meni mobitel i dalje stoji u italiji...platio na banggood 28.03...otvorija san ima par dana dispute...do 29.05 iman pravo otvorit i claim...to ću i napavit kroz koji dan...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo vidi označava li ova W oznaka na kraju WCDMA model, ako da, onda te ROMove možeš koristiti za svoj mob. Kod nas teško da ćeš sad već imati ljudi s iskustvima oko ovog modela jer je relativno friški, svakako baciti pogled prvo na XDA, OVDJE i na par ruskih foruma kako je već rečeno...
EDIT: Evo ti i MIUI za njega, a koliko sam vidio ima jošdesetak drugih verzija, najviše AOSP...
Problem je što nema google aplikacija, gmaila a čak ni Google Play Store. Ima neki kineski store. Pokušao sam instalirati neke aplikacije direktno preko web browsera. Pronašao sam Dolphine browser, instalirao, ali ne radi, ruši se kod pokretanja. Facebook i Chrome su se instalirali i rade. Gogle Play Store sam instalirao ali se neće pokrenuti. Zatim sam ga pronašao preko onog kineskog store-a ali isto, neće se pokrenuti.
Napraviš root, instaliraš cwm i skineš gapps i instaliraš kroz cwm ;)
ili način bez roota koji je preveo @dakok
This is the way to install Google Services (Google Play, etc) without root
Take your own responsibility to flash this!
1 Move the zip package into the root directory of phone memory /storage/emulated/0, note the name do not change;
3 Enter the System Setup - on the phone, click on eight consecutive "version number", enter developer mode, ie press the return key to exit on the phone to see the "Developer Options";
4 Click into the developer options down to the final surface to find "GMS package pre-installed" option, click, the system prompts "Restart phone GMS package will install", click OK to install;
5 After the installation is complete, it will automatically boot, boot into the application to view the completed package to the GMS application installed;
Google services patch:
http://pan.baidu.com/s/1gddznEF
meni mobitel i dalje stoji u italiji...platio na banggood 28.03...otvorija san ima par dana dispute...do 29.05 iman pravo otvorit i claim...to ću i napavit kroz koji dan...
Jesi slao požurnicu talijanskoj pošti?
Nema potrebe raditi claim ako se ti nisi zainteresirao.
Na nekoliko foruma je već prožvakano kako ubrzati MY pošiljku koja zaglavi u Italiji ali ljudi ne čitaju;
Ja sam svoj paket "odglavio" prema uputama s drugog foruma tako što sam poslao poruku preko twitera Talijanskoj pošti, dao im broj za praćenje i dobio brzi odgovor na engleskom da će ubrzati proces za moj paket. Čini se da tako treba svatko postupiti jer inače zaglavi u Milanu po mjesec dana bez razloga.
Inače paketi iz Italije(Milano) u HR dolaze samo utorkom pa čim prije ih pokušajte kontaktirati s požurnicom.
mobitel s to2c.com lenovo a850+ stigao za 6 dana iz kine free shipping bez carine.
mobitel s to2c.com lenovo a850+ stigao za 6 dana iz kine free shipping bez carine.
Ocekujem recenziju....
posto sam zainteresiran za taj mobitel
Lenovo a850+ ukratko:
jako brz, nema štucanja. kamera malo ispod prosjeka, 5m ali ima šumova. Baterija odlična, ne troši ništa. Ekran bolji od očekivanja, vidi se i iz kuteva. Rootan, google play, hrvatski, 3g, wifi sve bez greske. Posjeduje neke samsung s4 sheme poput okrenuti mobitel za besumno i slicno. dodatna oprema: maskica, 2 screen protectora, stand, punjač, kabel, slušalice. Garancija 1god.
Kvaliteta izrade odlična. Savjetujem kupnju 32gb tf kartice na ebay ima za 9.99$ free shipping.
Testiran browser speed, brži od iphone 4s i galaxy S3...
Jučer ga je odmah i prijatelj naručio sebi...
Što se tiče RAMA. Ne trebate se brinuti zbog 1gb ddr3 konstanto je slobodno minimalno 40% rama. Dakle, mobitel je optimiziran odlično. antutu 27500.
860 kn me izašlo sve, prezadovoljan.
Sa koje stranice si uzel Lenovo?
Pobzdrav svima,htio bih kupiti neken n6 sa focal price ali zanima me da li ga je netko kupio i da li vrijedi za cijenu od 150$
Znaci narucio bi materi neki mobitel do 700 kn. Njoj je bitna kamera i internet. Znaci koji su najbolji i najpouzdaniji u do te cijene? btw. moze li se nac koji na hrvatskon?
Za te pare jako dobra kameru će biti vrlo teško naći, Newman N2 bi mogao biti taj, ali mislim da je svuda rasprodan...
Lenovo a850+ ukratko:
jako brz, nema štucanja. kamera malo ispod prosjeka, 5m ali ima šumova. Baterija odlična, ne troši ništa. Ekran bolji od očekivanja, vidi se i iz kuteva. Rootan, google play, hrvatski, 3g, wifi sve bez greske. Posjeduje neke samsung s4 sheme poput okrenuti mobitel za besumno i slicno. dodatna oprema: maskica, 2 screen protectora, stand, punjač, kabel, slušalice. Garancija 1god.
Kvaliteta izrade odlična. Savjetujem kupnju 32gb tf kartice na ebay ima za 9.99$ free shipping.
Testiran browser speed, brži od iphone 4s i galaxy S3...
Jučer ga je odmah i prijatelj naručio sebi...
Što se tiče RAMA. Ne trebate se brinuti zbog 1gb ddr3 konstanto je slobodno minimalno 40% rama. Dakle, mobitel je optimiziran odlično. antutu 27500.
860 kn me izašlo sve, prezadovoljan.
Imao sam njegovog starijeg brata (A850) i isto mogu reći samo riječi pohvale,izuzev malo lošije kamere no kome to nije neka bitna stavka manje važno...nego,kažeš za 6 dana je stiglo iz Kine?
Vidim da imaju free slanje dhl-om ali ako ide preko njih onda je carina obavezna plus davanja dhl-u?Nije išlo dhl-om al je stiglo za 6 dana,daj molim te pojasni malo?
I daj molim te provjeri jel 3g radi i na 900mhz?
Coolpad F1 naručen iz Dealsprime, stigao za 16 dana. Vidim da ima ljudi koji su ga naručili i većini je valjda već došao pa da vidimo da li i ostali imaju problem kao i ja. Neću sada opisivati tehničke specifikacije odnosno pisati recenziju već ću se fokusirati na probleme. Znao sam da ima modificirani Android, sučelje se zove CoolLIFE UI 5.5, ali nisam znao da će to biti toliki problem. Ima puno kineskih aplikacija, neke se mogu deinstalirati neke ne. Ajde, neka i ostanu neke kineske aplikacije, stavim ih u ćošak i nek stoje tamo. (...)
S obzirom da nitko nije konkretno prošao to što meni treba odlučio sam osobno istražiti te sam zaključio da ću rootati mobitel i instalirati custom ROM. Pronašao sam modificirani ROM od Samsung Note 3 s Androidom 4.3. Ima Google aplikacije i hrvatski jezik. Ono što je važno je da je sve prošlo dobro i sve radi dobro (koliko sam uspio vidjeti u jednom danu). Uputstvo za rootanje i instalaciju custom ROM-a imate na www.telekineza.com a ja ću napisati što sam ja radio da te procedure obavim na svom Coolpad F1, broj modela 8297W:
1. Nakon spajanja mobitela usb kablom otvorit će se kao usb stick na kojem je driver kao exe aplikacija koju treba pokrenuti za instalaciju. Bit će na kineskom tako da ćete vizualno trebati prepoznati koji su gumbi za NEXT i FINISH. U jednom trenutku pita u koju mapu da se instalira. U prazno polje upišite C:. Svejedno instalacija to ne poštuje, bilo što da napišete instalaciju će obaviti u mapu C:\Program Files (x86)\Yulong.
2. Ovo iz prvog koraka nije dovoljno da Windowsi prepoznaju mobitel jer i dalje u Device Manageru stoje žuti uskličnici. S desnom tipkom kliknete na stavku s žutim uskličnikom te odaberite Ažuriranje upravljačkog programa i uputite na drivere s vašeg diska na mapu C:\Program Files (x86)\Yulong. Tada će driveri biti instalirani i pod My Computer dobit ćete Coolpad s prikazom interne memorije i SD kartice (ako je imate)
3. Root-anje nije išlo s Vroot instaliranim na računalu već sam pronašao ROOT Mobile Master v1.1.0 za instalirati na mobitel. Na stranici http://bbs.mgyun.com/thread-27837-1-1.html sam skinuo datoteku RomasterSu_1.1.0_140514_1000.apk na mobitel, pokrenuo o root-anje je obavljeno.
4. S ove stranice sam skinuo custom ROM Android 4.3 http://www.needrom.com/mobile/coolpad-f1-8297w-samsung/, verziju CoolPad-F1w-Note3-V1.2-By-jonzalvo.zip. Tu zip datoteku nakopirate na SD karticu. Ja sam odabrao taj ROM. Vi možete i neki drugi i s neke druge stranice. Pretpostavljam da je važno da bude za WCDMA model mobitela a to označava W na kraju u nazivu CoolPad F1 8297W.
5. Instalacija CWM recovery. Ta aplikacija omogućava više mogućnosti nego standardni recovery mod ugrađen u mobitel a i instalaciju custom ROM-a. S ove stranice http://www.needrom.com/mobile/english-recovery-coolpad-f1-8297w/ sam skinuo recovery image. U raru koji je ponuđen za skinuti se nalazi recovery.img i mobileuncle tools.apk. Recovery.img nakopirate na SD karticu, direktno, ne u neki folder. Mobileuncle isto nakopirate na SD karticu i zatim na mobitelu pristupite toj datoteci i instalirate na mobitel.
6. Veći problem je bio uključiti USB debugging jer na Coolpad F1 nigdje ne postoji takva opcija za uključiti ili isključiti, a to je potrebno napraviti. To sam pronašao samo na jednom kineskom forumu, na žalost nisam zabilježio koji, ima uputstvo do kojeg sam došao pomoću Google Translate. U meniju About Phone su samo ispisane informacije bez vidljive mogućnosti da se nešto uključi ili isključi. Sada više nemam taj meni ispred sebe jer je instaliran novi ROM pa ću reći približno. Druga ili treća stavka odozdola je verzija softvera. Treba više puta za redom tapnuti na tu stavku i dobit ćete poruku da je otključan developer mod. To je u stvari USB debugging.
7. Pokrenite Mobileuncle i odaberite Recovery Update. Pojavit će se popis recovery image-a a vi odaberite recovery.img, odnosno onaj koji ste nakopirali na SD karticu. Nakon toga će ponuditi da se reboot-a u recovery mod što ćete i dozvoliti.
8. U recovery modu ćete instalirati custom rom sa SD kartice. Prije toga je vrlo preporučljivo odabrati Backup tako da se backup-ira postojeće stanje ako ćete željeti ili trebati se vratiti u prvobitno stanje. U recovery modu se sa volume + - pomičete u meniju a sa tipkom za gašenje potvrđujete izbor. Pazite, ako ste ušli u originalni recovery mod, na način da ste pri paljenju mobitela držali volume minus i tipku za paljenje, tada se u meniju pomičete samo sa volume minus a potvrda je volume plus ili tipka za paljenje. Uputstvo za instalaciju custom ROM-a u recovery modu ću prekopirati sa stranice s koje sam uzeo ROM:
9. Step 1: Download the custom ROM copied to an external SD card root directory
Step 2: the shutdown state. While holding down:
– Power button + volume button up, to enter the recovery mode.
– Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data
– Wipe Cache Partition -> Wipe cache
Step 3: Return to recovery main interface Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> Select your ROM
Step 4: Brush complete, – first boot takes a while
10. Gotovo. Mobitel se boot-a i ulazite u novoinstalirani operativni sustav.
Pozdrav, Mladen
Razmisljam o kupnji iOcean X8 i zanima me da li je Dealsprime.com pouzdan?

http://dealsprime.com/iocean-x8-phone-octa-core-1-7ghz-mtk6592-3g-gps-5-5-1920-1080-2gb-ram-13mp.html
Trebala bi biti pouzdana (kolega u postu iznad tvoga je svoj Coolpad F1 od njih naručio). Inače, koliko sam vidio po drugim forumima X8 radi odlične fotografije.
Sve preporuke za to2C.. ja sam tamo kupio Iocean X7 HD...stiglo za mjesec dana..sve super...ali evo zadnjih tjedana ekipa masovno javlja da stiže u roku od 10 dana i bez pdv-a..što je stvarno pohvalno
Lazu..jer sad drze pakete po min 10 dana i gledaju i otvaraju sve
http://dealsprime.com/iocean-x8-phone-octa-core-1-7ghz-mtk6592-3g-gps-5-5-1920-1080-2gb-ram-13mp.html
Trebala bi biti pouzdana (kolega u postu iznad tvoga je svoj Coolpad F1 od njih naručio). Inače, koliko sam vidio po drugim forumima X8 radi odlične fotografije.
Ovisi što se misli pod pouzdan. Ja imam negativno iskustvo. Naručio sam Coolpad F1 odmah čim je došao u prodaju. Htio sam crni ali su imali samo srebrni, tako su mi odgovorili, pa sam prihvatio srebrni, ali je došao bijeli. Imali su najnižu cijenu u odnosu na ostale trgovine od 172$ za WCDMA verziju. Platio sam i čekao da krene isporuka koja nije krenula ni kroz četiri dana, pa sam pitao što je s isporukom. Odgovorili su mi da je bila greška u cijeni i da je cijena u stvari 188$. Činjenica je da, dva dana nakon što sam platio, na webshopu su stavili tu cijenu. Naivno sam se ponadao da ću ja dobiti po prvobitnoj cijeni, kao, niža cijena za prve narudžbe. Odgovorili su mi da trebam doplatiti ili da te novce iskoristim za nešto drugo. Doplatio sam. Stiglo je za 16 dana uz sreću što nije prošlo kroz carinjenje. Nakon što je stiglo pitao sam ih da mi pošalju srebrni poklopac zato što su pogriješili u boji pa sad čekam odgovor.
Mladen
gdje bi mogao da uzmem povoljnu microsd karticu od 16gb ?
po vecini prodavnica koje sam pogledao je oko 13$
gdje bi mogao da uzmem povoljnu microsd karticu od 16gb ?
po vecini prodavnica koje sam pogledao je oko 13$
U Tinydeal http://www.tinydeal.com/flash-memory-cards-c-54_689_705.html?keyword=16GB&disp_order=18
mislim da ti se ne isplati memorijske kartice uzimat preko neta. :)
Da li ima tko iskustva sa neken n6?
Hvala!
evo sada bas gledam po ebay ima ih po 10 dolara od 32 gb
Ovisi što se misli pod pouzdan. Ja imam negativno iskustvo. Naručio sam Coolpad F1 odmah čim je došao u prodaju. Htio sam crni ali su imali samo srebrni, tako su mi odgovorili, pa sam prihvatio srebrni, ali je došao bijeli. Imali su najnižu cijenu u odnosu na ostale trgovine od 172$ za WCDMA verziju. Platio sam i čekao da krene isporuka koja nije krenula ni kroz četiri dana, pa sam pitao što je s isporukom. Odgovorili su mi da je bila greška u cijeni i da je cijena u stvari 188$. Činjenica je da, dva dana nakon što sam platio, na webshopu su stavili tu cijenu. Naivno sam se ponadao da ću ja dobiti po prvobitnoj cijeni, kao, niža cijena za prve narudžbe. Odgovorili su mi da trebam doplatiti ili da te novce iskoristim za nešto drugo. Doplatio sam. Stiglo je za 16 dana uz sreću što nije prošlo kroz carinjenje. Nakon što je stiglo pitao sam ih da mi pošalju srebrni poklopac zato što su pogriješili u boji pa sad čekam odgovor.
Mladen
Otprilike slično iskustov sam ja imao s Pandawill-om, jedini u čemu su me iznenadili je što su mi eksprsno brzo stornirali narudžbu i vratili novce (PayPal), iako sam mislio da će biti puno više "natezanja" s njima, ali opet ne mogu reći da su nepouzdani (iako sam ih ja prekrižio), jer dosta ljudi ima pozitovna iskustva s njima, tako da si u pravu, ovisi što se misli pod pouzdan :-)
evo sada bas gledam po ebay ima ih po 10 dolara od 32 gb
I koliko si siguran da ces dobii normalnu dobru karticu? A ne neko smece?
U Hgspotu, linksu i ostalim trgovinma informatickom opremom mozes naci micro sd karticu, class 10, 16gb u rasponu cijena od 80-100 kn ove jeftinije koje ce i vise nego odlicno obavljati svoj posao i imas garanciju na njih i sve.. Isplati li se cicijati za 20 kn?
E sad ste me bacili u nedoumicu. iOcean X8 ima u nekoliko trgovina , razlika je u 10$.
Koliko čitam sa to2c ima dosta pozitivnih komentara. Jedino me muci sto nigdje nema opcija sa
stock root-om. A to bi mi puno značilo. Cijene se krecu od 287$ do 300$. Ali ako netko zna da ima sa
rootom neka slobodno stavi link. I gumena zaštitna pozadina bi bila plus.. :)
Ali opet razmisljam dal da pričekam neko vrijeme dok OnePlus One ne dodje u trgovine.
Molio bih za mišljenje o ta dva smatphonea. iOcean X8 i OnePlus One.
Bilo je preko 3 000 prodanih takvih kartica i nisam nasao ni jedan los feedback za karticu.
Mada opet nista se nezna dok ne stigne.
Mladen
pa ovo i nije neko loše iskustvo. Uvijek postoji i šansa za grešku sa njihove strane. I nisi platio pdv pa moraš biti presretan!
E sad ste me bacili u nedoumicu. iOcean X8 ima u nekoliko trgovina , razlika je u 10$.
Koliko čitam sa to2c ima dosta pozitivnih komentara. Jedino me muci sto nigdje nema opcija sa
stock root-om. A to bi mi puno značilo. Cijene se krecu od 287$ do 300$. Ali ako netko zna da ima sa
rootom neka slobodno stavi link. I gumena zaštitna pozadina bi bila plus.. :)
Ali opet razmisljam dal da pričekam neko vrijeme dok OnePlus One ne dodje u trgovine.
Molio bih za mišljenje o ta dva smatphonea. iOcean X8 i OnePlus One.
mislim da je one plus one pravi izbor.
mada dok ne izadje oficialna verzija ne treba nista govototi
ja bi svakako pricekao