"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
molnyi kaže...

Xiaomi Mi3 ti je vrhunski uređaj, pun hvale. Pogledaj si temu o Xiaomi Mi3 na forumu pa procjeni, ali sigurno sa njime nećeš pogrješiti. Evo tu si pogledaj od kud ti je najisplativije - http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi3-16gb (preporučam merimobiles)

Ostali mobiteli - Jiayu S3 advance , Meizu M1 Note.  Nije u standardima u bateriji ali je u svemu drugome odličan - Gionee Elife e7.

Nemam pojma na osnovi čega donijeti odluku. Xiaomi mi djeluje provjerenije, ali Jiayu ga šiša na papiru. Proučit ću još malo, možda uleti još koji dobar hint. Hvala.

14 godina
tintin kaže...

Koji kupiti?

Definitivno Redmi 2, osobna preporuka da potražiš model sa 2 GB RAM-a.

EDIT: Xiaomi Mi Band kojeg sam naručio početkom mjeseca, napokon dolazi u ponedjeljak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 18:53 (Cromaki).
16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

postavio sam istu stvaar i u tomu pomoc oko odabira mobitela ali posto predpostavljam da to ne citaju nuznu isti ljudi evo i ovdje

3 lg g2
6 zenfone 2 551ml 2gb ram
1 meizu m1 note
10 jiayu s3 3gb ram
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cromaki kaže...

EDIT: Xiaomi Mi Band kojeg sam naručio početkom mjeseca, napokon dolazi u ponedjeljak.

Isprobao, odlicna stvarcica, prati korake, san, vibrira kad netko zove, kad se sklonim od mog Mi3, ne moze se otkljucati bez sifre, kad sam pored njega otkljucava se normalno.. sve u svemu simpaticna starcica, jedino bed sto ne prati otkucaje srca, toga mi je najvise zao.. sto se koraka tice, vise manje je precizan full, cak je ispratio i u teretani trcanje na traci, u bobu jednako kao i na traci je bilo, potrosene kalorije i prijeđena udaljenost.. A sto se sna tice, i tu je vise manje tocan skroz bare sto se ice ovog dijela kad si legao, kad zaspao, kad ustao..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 23:13 (majdo).
16 godina
CelticFrost kaže...

Pozdrav bugovci.

Trebam pomoć u odabiru "kineza". Tražim 5'' (može od 4.7'' do 5.5''), 2G RAM, >=16G ROM, cca. 3000 mAH, <200€ i dobru kvalitetu izrade.

Za oko mi je zapeo Xiaomi Mi3, no kako mi je to tržište nepoznato, volio bih čuti i vaše alternative. Također me malo brine protezanje "fejk verzija". Ne bih želio takvo što prepoznazi kad mi uređaj već stigne pa bih vas molio i za preporuku stranice na kojoj bih isti mogao naručiti. Unaprijed hvala.

Da se mene pita ja nebih gledao Mi3. Mobitel je izašao prije više od godinu dana...to jest odličan mobitel ali došli su noviji...nema 4G, samo 16Gb (32 ipak preskupo). Sačekaj Asus zenfon 2.

Frka85
13 godina
neaktivan

Mi3 je ispao iz utrke. Već sam u glavi kupio Jiayu S3 Advanced, no sad ste me prebili s tim Asusom. :D Može 3 glavna razloga zašto Asus umjesto Jiayu? Iako mi je Asus primamljiviji, djeluju podjednako, no S3 je 40ak eura jeftiniji.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CelticFrost kaže...

Mi3 je ispao iz utrke. Već sam u glavi kupio Jiayu S3 Advanced, no sad ste me prebili s tim Asusom. :D Može 3 glavna razloga zašto Asus umjesto Jiayu? Iako mi je Asus primamljiviji, djeluju podjednako, no S3 je 40ak eura jeftiniji.

Zato što je ASUS :D 
Imat ćeš konstantne update-ove (ako ti je to bitno) i mobitel neće biti zaboravljen sljedeće 2 godine, kvaliteta izrade je bolja, kamera je bolja, makar i na jiayu nije loša. Kvaliteta software-a...

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 9:30 (molnyi).
15 godina
neaktivan
molnyi kaže...
CelticFrost kaže...

Imat ćeš konstantne update-ove (ako ti je to bitno) i mobitel neće biti zaboravljen sljedeće 2 godine, kvaliteta izrade je bolja, kamera je bolja, makar i na jiayu nije loša. Kvaliteta software-a...

makar se neces pokajati ni ako uzmes jiayu :) ja sam bas htio probati malo te kineske mobitele da vidim sto oni u stvari nude... do sad sam uvijek imao sony i samsung, svake godine sam imao najnoviji model nekog od ta dva... dobivao sam ih besplatno pa eto... sad sam odlucio kupiti jedan ovakav i to mi je prvi mob za koji sam dao lovu i u ovih par dana ne zalim ni kune... kamera je dobra na jiayu, za slike super, video bi mogo bit malo i bolji, međutim ja sam znao da video nije bas ekstra ali sam svejedno uzeo jer kameru koristim jednom godisnje pa mi je tako svejedno... zivim u pripiz!"#$ i sa prijasnjim samsungom nikad nisam mogo uhvatit 3g dok ne izadem iz kuce, sad ga hvatam bez problema :) wifi radi odlicno, zvuk ok, nista spektakularno, ali dobar... mozda sam malo vise ocekivao za stereo zvucnike, ali meni je super i glasan je dosta... jako malo gubi na kvaliteti kad je pojacan do kraja... za gps nemam rijeci, pogledajte na jutubu testove i sve ce vam bit jasno... sisa skoro sve mobitele i kineze i ove brand name... ja sam pregledao milion videa i usporedbi po jutubu i uzeo sam ono sto mi je vise potrebno zbog mog posla i zadovoljan sam... ako nekom recimo treba mob vise zbog snimanja videa ili nesto drugo nek pogleda neke druge modele... bilo bi najbolje da kad trazite preporuku da reknete za cega vam mob treba, lakse je dat preporuku... ja recimo nisam mogo uzimat ove meizu i slicno samo zbog toga jer ne mogu ubacit sd karticu... makar mi je meizu pro prvi zapeo za oko... ali dzaba kad vec sad imam 2 sd kartice od 32 gb pune i sad cu si narucit jos jednu od 64 da imam za pohranu podataka :) nisu ni kinezi ko sto su prije bili ;) ako mene pitate sljedeci mob koji budem uzimao bit ce kinez, necu vise ni gledat ove brand name... vecinom se tu masno plati ime :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
14 godina
neaktivan
molnyi kaže...
CelticFrost kaže...

da, tako sam i ja mislio, pa sad cekam taj update, obecan do proslog mjeseca, SW problemi s baterijom odkad je na kitkatu (par mjeseci), poneki restart (svaki drugi dan), problemi sa touchscreenom svakodnevi (ghost touches), stekanje... O svemu ovome je pisano i na sluzbenim forumima asusa, no jos sve stoji na mrtvoj tocki. Tolko o brendu ASUS. E da, mobitelu poklopac skripi, jer je napravljen da djeluje ko iz jednog komada, pa su ga sva tri vađenja poklopca razlohala.

14 godina

Meni je stigao Lenovo Golden Warrior Note 8 A936 s Banggooda i imam par zamjerki. Dopisujem se danima već s kinezima, poslali su mi punjač za US, na mobitelu ne rade push poruke; mora se ulaziti u aplikacije i ručno osvježavati da bi poruke stigle... Odgovaraju na mailove i pokušavamo naći rješenje. Na mobitelu je android 4.4.4. ali i VIBE UI Lenovov s predinstaliranim aplikacijama od kojih me najviše živciraju DU speed booster i DU battery saver, ne mogu se naravno ukloniti... i još neke kineske. Inače je mobitel solidan, fino radi, dobro izgleda, malo glomazan za moj ukus ali ženi se sviđa i to najviše zbog velikog ekrana. Naljepio sam mu tempered glass pa sam tu možda malo utjecao na touch, mogao bi biti osjetljiviji. Nisam o tome razmišljao, ali čini mi se da je namjenjen za Azijsko tržište pa nema podršku za bilo koje drugo jezično područje... ili ja nisam našao. Inače bih se već obratio Lenovu direktno za taj problem s push porukama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima li negdje kupiti Redmi note 2 pro iz EU? Jeli netko ima iskustva sa ovim mobitelom?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cickova kaže...

da, tako sam i ja mislio, pa sad cekam taj update, obecan do proslog mjeseca, SW problemi s baterijom odkad je na kitkatu (par mjeseci), poneki restart (svaki drugi dan), problemi sa touchscreenom svakodnevi (ghost touches), stekanje... O svemu ovome je pisano i na sluzbenim forumima asusa, no jos sve stoji na mrtvoj tocki. Tolko o brendu ASUS. E da, mobitelu poklopac skripi, jer je napravljen da djeluje ko iz jednog komada, pa su ga sva tri vađenja poklopca razlohala.

Prvi put čujem ovako nešto. 

@Display name Ivo - ako je android na njemu onda bi trebao imat hrvatski jezik, ako ne ona barem engleski...  

13 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Ima li negdje kupiti Redmi note 2 pro iz EU? Jeli netko ima iskustva sa ovim mobitelom?

http://www.honorbuy.com/220-xiaomi-mi-note-64gb-smartphone.html

16 godina
molnyi kaže...
stručnjak kaže...

http://www.honorbuy.com/220-xiaomi-mi-note-64gb-smartphone.html

Pročitaj ponovo moje pitanje!

Frka85
13 godina
display name ivo kaže...

Meni je stigao Lenovo Golden Warrior Note 8 A936 s Banggooda i imam par zamjerki. Dopisujem se danima već s kinezima, poslali su mi punjač za US, na mobitelu ne rade push poruke; mora se ulaziti u aplikacije i ručno osvježavati da bi poruke stigle... Odgovaraju na mailove i pokušavamo naći rješenje. Na mobitelu je android 4.4.4. ali i VIBE UI Lenovov s predinstaliranim aplikacijama od kojih me najviše živciraju DU speed booster i DU battery saver, ne mogu se naravno ukloniti... i još neke kineske. Inače je mobitel solidan, fino radi, dobro izgleda, malo glomazan za moj ukus ali ženi se sviđa i to najviše zbog velikog ekrana. Naljepio sam mu tempered glass pa sam tu možda malo utjecao na touch, mogao bi biti osjetljiviji. Nisam o tome razmišljao, ali čini mi se da je namjenjen za Azijsko tržište pa nema podršku za bilo koje drugo jezično područje... ili ja nisam našao. Inače bih se već obratio Lenovu direktno za taj problem s push porukama.

Imam trenutno kod sebe tri različita Lenova, i apsolutno svaki dolazi s ovim predinstaliranim glupostima, i ne može ih se maknuti bez roota.. To je apsolutno najveca zamjerka svakom Lenovu kojeg sam do sada imao priliku koristiti..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi.&amp;amp;quot; E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
Ovaj Mi note je brutalan.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Pročitaj ponovo moje pitanje!

Sorry - LINK 1LINK 2LINK 3

@Majdo - a to ti je kod svakog mobitela tako, "malo" bloatwera mora bit. Šta bi onda da imaš samsung xD

14 godina

@Display name Ivo - ako je android na njemu onda bi trebao imat hrvatski jezik, ako ne ona barem engleski...  

Krivo sam se izrazio možda, nije da nema sučelje na hrvatskom, ima. Nego kad gledam na stranici Lenovo za podršku tog mobitela nema. Samo na kineskim nekim stranicama.

13 godina
molnyi kaže...

@Majdo - a to ti je kod svakog mobitela tako, "malo" bloatwera mora bit. Šta bi onda da imaš samsung xD

A i nije baš, iz prve ruke govoreci nakon 20+ isprobanih/testiranih kineza.. Lenovo je specifican kad dolazi s multilanguage romom i ako nije model primarno namjenjen za EU trziste..

display name ivo kaže...

Krivo sam se izrazio možda, nije da nema sučelje na hrvatskom, ima. Nego kad gledam na stranici Lenovo za podršku tog mobitela nema. Samo na kineskim nekim stranicama.

Zato jer Lenovo je na EU tržište ušao sa svega nekolicinom modela, sve ostalo su modeli primarno za kinesko trziste koji podrzavaju i nase frekvencije, pa se onda nadje ekipa koja napravi multilanguage rom.. Cesto kod Lenova narucenih s kineskih stranica dodje mob s multi romom, ali dio roma nije preveden.. No to iskreno i ne smet u korištenju.. Ukoliko se neki model kupi u trgovini u HR, tipa kao HgSpot, onda taj je sigurno preveden od glave do pete.. 

Evo najbolji primjer Lenovo Vibe X2, kada dodje s kineskog web shopa to je dual sim mobitel i njegova oznaka firmwarea je CU nešto nešto, dok recimo taj isti model moze se kupiti u EU ali je single sim, i dolazi s firmwareom EU ili AP nešto nešto oznakom.. Naravno da se moze staviti EU rom na CU model, ali onda u pravilu gubite funkciju drugog sim slota, zapravo dobijete single sim mobitel..

x18x05x kaže...
Ovaj Mi note je brutalan.

Taj model ne treba jos uvijek kupovati jer je marža kod preprodavaca i dalje prevelika na njemu, treba cekati da mu cijena padne još.. Primjera radi nabavna cijena navedenog mobitela po kojoj kupuju preprodavaci je pala preko 60$ unazad 2 mj, a padat ce i jos pogotovo sad kad je izbacen Mi Note Pro..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi.&amp;amp;quot; E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 23:28 (majdo).
14 godina
neaktivan
molnyi kaže...
cickova kaže...

Prvi put čujem ovako nešto. 

Eto, guglaj onda.

14 godina

Samo da javim, došao mi je jutros Xiaomi Mi Band :)

Stvarno je lagan i jedva ga osjetim na ruci ! 

Koristim ga na Lenovo A820 uz MIUI 5.5.15 (Android 4.4.2) ROM i sve radi bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kupio sam LANDVO L550 s geekbuyinga 5.5., poslali ga 12.5. iz Singapura, tracking pošte kaže: "Send items to customs1 (Inb)" danas u 11.51.

To je pretpostavljam otišlo na carinu... Koliko vremena treba da mi pošalju poruku kući i može li se kako ubrzati proces?

EDIT: zadnja obavijest je "Receive item at location"

live long and prosper
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 14:47 (hAZE2005).

0 0 hvala 0
13 godina

Kad bude ti pisalo retention reason: invoice missing, racunaj onda da ti sutradan stize kuci bijela koverta iz poste da dostavis racun, da ti mogu ocariniti..

Ne, ne moze se ubrzati, probao sam ja, pa na kraju svejedno cekao mjesec dana mobitel.. Od kine do Nizozemske 3 dana, od Nizozemske do HR jos par dana, i ravno 32 dana na carini, slan racun 5 puta, zvano svaki drugi dan, al mozes se slikati..

10 godina
neaktivan

Ima li iko ovaj UMI Hammer ?? Svako malo ogls za njega ili neka reklama :D pa da vidim ima li ko tu stvarcicu isplati li se kupovat to :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bez ljutnje, ali svako malo se nađe netko tko bi htio da mu mobitel iz Kine dođe jučer. Računajte si okvirno tri tjedna sa svime, još bolje zaokružite na mjesec dana. Ako dođe prije super. Ne možete ubrzati carinski proces nikako. Ako ne znate koliko se čeka malo pročitajte koju stranicu a ne stalno uletavati s pitanjima "kad će doći obavijest" "kud da idem?" "koga da zovem?" ??? Ako Vam se ne čeka ima u HR trgovina sa Kineskim telefonima. Dođe Vam doma za dan-dva i mirni ste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne mora. Imam Jiayu s3 basic kupljen u Italiji koji na kojem nisam vidio kineskog slova. U 2 mjeseca koliko ga imam nijednom se nije zaglavio, niti je bilo bilo bilo kakvih problema, osim što su neke google aplikacije tražile pristup dozvolama u najnezgodnije vrijeme. Za sad nisam imao ni problema s manjkom memorije, od 2 gb uvijek je bilo slobodno najmanje 300 i kusur mb.

13 godina
kekec01 kaže...

Bez ljutnje, ali svako malo se nađe netko tko bi htio da mu mobitel iz Kine dođe jučer. Računajte si okvirno tri tjedna sa svime, još bolje zaokružite na mjesec dana. Ako dođe prije super. Ne možete ubrzati carinski proces nikako.Ako ne znate koliko se čeka malo pročitajte koju stranicu a ne stalno uletavati s pitanjima "kad će doći obavijest" "kud da idem?" "koga da zovem?" ??? Ako Vam se ne čeka ima u HR trgovina sa Kineskim telefonima. Dođe Vam doma za dan-dva i mirni ste.

Nekad nije stvar ni u ubrzavanju carine i želji da obitel imamo u rukama jučer, koliko je problem u samoj carini.. Evo moj gore spomenuti primjer, znaci 9.4 je poslan racun za mobitel prvi puta, u međuvremenu još tri puta su me tražili da opet šaljem racun, svaki puta poslan doslovno 10 min nakon primitka maila, i mobitel TEK ocarinjen i poslan prema meni 13.5. a u međuvremenu stigla jos 4 mobitela koja su dosla u Zagreb iza ovoga i uredno poslani racuni i ocarinjeni u roku dva dana.. I kako onda da covjek ne bude lud i ne pozeli ubrzati postupak pa makar i otisao tamo u branimirovu u postu carinjenja? Tko je sad tu lud?

16 godina
neaktivan
flonkica kaže...

Ima li iko ovaj UMI Hammer ?? Svako malo ogls za njega ili neka reklama :D pa da vidim ima li ko tu stvarcicu isplati li se kupovat to :D

Ja sam ga naručio prije 10ak dana. Ima par recenzija i uglavnom ga ljudi toplo preporučuju. Nisam naišao na neku recenziju u kojoj baš kažu "No go". Slabost bi mogla biti baterija i kamera, iako za nekih 140$ za mob je po meni opravdano. Mobitel je relativno frižak na tržištu pa se vjerojatno još neko vrijeme neće znati sve boljke.
Recenzija (video):

Recenzija (pisano): http://www.majordroid.com/umi-hammer-review/ (Slike mi čak izgledaju ok [1. 2. 3. 4. 5. 6.])

Od Stylera pretpostavljam da si vidio 

De ba...!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 22:15 (Spakos).
10 godina
neaktivan
Spakos kaže...
flonkica kaže...

Ja sam ga naručio prije 10ak dana. Ima par recenzija i uglavnom ga ljudi toplo preporučuju. Nisam naišao na neku recenziju u kojoj baš kažu "No go". Slabost bi mogla biti baterija i kamera, iako za nekih 140$ za mob je po meni opravdano. Mobitel je relativno frižak na tržištu pa se vjerojatno još neko vrijeme neće znati sve boljke.
Recenzija (video):

Recenzija (pisano): http://www.majordroid.com/umi-hammer-review/ (Slike mi čak izgledaju ok [1. 2. 3. 4. 5. 6.])

Od Stylera pretpostavljam da si vidio 

Naletio sam na par njih ali i na xda da je lazno deklarirana baterija da je otprilike oko 500 manja nego su je prikazali pa me zanima iz prve ruke od nasih ljudi stvarno stanje :D

12 godina
neaktivan

To su ona nešto gadno zeznuli ili se nekom cariniku prohtjelo pa se igra s njime i zavlači te koliko može. JBG. Meni isto nakon poslanog računa stoji dan-dva-tri i onda krene prema meni. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice