"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

naletija san slučajno na ovu stranicu...   www.wuna.ru 

koliko san uspija shvatit oni su direktni posrednici sa proizvođačima...cijene su kao i na većini kineskih webshopova...

u principu oni nemaju ništa na lageru nego se opet paketi šalju iz kine?

a iz rusije bi isto platili pdv od 25%?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kada je paket iz Kine ti ćeš platiti pdv bez obzira da li si od Mirka posrednika iz ulice kupio, kineskog web shopa ili ruske "trgovine". 

Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan

imaju neloše cijene...nisan baš čuja za njih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sta kazete dal je ovo oke

Tu je sa youtube o

.

Na antutu mu je score 17 soma sto je po meni okej.Svida mi se 2 gb rama jer za android je to potrebno. Ako narucim iz Spanjolske nebi trebo imat carinu jelde?

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 22:42 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nekako sam uvjeren da je antutu fejk, jer imao sam priliku vidjeti na kopiji S4-ke predinstalirani antutu, udjes u njega on pokaze postavljeni rezutat, isntaliras pravi, dobijes upola manje vrijednosti..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina
neaktivan

Ovo je sigurno fake, jer ni jedan pravi sa 2GB rama nije ispod 180 dolara, i to je tesko za naci. a Jiake je tanka marka, sigurno da lazu.

0 0 hvala 0
16 godina
ATJLučko kaže...
red_bull kaže...

Mene osobno interesira mi3 xiaomi. ali kako misliš da stavljamo iznose do kojih bi išli? nisam skužio.

Kada sam govorio o iznosu koji bi ste dali, govorio sam o konkretnom iznosu koji bi platio, recimo 100 €, 1000 kuna, 200 £ ili 300 USD-a.

Činjenica da bi frend poslao mailom čovjeku u Kinu narudžbu, a kada bi isti potvrdio mogućnost, trebala bi biti izvršena uplata, samo je još pitanje kako izvršiti plaćanje, kunsko, devizno, i slični detalji, normalno, ako bi se mogli naći sa cijenom!

Pa ja bi recimo platio koliko najmanje moram. Jer neznam koliko bi ti frend, njegov frend u kini ili netko treći uzeli provozije(ne napadam i ne osuđujem)?

Pošto neznam koliko to u kineskom (original) shopu košta.. eto.. Možda bi nam ti to  orao reći? Cijene mislim..

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
Kolega Red_Bull, zato sam i unaprijed napomenuo da bih volio više, osobno, da ekipa zapuca na bolje jače modove i da se napravi konsenzus oko maksimalnog limita cijene. Recimo da bi Oppo 7 koštao u dućanu, karikiram, 3570,00 kuna, a kada bi iz Chine mogao doći za recimo 2480,00 to bi bilo vrhunski povoljno. Sada, ako se skupi ekipe koja želi jednako toliko različitih mobova, je8i ga, neka svatko sazna svoju max cijenu i onu koju bi pristao platiti sa guštom!
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
ATJLučko kaže...
Kolega Red_Bull, zato sam i unaprijed napomenuo da bih volio više, osobno, da ekipa zapuca na bolje jače modove i da se napravi konsenzus oko maksimalnog limita cijene. Recimo da bi Oppo 7 koštao u dućanu, karikiram, 3570,00 kuna, a kada bi iz Chine mogao doći za recimo 2480,00 to bi bilo vrhunski povoljno. Sada, ako se skupi ekipe koja želi jednako toliko različitih mobova, je8i ga, neka svatko sazna svoju max cijenu i onu koju bi pristao platiti sa guštom!

Izgleda da se ne razumijemo.

Koliko tebi znaci da ja bubnem cijenu, a ni neznam koliko to košta u kini? evo ja bih dao 1800 kn za Xiaomi Mi3. A on možda u kini košta 2200..Kužiš kaj mislim?

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
red_bull kaže...
ATJLučko kaže...

Koliko tebi znaci da ja bubnem cijenu, a ni neznam koliko to košta u kini? evo ja bih dao 1800 kn za Xiaomi Mi3. A on možda u kini košta 2200..Kužiš kaj mislim?

Kužim, ali to onda znači da bi ti teško mogao upasti u kombinaciju ako na količinu dobijemo cijenu 2000.00 kuna po komadu!

Ja ću postaviti upit za cjenik OPPO i Mi Xiaomi mobitela, po mogućnosti cjelokupnu speciffikaciju, uz eventualno mogućnost izbora boje i unutarnje memorije, pa se prvom prilikom javim.

ATJ Lučko
12 godina
odjavljen

Evo stigao je hongmi...ekipa je sve rekla, nemam šta nadodat - mob je super. Samo je problem šta sam ja njubara na androidu (ovo mi je prvi android :)...pa sam tako uspia nekako izbrisat keypad prilikom flashanja/rootanja, ne znam ni sam. Pokušao sam slijedit upute za flash i root, izgleda da sam uspio a ni sam ne znam kako... trebat će mi vremena da se naviknem.

Što se tiče samog moba, jako me se dojmi display, povezivost je odlična, 3g u pripiz**ni na korčuli, wifi radi dobro. gps nisam ni probavao, a mislim da i neću dok ne budem išao na put negdje gdje postoji bar 5 različitih ulica {#}, a to znači najmanje 200km odavde :)

sve je super, samo nestanak keypada mi je još uvijek misterija {#} (instalirao sam googleov keypad u međuvremenu)

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ATJLučko kaže...
red_bull kaže...
ATJLučko kaže...

Kužim, ali to onda znači da bi ti teško mogao upasti u kombinaciju ako na količinu dobijemo cijenu 2000.00 kuna po komadu!

Ja ću postaviti upit za cjenik OPPO i Mi Xiaomi mobitela, po mogućnosti cjelokupnu speciffikaciju, uz eventualno mogućnost izbora boje i unutarnje memorije, pa se prvom prilikom javim.

Pa o tome ti i pričam. Ti nađi najnižu cijenu i ja sam in!

[M|C] jokaCRO ingame
13 godina
neaktivan

Sta je po vama bitnije procesor 8-core ili 2 gb rama.

Trenutno gledam cubot x6 ali nekako mi ne ide u glavu kombinacija 1gb rama i procesora od 8 jezgri.

- Koji bi ste vi telefon preporucili za oko 200 $

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sta kazete dal je bolje uzet s3 sa papirima i svime za 1300-1200 ili uzet neki kineski sa vise rama ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ako je cijena približno tolika o kojoj se ovdje govori, racunajte i na mene :)
trenutno se sa svim davanjime moze nabaviti za nekih 2800-2900
12 godina
neaktivan
Arena kaže...

Trenutno gledam cubot x6 ali nekako mi ne ide u glavu kombinacija 1gb rama i procesora od 8 jezgri.

hongmi, neo n003, honor 3c.

16 godina
Arena kaže...

Pricekaj sad malo i protegni za THL T11, mislim da bi trebao biti bomba, ali zbilja :D

Za decke sto su razgovarali o singapurskoj posti, danas mi je na trackingu pokazano da je stiglo u HR, 08.03 poslano

13 godina
neaktivan

Zapravo on je vec u ponudi: http://www.thlmobilestore.com/thl-t11-smartphone-mtk6592-2gb-32gb-5-0-inch-fhd-gorilla-glass-13mp-camera-black.html

Mada izgleda kao preprodaja,nisam uspio naci ni jedan review

13 godina
neaktivan
Arena kaže...

Zapravo on je vec u ponudi: http://www.thlmobilestore.com/thl-t11-smartphone-mtk6592-2gb-32gb-5-0-inch-fhd-gorilla-glass-13mp-camera-black.html

Mada izgleda kao preprodaja,nisam uspio naci ni jedan review

koliko na antutu baca? 

13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

koliko na antutu baca? 

Trebalo bi oko  27 000

13 godina
neaktivan

http://www.to2c.com/umi-x3-basic-5-5-inch-mtk6592-1-7ghz-octa-core-smartphone.html 

privlači me ekran, baterija, 3g na 900mhz (pošto san na tele2)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.etotalk.com/elephone-p7-mini_p5402.html

jel mi ko može reć nešto o ovom mobu? valja li za te pare? ima li ga ko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
shegyman kaže...

Slaba reza ekrana. Ja ga na tvom mjestu nebih uzimao !

13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
shegyman kaže...

osim rezolucije? meni nije bitna...bitno mi je jedino da nije pixeliziran ekran (da se ne vide pixeli golim okom)

Sad iman LG L9 sa 4.7 ekranom i tom rez...ppi 234.....a elephonu je oko 220...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 0:01 (shegyman).
15 godina
Damir1908 kaže...
shegyman kaže...

Ma koja slaba reza 540x960, sasvim dovljno za 5". Ne slušaj gluposti, nego isprobaj mob sa tom rezom i onda pričaj. Nemogu slušati-čitati više ovakve komentare....

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 0:11 (bodija).
17 godina
neaktivan

Zdravo ekipa!

Malo pratim te Čajniz smartphone-ove, pa me zanima što bi mi preporučili sa dualSIM-om da radi sa VIP 2G i Tele2 3G, da ima 1080p rezu, po mogućnosti NFC no nije bitan, dobru bateriju i možda SD karticu, i da, ako postoji koji Kineski smartphone a da ima bežićno (induktivno) punjenje, odnosno QI...?

Trenutno pucam na Lenovo K910...

Inače, od kuda bih mi preporučili da naručim, s obzirom na garanciju, najmanje sranja sa carinjenjem, odnosno plaćanjem PDV-a, i ne bih DHL ni pod koju cijenu, gamad naplaćuje dodatno nekakvo špediterstvo i još PDV, nikad više, gledao sam BangGood, pa malo eBay, našao par sellera no nisu baš i tako...?

Dali postoji ijedan OK shop, a da je u Europi? Kako bih zaobišli sranja sa carinjenjem i naravno PDV-om, a da opet na kraju ispadne cijena tu negdje kao i kod nabavke iz Kine?

Pa eto, molio bih Vas ako mi itko može pomoći sa ovime, bio bih Vam zahvalan! :)

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da si si malo dao truda pa pogledao ovu temu od početka kao neki ovdje, pronašao bi da je naručivanje sa svih u prvom postu spomenutih stranica više-manje isto. Platiš i čekaš. Ako je na nekoj stranici akcija na neki telefon postoji šansa da su prodali veču količinu nego imaju na lageru pa češ ga čekati koji dan duže i to je to. Pdv ne možeš izbjeći ako nemaš sreće. Neke kemije nema. Ili te pošalju na carinu ili ne. To ovisi o djelatniku koji dobije tvoj paket, kako mu je taj dan pala riža/grah, jel ga sinoć umočio, jel ga jutros odmah šef zajahao prije prve kave itd. Ja sam prije par dana dobio mob, prošao sam bez Linića. Naručio sam sa Pandawilla. Nije baš relevantno i ne reklamiram Pandu ali čisto da napomenem. Imaš neke EU stranice več negdje prije spomenutih u ovoj temi sa kojih možeš naručiti mob ali nemaš nikakav izbor modela kao na kineskim stranicama. Za informacije o pojedinom modelu osim ove teme imaš i majku Guglu, Youtube pa se informiraš kao i svi ostali i podijeliš ovdje s nama neka svoja (nova) iskustva. DHL ne moraš uzeti, večina nas uzima free shipping, čeka se malo duže ali ne košta. Zato je veći gušt kad dođe. Eto, nadam se da sam malo pomogao. Nota cinizma u tekstu je namjerna ali ne zlonamjerna {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 11:00 (kekec01).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kekec01 kaže...

Da si si malo dao truda pa pogledao ovu temu od početka kao neki ovdje, pronašao bi da je naručivanje sa svih u prvom postu spomenutih stranica više-manje isto. Platiš i čekaš. Ako je na nekoj stranici akcija na neki telefon postoji šansa da su prodali veču količinu nego imaju na lageru pa češ ga čekati koji dan duže i to je to. Pdv ne možeš izbjeći ako nemaš sreće. Neke kemije nema. Ili te pošalju na carinu ili ne. To ovisi o djelatniku koji dobije tvoj paket, kako mu je taj dan pala riža/grah, jel ga sinoć umočio, jel ga jutros odmah šef zajahao prije prve kave itd. Ja sam prije par dana dobio mob, prošao sam bez Linića. Naručio sam sa Pandawilla. Nije baš relevantno i ne reklamiram Pandu ali čisto da napomenem. Imaš neke EU stranice več negdje prije spomenutih u ovoj temi sa kojih možeš naručiti mob ali nemaš nikakav izbor modela kao na kineskim stranicama. Za informacije o pojedinom modelu osim ove teme imaš i majku Guglu, Youtube pa se informiraš kao i svi ostali i podijeliš ovdje s nama neka svoja (nova) iskustva. DHL ne moraš uzeti, večina nas uzima free shipping, čeka se malo duže ali ne košta. Zato je veći gušt kad dođe. Eto, nadam se da sam malo pomogao. Nota cinizma u tekstu je namjerna ali ne zlonamjerna {#}

Haha, ne bih pitao tu da nisam uspio naći dobre odgovore :)

Sve sa ovim što si napisao sam upoznat, i jasno mi je ako se naručuje izvan EU da će PDV-a biti, no carine na informatičku opremu koliko ja znam ne bih smijelo biti! I zato kažem da preko DHL-a više ne naručujem jer imaju ta špediterska sranja koja koštaju još dodatnih 150-250kn i tu su me već 2-3 puta zaje***...

A što se tiče ostalih siteova, kao što rekoh, pogledao sam ih nekolicinu, i EtoTalk i To2c, te Pandawill, i naravno BangGood, na kraju mi najprimamljivije zvuči To2c po cijeni i po shippingu i po tome što ne forsa DHL kao što to čini EtoTalk...

I ujedno me zanimalo  dali postoji ijedan site u EU koji prodaje ove uređaje, a da je 100% u EU i da nema sranja sa njime...? :D

No, brine me jedina stavka, a to je ROM na tom Lenovu K910, jeli je on toliko sje*** ili su to sredili? Dali je bitno da ga se roota i instalira neki "normalniji" ROM ili sada svi uređaji dolazi sa international ROM-om? Jer  koliko vidim, svugdje u specifikacijama u online shopovima i eBay-u imaju opis multijezičnosti?

A što se tiče guglanja, jutubanja, potrošio sam nekoliko dana na to, ne brini :D Zato i jesam na kraju dospio do Lenova K910, no zanima me dali postoji još nešto bolje, ili nešto vrijedno čekanja?

No, zahvaljujem na odgovoru, i nadam se da će i drugi mi pomoći oko ovoga kao što to radi ekipa na XDA forumu :D 

13 godina
neaktivan

Ima li itko kakav kupon za neki od kineskih web shopova?   to2c.com, banggood, minideal itd? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice