a kod nas u toj trgovini,

ALI, mobitel koji si odabrao nije moguće kupiti tim izborom (nije dostupno)

Traži dalje.

dak
13 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Da, izborom „Sellers Shipping Method“ izbjegavaš plačanje PDV-a kod nas u toj trgovini,

Traži dalje.

Molim te pojasni gdje se može vidjeti da nije dostupno.

15 godina
felicija kaže...
dak0001 kaže...

Traži dalje.

Molim te pojasni gdje se može vidjeti da nije dostupno.

Mobitel se MOŽE kupiti....dostupan je u ograničenim količinama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 21:31 (bodija).
13 godina
neaktivan

Eto ti sad na, ja se požurio i dotičnoj ga pokazao

ona oduševljena kaže da joj se sviđa, da baš takvog voli ni velikog ni malog.

Sad joj moram reći žao mi ali nema, pomolite se za mene.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čini se da me je cashe na chromi zavebaval, sad je dostupno.

Možeš izabrati tu opciju + 17 i kusur $. Netko je na nekom forumu pisao da mu je sa tom opcijom došlo bez PDV-a.

Jedino što u toj opciji nemaš praćenja, pa kad stigne-stigne.

dak
9 godina
neaktivan

Koji bi mobitel preporučili do 1000kn sa solidnom kamerom ili je to sve isto u tom rangu? Nisam neki prezahtjevni korisnik, čisto da mogu zvat, poslat poruku, viber, whatsapp i to je to. Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala na trudu, nije to to. Ako pažljivije pogledaš slike vidi se da staklo nije do kraja. Što je još gore, kako nije zakrivljeno, na rubu tog stakla (na čitavom rubu, kod mojega i gore kod slušalice i dolje kraj tipki) ti kaljeno staklo bude "u zraku" dva-tri mm od ruba.

To izgleda ovako:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/31JSeOf41LL._SL256_.jpg

Izgleda još gore jer staklo ne pokriva čitav ekran i još se odljepljuje.

Jbg.

Ovo staklo je za Mi5s plus koji je veći, za mi5s koji ima senzor otiska prsta na srednjoj tipki dolje na treba biti otvoreno.

Pogledao sam poslije kako si mi napisao za Aliexpress dosta trgovina, ali sve je nažalost isto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 15:46 (Interland).
11 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima. Ljetos sam kupio iPhone SE jer sam imao neki stari Lenovo a i da isprobam nešto drugo da nije Android. Dojadio mi je nakon par mjeseci jer je jako ograničen itd., nebitno. Uzeo bi nekakav Android da je recimo do 2000kn (sa webshopa, topone, honorbuy nije bitno).

Ono što je meni bitno na mobitelu jest da ima solidnu kameru (koliko može biti u tom srednjem rangu) i da je developer community dobar. Po mom sudu što se tiče developinga Xiaomi mi se čini kao najbolji izbor. E sad, trebam vašu preporuku, nabacite neke adute koji bi mogli biti dobri. Ja sam osobno gledao Redmi Pro i Mi4 (3/64GB verzija). Isplati li se u 2017. uzeti Mi4 koji je izašao 2014. godine i može li on konkurirati ostalima u tom rangu? Da sačekam možda koji tjedan još ima li čega na vidiku što bi trebalo izaći? Hvala vam puno.

0 0 hvala 0
13 godina

ima tko za Gearbest kakav promo kod može na PP

Izvinjavam se za off topic

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Isto razmisljam uzeti taj mob, imali itko iskustva/znanja o tom phabletu? Hvala.
16 godina
Duksi kaže...

Koji bi mobitel preporučili do 1000kn sa solidnom kamerom ili je to sve isto u tom rangu? Nisam neki prezahtjevni korisnik, čisto da mogu zvat, poslat poruku, viber, whatsapp i to je to. Hvala.

Xiaomi Mi4c 2/16. Sad je oko 900 kn. imam ga skoro godinu dana i zadovoljan sam s njim. kamera dosta dobra

14 godina

Može link gdje ga ima za kupiti za te novce (Mi4c)? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 16:36 (milinho).
16 godina

http://forum.telekineza.com/

jednom korisniku je došao, ali ga prodaje jer mu je stigao još jedan novi mob.

bio je jedno vrijeme 900 kn, sad je skuplji.

10 godina
neaktivan

Za 10 dana kupujem mob, planiram dati 1500-2000 kn  max.

U igri su: Leeco le max2 i Xiaomi redmi pro

Ako netko naleti na kakvu akciju slobodno neka javi :D

0 0 hvala 0
15 godina

Marko92 - frend bi također kupio Redmi Pro, da li si našao možda gdje je najjeftiniji? Uzeo bi 3GB/32GB jeftiniju varijantu ili do 1500kn.

Šteta što nema više Top One..

Sad sam gledao cijene u poznatijim shopovima, ali nemam informaciju za sve da li prolazi bez carine tj. PDV-a pa nisam siguran gdje je najjeftiniji:

1. Aliexpress HongKong Goldway - 64GB/Helio X25 - 187,99+17,89 (dostava) = 205,88USD - ukupno(cca): 1480kn

2. Giztop - 32GB/Helio X20 - 189,00 = ukupno(cca): 1360kn

3. HonorBuy - 32GB/Helio X20 - 189,99 = ukupno(cca): 1370kn EDIT: ide i dostava od 30EUR pa je ukupno(cca): 1615kn

To su super cijene, jedino je pitanje da li prolazi Giztop koji na stranici tvrdi da je "No customs tax", da li iz HonorBuy EU skladišta prolazi bez carine i dali na Aliexpress prolazi bez carine s ovom dostavom? Pa ako netko može potvrditi bio bi mu jako zahvalan...

Preostaju jedino onda još:

1. Grossoshop - 64GB/Helio X25 - 228,25 + cca 20 USD (neka dostava ako sam dobro skužio) = ukupno(cca): 1800kn

2. GeekBuying - 32GB/Helio X20 - 199,99 što je cca 1440kn ali ne vjerujem da prolazi bez PDV-a pa bi isto izašlo oko 1800kn

3. Geabest - 32GB/Helio X20 - 189,99 što je cca 1430kn ali ne vjerujem da prolazi bez PDV-a pa bi isto izašlo oko 1800kn

Bilo bi super kad bi netko mogao prvi post ažurirati s informacijom gdje i na koji način se može izbjeći carina sad kad nema Top One...

giztop giztop
honorbuy honorbuy
★★★★★☆
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 14:26 (nani_cropes).
16 godina
moderator
nani_cropes kaže...

Bilo bi super kad bi netko mogao prvi post ažurirati s informacijom gdje i na koji način se može izbjeći carina sad kad nema Top One...

Bilo bi super kad bi mi netko napisao te informacije pa da ih ubacim :)

Želite zaraditi dok kupujete preko interneta? Registrirajte se. http://bit.ly/mcashback
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 14:57 (XXX-Man).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice