"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.473
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja još nisam dokučio zbog čega bi mi trebao 4G - dok god mogu gledati bez štekanja HD streaming (na kinezu starom 2 godine), nešto brže mi zbilja ne treba, a čak sam zbog posla jako vezan za net...

11 godina
neaktivan
majdo kaže...

To je prije cca godinu i pol dana bilo tako, sada je u principu bolje barem što se tice Hrvatskog Telekoma, ali evo recimo primjer iz zivota: Kupio frend galaxy S5 cim je izašao, ima mob 4G, na papiru bruka, on sretan ko prskalica, baterija traje koma, zeli ga razbiti od zid.. Sta je problem, naređeno bilo da prvenstveno lova 4G, kako je putovao dnevno na relaciji OS-VK, i pokrivenost nije dobra bila, svako malo se šalta 3G-4G, ubija bateriju.. Iskljucio 4G, preporodio trajanje baterije, nikad vise ga nije ni upalio, i zaboravio da ima jer eto bez 4G-a se moze zivjeti posto 3G obavlja i vise nego odlicno svoj download/upload posao.

Isto ja doživio sa Lenovo A806, baterija se trošila kao luda,  ja mislio drlog baterija ili telefon , nema stvari što nism pokušao i ništa , čak sam i reklamirao bateriju i poslali su mi novi koja i danas stoji zapakovana iz razloga što sam u međuvremenu provalio da mi je 4g žderao bateriju. Nakon isključenja 4g opcije , baterija na kraju dana uz umjereno korištenje pokaže 75% , nakon toga više nikada nisam uključio 4g opciju a i na 3g net mi leti na telefonu .

10 godina
neaktivan

Ja pak nemam osjećaj da mi 4g ždere bateriju na jy-s3, problem je što ga ni u Zagrebu često nema - na sjeveru Šalate, recimo. A da je brz, je.

15 godina
neaktivan
marko_sp kaže...

Ja pak nemam osjećaj da mi 4g ždere bateriju na jy-s3, problem je što ga ni u Zagrebu često nema - na sjeveru Šalate, recimo. A da je brz, je.

ja isto nemam s tim problema, a baterija uz normalno koristenje (malo youtube, malo surfanja i razgovori) 3 dana bez problema :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
11 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Di u RH kupit meizu mx 4 pro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

u wowshopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
karlo666 kaže...
marko_sp kaže...

ja isto nemam s tim problema, a baterija uz normalno koristenje (malo youtube, malo surfanja i razgovori) 3 dana bez problema :)

Sve je stvar gdje zivite, ako tebi u tvome gradu radi sve dobro i nemas problema s određenim operaterom, ne znaci da ce tako biti nekoj drugoj osobi koja zivi na drugom kraju istog tog grada ili u neko drugom gradu/selu.. Kreni na put relacija Zg-St, koristi ga putem kao sto inace koristis preko dana, pa ces vidjeti sto neces primjetiti da ti zdere bateriju kad se svako malo prebacuje izmedju 4G-3G-E..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
16 godina
majdo kaže...
karlo666 kaže...

Sve je stvar gdje zivite, ako tebi u tvome gradu radi sve dobro i nemas problema s određenim operaterom, ne znaci da ce tako biti nekoj drugoj osobi koja zivi na drugom kraju istog tog grada ili u neko drugom gradu/selu.. Kreni na put relacija Zg-St, koristi ga putem kao sto inace koristis preko dana, pa ces vidjeti sto neces primjetiti da ti zdere bateriju kad se svako malo prebacuje izmedju 4G-3G-E..

Jeli auto više troši kada ga voziš 90 km/h u petoj brzini ili kada ga voziš 50-60-70 km/h u 3 ili 4 brzini, eventualno 80-90 u petoj?

Frka85
17 godina
neaktivan

vjerovali ili ne ja stalno držim na gsm i ako trebam internet, prebacim na 3g (imam shortcut za to) , završim i vratim na gsm. čemu uopće to držanje na 3g ili 4g? mailovi  ili viber whatsapp poruke će normalno dolaziti i na edge. to su ipak samo mali tekstualni fileovi.

1 0 hvala 0
15 godina

evo jedno brzinsko, mobitel do 1400kn ?

već sam se pogubio od traženja i istraživanja silnih kineza?

da čujem vaše prijedloge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel netko vraćao mobitel u Kinu? Kako to ide? Koliko košta? Kako se riješi da se ne plaća ponovno PDV?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda ti je ovaj malo jeftiniji od 1400 kn, ali mislim da ga se isplati pričekati :)

http://www.racunalo.com/siswoo-c55-longbow-phablet-s-55-incnim-ekranom-i-baterijom-od-4200-mah/

Poštujem svakoga al' se nikoga se bojim !
13 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za mobitel u cjenovnom rangu od 1200-1400, max 1500 kn.
Ono sto mi je bitno je da ima 5'' display (5.5 mi je vec cigla koju nemogu nosit u djepu), 2GB rama, android, po mogucnosti 16gb + opcija za sd, solidna kamera cca 8-13 mpx sa led-ciom, notifikacijsko osvjetljenje.

budjet se odnosi na ukupnu cijenu, znaci ako trebam narucivat izvana da ukljucuje onda i pdv i carinu...
Sam brend mi nije toliko bitan.

Unaprijed hvala!

1 0 hvala 0
16 godina

Jeli netko ima Lenovo K3 Note? Što bi vi uzeli?

4 Lenovo K3 Note
11 Jiayu S3 Plus
Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko je bitna podrška za 900MHz WCDMA? Razmišljam o kupnji nubie z5s, bez podrške za tu frekvenciju. Je li čitav Zagreb pokriven 2100MHz frekvencijama?

LoL EU west : citizen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo ja kupil onaj siswoo c55,sad samo čekam da pošalju.nadam se da ne budem dugo čekal pošto je preorder.poslal sam upit putem maila,ali još nisu odgovorili.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

nakon cca 50-ak stranica vidim da dosta hvalite Jiayu s3.

Da li ga mogu nabaviti negdje za 1400kn možda bi se mogao protegnuti do 1500 iako me i na 1400 već boli :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Padom dolara je ovaj Gionee Elife E7 bagatela bez konkurencije, 1250kn uz osiguranje od carine...

http://www.coolicool.com/gionee-elife-e7-qualcomm-snapdragon-800-22ghz-quad-core-55-inch-fhd-screen-android-44-3g-smartpho-g-36634

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chriss kaže...

Padom dolara je ovaj Gionee Elife E7 bagatela bez konkurencije, 1250kn uz osiguranje od carine...

http://www.coolicool.com/gionee-elife-e7-qualcomm-snapdragon-800-22ghz-quad-core-55-inch-fhd-screen-android-44-3g-smartpho-g-36634

Kakav pad dolara? Opet se popeo na skoro 7 kn, točnije srednji 6,93

15 godina
neaktivan
majdo kaže...

pa bas vamo di sam ja stalno prebacuje.... 100m imam 4g pun signal, pa onda 100m jedva da imam signala za poziv, pa se onda malo vrti na 3g i tako stalno... a svaki dan sam na istoj relaciji i pravim cca 200km svaki dan... 

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
13 godina
deflagrated kaže...
Chriss kaže...

Bio je dosta jači...

10 godina
neaktivan

Dati 115$ za Doogee sa 1gb ram je po meni besmisleno...dati novce za bilo koji Doogee je takodje vrlo rizicna odluka. Nadji neki review za taj Iron Bone pa vidi koji je to odron (izvini al moram tako reci)! Evo recimo ovdje:

http://www.gizchina.com/2015/04/17/doogee-dg750-iron-bone-first-impressions/

Mani se tih kikiriki brendova i gledaj nesto sa porijeklom :) evo pogledaj npr. Jiayu F2, mozda ZTE Nubia Z5S mada je stariji model...

15 godina
neaktivan
Chriss kaže...
deflagrated kaže...
Chriss kaže...

Bio je dosta jači...

Prošli tjedan je bio 7,17

dak
14 godina
neaktivan

A prije dva tjedna 6,55 :)

10 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...

Dati 115$ za Doogee sa 1gb ram je po meni besmisleno...dati novce za bilo koji Doogee je takodje vrlo rizicna odluka. Nadji neki review za taj Iron Bone pa vidi koji je to odron (izvini al moram tako reci)! Evo recimo ovdje:

Mani se tih kikiriki brendova i gledaj nesto sa porijeklom :) evo pogledaj npr. Jiayu F2, mozda ZTE Nubia Z5S mada je stariji model...

ok, da li bi onda ovo bila pametnija odluka? :D
http://www.to2c.com/coolpad-f1-plus-ram-1gb-rom-8gb.html

13 godina
deflagrated kaže...

A prije dva tjedna 6,55 :)

Malo sam u strci ovih dana pa pardon :)

Da, ipak nije tolika razlika(od onog prije cca 2mj.)

Nego me računanje za Gionee zeznulo...

U svakom slučaju odlična prilika taj E7,...

Odlična kamera, općenito hardverski zmaj(bez obzira na starost), ima kitkat(kažu i lollipop uskoro),... za ispod 1300kn.

10 godina
neaktivan
vivienna kaže...
Wolf79 kaže...

ok, da li bi onda ovo bila pametnija odluka? :D
http://www.to2c.com/coolpad-f1-plus-ram-1gb-rom-8gb.html

Ovo je vec doooosta bolja ideja...zamjerka je samo 1GB RAM-a sto u prevodu znaci da mozes zaboraviti na neke zahtjevne igrice ili multitasking sa aplikacijama koje jedu dosta memorije u radu. Racunaj da ako ti je aktivno nekoliko aplikacija (tu racunaj i Viber, Whatsapp, Twitter i sve sto radi i kad ti ne mislis da radi) ostace ti malo slobodne sistemske memorije i moze se desiti da sistem krene da koci u radu i laguje (stuca) ako dodatno pokrenes neki video u visokoj rezoluciji i igricu itd....al svakako je ovaj Coolpad kao ozbiljan kineski proizvodjac telefona bolji izbor od bilo kod Doogee, to mozes biti sigurna :) za 120$ vec imas i izbor sa jacim hardverom unutra od ovog Coolpad-a, samo je vazno da navedes sta ti je vazno kod telefona (recimo primjetio sam da gledas telefon od 5.0'')...

10 godina
neaktivan
samo je vazno da navedes sta ti je vazno kod telefona (recimo primjetio sam da gledas telefon od 5.0'')...

pa cijena mi je definitivno najvaznija, s obzirom da je dolar sada cak 7.0 preko paypala.
Za ekran mi nije i toliko vazno, ok mi je i 4.7 i 5.0, ali 5.5 vec mislim da bi mi bilo previse.
Vise sam se nekako usredotocila na kvalitetu kamere kako mi je to mozda najbitnije ali i baterija, iako kad bi imala odlicnu kameru, mogla bi zazmiriti na sve ostalo :D

i da, jeste li vi ovo mozda prije primjetili?
http://www.to2c.com/warehouse/croatia-warehouse.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 10:02 (vivienna).
10 godina
neaktivan

Ovo za TO2C je zanimljivo, nisam ranije primjetio iako cesto pratim ovaj sajt?

Za cca 120-130 EUR u Kini nesto sto bih ja uzeo u obzir do 5.0" a da nije model iz 2005 je sljedece:

Jiayu F2

Asus Zenfone A500

Umi Hammer (sa manjom zadrskom zbog problema sa baterijom koji je valjda ispravljen kako tvrde)

Blackview Omega (takodje sa zadrskom jer je kamera po danu dobra, po losem svjetlu je onako...) - marka sa kojom nemam iskustva inace

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice