"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.473
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
luka_cro kaže...
anelko kaže...

Jutros mi stigao redmi note 4 g i ne mogu nikako da ga upalim ( vjerovanto skroz prazna baterija bila ) kad stavim na punjac pojavi se njihov logo i odmah se restartuje i tako evo sat vremena. Jedino sto sam  uspio je da udjem u fastboot, ostalo nista ne reagira :// Zna li nesto do cega bi mogo biti?

Jel mozes uc u onaj xiaomi recovery? drzi power i volume up(ili down, nisam ziher)...tamo probaj wipe cache, dalvik i data

Ne, kad mobitel nije na punjacu ne mogu onda nista. Kad stavim da se puni onda se sam restartuje i tad mogu jedni uci u fastboot volume down i power, a volemu up i power ne reagira.

13 godina
anelko kaže...

Ne, kad mobitel nije na punjacu ne mogu onda nista. Kad stavim da se puni onda se sam restartuje i tad mogu jedni uci u fastboot volume down i power, a volemu up i power ne reagira.

Ostavi ga par sati ugašenog na miru da se napuni, pa onda javi kako je prošlo. Doslovce ga ne diraj.

Fuck me I am famous.
12 godina
guls kaže...
anelko kaže...

Ostavi ga par sati ugašenog na miru da se napuni, pa onda javi kako je prošlo. Doslovce ga ne diraj.

Radi sada, bila je skroz prazna baterija i plus folija na konektorima pa mu nije dozvoljavao da ga napuni.

13 godina
Zec_94 kaže...

E sada mala pomoc...pokusavam naci neku provjerljiv shop iz eu da mi brze dođe ali ne nalazim bas...

Sada ako narucim iz kine morat cu root mobitel za jezik ili??

http://www.to2c.com/huawei-honor-3c-1gb-8gb-4g-basic-4g-fdd-lte-android-4-4-quad-core-1-6ghz-5-0-inch-hd-8-0mp-smartphone.html#disqus_thread

http://www.merimobiles.com/huawei-honor-3c-lte-4g-5-inch-2gb-ram-16gb-rom-smartphone_p/meri10209.htm#

zakaj je na to2c jeftinije da nije neka kopija???

Ako još nisi naručio, pogledaj i ovaj ZTE RedBull V5(imaš garanciju i izađe nekih 1300kn)...

http://www.intmarket.net/#!product/prd1/3425928345/zte-red-bull-v5

Naravno, Huawei i Lenovo su svakako bolji.

A ako ti nije problem veličina od 5.5 inča, pogledaj i ova 2 ekstra jeftina i odlična uređaja(preporuka i ostatku ekipe koji razmišljaju o Doogee-u, Cubot-u i sličnom smeću) :

TCL(ilitiga Alcatel) S720 za 103$ :

http://www.aliexpress.com/item/subject/1925487941.html

Lenovo A850+ za 118$ :

http://www.to2c.com/lenovo-a850-basic-smartphone-mtk6592-octa-core-1-4ghz-dual-sim-3g-wcdma-with-5-5-inch-ips-screen.html

Na aliexpress-u ima i za 110$.

16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Stigao mi UMI C1. Malo sam se igrao s njime zadnja dva dana, sve radi k'o curica. Jedini "manjak" je ekran - 5,5 inča mi je djelovalo kao dobra prilika ali sad je ajme, zbilja je pogolem. Ne znam kako ću ga nositi ljeti.

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
16 godina

ovaj nosiš ljeti pocket mobile 

4 0 hvala 0
12 godina

@Chriss

Kada je sve drugo smece, reci sto je tebi tata kupio?

battlelog pukycro

0 2 hvala 0
14 godina

Tražim neki kineski mobitel do 1000 kn. Gledao sam THL 4000 za 899 kn u Chipoteki (link). Uglavnom mi se sviđa zbog jake baterije. Zanima me što mislite o tom mobitelu, isplati li se uzeti? :D

Life is about passions. Thank you for sharing mine.

0 0 hvala 0
16 godina

Ako ti nije bed naručiti prek neta, bolje ga kupi ovdje http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_119716.html sa kuponom za popust 4000CN i PDV-om, kad zbrojiš ispadne oko 685kn, što nije mala razlika u odnosu na tih 899kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 10:42 (dastefan).
14 godina
dastefan kaže...

Ako ti nije bed naručiti prek neta, bolje ga kupi ovdje http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_119716.html sa kuponom za popust 4000CN i PDV-om, kad zbrojiš ispadne oko 685kn, što nije mala razlika u odnosu na tih 899kn.

Sad sam vidio da taj mobitel ima Dual SIM Standbay, što znači da ne mogu obje kartice raditi istovremeno. Može neka preporuka sličnog mobitela koji ima Dual Sim Active? I po mogućnosti neku jaču bateriju.

16 godina

Za cijenu ispod 1000kn, teško.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Taman si kazem ma uzimam Huawei i onda postats lenovo, zte i tcl....  sad nemam pojma vise sta bi hahah :)

vidim da tamo postaju svoj truck number i zelje...tipa root...morat cu i ja to ili???

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 11:53 (Zec_94).
17 godina
Marko jer si testirao gps na mobitelu??
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

"Sad sam vidio da taj mobitel ima Dual SIM Standbay, što znači da ne mogu obje kartice raditi istovremeno. Može neka preporuka sličnog mobitela koji ima Dual Sim Active? I po mogućnosti neku jaču bateriju."

Pa zar bi ti razgovarao na obe kartice u isto vrijeme? Kako? Ovo je sasvim ok što nude.

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 13:13 (bNeo).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Naime trebao bih pomoc, jucer mi je slucajno pao curin mobitel na pod i pukao je jedan pin kod konektora. Mobitel je Prestigio 5300, a popravak bi kostao oko 200 kn. Mislio sam sam nabaviti konektor i samostalno ga promjeniti, ali ne znam gdje bih ga nabavio pa ako netko slučajnu ima iskustva gdje nabaviti (ili sa mijenjanjem konektora kod bilo kojeg mobitela) ili barem nekakav savjet bio bih zahvalan. Pozz

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MicroUSB?

Na ebayu ih imaš milijun,samo provjeriš dimenzije
robimarko@gmail.com
12 godina

Nekako mi se cini da nemas ni alata ni skilla za mikro lemljenje (a ni dijelova) zato potegni  zivotinju iz novcanika.

Drugi puta uzmi mobac u ruke samo na krevetu..

battlelog pukycro

1 0 hvala 1
14 godina
Nema tu ništa mikro,samo mu naravno treba lemilica sa regulacijom temperature.
I mirna ruka
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
pukycro kaže...

Nekako mi se cini da nemas ni alata ni skilla za mikro lemljenje (a ni dijelova) zato potegni  zivotinju iz novcanika.

Drugi puta uzmi mobac u ruke samo na krevetu..

robimarko kaže...
Nema tu ništa mikro,samo mu naravno treba lemilica sa regulacijom temperature.
I mirna ruka

Lemljenje je najmanji problem kao i lemilica. Samo nisam upućen treba li biti točan konektor ili su dimenzije bitne kao sto je robimarko rekao

Hvala obojici na savjetu 

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
10 godina
neaktivan

Moze  li neko da kaze svoja iskustva sa lenovo mobitelima.

Planirao sam da kupim lenovo A806, cini mi se da

je jedan od boljih na trzistu za te novce.

Izvinjavam se ako je slicno pitanje vec bilo.

Unaprijed hvala.

0 1 hvala 0
16 godina
bNeo kaže...

Pa zar bi ti razgovarao na obe kartice u isto vrijeme?

Sa active možeš, ako dobiješ poziv na drugi broj, možeš onaj prvi na koji si pričao staviti na hold. Sa passive nemaš tu opciju, dok pričaš na jednom broju nečeš niti znati da te netko zove na drugi.

13 godina
pukycro kaže...

@Chriss

Kada je sve drugo smece, reci sto je tebi tata kupio?

Čitaj s razumijevanjem, nisam rekao da je sve drugo smeće nego sam se referirao na uređaje odnosno marke koje ni sami kinezi ne kupuju a ja sam dao primjer dva uređaja koji su čak i jeftiniji od spomenutog smeća...

Zanimljiv je ovaj forum, pokušavaš pomoć ljudima i skrenut pažnju na ono što vrijedi i onda te netko pita "što je tebi tata kupio?", kao ja odnosno moj tatica ima novca na bacanje pa me ne zanimaju jeftiniji uređaji, ne znam ništa i "ne vidim" potrebu za njima(da sam pljuvao po svim kinezima, al ovako...).

Ajde da sam ti ponudio duplo skuplji uređaj, uspoređujući s nekim Doogee-em, al ovo je iste cijene ili niže od npr. Doggee-a, Cubot-a i ekipe u "istoj" klasi(ostavljajući kvalitetu izrade i podršku sa strane) a pričamo o Lenovo-u i TCL-u(zapravo Alcatel)

I evo, recimo da tvoje pitanje "ne smatram" provokacijom(samo mi nije jasno što te povelo) pa ću ti odgovoriti na pitanje:

Prvo, trenutni mobitel mi nije kupio tatica a može se reći da ga ni sam sebi nisam kupio...

Mobitel mi je kupila Hrvatska lutrija i radi se o LG-u G3...

Iako opet ne znam kakve to veze ima s mojim prijedlozima, al siguran sam da ćeš nešto izvući ;)

Zec_94 kaže...

Taman si kazem ma uzimam Huawei i onda postats lenovo, zte i tcl....  sad nemam pojma vise sta bi hahah :)

vidim da tamo postaju svoj truck number i zelje...tipa root...morat cu i ja to ili???

Pa ako ti ne treba mobitel od 5.5 inča i nije ti problem razlika u cijeni onda je Huawei svakako bolji uređaj, kao i Lenovo A806.

Evo ti i recenzija A806-ice:

http://www.telekineza.com/lenovo-a806-recenzija/

To za želje, misliš na merimobiles ili to2c?

Ne vidim potrebu za Root-om(pogotovo šta to obično naplate) a ako ti baš zatreba, uvijek možeš sam...

14 godina
dastefan kaže...
bNeo kaže...

Sa active možeš, ako dobiješ poziv na drugi broj, možeš onaj prvi na koji si pričao staviti na hold. Sa passive nemaš tu opciju, dok pričaš na jednom broju nečeš niti znati da te netko zove na drugi.

Koliko sam ja shvatio, ako imaš dual standby i ideš na internet preko jedne kartice, dok god je ta kartica aktivna, na drugu te ne može nitko nazvati. Znači čitaš vijesti na internetu i nitko te ne može zvati na drugu karticu. Niti ne znaš da te netko zove.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 15:57 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Uzeti cu huawei i finito...koliko se ceka otprilike?

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
dastefan kaže...
bNeo kaže...

Koliko sam ja shvatio, ako imaš dual standby i ideš na internet preko jedne kartice, dok god je ta kartica aktivna, na drugu te ne može nitko nazvati. Znači čitaš vijesti na internetu i nitko te ne može zvati na drugu karticu. Niti ne znaš da te netko zove.

Glupost, svejedno je na kojoj si kartici na internetu, poziv uvijek prođe - koristim dvije SIM kartice različitih operatera već duže vremena (na svakoj po 3 GB prometa i internet uvijek spojen), nikad mi se nije desilo da poziv ne prođe, bez obzira preko koje kartice internet išao u tom trenutku. Jedino nisam siguran što se događa s internetom na SIM2 za vrijeme razgovora na SIM1, znači nakon što se poziv uspostavi, ali to mi je ionako vrlo malo bitno u životu...

17 godina

Na obje kartice je moguć poziv istovremeno. Samo odjednom ti je moguć 3G samo na jednoj kartici i mobilni internet s nje.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
Zec_94 kaže...

Bolje će znati oni koji su nedavno naručivali...

Ima slučajeva da stigne i za 2 tjedna, al obično naša carina debelo zezne pa računaj 30-40 dana, naravno, ovisi i o pošti kojom prodavač šalje paket.

16 godina
Ag008 kaže...

Na obje kartice je moguć poziv istovremeno. Samo odjednom ti je moguć 3G samo na jednoj kartici i mobilni internet s nje.

ovo zavisi o tome da li ti je mob W+G ili G+G, odnosno da li samo na jednoj sim imaš mogućnost 3G ili na obe.

A što se tiče razlike dual sim standby i dual sim Active:

Passive

Dual SIM switch phones, such as the Nokia C1-00, are effectively a single SIM device as both SIMs share the same radio, and thus are only able to place or receive calls and messages on one SIM at the time. They do, however, have the added benefit of alternating between cards when necessary.[18]

Standby

Dual standby phones, such as those running on Mediatek chipsets, allows both SIMs to be accessed through time multiplexing. When making or receiving calls, the modem locks to the active channel; the other channel would be ignored and thus unavailable during the duration of the call.[19] Two examples of Dual-SIM Standby smartphones are the Samsung Galaxy S Duos[20] and the Sony Xperia M2 Dual.[21]

Active

Dual SIM active phones or dual active phones, however, come with two transceivers, and are capable of receiving calls on both SIM cards, at the cost of increased battery consumption.[22][23] One example is the HTC Desire 600.[24]

izvor: wikipedia

13 godina

kako vam se čini ovaj Lenovo A916. Hoće raditi 4G u Hrv? Ima li kakva alternativa s ekranom 5.5 za ovu lovu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Chriss kaže...
Zec_94 kaže...

Bolje će znati oni koji su nedavno naručivali...

Ima slučajeva da stigne i za 2 tjedna, al obično naša carina debelo zezne pa računaj 30-40 dana, naravno, ovisi i o pošti kojom prodavač šalje paket.

mjesec dana pa poludit cu!!! a da ja nadem neku iz eu bi to brze doslo??

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice