"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.437
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

U budućnosti obratite pažnju i na ovaj model - Coolpad Halo F1 - 6592 Octa, 2GB rama, 13MP kamera... i to sve za 888 Yuana (140 $). Trenutno je u prodaji samo TD-SCDMA verzija, a uskoro dolazi i WCDMA.

Kineski mobiteli, tableti i gadgeti - TeleKineza.com
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Planiram kupiti kineski mob i suzio sam izbor na dva kandidata zte geek v975 i xiaomi hongmi pa ako mi netko od eksperata može pomoći! Koji je bolji, kvalitetniji? Koji ima bolju softversku podršku? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 23:01 (schjor).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
schjor kaže...

Planiram kupiti kineski mob i suzio sam izbor na dva kandidata zte geek v975 i xiaomi hongmi pa ako mi netko od eksperata može pomoći! Koji je bolji, kvalitetniji? Koji ima bolju softversku podršku? Hvala!

Zanimljiva dilema - Zte Geek koristi novi Intelov Atom Z2580 (dvojezgreni procesor) na 2Ghz, a Xiaomi Hongmi već uobičajenu kinesku postavku - Mediatek SoC sa četvrojezgrenim A7 procesorom na 1.5GHz. Iako ti možda izgleda velika razlika, u praksi jedva da postoji. Jer MTK (Mediatek) koristi moderniji proizvodni proces, manje troši energiju, ima više cachea i bržu sabirnicu... dok je Atom brži i koristi više rama (2 u odnosu na 1Gb kod hongmija) Uglavnom , po specifikacijama to je sve li-la. Pogledaj ovo:

http://www.computingcompendium.com/p/arm-vs-intel-benchmarks.html

Što se tiče ekrana, ZTE je tu malo u prednosti zbog veličine (5 vs 4.7) i ljudi su općenito zadovoljni s tim mobitelom, odzivom, brzinom i trajanjem baterije. Ono što mene smeta je ZTEov jadan dizajn, zastario i bezličan. I još nešto: kamera mu baš i nije nešto (kao kod većine ZTE-a)...

Hongmi je tu malo bolji, po dizajnu i kameri. 

Inače, oba mobitela su prilično jeftini (oko 200 USD) i mislim da nećeš pogriješiti kojeg god odabrao. Osobno bih ipak odabrao ZTE Geek, ako ni zbog čeg, a ono zbog većeg ekrana. Ta razlika od 0.3" itekako se osjeti. Reza kod oba ti je 1280x720. Sasvim ok.

Plus: ZTE ima bolju softversku podršku za EU i već je odavno prisutan na ovim prostorima, za razliku od Xiaomija.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 23:39 (Danyel).
12 godina
neaktivan

A zašto je prednost u većem ekranu? Što je fora imat što veću ciglu u ruci? Mobitel od 4 ili 4,5" možeš još koliko toliko držat i cijeli koristit s palcem dok držiš u ruci, a 5" i sve preko je često nezgrapno

16 godina
Ja osobno koristim mobitel s dvije druge bez obzira na velicinu jer sam naviknut na pisenje s dva palca (80+ WPM)
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 2600K? // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // TRUE120? // Silencio 652
15 godina
neaktivan
Skrewdriver kaže...

A zašto je prednost u većem ekranu? Što je fora imat što veću ciglu u ruci? Mobitel od 4 ili 4,5" možeš još koliko toliko držat i cijeli koristit s palcem dok držiš u ruci, a 5" i sve preko je često nezgrapno

Pa sve zavisi od toga za što ti primarno mob služi. Ako ga trebaš samo za telefoniranje i poruke, manje je bolje.

Ako večinom surfaš i često koristiš navigaciju, bolje je što veće. Kaj to nije i logično?

I zakaj Lenovo kupuje Motorolu .... pa zato jer se laptopi prodaju sve manje i tableti sve više.

dak
16 godina

De ste habaci rumene kadulje :)

Evo chipoteka pocela prodavat thl

http://www.chipoteka.hr/artikl/112011/smartphone-thl-t100s-5-fhd-8-core#tab-specs-tab

A uskoro ce i recenzija na mob.hr

http://mob.hr/thl-t100s-jos-jedan-osmerojezgreni-smartfon-na-testu/

Ima netko vec nekakvo svjezije iskustvo s thl-om?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 15:01 (ez3kiel3p).

1 0 hvala 2
15 godina

Evo stigao mi je mobitel na carinu i u trackingu pise kao da nedostaje racun.. sta sad treba napravit?

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cekaj dok ti carina posalje pismo na kucnu adresu sa PCP brojem.dotad slobodno pripremi racun sa paypala,mozes i od ducana iz kojeg si uzeo. 

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ma nemam se namjeru svađati niti ikoga vrijeđati, ja sam iznio ''svoje'' iskustvo i to je to, ako je netko zadovoljan sa kinezom drago mi je za njega, samo pokušavam pomoći

Pozz

Ne pokušavaš pomoći jer niti ne posjeduješ kineski mobitel već se cijelo "tvoje" iskustvo temelji na priči od frenda. S druge strane, nekoliko ljudi koji posjeduju upravo taj model mejsecim i koriste ga svaki dan ima upravo suprotna iskustva i govore upravo suprotne stvari. Ne vidim kakav je tvoj doprinos ovoj raspravi i kako tvoj doprinos može ikome pomoći u bilo kojem pogledu.

14 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Mislim da kineski mobiteli imaj svoju "nišu" na tržištu uređaja od 1000-2000 kn. U tom segmentu korejsko-japansko-tajvanska konkurencija nudi dvojezgrene uređaje sa 800*480 ekranima, koji performansama nikako ne mogu konkurirati jakim a povoljnim "kinezima" koji za te novce nude 720p ekrane i 4- jezegrene Mediatek procesore.

Izvrsno sažeta trenutna situacija na tržištu i odgovor zašto ljude uopće u toliko mjeri zanimaju kineski uređaji...

14 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Nikome ne preporučujem ništa. Iznio sam svoje mišljenje i sa kolegom raspravljam upravo da bih radije ja osobno kupio, kao i on, nekog renomiranog nego kineza. Imam osobno jako loša iskustva s njima i premda je tomu tako, nikome ne kažem - gle, nemoj kupit to smeće. Samo upozoravam ljude da često nije onako kako ih reklamiraju na svojim stranicama i da najčešće ljudi plate recimo 1500kn za nešto što nema garancije, što je teško, glomazno, tvrde plastike, loših performasi, stare softverski napumpane kamere (da bi napisali kao 8 MPX), ekrana sa nekonzistentnim i neravnomjernim osvjetljenjem (ponegdje čak napišu da ima 16M boja a zapravo ima samo 260k!!) i najčešće nešto na njima "cikne" za mjesec-dva. Baterija i zvučnik najčešće. GPS je također problem.

Gle, to govorim iz mog iskustva i ljudi koje poznajem. Smijem li to reći ili ovo nije tema na kojoj se može raspravljati o kvaliteti tih kineskih jeftinih proizvoda? Ako sam promašio temu, molim da mi kažeš gdje mogu pisati o (ne)kvaliteti kineskih mobitela. Hvala.

I uvijek kažem - neka kupi što god tko hoće, ali nemojte drugima nametati da rmoraju misliti poput vas i zabranjivati da govore. Open your mind.

Nije problem u tome što ti i kolega raspravljate o kineskim mobitelima već način na koji to radiš - "kinezi su smeće i točka". Ljudi dolaze na forum obično pitati za savjet koji od 2 ili 3 modela izabrati jer su se već najčešće odlučili za kupnju kineza te niti nemaju obično budžet za više. Tvoj odgovor njima je - ne kupuj! što je apsolutno nekonstruktivno i ničime ne doprinosi raspravi niti je sukladno temi naslova, da podsjetim - "odabir i raprava". Rasprava podrazumijeva argumente, a ti ih nemaš. Samo da te podsjetim, argumenti bi bili kada bi taksativno naveo konkretan model uređaja koji si kupio i koristio, njegove prednosti i mane, hardver i softver te zašto bi ga preporučio ili ne bi preporučio. Ovako samo zagadjuješ temu...

EDIT: Sad sam vidio odgovor schjoru - svaka čast, to je napokon nešto konstruktivno {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 17:43 (frulex).
14 godina
neaktivan
ez3kiel3p kaže...

De ste habaci rumene kadulje :)

Evo chipoteka pocela prodavat thl

http://www.chipoteka.hr/artikl/112011/smartphone-thl-t100s-5-fhd-8-core#tab-specs-tab

A uskoro ce i recenzija na mob.hr

http://mob.hr/thl-t100s-jos-jedan-osmerojezgreni-smartfon-na-testu/

Ima netko vec nekakvo svjezije iskustvo s thl-om?

Pa čak i nije cijena od 2600 kn pretjerana s obzirom da iz Kine s dostavom i PDVom dodje oko 2300 kn. Pogotovo ako dolazi s 2 god. garancije i ako Chipoteka ima vlastiti servis za THL kao što npr. H18 ima svoj za Zopo pa se ne mora nigdje slati mob...

16 godina
neaktivan

Pozdrav decki, moze preporuka kineza za otprilike 800kn?

ovaj mi se cini okye po recenziji telekineze http://www.merimobiles.com/mlais-mx28-5inch-smartphone_p/meri8465.htm

jedino ga ima na toj stranici za kupiti, 115dolara, sto mislite?

Hvala

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
luka_cro kaže...

Pozdrav decki, moze preporuka kineza za otprilike 800kn?

ovaj mi se cini okye po recenziji telekineze http://www.merimobiles.com/mlais-mx28-5inch-smartphone_p/meri8465.htm

jedino ga ima na toj stranici za kupiti, 115dolara, sto mislite?

Hvala

Mislim da je mob .sasvim OK. Evo ti kratki opis.

17 godina
neaktivan

To je odlična cijena za mobitel takvih specifikacija. Četiri jezgre, dobar ekran 5", simpatičan dizajn (jedan od rijetkih koji liči na nešto)... I to za 1000kn sa dostavom. {#}

PS Meni osobno je žao što nigdje ne možemo provjeriti koliko zrače ti jeftini mobiteli. Nigdje nema službenih podataka (AKO NETKO MOŽDA ZNA?) o tim itekako važnim stavkama.

Nije to baš tako bezazlena stavka. Danas sam gledao jedno ozbiljno njemačko istraživanje, prognoze o kumulativnom djelovanju elektromagnetskog zračenja baš i nisu sjajne... Uglavnom, u narednim godinama udvostručit će se broj oboljelih od raznih oblika karcinoma... 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 0:58 (Danyel).
16 godina

Jutros je stigao Zopo ZP998, OK mob za te novce. Ekran je odličan, kvaliteta izrade iznenađujuće dobra, kamere isto iznad očekivanja. Najveća zamjerka su loši zvučnici, koliko sam danas vidio baterija mu nije baš jača strana, ali najgori je software, uopće ne radi fluidno i odvratno izgleda.

Sam mobitel nije spor, u AnTuTu dobije 25000, a moj HTC One dobije 27000(jedna jezgra je na 1.9GHZ, ostale na 1.3 i GPU@415MHz) i vrijeme otvaranja programa na njima je veoma slično, ali s HTCom(Google Edition ROM, znači stock Android) imam osjećaj kao da mob leti, a sa Zopom ni blizu tome. Mislim da bi AOSP/CM to riješio, ali koliko vidim nema ništa za njega.

I ima još jedan bug kojeg sam primjetio i na starom Prestigiu 4300, kada je spojen na USB touch screen ne radi dobro, pomakne dodir nekoliko cm lijevo tako da ga se uopće ne može koristit

Inače mob je naručen iz Hangar18 jer je kupljen preko firme pa je razlika u cijeni mala(200tinjak kn), a ipak ima neku garanciju i došao je za 3 dana.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 22:58 (power_user).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Evo ti na Needromu nekoloko romova ,pa vidi što ti odgovara. Ja bi odma stavio drugi...

A što se tiče zvučnika, probaj u Mobuileuncle tools srediti zvuk. Tako sam ja na svom ZTE-u. Uđeš u engineer mode,  engineer mode MTK, Harware testing, Audio i tu imaš postavke za pojačavanje i smanjivanje zvuka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 23:07 (bodija).
15 godina

Pozdrav, dobio sam mobitel od jednog prijatelja, kopija galaxy s4, e sad, ja neznam od koje je firme tocno taj mobitel jer mu touch ne radi odnosno onaj digitizer. Skinuli smo prednje staklo tako da je sad cisto na tom digiziteru. Ja iskreno neznam, probao sam da odspojim prikljucak s maticne pa vratim ali nista. Ali kad stisnem digitizer tamo gdje su oni narancasti vodovi evo na slici

I kad to pritisnem kao da dode do nekog kontakta i onda se nes pocne samo od sebe kliktati. Ima li spasa tom touch screenu i da li ja mogu ikako bez uporabe mobitela(naravno bez dodira) saznati odakle je taj mobitel ili kako da nabavim touch? Jer steta mobitela kad ima 2GB RAMa, Quad Core procesor i 13MP kameru

Izradujem web stranice i web shopove, privatna poruka za detalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
power_user kaže...

Jutros je stigao Zopo ZP998, OK mob za te novce. Ekran je odličan, kvaliteta izrade iznenađujuće dobra, kamere isto iznad očekivanja. Najveća zamjerka su loši zvučnici, koliko sam danas vidio baterija mu nije baš jača strana, ali najgori je software, uopće ne radi fluidno i odvratno izgleda.

Sam mobitel nije spor, u AnTuTu dobije 25000, a moj HTC One dobije 27000(jedna jezgra je na 1.9GHZ, ostale na 1.3 i GPU@415MHz) i vrijeme otvaranja programa na njima je veoma slično, ali s HTCom(Google Edition ROM, znači stock Android) imam osjećaj kao da mob leti, a sa Zopom ni blizu tome. Mislim da bi AOSP/CM to riješio, ali koliko vidim nema ništa za njega.

I ima još jedan bug kojeg sam primjetio i na starom Prestigiu 4300, kada je spojen na USB touch screen ne radi dobro, pomakne dodir nekoliko cm lijevo tako da ga se uopće ne može koristit

Inače mob je naručen iz Hangar18 jer je kupljen preko firme pa je razlika u cijeni mala(200tinjak kn), a ipak ima neku garanciju i došao je za 3 dana.

Ovo za zvucnik se slazem... Iako nije bas katastrofa... Ali moglo je i bolje...

Ali sto se tice software... Meni sve radi fluidno... Koji ti je build no?

Ja sam prezadovoljan s mobitelom... 

Ali razocaran sa Zopom, tj sa shopom s obzirom da je obecan gift paket svima koji naprave preorder... a ja sam napravio 02.12.2013. 

Naravno, stigao samo mob, bez gift paketa... Sad cekam odgovor od zopa... 

Samo da mi je onaj S-View Cover... drugo mi ne treba...

Sto se tice ovoga sto kazes da touch ne radi kad je spojen na usb... Promjeni usb kabel... meni je to rjesilo problem na jednom drugom mobitelu... bilo je do kabela... 

A vidim i da na antutu ti dobijes 25000, ja sam dobio cca 27300...

16 godina
Wh1T3L10n kaže...

Ovo za zvucnik se slazem... Iako nije bas katastrofa... Ali moglo je i bolje...

Ali sto se tice software... Meni sve radi fluidno... Koji ti je build no?

Ja sam prezadovoljan s mobitelom... 

Ali razocaran sa Zopom, tj sa shopom s obzirom da je obecan gift paket svima koji naprave preorder... a ja sam napravio 02.12.2013. 

Naravno, stigao samo mob, bez gift paketa... Sad cekam odgovor od zopa... 

Samo da mi je onaj S-View Cover... drugo mi ne treba...

Sto se tice ovoga sto kazes da touch ne radi kad je spojen na usb... Promjeni usb kabel... meni je to rjesilo problem na jednom drugom mobitelu... bilo je do kabela... 

A vidim i da na antutu ti dobijes 25000, ja sam dobio cca 27300...

Za zvučnike je možda problem što ih uspoređujem s Oneom, a on je klasa za sebe.

Sa softwareom ću se još poigrati i vidjeti još koji ROM je najbolje staviti, nije da loše radi, ali iskustvo korištenja je loše.

Kablove sam probao u svim kombinacijama, na onim najjeftinijim kineski je problem najizraženiji, ali događa se i sa Samsungovim, HTCovim, Nokijinim i LGovi kablovima, od njih je valjda bar 1 OK.

Što se tiče rezultata u AnTuTu, nije baš najpouzdaniji, zna varirati i po 1500 bodova tako da me to ne brine.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
neaktivan

http://www.telekineza.com/oppo-find-7-mobitel-s-2k-ekranom/

Opa! Ako bude jeftin, možda se i počastim sa ovim... Japan Display s White magicom, MEMS kamera, 4000mAh... odličan dizajn... hm, hm..

Edit: Izgleda da je ipak riječ o phabletu... 152x75 dimenzije i vjerojatno preko 150 g težak... šteta. {#} 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 1:31 (Danyel).
17 godina

ima li tko Moto G? svidja mi se mob i po recenzijama je najbolji u svojoj klasi za te novce. Najvise me brine velicina ekrana, mislim da ce mi 4.5" biti premalo. da je barem 4.7" kao Moto X ali nije.. ne nadjem nigdje koliko je to da si mogu predociti u stvarnosti i usporediti sa sadasnjim mobom? drugo, kakav mu je GPS? da li hvata brzo i koliko precizno? i trece, zanima me koliko mu je trajanje baterije pod nekakvim maks. opterecenjem (igranje+wifi+gps ili tak nesto recimo)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
peacock kaže...

ima li tko Moto G? svidja mi se mob i po recenzijama je najbolji u svojoj klasi za te novce. Najvise me brine velicina ekrana, mislim da ce mi 4.5" biti premalo. da je barem 4.7" kao Moto X ali nije.. ne nadjem nigdje koliko je to da si mogu predociti u stvarnosti i usporediti sa sadasnjim mobom? drugo, kakav mu je GPS? da li hvata brzo i koliko precizno? i trece, zanima me koliko mu je trajanje baterije pod nekakvim maks. opterecenjem (igranje+wifi+gps ili tak nesto recimo)

Imaš otvorenu temu u svezi   Moto G.

Heeey gringo I kill people for money, but you are my frieeend, I'll kill you for nothing!
17 godina

ups, nisam vidio, oprostite.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danyel kaže...

PS Meni osobno je žao što nigdje ne možemo provjeriti koliko zrače ti jeftini mobiteli. Nigdje nema službenih podataka (AKO NETKO MOŽDA ZNA?) o tim itekako važnim stavkama.

Nije to baš tako bezazlena stavka. Danas sam gledao jedno ozbiljno njemačko istraživanje, prognoze o kumulativnom djelovanju elektromagnetskog zračenja baš i nisu sjajne... Uglavnom, u narednim godinama udvostručit će se broj oboljelih od raznih oblika karcinoma... 

kak se ne bi moglo provjeriti, koga zanima, naći će .... moj Lenovo A850 ima ove vrijednosti

Position      The highest SAR value    Regulation 

Head        0.469                India 1g SAR Limit(1.6W/kg) 

Body-worn   0.756 

dak
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 14:14 (dak0001).
17 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
Danyel kaže...

raznih oblika karcinoma... 

kak se ne bi moglo provjeriti, koga zanima, naći će .... moj Lenovo A850 ima ove vrijednosti

Position      The highest SAR value    Regulation 

Head        0.469                India 1g SAR Limit(1.6W/kg) 

Body-worn   0.756 

To je indijska vrijednost? 

United States: the FCC SAR level at or below 1.6 watts per kilogram (W/kg) taken over the volume containing a mass of 1 gram of tissue that is absorbing the most signal.

European Union: CENELEC the SAR limit is 2 W/kg averaged over the 10 g of tissue absorbing the most signal (IEC 62209-1).

India: switched from the EU limits to the US limits for mobile handsets in 2012. Unlike the US, India will not rely solely on SAR measurements provided by manufacturers; random compliance tests are done by a government-run Telecom Engineering Centre (TEC) SAR Laboratory on handsets and 10% of towers. All handsets must have a hand free mode.

Indija s jedne strane sama mjeri zračenje mobitela (pogotovo kineskih), i to je ok, ali dozvoljava vrlo visoke vrijednosti. Europa dozvoljava samo 2W/kg na tijelo od DESET grama tkiva, a Indija čak 1.6W/kg po JEDNOM gramu!! 

Ali, u zemlji u kojoj djeca rukom ispiru živu i masovno umiru, nije za čuditi...

Međutim, taj Lenovo ima neloše vrijednosti, čak i usporedbi sa nekim jačim markama.

Bilo bi zanimljivo saznati koliko zrače ovi ostali, NO NAME kinezi (više ne znam ni kako se zovu, svaki dan na desetine novih imena nikne)... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 20:33 (Danyel).
11 godina
neaktivan

Stigao mi je jučer UMI S1 koji sam naručio po preporuci kolega forumaša. Mobitel izgleda sjajno ali imam jedan veliki problem sa istim. ne radi mu data konekcija, niti 3G niti 2G. wifi radi besprijekorno. Sve sam pokušavao, enable-ovao 2g, 3g, mjenjao mreže, utore, sve..ali uopće mi se ne pojavljuje nikakva ikona iznad onih linija za kvalitet mreže.

Ima li iko sugestiju šta mi je činiti?

LP

0 0 hvala 0
14 godina

Evo vam za iOcean X7

SAR:  The SAR of X7 ranges from 0.005 to 0.382 w/kg. in different test circumstances. The standard of SAR is no more than 2.0 w/kg. That means X7 is in accrodance with the EU SAR standard and the safry of X7 is guaranteed. The SAR report is as follows for refernce. 

Test Report >>Download

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Upravo sam naručio ZTE Geek na pandawill, uz kupon me izašao 193 USD, tj. nešto više oko 1100kn, nadam se da necu požaliti! {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice