"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
kexzoR kaže...

evo jos malo istine o xiaomiju, na forumu se javljaju ljudi kojima je mobitel "zaglavljen" u bootloopu,ti ljudi su zahtijev za otkljucavanjem bootloadera poslali prije DVADESET DANA,da bi im xiaomi odbio taj zahtjev iz nepoznatog razloga,sada ti ljudi moraju cekati jos 20 dana kako bi mogli poslati novi zahtjev, sposobnost xiaomija se jos vidi u tome sto su im trebala "samo" 2 tjedna kako bi preveli(unlock aplikaciju) nekoliko recenica s kineskog na engleski,a s tim prevodjenjem se hvale kao da su napravili ne znam ni ja što,toliko o xiaomiju,to sve mozete ocekivati ako kupite xiaomi. meni je sada jako zao sto nisam uzeo one plus two umjesto mi4c.

Objasni mi zasto otkljucavas bootloader,radi rootanja/stavljanja custom ROM-a ?

Kad vec kritiziras Xiaomi,pogledaj kako je na Samsungu i prouci Knox te na LG-ju.

Proizvodacevo pravo je da ti zabrani neovlasteno prckanje po softveru i stavljanja raznoraznih skuhani rom-ova od xy pojedinaca.

13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...
kexzoR kaže...

evo jos malo istine o xiaomiju, na forumu se javljaju ljudi kojima je mobitel "zaglavljen" u bootloopu,ti ljudi su zahtijev za otkljucavanjem bootloadera poslali prije DVADESET DANA,da bi im xiaomi odbio taj zahtjev iz nepoznatog razloga,sada ti ljudi moraju cekati jos 20 dana kako bi mogli poslati novi zahtjev, sposobnost xiaomija se jos vidi u tome sto su im trebala "samo" 2 tjedna kako bi preveli(unlock aplikaciju) nekoliko recenica s kineskog na engleski,a s tim prevodjenjem se hvale kao da su napravili ne znam ni ja što,toliko o xiaomiju,to sve mozete ocekivati ako kupite xiaomi. meni je sada jako zao sto nisam uzeo one plus two umjesto mi4c.

Objasni mi zasto otkljucavas bootloader,radi rootanja/stavljanja custom ROM-a ?

Kad vec kritiziras Xiaomi,pogledaj kako je na Samsungu i prouci Knox te na LG-ju.

Proizvodacevo pravo je da ti zabrani neovlasteno prckanje po softveru i stavljanja raznoraznih skuhani rom-ova od xy pojedinaca.

bootloader moram otkljucati kako bih mogao mobitel koristiti,sada se nalazi u bootlopu i ne mogu nista s njim,zato i jesam ljut i razocaran.koliko ja znam taj isti prozivodjac je poslao na trziste taj isti mobitel s OTKLJUCANIM bl i takav sam ga kupio dok oni nisu sve sjebali. uostalom zar nije malo glupo to što dosta ljudi nece moci koristiti svoj mobitel 2 mjeseca? ovo što xiaomi radi je krađa, i sta njih boli k sta cu ja raditi sa SVOJIM mobitelom i sto cu otkljucavanjem bl-a ugroziti SVOJE podatke jer taj sam mobitel platio SVOJIM novcem i on je moje vlasništvo i koristit cu ga kako ja zelim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 12:58 (kexzoR).
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

kaj mislis da su drugi proizvodaci nesto bolji? Proslu godinu su prodali 60 miliuna uredaja i logicno je da neki od njih su tvornici sa greskom. To nije njihova greska nego tvornicka i zato molim te prestani kenjati bez razloga po xiaomiu. Imao si peh i nista vise. Pogodilo te najgore vrijeme kada ce ti se mob pokvariti i eto sta je tu je. Cekaj despute na paypalu ili ne znam sta vise, mi ti tu nemozemo pomoci. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kexzoR kaže...

bootloader moram otkljucati kako bih mogao mobitel koristiti,sada se nalazi u bootlopu i ne mogu nista s njim,zato i jesam ljut i razocaran.koliko ja znam taj isti prozivodjac je poslao na trziste taj isti mobitel s OTKLJUCANIM bl i takav sam ga kupio dok oni nisu sve sjebali. uostalom zar nije malo glupo to što dosta ljudi nece moci koristiti svoj mobitel 2 mjeseca? ovo što xiaomi radi je krađa, i sta njih boli k sta cu ja raditi sa SVOJIM mobitelom i sto cu otkljucavanjem bl-a ugroziti SVOJE podatke jer taj sam mobitel platio SVOJIM novcem i on je moje vlasništvo i koristit cu ga kako ja zelim.

Trebali bi takve stvari jasno istaknuti

Moj tata ima neku karticu poput token za jednu banku. Izgleda na prvi pogled kao kreditna kartica ali kada pogledam blize to je kao neki mini kalkulator bolje da kazem token :) 

Na kartici piše jasno, da je kartica u vlasnistvu banke, bez obzira dali je ostečena ili cemo prestati koristiti njihove usluge da karticu treba vratiti banci. 

I mene smetaju takve stvari kada rade, ja zelim da to mogu raditi tj da mogu otklučati bootloader, vidio sam da HTC to isto radi i jos neki poznati proizvodači. Inače slazem se sa time da je to njihovo pravo ali ako vec kupujemo mobitel neka jasno bude istaknuto da mobitel ima zaključani bootloader, da kupac bude upoznat sa time prije kupovine.  

13 godina
protjeran
Gam3r kaže...

kaj mislis da su drugi proizvodaci nesto bolji? Proslu godinu su prodali 60 miliuna uredaja i logicno je da neki od njih su tvornici sa greskom. To nije njihova greska nego tvornicka i zato molim te prestani kenjati bez razloga po xiaomiu. Imao si peh i nista vise. Pogodilo te najgore vrijeme kada ce ti se mob pokvariti i eto sta je tu je. Cekaj despute na paypalu ili ne znam sta vise, mi ti tu nemozemo pomoci. 

ja ni ne trazim vasu pomoc,samo hocu reci da xiaomi nije savrsen i da ljudi znaju neke stvari prije nego sto kupe njihov mobitel,kako je jebeno moguće da ljudima kojima je brickan mobitel odbiju zahtjev za otkljucavanjem bootloadera???

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 13:18 (kexzoR).
12 godina
neaktivan

Ja imam 6 Xiaomi proizvoda i za svaki imam samo pohvale. Najbolji su!!!

3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Clueso kaže...

i ja sam bio zadovoljan sa svojim uredjajem dok oni nisu usrali stvari.

9 godina
neaktivan

moja iskustva sa xiaomijem su isto nazalost relativno negativna,naime narucivao sam vec u par navrata i prije je bilo recimo ok uz skidanje novog roma mob je bio upotrebljiv,,,medutim nedavno sam narucio mob koji je dosao i sa njim nista nemogu zaglavljen je trazio sam kljuc koji nikako da pošalju pod nekim izgovorima tako da cu uzet macu od 25 kg i pretvorit ga u prah,i za meneje gotovo narucivanje sto se tice xiaomija,,,naravno svako ima svoje misljenje.E sad trebam malo pomoci od iskusnijih koji su cesto narucivali ja sam zapravo uvijek narucivao sa Everbuying stranice i oni su mi najeftiniji sto se tice cijene uredaja na svaki uredaj koji mi je stigao platio sam nekih 250 knpdv i to je sve isporuka je besplatna,e sad vidim da ima stranica kao sto su u evropskoj uniji pa me zanima dali ako kupim sa takve stranice jel na navedenu cijenu imam jos kakvih davanja za poštarinu ili nesto drugo i koliko to iznosi ,planiram naruciti lettv 1s i na Everbayu je136 eura na to bi imao davanja 250 kn i to je to vidim da ima stranica sa euro skladista gdje on stoji 150 eur ali  brza je isporuka pa me zanima dali na tu cijenu imam jos kakvih davanja poštarine i ostaloga,,,,izvinjavam se ako sam gnjavio,nadodao bih jos da sam prosli tijedan dobio doogee f5 i sa mobitelom sam odusevljen i sto se tice njegovog rada i sto se tice same izrade malo sam ga usporedivao sa svoim xaomiem redme note 2 i u vecini segmenata je bolji,sto se izrade tice xiaomi mu nije ni blizu sve funkcije savrseno rade dode bez kineskih aplikacija ,kamera i sve ostalo savrseno tako da ko se nezeli zafrkavati sa uklanjanjem kineskih aplikacija i nezeli razmisljati da ce mu mob doci  zakljucan moj prijedlog mu je da uzme dooge.znam da ce biti puno negativnih komentara na moje stavove ali iznosim svoja iskustva i ima svako pravo na svoje misljenje,trenutno radim jednu stranicu na kojoj usporedujem rad raznih mobitela pa cu vam za koji dan staviti link .poz i kriticarima i onima koji imaju moje misljenje

2 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
kexzoR kaže...
Clueso kaže...

Dosadan si kao proljev. Svatko od nas zna u koji rizik ulazi kada kupuje kineski telefon. Ne trebaš nam ti solit pamet na 10 stranica. I sam si usrao stvar.

11 godina
protjeran

Uopce nema potrebe otkljucavat bootloader

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
udarnik60 kaže...
kexzoR kaže...
Clueso kaže...

Dosadan si kao proljev. Svatko od nas zna u koji rizik ulazi kada kupuje kineski telefon. Ne trebaš nam ti solit pamet na 10 stranica. I sam si usrao stvar.

vidim da tebi nedostaje seksa pa si nervozan,ja sam ovdje dosao reci neke stvari iz vlastitog iskustva i na taj nacin pomoci ljudima pri odabiru mobitela,blokiraj me ako sam dosadan i idi se igrati sa svojim miškom da  malo ubiješ tu dosadu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 14:12 (kexzoR).
9 godina
neaktivan

Koliko ja shvaćam, a ako sam u krivu ispravi me, romovi sa xiaomi.eu za mi4c dolaze bez zaključanog BL. Mogao si lijepo stavit neki od tih romova koji izlaze svaki tjedan i ne bi imao nikakav problem, a ne eksperimentirat sa nekim kineskim dev i sl.

13 godina
protjeran
jackpot kaže...

Koliko ja shvaćam, a ako sam u krivu ispravi me, romovi sa xiaomi.eu za mi4c dolaze bez zaključanog BL. Mogao si lijepo stavit neki od tih romova koji izlaze svaki tjedan i ne bi imao nikakav problem, a ne eksperimentirat sa nekim kineskim dev i sl.

tako je,fora je u tome sto sam ja flashao njihov kineski rom ne znajuci da su na njima zakljucani bootloaderi(prije su i ti romovi dolazili s otkljucanim bl-ovima).

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 14:07 (kexzoR).
13 godina
neaktivan
kexzoR kaže...
jackpot kaže...

tako je,fora je u tome sto sam ja flashao njihov kineski rom ne znajuci da su na njima zakljucani bootloaderi(prije su i ti romovi dolazili s otkljucanim bl-ovima).

Znači išao si dirati nešto što nisi znao i krivi su oni? Daj molim te....

11 godina
protjeran
Nije nego je isel nekj delati a nije se informiral

0 0 hvala 0
12 godina
Nikako ne kužim zašto bi netko išao stavljati kineski rom, kad postoji eu rom, koji je puno bolji od kineskog, izbačene kineske aplikacije, ima playstore, savršeno preveden na hrvatski, potpuno u svemu prilagođen europi...
14 godina
neaktivan
matija410 kaže...
Nije nego je isel nekj delati a nije se informiral

Složio bih se s ovim u smislu da ako si već power-user što se tiče kineskih uređaja (znači root-anje, ROM-ovi, BL itd.), jednostavno moraš tri puta čitati i informirati se prije nego išta ideš prčkati. Običnom korisniku koji ni ne zna što je root takva stvar s Xiaomijem (ili bilo kojim drugim "brand" kinezom) neće se nikad dogoditi već će mu mob kupljen ne znam, u Hangaru ili gdje već, uredno raditi.

10 godina
neaktivan
kexzoR kaže...
jackpot kaže...

Dakle sam si išao prčlkati, zeznul si nešto, brickal mob i sad ti je kriv ko?Xiaomi... lol

daj molim te

žao mi te stvarno, kužim da si ljut i sve ali nitko te nije silio da mjenjaš rom ni ništa ako neznaš šta radiš jel tako?

Šta misliš da je to bio npr samsung i da si ga zbrickao da bi bilo bolje?

Prije češ rješenje nać baš zato što je to Xiaomi.

Xiaomi sad nešto oko tog bootloadera sere i vidjet ćemo šta će s tim biti, no to nije razlog da se pljuje po njima.

a ti zoranndrc68 gore, vidim da ti je suspenzija prošla i odma dođeš srat po xiaomiju i preporučivati doogee... očito nisi naučio, startam štopericu opet...klik

i sad ćeš napraviti stranicu na kojoj češ preporučavat doogee mobitele... jebeno stari, jebeno.

Prijateljski savjet (poslušaj, neposlušaj, kako god ti paše) - netko će ti doć na stranicu, pročitat review i otić kupiti to smeće. Čim shvati kaj je kupil (na tvoju preporuku) jao ti ga se tebi - nemoj se čuditi ako te ljudi budu naganjali po gradu. Ima takvih kao ti nekoliko koji samo to smeće "testiraju", "reviewe" rade itd. kad tad ćete hebat ježa. Kao što sam ti rekao prije, odi zarađivati na drugi način.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 19:14 (dudekzg).
13 godina
protjeran
dudekzg kaže...
kexzoR kaže...
jackpot kaže...

Dakle sam si išao prčlkati, zeznul si nešto, brickal mob i sad ti je kriv ko?Xiaomi... lol

daj molim te

žao mi te stvarno, kužim da si ljut i sve ali nitko te nije silio da mjenjaš rom ni ništa ako neznaš šta radiš jel tako?

Xiaomi sad nešto oko tog bootloadera sere i vidjet ćemo šta će s tim biti, no to nije razlog da se pljuje po njima.

a ti zoranndrc68 gore, vidim da ti je suspenzija prošla i odma dođeš srat po xiaomiju i preporučivati doogee... očito nisi naučio, startam štopericu opet...klik

i sad ćeš napraviti stranicu na kojoj češ preporučavat doogee mobitele... jebeno stari, jebeno.

Prijateljski savjet (poslušaj, neposlušaj, kako god ti paše) - netko će ti doć na stranicu, pročitat review i otić kupiti to smeće. Čim shvati kaj je kupil (na tvoju preporuku) jao ti ga se tebi - nemoj se čuditi ako te ljudi budu naganjali po gradu. Ima takvih kao ti nekoliko koji samo to smeće "testiraju", "reviewe" rade itd. kad tad ćete hebat ježa. Kao što sam ti rekao prije, odi zarađivati na drugi način.

znaci tebi je normalno da xiaomi odbije ljudima zahtijev za otkljucavanjem bootloadera i da ti isti ljudi moraju cekati 2 mjeseca kako bi opet mogli koristiti svoj mobitel? 

9 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Koji je mobitel bolji od ova 2

prvi par

drugi par

koji bi vi ovo odabrali i zasto

ako mozete meni laiku objasnit

hvala unaprijed

vase misljenje molim i kakva su vasa iskustva sa Umi mobitelima

17 godina
Od tih bih svakako isao na xiaomi redmi3 , najjaci hardwerski, kvalitetna izrada i ogromna baterija za 5" mob.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
kexzoR kaže...
dudekzg kaže...
kexzoR kaže...
jackpot kaže...

daj molim te

znaci tebi je normalno da xiaomi odbije ljudima zahtijev za otkljucavanjem bootloadera i da ti isti ljudi moraju cekati 2 mjeseca kako bi opet mogli koristiti svoj mobitel? 

2 mj je vjerojatno jer je sad nova godina itd. te ako su svima zaključali treba odraditi milijune zahtjeva.

da li je u redu ili nije neznam, ne bih još komentirao dok sve ne izađe na vidjelo ali stojim iza toga da ti nije Xiaomi prčkao po mobitelu nego ti te da ih nemožeš kriviti

13 godina
delta-hawk kaže...
delta-hawk kaže...

Koji je mobitel bolji od ova 2

prvi par

drugi par

koji bi vi ovo odabrali i zasto

ako mozete meni laiku objasnit

hvala unaprijed

vase misljenje molim i kakva su vasa iskustva sa Umi mobitelima

Citaj forum kad vec postavljas pitanja, napisano ti je stranicu ranije, punih 3 posta iza tvoga, zasto ne Umi Rome, i sto od Umia valja iz mog osobnog iskustva.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
13 godina
neaktivan

ja sam iz BiH, koja jos stranica osim coolicool nudi povracaj carine ili na kojoj su sada najpovoljnije cijene?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ratkoX kaže...

ja sam iz BiH, koja jos stranica osim coolicool nudi povracaj carine ili na kojoj su sada najpovoljnije cijene?

Nudi i pandawill ali ga ne nudi za BiH i nesto nisam ciguran da i CC vrsi povrat za BiH

9 godina
neaktivan
ratkoX kaže...

I ja sam iz BiH i imas gomilu shopova u Bih koji ti nude kineske mobitele po prihvatljivim cijenama i dobijes garanciju od njih.

Ako nesto bude popravljas mobitel kod njih,  tako da kupnja online iz BiH nije isplativa jer onda na njih placas i carinu i PDV i cekas ko zna koliko dok dobijes mobitel i onda se jos pitas hoces li dobit ispravan mobitel.

Ovako evo primjerice za prvi Meizu M2 kosta 120 $ i besplatan shiping u EU, ali BiH nije u EU.

Znaci na tu cijenu dodaj jos shiping, carinu i PDV i vrijeme koje je potrebno da ti mobitel dodje i opet dodjes do cifre od 300 KM i pitanje je hoces li dobit ispravan mobitel.

Pa ako bude problema sa mobitelom onda opet ti si taj koji mora platiti postarinu da ga tamo posaljes i onda opet cekanje.

A ako ga kupis ovdje nema postarine, odneses ga osobno i dobijes ga nazad za par dana.

Sad vidi sta ti se vise isplati, biti cicija za 10-20 maraka da prodjes jeftinije ili otici i kupiti na mjestu i mobitel dobiti odmah i sad bez sekunde cekanja

i znati 100 % da si dobio ispravan mobitel a ne pitati se i cekati tjednima i tjednima i tjeeeeeeeeeeeeeeeednima.

Jer budimo realni BiH je slijepo crijevo svijeta sto se tice bilo kakvog online shopinga i onda ti dodje skuplja tepsija nego pita narucivati bilo sto online, jer sta meni vrijedi sto oni prodaju Meizu M2 online za 120 $ kad cu ja na to platiti shiping, carinu i PDV jos skoro 100 $ a mogu ovdje odmah i sad otici osobno u shop dati liku 320-330 KM i uzeti mobitel i otici kuci.

Jos neki shopovi nude pogodnosti, tipa besplatne slusalice, silikonske maske, flip cover, auto punjac i sta ja znam sto sve ne.

Ali opet na kraju krajeva, odluka je tvoja i pare su tvoje. Pa radi sa njima sto te volja.

Ali moj ti je savjet bolje kupi ovdje nego se muciti sa bilo cim online.

9 godina
neaktivan

pozdrav svima... evo odlučio sam kupiti xiaomi redmi note 3 3gb i sad je pitanje s kojeg web-shopa... pročitao sam ovdje da hvalite giztop i da kad kupim s giztopa nema carine i pdv-a, pa me zanima je li to zato jer oni isto imaju europski warehouse (mada to nigdje ne piše) ili kako? zanima me i hoću li imati instaliran google play i ostale google services. znam da nije pametno kupovat kineza ako nisi baš vičan instaliranjima kojekakvih novih rom-ova, bootloaderima i sličnim meni vrlo nejasnim pojavama; ali eto taj mob mi se baš sviđa pa bih volio da ima normalan google play da mogu normalno skidat aplikacije tipa whatsapp, viber etc.

Eto hvala vam unaprijed na odgovorima! ;)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Koji god kinez kupujes, jedino bitno po meni je da gledas da to bude iskljucivo internacionalna verzija.

Jer ona ti vec unaprijed dodje instalirana sa google play i svim ostalim. I to ti onda na kraju ustedi i gomilu i vremena i zivaca.

Je da je ta verzija malo skuplja nego ove ostale ali dugorocno se isplati vjeruj mi a i ti odmah dobijes out of the box spreman za koristenje.

Bez da ti ista moras po njemu dirati, samo ga izvadis iz kutije i stavis karticu i radis. Kao i svaki drugi mobitel sto kupujes.

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Koji god kinez kupujes, jedino bitno po meni je da gledas da to bude iskljucivo internacionalna verzija.

Jer ona ti vec unaprijed dodje instalirana sa google play i svim ostalim. I to ti onda na kraju ustedi i gomilu i vremena i zivaca.

Je da je ta verzija malo skuplja nego ove ostale ali dugorocno se isplati vjeruj mi a i ti odmah dobijes out of the box spreman za koristenje.

Bez da ti ista moras po njemu dirati, samo ga izvadis iz kutije i stavis karticu i radis. Kao i svaki drugi mobitel sto kupujes.

super, hvala! a znaš li za giztop ovo što sam pitao? i kako znati je li to internacionalna verzija?

9 godina
neaktivan

Uglavnom iza verzije software-a ima slovo, bar je kod Meizu tako.

A znaci kineska verzija prilagodjena za zapadno trziste

U kineska verzija samo za kineze

I je internacionalna, uglavnom je tako ali ni ja nemam puno iskustva s njima pa bolje da ti to odgovori tko je vise upucen u tematiku.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice