"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.935
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
stručnjak kaže...

.

Molio bih preporuku mobitela do 1500 po mogućnosti unutar EU. Do sada sam imao Neo 003 sa 2 Gb ram-a... Uvjet je da ima 3g na 900 MHz i da je bolji od sadašnjeg.

Kakav je ovaj? http://www.coolicool.com/Promotions/iocean-m6752.html

Dolazi li koji model kroz cca mjesec dana da ga se ispalti sačekati?

Asus ZenFone 5 (1250kn) :

http://m.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-8-gigabytes-gold-d2139134.htm#

Jiayu S3 (tek izašao tako da nema nekih iskustava) (1280kn uz kupon i povrat plaćenog poreza od strane coolicool-a(plaća se 10$ ekstra ako se dobro sjećam) s čime ljudi dosad nisu imali problema) :

http://www.coolicool.com/jiayu-s3-2gb-rom-mtk6752-64-bit-octa-core-55-inch-ips-fhd-screen-android-44-4g-lte-smartphone-g-36464

Coolpad F1 (1110kn) :

http://www.coolicool.com/coolpad-dashen-f1-mtk6592-17ghz-octa-core-50-inch-1280-720-ips-screen-android-42-3g-smartphone-g-33717

Xiaomi Note 4G (1245kn) :

http://www.coolicool.com/xiaomi-redmi-hongmi-note-4g-qualcomm-snapdragon-msm8928-16ghz-55-inch-ips-hd-screen-android-44-lt-g-34555

ZTE Nubia Z5S (sad sam se sjetio da nema 900MHz na 3G-u al nek stoji tu, možda nekom ne treba ta frekvencija) (1354kn) :

http://www.coolicool.com/zte-nubia-z5s-qualcomm-snapdragon-800-quad-core-50-inch-gorilla-glass-3-fhd-screen-android-44-3g-s-g-35528

Motorola Moto G (2014.) s nekog specijaliziranog EU shop-a ili EU amazon-a...

http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00N4NQ8H4/ref=mp_s_a_1_1?qid=1423180623&sr=8-1&keywords=moto+g+2014&dpPl=1&dpID=412x52rPxIL&ref=plSrch&pi=AC_SY200_QL40

Samsung Galaxy S3(4.8inča) i Galaxy S4 Mini, novi za 1300-1500kn s njuškala.

Ovi što slijede su dobre prilike al rizik poradi softvera, pa izvagaj...

Gionee Elife E7 (odličan uređaj s brutalnom OIS kamerom al zapeo na JellyBean-u) (1360kn)

http://www.coolicool.com/gionee-elife-e7-qualcomm-snapdragon-800-22ghz-quad-core-55-inch-fhd-screen-android-44-3g-smartpho-g-36634

IUNI U2 (odlične specifikacije, ne znam kakav je trenutno po pitanju softvera) (1430kn) :

http://www.coolicool.com/iuni-u2-16g-qualcomm-snapdragon-800-22ghz-quad-core-47-inch-fhd-screen-android-43-3g-smartphone-g-34377

Crimxan kaže...

Best buy Kinez do 2000kn? Preporuke

hvala

LG G2 

Trolleo kaže...
Crimxan kaže...

Best buy Kinez do 2000kn? Preporuke

hvala

Isto pitanje, samo je limit 1000kn :)

Acer Liquid Z500 (970kn) :

http://m.alzashop.com/acer-liquid-z500-silver-d2145329.htm

P.S. Nisu sve Kineski uređaji al namjere su dobre pa se valjda neki ne ljute na 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 1:52 (Chriss).
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kupio sam sestri tcl s720 i testirao ga koji dan. Mob fino radi i da je ekran 5' ne bih uopce dvojio da li ga i sebi uzeti. Asus zenphone 5 mi je prevelik za 5" ekran. Imam osjecaj da je cak veci od bivseg note 2 kojeg sam nosao dugo po djepovima a i od ovog tcla. Nekako mi se to vie bas ne dopada. Vidim da se po njusci zna naci i uredne sony z1 i z1 compact za cca 1300kn s jos malo garancije pa eto jos za razmisljanje...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chriss kaže...
...

Nisam još pitao za preporuku u temi, ali hvala na popisu, mozda je malo olaksao odabir.

Razmisljam o kupnji novog uređaja. Prvotno sam razmisljao o redmi2, ali najavili su verziju sa 2gb, pa smatram da vrijedi pričekati i pogledati kolika je cijena.

Također redmi note je isto bio među izborima. Gledao sam i ZenFone 5, kao i Inew v3 pa sam nakon toliko promišljanja odlučio pitati ovdje. 

Jest da sam picajzla oko mobitela, ali u konačnici mi je najbitnije da dobro (fluidno koliko to može biti) radi.

Sad, eventualno bih išao do nekih 1500 kn, ali ako može i manje, to bolje s obzirom da nisam baš u mogučnosti priuštiti si skuplji mobitel. 

Hvala na informacijama i cijenio bih ako biste dali prijedlog iz vlastitog iskustva, a ne tipa "pise da ima dobru konfiguraciju"

I isplati li se uzimati preko interneta bez garancije ili je mozda pametnije kupiti iz npr. Wowshopa, doduse, tako je i skuplje?

Unaprijed hvala

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
15 godina
neaktivan

Pozz! Evo nakon 24 dana sta je radija ovi moj Huawei honor 6 se ugasija i sad se vise ne zeli upalit.

Stavila sam ga na punjač jer je bio na oko 20% baterije kad sam zadnji put pogledala,a u međuvremenu ( oko sat,sat i po)nisam ni primjetila da vise ne radi,da se ugasija.

Šta sad?? Pomoć!!!!

Update: radi sve! bio je izgubio mrezu, pa mu je trebalo....a ja u panici ;))

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 15:16 (mungo).

0 0 hvala 0
16 godina
mungo kaže...

Pozz! Evo nakon 24 dana sta je radija ovi moj Huawei honor 6 se ugasija i sad se vise ne zeli upalit.

Stavila sam ga na punjač jer je bio na oko 20% baterije kad sam zadnji put pogledala,a u međuvremenu ( oko sat,sat i po)nisam ni primjetila da vise ne radi,da se ugasija.

Šta sad?? Pomoć!!!!

Spoji ga na punjac, ostavi ga na miru 10tak min i onda dok je spojen na punjac probaj upalit, ako nece, probaj drzat volum down i power tipku u isto vrijeme 5-6 sec..

15 godina
neaktivan

Jesam i nista, ne radi  :(

17 godina

Jel imas kakav drugi punjac? Ako imas probaj staviti puniti s njim

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesam, ni to ne pomaze

10 godina
neaktivan

Bok, ljudovi, evo mene opet!

Htjedoh se zahvaliti dobrim ljudima ovdje, MariuVk, Chrissu i Patricku

I evo mog dojma.

Dakle, prije nekih tjedan dana došao napokon moj mo, Xiaomi Redmi Note 4G, otprilike nakon 30 dana od narudžbe.

Osim kaj sam dugo čekala jer je bio džabe shipping a i famozni blagdani, i kaj sam čekala našu carinu  sa svim ostalim sam prezadovoljna.

Ukupno me ispalo nekih 1300 HRK, a mobitel je mrak. Punjač su malo ofulali, ali s obzirom da se ionako mo puni na onaj univerzalni punjač, nema frke.

Osim tog, prezadovoljna sam. Mobitelom, samim operaterima na Merimobiles sajtu koje sam ispitivala oko shippinga i koji su mi uvalili kupon od 5$, a konačno, i svojim poštarom koji mi je sve to fino dovuko. Ima nekih koji vele da je prevelik, al za mene je taman, ne trebam škiljiti, a ovi ostali mobitelčići mi sada izgledaju ko neka gvalja :)

Jedino kaj sam ofulala jest da nisam naručila case automatski za ovo, tako da nemojte se zaje... ako ima takvih. Uskoro naručujem još jedan, dvoumim se jedino između Redmija ili OnePlusOne koji je ful skuplji, bolji, hebeniji pa ću vidjeti dal mi se davati toliko para 

Sve u svemu, svima preporučam ovaj mobitelčić ugodne cijene, i lijepo pozdravljam od idućeg tipkanja

P.s. Ima li smisla davati toliko za 1+1 ukoliko ste prosječan ili nešto iznadprosječan korisnik? Puno komada u budućnosti vam želim, Č.

17 godina

ne

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima li itko iskustva sa navedenim modelima

Xiaomi MI3

INEW V8 Plus

THL T200

Meizu M1 Note

Koji preporučate, i ako imate neki drugi prijedlog u ovom cjenovnom rangu slušam sve preporuke

Hvala

Internet - No place to rather be

0 0 hvala 0
12 godina

acer liqiuid jade ili lumia 535...?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo nemoj inew. Ne spada uopće u istu klasu sa meizu i xiaomi. Thl isto nebih ako imaš para za ove koje sam naveo..

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Johnny4286 kaže...
Chriss kaže...
...

Nisam još pitao za preporuku u temi, ali hvala na popisu, mozda je malo olaksao odabir.

Razmisljam o kupnji novog uređaja. Prvotno sam razmisljao o redmi2, ali najavili su verziju sa 2gb, pa smatram da vrijedi pričekati i pogledati kolika je cijena.

Također redmi note je isto bio među izborima. Gledao sam i ZenFone 5, kao i Inew v3 pa sam nakon toliko promišljanja odlučio pitati ovdje. 

Jest da sam picajzla oko mobitela, ali u konačnici mi je najbitnije da dobro (fluidno koliko to može biti) radi.

Sad, eventualno bih išao do nekih 1500 kn, ali ako može i manje, to bolje s obzirom da nisam baš u mogučnosti priuštiti si skuplji mobitel. 

Hvala na informacijama i cijenio bih ako biste dali prijedlog iz vlastitog iskustva, a ne tipa "pise da ima dobru konfiguraciju"

I isplati li se uzimati preko interneta bez garancije ili je mozda pametnije kupiti iz npr. Wowshopa, doduse, tako je i skuplje?

Unaprijed hvala

Od navedenih sam koristio Xiaomi Note 4G i Samsung S4 Mini.

Ja nigdje nisam napisao: "piše da ima dobru konfiguraciju" :)

Eventualno mi možeš uzest za zlo preporuku Jiayu-a S3 koji je tek izašao i nije se stigao iskazati, odnosno rješavaju se neki softverski problemi i vjerujem da će taj uređaj ubrzo biti popeglan i samim tim dobra prilika za te novce.

Za sve ostale uređaje znam da valjaju jer svakodnevno pratim forume i iskustvo ljudi potvrđuje da su za te novce među najboljima(iskustva onih ljudi koji pošteno iznose svoje dojmove a ne od nekakvih preprodavača)...

Kao što ti prodajni rezultati i zadovoljstvo kupaca u Kini, koje Dakok često zna iznositi može puno toga reći.

A za IUNI U2 i Gionee Elife E7, kao što sam već spomenuo, kao mana se može navesti softver, kod IUNI-a je za neke problem što ima samo Engleski i Kineski jezik i za većinu što je složen samo za Kineze pa se dosta treba zezati s njim...(možda to više i nije slučaj).

Kod Gionee-a je problem što je zapeo na Jelly Bean-u al ako to nekom ne smeta onda je odlična prilika za ispod 1400kn, pogotovo s onakvom kamerom i hardverom...

Da sam trenutno u potrazi za novim uređajem, moguće da bih se odlučio za njega jer je cijena stvarno smiješna a dobra kamera mi znači...

Al ko voli nek izvoli, kome znači KitKat odnosno Lollipop, nek produži 

Što je moj prijatelj rekao za Elife-a kad sam mu ga jučer spomenuo:

"Mentalno se ne razvija to je kao glupi bodibilder hahaha"

Što se tiče Inew-a, bježi od njega ko od samog vraga, kao i od Cubot-a, Star-a, Elephone-a, Doogee-a i ostatka ekipe.

Za koje sami kinezi ne znaju da uopće postoje...

Što se tiče Xiaomi-a Hongmi Redmi 2 od 2GB neznam, s obzirom da će biti skuplji, po meni se za takve i manje novce nađu bolji uređaji poput Coolpad-a F1, Asus Zenfone-a 5, Xiaomi Note-a 4G,...

Daleko od toga da nije dobar al kad već imaš bolji izbor...

Što se tiče rizika kupovine uređaja iz Kine, to je na tebi...

Koliko si spreman zaboraviti bačeni novac u slučaju nekog velikog kvara.

Zato i stoji preporuka da se ne uzimaju skuplji uređaji kao što je maloprije navedeni Huawei Honor 6(koji je odličan uređaj i nadam se da je problem kojeg ima mungo lako rješiv), em što nemaš garanciju em što za slične ili manje novce imaš odličnih uređaja u nas na njuškalu, potpuno nove s 2god. garancije, npr. LG G2 koji se već da nabaviti za nekih 1800kn ili G3 za nekih 2500kn.

Što se WOW Shop-a tiče, isplati se ići na neke THL modele al opet za sličan novac imaš s alzashop-a Acer Liquid Z500 s 2 godine garancije i stigne ti za koji dan...

Tako da, ako ti je garancija važna, onda idi na Asus ZenFone 5 odnosno Motorolu Moto G 2014 s EU shop-ova...

Ili nešto s njuškala, tipa Samsung Galaxy s3 ili Galaxy S4 Mini koje sam već spomenuo.

10 godina
neaktivan

Bok!

Spremam se u nabavku novog mobitela s banggooda. U mobitele se fakat ne kužim, ali znam da moj trenutni ne šljaka.

Trebam mobitel koji mi neće štekat, za*ebavat.

Oko mi je zapalo za: http://www.banggood.com/Lenovo-VIBE-X2-4G-LTE-5-inch-MTK6595M-2_0GHz-Octa-core-Smartphone-p-955423.html ili

http://www.banggood.com/Lenovo-Sisley-S90-4G-LTE-5-inch-16GB-ROM-Quad-core-Smartphone-p-955891.html

Vidim, pričate o frekvencijama, hoće li ova dva radit u hr?

Ugl, ne trebam neku analizu odabranih mobitela, nego realnošto mogu od njih očekivat.

Lijepi pozdrav!

0 0 hvala 0
12 godina
red_bull kaže...

Samo nemoj inew. Ne spada uopće u istu klasu sa meizu i xiaomi. Thl isto nebih ako imaš para za ove koje sam naveo..

A što bi to trebalo značiti? Koliko si ga dugo koristio i koja su to zapažanja?

Imam THL t6 pro 2 mjeseca i nikakvog prigovora.

battlelog pukycro
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina

Ja sam se pogubio u moru kineza....xd

Najdraži mi je Xiaomi note 4G samo to je model od prošle godine a nebi da izađe nešto novije za slične pare.

Kako idu igre na ovom mobitelu (Real racing 3)?

Također ova dva modela su mi zanimljiva: http://www.coolicool.com/gionee-elife-e7-qualcomm-snapdragon-800-22ghz-quad-core-55-inch-fhd-screen-android-44-3g-smartpho-g-36634

http://www.coolicool.com/Promotions/iocean-m6752.html

Strah me je za prvoga jer neznam ama baš ništa o ovom brandu mobitela, a za iOcean me muči baterija od 2300 MAh.

Što vi mislite, podrška mi nije baš toliko bitna.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da se javim da mobitel radi  ,potražila sam savjet na huawei forumu i oni su mi pomogli.

Upaljen i radi kao da se nista nije dogodilo. Kazu da se to zna dogodit kad se izgubi mreža, pa se mobitel pogubi u tom traženju. To mi se događalo nekad i s xperiom ali ona se je ponovo sama pokretala. Vjerojatno se s ovim novim dogodilo da mu je i baterija bila na kraju, pa se izgasio. Valjda se nece više ponavljat 

P.S.

Garanciju imam, godinu dana traje, samo ga treba poslat u Kinu  i čekati da se vrati.......a za sitne probleme tu je agram servis

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 12:02 (mungo).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chriss kaže...

Od navedenih sam koristio Xiaomi Note 4G i Samsung S4 Mini.

Ja nigdje nisam napisao: "piše da ima dobru konfiguraciju" :)

Eventualno mi možeš uzest za zlo preporuku Jiayu-a S3 koji je tek izašao i nije se stigao iskazati, odnosno rješavaju se neki softverski problemi i vjerujem da će taj uređaj ubrzo biti popeglan i samim tim dobra prilika za te novce.

...

Prvo da se ispričam, kada sam napisao "ako biste dali prijedlog" mislio sam na množinu (nemam naviku govoriti ljudima sa foruma vi, ipak zbog nekakvih dobrih odnosa sa ekipom sa foruma) Citirao sam post ponajvise zbog truda. Ocjenjivanje mobitela se nekako u zadnje vrijeme počelo svoditi na brojke (veličinu memorije, antutu...) stoga sam napisao "a ne da pise da ima dobru konfiguraciju", nisam te mislio okriviti da si to napisao, nego sam pisao opčenito. Nemoj zamjeriti :)

A sad na posao haha

Gionee Elife E7 mi je nažalost izvan budžeta, tako da ga moram otpisati. I meni je ta kamera zapravo bitna.

Naravno, nisam tip osobe koji pati na najnoviji OS, ali nekako sam naviknuo na 4.4 (imam ga na bladeu 3)

Inew znaci otpisujemo

Što se tiće Cubot-a, Star-a, Elephone-a, Doogee-a, nisu mi se svidjeli niti na prvu, tako da nisam niti razmišljao o njima 

Trenutno sam najviše uz Redmi, razmišljao i o Asus ZenFone-u 5, ali me nekako u oči bode ova "non-removable" baterija, jer mi je upravo to vađenje baterije više puta pomoglo nakon "random crasha"

A i sam sam naslučivao, možda je opet bolje pronači nešto sa garancijom, jer ako se dogodi veća šteta, bit će mi teško "zaboraviti bačeni novac" jer sam i ovo jedva skupio...

Baš gledam Acer Liquid Z500, mogao bi i on doći u obzir.

I btw. hvala na podužem odgovoru 

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
15 godina
neaktivan

Ako ti je ograničen buđet, a uvjet je 4.4, onda ti izbor i nije baš neki.

A još ako tražiš i dobru kameru .... ne budeš se usrećio. Previše kompromisa. Koliko ja to pratim.

dak
14 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...
Chriss kaže...

razmišljao i o Asus ZenFone-u 5, ali me nekako u oči bode ova "non-removable" baterija, jer mi je upravo to vađenje baterije više puta pomoglo nakon "random crasha"

Pa većina uredjaja s non-removable baterijom ima upušten reset-switch (čačkalica-mode ) tako da to ne bi trebao biti problem...

13 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

A još ako tražiš i dobru kameru .... ne budeš se usrećio. Previše kompromisa. Koliko ja to pratim.

Nije uvjet 4.4, rekao sam samo da sam naviknuo na njega :)

Nije nužno dobra kamera, to sam tek toliko informativno odgovorio jer je bilo u toku razgovora. Jasno mi je kakve se konfiguracije kreću do tog budžeta, ne trazim nista previse, samo ne zelim odabrati krivu stvar ;)

17 godina
pukycro kaže...
red_bull kaže...

A što bi to trebalo značiti? Koliko si ga dugo koristio i koja su to zapažanja?

Imam THL t6 pro 2 mjeseca i nikakvog prigovora.

Ako je cijenovni rang oko 2000 kn thl nema telefon koji bi opravdao tu ni sličnu cijenu. Imao sam pola godine thl t11, neloš telefon, no u usporedbi sa xiaomi mi3, koji me koštao oko2000 kn, je puno lošije izrade.

[M|C] jokaCRO ingame
15 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...
dak0001 k65, aže...

Nije uvjet 4.4, rekao sam samo da sam naviknuo na njega :)

Nije nužno dobra kamera, to sam tek toliko informativno odgovorio jer je bilo u toku razgovora. Jasno mi je kakve se konfiguracije kreću do tog budžeta, ne trazim nista previse, samo ne zelim odabrati krivu stvar ;)

Iz svog skromnog iskustva, od svih mobitele koje sam imao ili su mi prošli kroz ruke, a bili su ovi:

Lenovo A850, ZTE v965, Mlasis MX28, Jiayu F1, Ampe A805, Domi X5, ZTE Q705U,

ovaj zadnji bi bezrezervno svakome preporučio.

Radi sve od prve, iz kutije, bez ikakvih intervencija i dodatnih programa za brisanje kineskog smeća.

I uz dobru bateriju ima najjači blic i nabolju kameru od svih gore pobrojanih, a nije skup.

dak
15 godina
Ne pratim scenu kineskih mobitela, pa me zanima koji je trenutnu best-buy za nekih 1500-2000 kuna? Mjenjam prastari ZTE Blade 3(512Mb rama, single core procesor) pa i nemam neke posebne zahtjeve. Bilo bi pozeljno da ima barem 2GB rama, fotoaparat me ne zanima. Također bi bilo zgodno da ima podrsku third-party developera, dakle root i custom ROMovi
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
16 godina
Ivan_hacker kaže...
Ne pratim scenu kineskih mobitela, pa me zanima koji je trenutnu best-buy za nekih 1500-2000 kuna? Mjenjam prastari ZTE Blade 3(512Mb rama, single core procesor) pa i nemam neke posebne zahtjeve. Bilo bi pozeljno da ima barem 2GB rama, fotoaparat me ne zanima. Također bi bilo zgodno da ima podrsku third-party developera, dakle root i custom ROMovi

Imam isti problem :) već nekoliko dana intezivno tragam i kako god okrenem...ne znam što bih...neka me kolege isprave ako se varam ali tebi bih najviše odgovarao neki Xiaomi.

Frka85
16 godina
neaktivan

Moze neka preporuka moba do 2000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa evo, prijatelj je neki dan uzimao sebi, htio je da ima 2 GB RAM-a, dvoumio se između Lenovo A806 i Coolpad F1, oba oko 1300-1350 kn (s PDV-om), na kraju naručio Lenovo. Koliko sam vidio, oba imaju HD ekran, octa-core, Lenovo ima i 4G LTE...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stručnjak kaže...
Ivan_hacker kaže...

Imam isti problem :) već nekoliko dana intezivno tragam i kako god okrenem...ne znam što bih...neka me kolege isprave ako se varam ali tebi bih najviše odgovarao neki Xiaomi.

Sad gledam Xiaomi Redmi Note 4G, nekako mi se najviše sviđa. U blizini imam jedan mobitel shop koji ga ima za 370km(malo manje od 1500kn) sa garancijom kod njih od godinu dana, što je svakako bonus jer ga ne moram slati u njemačku/kinu ili  gdje već na servis. Također Inew V3 Plus nije loš, a razlika u cijeni je nikakva

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice