"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ispričavam se što upadam kao padobranac sa ovim upitom,nemam iskustva sa ovim kupovinama mobitela preko interneta, ali mi je za oko zapeo ovaj mobitel i ne razumijem kako je ovako jeftin, i očito je u pitanju nekakva muljaža,ali prodavač ima odličan feedback i veliki broj narudžbi pa mi ništa nije jasno. Može i preporuka za stranicu za kupovinu sa kojom imate pozitivna iskustva i ako može neki prijedlog mobitela za nekih cca 120 $? Još jednom isprike na ovakvom upadu ali da nije ove teme ne bih ni znao za ovaj način nabake mobitela, pogotovo za ove marke mobitela,a osobno mi Lenovo ulijeva najviše povjerenja,ali kažem nemam iskustva pa bilo kakav prijedlog i sugestija su dobrodošli. Unaprijed hvala!

http://www.aliexpress.com/item/original-Lenovo-S960-s-MTK6592-Octa-Core-1-9Ghz-2GB-RAM-5-0-1920x1080px-13MP-dual/1904089866.html 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
herkulcro kaže...
reefreemind kaže...
herkulcro kaže...

@Markić7 Nema pdv-a, ispast ce me oko 1250-1300 kn zenfone tako da se ipak uzima, nadam se da stigne do pon :D  

što ne prelazi to onu granicu od 150 eur kod carine za pdv? pa je moguće da platiš pdv?

E ne znam, vidis dobro pa si rekao. Poslao sam sada upit na mobicity jel mogu staviti cijenu pri shipingu na 145 eur pa cu vidjet. 

Valjda je već milijun puta napisano: Za narudžbe unutar EU nema nikakvih dodatnih davanja - PDV se plaća kod same narudžbe - ili ne plaća u slučaju mobicity.com

Šta reći...

15 godina
Dark2010 kaže...

Ispričavam se što upadam kao padobranac sa ovim upitom,nemam iskustva sa ovim kupovinama mobitela preko interneta, ali mi je za oko zapeo ovaj mobitel i ne razumijem kako je ovako jeftin, i očito je u pitanju nekakva muljaža,ali prodavač ima odličan feedback i veliki broj narudžbi pa mi ništa nije jasno. Može i preporuka za stranicu za kupovinu sa kojom imate pozitivna iskustva i ako može neki prijedlog mobitela za nekih cca 120 $? Još jednom isprike na ovakvom upadu ali da nije ove teme ne bih ni znao za ovaj način nabake mobitela, pogotovo za ove marke mobitela,a osobno mi Lenovo ulijeva najviše povjerenja,ali kažem nemam iskustva pa bilo kakav prijedlog i sugestija su dobrodošli. Unaprijed hvala!

http://www.aliexpress.com/item/original-Lenovo-S960-s-MTK6592-Octa-Core-1-9Ghz-2GB-RAM-5-0-1920x1080px-13MP-dual/1904089866.html 

Mislim da je to neki fake.. evo ti pouzdani selleri i cijene http://www.minideal.net/lenovo-s960-vibe-x-smartphone-5-full-hd-gorilla-glass3-6-9mm-thin-mtk6589t-1080p-2gb-ram.htm

http://www.to2c.com/lenovo-s960-vibe-x-smartphone-2gb-ram-5-full-hd-gorilla-glass3-6-9mm-thin-mtk6589t-1080p.htmll 

12 godina
neaktivan

Evo ako moze misljenje:

http://www.amazon.com/Android-huawei-1-4GHz-Pre-sale-smartphone/dp/B00BTYER78

ista cijena je i na e-bayu, free shiping pa jel bolje amazon ili e-bay?

0 0 hvala 0
14 godina
herkulcro kaže...

E ne znam, vidis dobro pa si rekao. Poslao sam sada upit na mobicity jel mogu staviti cijenu pri shipingu na 145 eur pa cu vidjet. 

Pa dobro, jesmo rekli u 30 postova da nema pedevea unutar EU i da mobigrad iz nekog razloga (valjda nisu updejtali hr na eu) ne obracunava svoj vat za sada? Bas dobro da ih podsjecas na to u mailu :|

14 godina
David87 kaže...

El ima netko ROM za Jiake S820+?? Tražim i nema nigdje, pas mater ova yebena aplikacija mi zbrikala mob, Meteos MTK {#}

Si pogledaj ovdje; http://www.needrom.com/phone-roms/jiake/s820-jiake/

13 godina
Markić7 kaže...

super, ipak nista od zenfonea za tebe ? Mislio da ćes cekati da meni stigne :D 

Ma dobio sam 6-icu na lotu pa sam se počastio LG-em {#}
Tebi još nije stigao??? {#}

mcf kaže...
Chriss kaže...

Ja sam jučer naručio LG G2, sve super samo šta mi je lopovski paypal udrio tečaj od 10kn za funtu {#}

http://www.bug.hr/forum/post/ostalo/savjet-kako-ustedit-paypal-currency-conversion-fee/3996311.aspx

Pa gdje si prije s tim da i ja uštedim {#}
Jbg-a, i mislio sam istražit to malo kad sam došao do paypal-ove stranice al sam bio u žurbi a nisam htio ostaviti za kasnije da mi se nebi desilo da oni baš na taj dan počnu tuči pdv  {#} {#}

A ovo za 15% popusta, jel to vrijedi za 2 kupljena mobitela ili može mobitel + neki drugi artikl?

herkulcro kaže...

@Chriss Zahvaljujem za kupon, taman ce mi dobro doci. Najverojatnije sutra tijekom dana narucujem zenfone pa cemo se malo igrati s njim :)

@Markić7 Nema pdv-a, ispast ce me oko 1250-1300 kn zenfone tako da se ipak uzima, nadam se da stigne do pon :D  

@mcf Sutra cu napraviti to sa paypalom, da ne uracunaju njihov tecaj od 10kn thx :) 

@assassin.st Ima nekakav trik za oba kupona? {#}

Ma ništa {#}
Sretno i nek ti što prije stigne {#}

Iskoristi i ove savjete/trikove od mcf-a i assassin.st-a {#}

reefreemind kaže...
herkulcro kaže...

što ne prelazi to onu granicu od 150 eur kod carine za pdv? pa je moguće da platiš pdv?

Nismo li mi u EU? {#}{#}

13 godina

Ima li ovdje zainteresiranih za OnePlus One?  {#}

3 0 hvala 1
14 godina
Chriss kaže...Ja sam jučer naručio LG G2, sve super samo šta mi je lopovski paypal udrio tečaj od 10kn za funtu {#}

Se isplati uopce G2 sa mobicitya? Ja gledam za sogoricu upravo LG G2 mini.. na mobicityu dodje oko 1400kn, pojma nemam kak su cijene kod nas na njuskalu/operatera... EDIT: bas gledam vip, goli uredjaj 3000kn, uz 150kn pretplate 60kn na 24 mj.  Nije losa cijena na mobiju.

13 godina

Pa meni se isplatilo jer sam uzeo verziju od 32GB-a za 2500kn, a vjerojatno ti se isplati i za G2 mini, ipak ne plaćaš PEDEVE {#}

Cijena za G2 od 16GB na njuškalu je 2590kn kod stalnih prodavača uglavnom, nađe se jeftinije s nečijih pretplata al opet vjerojatno samo za verziju od 16GB tako da sam ja zadovoljan s uštedom preko mobicitiy-a...

G2 mini je na njuškalu 1800-1900kn kod prodavača tipa zelja98, mobicom7,... opet, ovi koji s pretplata prodaju daju jeftinije...
Onda pogledaš mobicity i kod njih je ispod 1600kn, pa sad vidi, možda na njuškalu nađeš nekoga ko bi za 1500-1600kn dao minija jer ga je dobio na pretplati.

14 godina
Cromaki kaže...
David87 kaže...

El ima netko ROM za Jiake S820+?? Tražim i nema nigdje, pas mater ova yebena aplikacija mi zbrikala mob, Meteos MTK {#}

Si pogledaj ovdje; http://www.needrom.com/phone-roms/jiake/s820-jiake/

jesam al to nije to, meni treba za S820+

11 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Da, zašto ne bi važila garancija? Samo je potrebno reći broj narudžbe od trgovca i eventualno da ste vi sada novi vlasnik.

pitanje za vas iskusne, kada dobite nekog kineza i imate ga neko vrijeme i odlučite ga prodati dali vi date osobi taj broj narudzbe tj di ste ga kupili tj za slučaj da ga želi poslati kasnije na popravak ? 

Ispada da sam ja naručio zenfone5 koji ima 1gb rama, pa možda da ga stavim odma na prodaju tj koristio bih ga neko vrijeme tj na moru i nesto doma (kratko vrijeme 2 -3 tjedna )   i prodao ga i probao naručiti verziju koja ima 2gb rama. 

Chriss kaže...

Ma dobio sam 6-icu na lotu pa sam se počastio LG-em {#}
Tebi još nije stigao??? {#}

eto nije, možda ima veze sa time kaj je ljeti veča gužva. Još uvjek tj po trackingu vidim da je u singapuru. Ali gledajuči iskustva drugih (nedavno) sa švedskom poštom dobili su ga nakon mjesec dana +8 dana (otprilike) možda i moj stigne tako, to bi značilo da ga budem dobio prije mora nadam se, jer početkom 8mj idem na more nek bar stigne dan prije :D :D

Ja imam loša iskustva sa lg-jem pa ga nebi višekupovao :) podrška za nadogradnje im je katastrofa, imao sam verziju koja lg optimus 2x koji je imao problema sa resertiranjem, ndam se da nečes ti imati slična iskustva. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 22:56 (Markić7).
13 godina
Markić7 kaže...
Chriss kaže...

Ma dobio sam 6-icu na lotu pa sam se počastio LG-em {#}
Tebi još nije stigao??? {#}

eto nije, možda ima veze sa time kaj je ljeti veča gužva. Još uvjek tj po trackingu vidim da je u singapuru. Ali gledajuči iskustva drugih (nedavno) sa švedskom poštom dobili su ga nakon mjesec dana +8 dana (otprilike) možda i moj stigne tako, to bi značilo da ga budem dobio prije mora nadam se, jer početkom 8mj idem na more nek bar stigne dan prije :D :D

Ja imam loša iskustva sa lg-jem pa ga nebi višekupovao :) podrška za nadogradnje im je katastrofa, imao sam verziju koja lg optimus 2x koji je imao problema sa resertiranjem, ndam se da nečes ti imati slična iskustva. 

Samo pazi da ti ne prođe 40 dana od uplate ...

Hvala! {#}
I ja se nadam da neću imati slična iskustva. {#}{#}

Po pitanju nadogradnji i općenito podrške su se popravili a i ovu G2-ojku svi hvale pa ...

Koliko čekaš taj Zen, pazi da ti se ne desi ovo na slici {#} :

11 godina
neaktivan
Chriss kaže...

I ja se nadam da neću imati slična iskustva. {#}{#}

Po pitanju nadogradnji i općenito podrške su se popravili a i ovu G2-ojku svi hvale pa ...

Koliko čekaš taj Zen, pazi da ti se ne desi ovo na slici {#} :

16 je naručen, i trebalo im je malo vremena da ga 19 pošalju, a 30 je završio u singapuru, i cekam da se odtamo mrdne prema Hrvatskoj. Možda je sada ljeti veča gužva tj ljudi su možda preveš navalili pa eto možda je sporije zato. 

13 godina

Ma vjerojatno {#}

0 0 hvala 0
11 godina

@eyekool Ma znam, kad je napisao taj post i sam sam se nesto smuvao pa gledao wtf...  +par piva je vec bilo u igri ;)

@mcf da znam da smo rekli, samo sam nesto malo pobrkao i jos me malo smuvao i eto jbg. Nisam nista spominjao koja drzava niti ista, samo poslao pitanje jel moguce da stvave price tag na 145 eur kad bi bio shiping. 

@Chriss Nadam se i sam da ce sto prije stici. Naravano da hocu, na paypalu sam vec izmjenio dobro ce doci i za e-bay, ovo cu sutra pokusati kad budem narucivao. Jesmo da, glupo od mene bijase XD 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 23:30 (herkulcro).
14 godina

@Chriss - hvala :) Sa par funti popusta, na mobiju me dodje oko 1400kn, a na njuskalu je najjeftiniji 1799 kolko sam vidio.

@Mikic7 - zasto ne otkazes narudzbu - paypal dispute radi prekoracenja roka - i jednostavno narucis novi dhlom sa mobigrada sa 2GB? Btw jel' tolika razlika izmedju 1 i 2 GB da ti se isplati prodavati i kupovati novi?

1 0 hvala 0
13 godina
mcf kaže...

@Chriss - hvala :) Sa par funti popusta, na mobiju me dodje oko 1400kn, a na njuskalu je najjeftiniji 1799 kolko sam vidio.

@Mikic7 - zasto ne otkazes narudzbu - paypal dispute radi prekoracenja roka - i jednostavno narucis novi dhlom sa mobigrada sa 2GB? Btw jel' tolika razlika izmedju 1 i 2 GB da ti se isplati prodavati i kupovati novi?

Ma ništa {#}
Sa moby-em se ne može falit.
Što se tiče garancije, ja mislim da ti prvu godinu priznaje LG Hrvatska a drugu godinu moraš slati u Englesku.

Slažem se s tvojom preporukom za Markića, pošto je ionako mislio uzeti verziju od 2GB-a a i mobicity je puno bolji, što zbog EU garancije, što zbog neplaćanja pdv-a, što zbog brzine dolaska samog mobitela...

14 godina
neaktivan

Bas sad gledam ovaj mobicity i trazim neki mobitel oko 125 eura. Dosad nisam imo susreta sa ovom radnjom, a opcenito sa skupljim narudžbama. Posto sam iz BiH, ne gine mi placanje carine i PDV... Naletio sam na LG L90 koji je oko 125 eura kada ga odaberem..

Evo slika kako to kod mene izgleda: http://prntscr.com/4150xh

i kad bi sad ovo narucio, platio bi samo 125 eura njima?

Postoji li jos nesto sto trebam znat, ili neki popusti?

A mozete i preporucit neki mob oko 125 eura, ako ovaj nije dobar..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mcf kaže...

hočete iskreno, nebi seugodno osječao  da tako nesto napravim, mislim kinezi se muče da pruže čim bolju uslugu a to sto kasni je kriva pošta a ne trgovci. Vidim da je drugima tj večinom doslo za mj dana a meni nije toliko prošlo pa budem pričekao, i onako usput stavio na njuškalo mob zajedno sa pdv (bez obzira dali sam ga platio ili ne) 

A sto se tiće razlike izmedu 1 i 2 gb rama, čini se da ima razlike, to jest čini se da aplikacije sve više traže više rama, procesor više učitava aplikacije na 1gb nego na 2g tj jer tada može povuči iz ram memorije podatke i to je to. Moglo bi se reći da se na taj način više uštedi baterija nego kada se ima 1gb. A opčenito kada gledamo usporedbu u potrošnji struje na memoriji, kažu da je to neznatno.

Ako ne nadem kupca, neče biti kraj svijeta :) bit će sigurno dovoljno dobar :) 

16 godina

Što se tice mog iskustva sa kinezima i dostavom,  uzeo sam dva Cubota One sa Banggoda, i stajali su na carini vise vremena nego sto su putovali do hrvatske.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

neisplati bolje kupit one plus one negdi sam procita da ga ima ispod 300 dolara

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 11:38 (nevermore2014).
15 godina
neaktivan
Danas možda naručujem Zopo ZP780, pa pitam još jednom, je li sigurna kupovina? Nije to mobitel koji će se raspasti?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Cobralion kaže...

Bas sad gledam ovaj mobicity i trazim neki mobitel oko 125 eura. Dosad nisam imo susreta sa ovom radnjom, a opcenito sa skupljim narudžbama. Posto sam iz BiH, ne gine mi placanje carine i PDV... Naletio sam na LG L90 koji je oko 125 eura kada ga odaberem..

Rasprodan je lg l90, kazu da nece tako skoro doci nova posiljka.

14 godina
tonchy kaže...
Danas možda naručujem Zopo ZP780, pa pitam još jednom, je li sigurna kupovina? Nije to mobitel koji će se raspasti?

Samo pazi, na http://mob.hr/zopo-zp780-recenzija/3/ kazu da nema 3g 900. Kupujes kod nas ili vani?

btw na wowshop.hr je 1000kn trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 12:31 (mcf).
17 godina
Zp780 ima 3g na 900mhz, kao vlasnik tog moba nebih ga preporucio za kupnju jer ima puno boljih mobitela za tu cijenu. Baterija se jako dugo puni, nema gorilla glass, zamjenski dijelovi su skupi. Primjer zamjena ekrana dode 650kn, a vani sam ga jedva nasao po nekoj manjoj cijeni od 67usd inace je nekih 90usd.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Zp780 ima 3g na 900mhz, kao vlasnik tog moba nebih ga preporucio za kupnju jer ima puno boljih mobitela za tu cijenu. Baterija se jako dugo puni, nema gorilla glass, zamjenski dijelovi su skupi. Primjer zamjena ekrana dode 650kn, a vani sam ga jedva nasao po nekoj manjoj cijeni od 67usd inace je nekih 90usd.

To su ti jedine zamjerke na mobitel? Kojeg bi preporucio, a da je sličan ovome? Moje želje su 4,5+ inčni ekran (sviđa mi se 5"), rezolucija bilo što iznad 400*800, znači QHD je super, performanse su mi bitne samo da u sustavu ne šteka, igre niti ne igram. Tako mi je ovaj Zopo bio nekako naj odabir. Bateriju svejedno punim svaku noć, cijelu noć. Tako je sa svim smartfonima koje sam imao.

11 godina
neaktivan
tonchy kaže...
Patrick_cro kaže...

To su ti jedine zamjerke na mobitel? Kojeg bi preporucio, a da je sličan ovome? Moje želje su 4,5+ inčni ekran (sviđa mi se 5"), rezolucija bilo što iznad 400*800, znači QHD je super, performanse su mi bitne samo da u sustavu ne šteka, igre niti ne igram. Tako mi je ovaj Zopo bio nekako naj odabir. Bateriju svejedno punim svaku noć, cijelu noć. Tako je sa svim smartfonima koje sam imao.

prije svega, Patrick - si probao sa drugim punjačem ili kablom.  Ja sam opazio da oni jeftini kablovi sa ebaya dugo pune mobitel dok sam sa orginalnim lg kablem upola brže punio.  Kažem to da ne mora uvjek mob biti u krivu.  

Ja takoder punim preko noči ali po danu me to najviše smeta, no srečom opazio sam di je problem pa sam kupo drugi kabel :) 

touchy di si mislio kupiti mobitel ? i koliko si spreman uložiti ? 

15 godina
neaktivan
mislim kupiti u wowshopu, dođe 1019 kn, sad je kao neka akcijica.. i također iznad 800 (čini mi se) je free dostava. eto
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice