"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.473
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Zvuci jako lijepo :)

Bas citam review, cini mi se skroz ok. Jel ga prodaje neki ducan u RH da ga pogledam uzivo prije narudzbe?

I das mi link pliz :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim kad se sve zbroji i oduzme i ne isplati se uzimati iz Kine jer sam nasao po njuskalu novih Meizu M2 Note po cijeni od 1400kn i nize...http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ads&keywords=Meizu+M2

samo problem kako znati da li je internacionalna verzija gore ste rekli da je to dosta bitno za buduce ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 14:37 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Penzo kaže...

Zvuci jako lijepo :)

Bas citam review, cini mi se skroz ok. Jel ga prodaje neki ducan u RH da ga pogledam uzivo prije narudzbe?

I das mi link pliz :)

Evo linka na shop:

http://www.minideal.net/stock-in-spain-xiaomi-mi4-3g-wcdma-smartphone-snapdragon-801-quad-core-2-5ghz-5-0-inch-13mp-camera-ram-3gb-rom-16gb.html

Pogledaj na nabavi gdje ih ima kod nas no cijena je vjerovatno oko 1000kn više.

Ja imam Mi3 već preko godinu dana i za sada samo pohvale

robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

Sad sam tek skuzio da telefon nije dual sim...al mi se jako svidja.

Idem traziti jel ima duos varijanta, hvala u svakom slucaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nema dual sim verzija.
Je li to toliko bitno?

Ako je onda možeš ići na http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_4c-7512.php

No on ti je u EU ako hoćeš 3GB verziju 321 dolar

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 15:03 (robimarko).
17 godina
neaktivan

Nazalost je, poklon je za osobu koja koristi sluzbeni i privatni broj pa da izbjegne nošenje dva mobitela.

Idem traziti ovaj, thanks

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
11 godina
neaktivan

Bog ekipa, molio bi preporuku za neki mob u rangu 200-250 $ sa svim davanjima ( po mogučnosti dostava iz EU ) , pod obavezno mora imati opciju NFC plaćanje .

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

>> ne isplati se uzimati iz Kine jer sam nasao po njuskalu novih Meizu M2 Note po cijeni od 1400kn ...

>> samo problem kako znati da li je internacionalna verzija gore ste rekli da je to dosta bitno za buduce?

Telefon je mogao doci kao originalna I edicija, ili je netko pregazio originalni A odn. U ROM I verzijom (nazalost, nisam siguran moze li se to prepoznati):

https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

U drugom slucaju bit ce kasnije problema s buducim Flyme OTA upgradeima.

11 godina
neaktivan

bok ljudi imam par pitanja:

1. imaju li mobiteli izvana garanciju(barem neki) te kako to funkcionira?

2. koja stranica je najbolja za naruciti neki mob tj. s koje vi narucujete?

hvala unaprijed

0 2 hvala 0
12 godina

Koji preporucujete shop iz EU da se naruci za hrvatsku? 

www.phonespal.com/xiaomi-mi-4c-to-feature-infrared-port/ http://www.phonespal.com/xiaomi-redmi-note-4g-review/ http://www.phonespal.com/cubot-x9-review/ http://www.phonespal.com/doogee-dg580-review/

0 0 hvala 0
14 godina
zgf kaže...

>> ne isplati se uzimati iz Kine jer sam nasao po njuskalu novih Meizu M2 Note po cijeni od 1400kn ...

>> samo problem kako znati da li je internacionalna verzija gore ste rekli da je to dosta bitno za buduce?

Telefon je mogao doci kao originalna I edicija, ili je netko pregazio originalni A odn. U ROM I verzijom (nazalost, nisam siguran moze li se to prepoznati):

https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

U drugom slucaju bit ce kasnije problema s buducim Flyme OTA upgradeima.

Nemogu uci na tu stranicu iako sam se regao :S

sad to bi se moglo izbjeci ako se naruci direkt iz alija ?

a ako uzmem ovdje u Hr i ispostavi se da nije inter verzija jel moguce rijesti poslije

ukratko pitam jel se rizik isplati za ustede nekih 200tinjak kn?

10 godina
neaktivan

Na njuškalu 99% nije internacionalni model jer i 99% prodavatelja prodaje samo kineski model, a malo tko uopće gleda što naručuje. Na taj model je moguće instalirati internacionalni rom (postoji vodić kako to napraviti, netko je stavio link na temi tog mobitela, a možeš i sam izguglati), no neće ti više nakon toga raditi OTA, a moguće je ostaviti ga i na kineskoj verziji ROMa uz naknadno flashanje gappsa, no neki ljudi su pričali da su imali problema s playem nakon svakog system updatea pa ti vidi što ti se više isplati.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Osim toga, Mezu prodaje internacionalnu I ediciju skuplje, pa je skuplja i na shopovima, pa se slabije prodaje.
Treba paziti da se ne kupi najjeftinija C edicija koja ima drukciji hardware (modem) s kojm kod nas nece raditi na 3G i 4G
14 godina
neaktivan
S NFC pogledaj Jiayu S3 za cca 230 $ sa svim davanjima...
12 godina
neaktivan

Pozdrav, ono sto me interesuje je da li su ovi telefoni losi ili smo mi zamazani marketingom pa mislimo da su samsung, iphone i ostali najbolji? http://www.banggood.com/UMI-Hammer-S-5_5-inch-2GB-RAM-MTK6735-Quad-Core-64Bit-4G-Smartphone-p-989972.html  Svidio mi se ovaj telefon i cijena je oko 130 e s tim da je kako pise dostava oko marke za Bosnu. Vase misljenje o ovom telfonu i da li je ovo konacna cijena koju ja placam ? Pozdrav

spusteni do zemlje, siroke su felne, u krivini nema zime u kadu kad se sedne

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ekipa koji mobač možete preporučiti do 1500kn, najbolje bi bilo ako ima negdje kod nas za kupiti...bitno mi je da mobač ima dobru kameru prednju i zadnju, te normalno da je brz i fluidan :) vidio sam na wowshopu dooge valencia 2 y100pro za 1200kn, te mi je za oko zapeo u zopo speed7 sa 3gb rama i octa core za 1599kn..i da napomenem trebao bi mobač imat dobru bateriju ;)

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 13:16 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nije mi bas jasno sto ljudi toliko pljuju SD615 procesor??? Evo ja koristim Xiaomi Mi4i nekoliko mjeseci i nisam primjetio nista problematicno, telefon i na Balance Mode radi fluentno, nema lagova, ne zagrijava se nikad nista posebno, sve OK...kad ukljucim Performance Mode da i ne govorim. Ne radim neke ekstra zahtjevne operacije na telefonu, normalno koristenje kao i sigurno 2/3 korisnika. Vjerovatno u toj klasi ima boljih procesora i optmizovanijih, ali ne slazem se da je SD615 los.

10 godina
neaktivan
vucko40 kaže...

Pozdrav, ono sto me interesuje je da li su ovi telefoni losi ili smo mi zamazani marketingom pa mislimo da su samsung, iphone i ostali najbolji? http://www.banggood.com/UMI-Hammer-S-5_5-inch-2GB-RAM-MTK6735-Quad-Core-64Bit-4G-Smartphone-p-989972.html  Svidio mi se ovaj telefon i cijena je oko 130 e s tim da je kako pise dostava oko marke za Bosnu. Vase misljenje o ovom telfonu i da li je ovo konacna cijena koju ja placam ? Pozdrav

Ovisi gdje si u BiH :) i ako prodje carinu nema vise davanja :) ako ne prodje carinu onda racunaj na to cirka 30% jos davanja od cijene

12 godina
neaktivan
flonkica kaže...
vucko40 kaže...

Ovisi gdje si u BiH :) i ako prodje carinu nema vise davanja :) ako ne prodje carinu onda racunaj na to cirka 30% jos davanja od cijene

Kako mislis zavisi gdje sam ? Znaci da ipak racunam tih 30%?

spusteni do zemlje, siroke su felne, u krivini nema zime u kadu kad se sedne
14 godina
neaktivan

pošto u obzir dolazi samo wowshop, evo nemogu se odluciti između ovih mobača pa ako možete pomoći :D

25 Xiaomi Redmi Note 2, 1799kn
1 Doogee Valencia Y100Pro,1199kn
0 UMI Emax, 1699kn
9 Meizu M2 Note,1799kn
0 INew v3 plus, 1499kn
Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zasto toliko ljudi vise glasa i kupuje za Xiaomi Redmi Note 2 nego cijenom isti Meizu m2 note koji je za mrvu i bolji po speckama(duze traje baterija,za nijansku bolja kamera,memoriju visa mogucnost dodavanja) ?

Moze neko objasnjenje ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 16:42 (kaw_liga).
16 godina
odjavljen

Pa valjda jer je Xiaomi neko "ime" dok ovaj Meizu...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
kaw_liga kaže...

Zasto toliko ljudi vise glasa i kupuje za Xiaomi Redmi Note 2 nego cijenom isti Meizu m2 note koji je za mrvu i bolji po speckama(duze traje baterija,za nijansku bolja kamera,memoriju visa mogucnost dodavanja) ?

Moze neko objasnjenje ?

Ima i još hardverski boljih i jeftinijih kineza.

Al im otpadne ekran, baterija treje 2 sata, nemaju podršku ni dan poslije izlaska, nema nadogradnje softvera....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 17:21 (CyberDemonVZ).
16 godina
kaw_liga kaže...

Moze neko objasnjenje ?

Zar nije Helio X10 dosta bolji od MT6753 u M2? Ima i Quick Charge, što po meni itekako opravdava tih 40mAh manje, a i MIUI mi se čini bolji od FlyOSa(ali i s jednim i drugim imam 5min iskustva, pa ne mogu puno reći)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina

Ovi koji kazu da je meizu losa marka, pojma nemaju sta pricaju nazalost, xiaomi je normalno jaca i bolja firma, al da netko moze rec za sigurno da uvijek treba uzet xiaomi naspram meizu uredaja ne moze,  meizu ima prednosti u software koju xiaomi nikad nece moc nadmasit i to je za sigurno, kao sto andorid nikad nece bit ono sto je ios.. redmi note 2 i meizu m2 note su oba odlicna uredaja i za sigurno niti jedan niti drugi nece razocarat, tu je najbolje da kupac pogleda oba uredaja i sam odluci sta mu se vise svida..

Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina

Koju to prednost ima Meizu u softweru ?

Nikada nisam probao Flyme OS ali zato korisim MIUI već nešto više od 3 godine.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cromaki kaže...

Koju to prednost ima Meizu u softweru ?

Nikada nisam probao Flyme OS ali zato korisim MIUI već nešto više od 3 godine.

Po svim recenzijama fluidniji minimalno 50%

najveci problem predstavlja samo jedna tipka koja trazi navikavanje al to je stvar od covjeka do covjeka

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 17:28 (MarioVk).
14 godina

A dobro kada sam Flyme je kao slikovnica, dosta je minimalan.

MIUI je heavy customization sučelje i po tome je poznat.

A da ne govorim o brzini otvaranja aplikacija na MIUI 7, baš sam uspoređivao sa prijateljem koji ima Nexus 5 s Lollipopom i otvaranje nekih common aplikacija tipa Facebook, Messenger, Viber i na mom slabijem Redmiju je osjetno brže.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cromaki kaže...

A dobro kada sam Flyme je kao slikovnica, dosta je minimalan.

MIUI je heavy customization sučelje i po tome je poznat.

A da ne govorim o brzini otvaranja aplikacija na MIUI 7, baš sam uspoređivao sa prijateljem koji ima Nexus 5 s Lollipopom i otvaranje nekih common aplikacija tipa Facebook, Messenger, Viber i na mom slabijem Redmiju je osjetno brže.

Istina, sestra ima mi4i i preporodio se mob sa miui7, jedina problem je to sto miui ima toliko opcija i dodataka za sve moguce stvari na njemu i to mora otezavat rad samog sustava, sva ta mogucnost promjena ima svoju tezinu... Za neke je to odlicno a za neke nepotrebno, svako sebi bira sta on misli.

Za mene je flyme bolji cisto zbog jednostavnosti i fluidnosti a s druge strane moc customacizacije miui-a je vrh..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice