"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.519.803
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

znači, čovjek kaže: 

Imao sam par "NO NAME" Kineza (zopo, timmy, h18, kopije samsunga), koristio, još nekoliko vidio i čitao o njima - to ti je sve teški shrot.

a ispod toga govori  "A od boljih Kineza svakako su ZTE, Lenovo i Zopo... koje sam i lijepo naveo, ali u tom slučaju bih opet dao koju kunu više za nekakav Samsung, Sony, Htc ili LG. "

jesi odlučio, jel zopo brend ili ne? jel "bolji kinez ili ne?" nadalje, svi bismo mi dali "koju kunu više za nekakav Samsung, Sony, Htc ili LG", al jbg, nije stvar u kojoj kuni, vec u kojoj tisuci kuna. 

nadalje "Sa carinom i porezima taj kineski s-hit dođe oko 150 USD dok mi dođe na adresu. Dakle - kinesko smeće od 900kn." ne, dodje 680 kn, sa svim davanjima.

nadalje  "Pa čak bih radije uzeo i Alcatela (pogotovo njihovu seriju IDOL!)... samo nek ima našu garanciju i europske testove/certifikate.", ok, uzmi ti ovaj http://www.mobis.hr/MobilePhoneDetails/20649/Alcatel-One-Touch-IDOL-X--siva.wshtml, ja cu ipak ponovo izabrati ovaj http://www.yoymart.com/en/smart-phone-tablet-pc/smart-phone/neo/neo-n003-android-smart-phone.html, a i ostat ce mi iljadarka u džepu.

na kraju, samo da reknem vec sto puta izrečenu misao: "brand" phoneovi vise nikad u moj sokak!

živio ti meni!

3 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj isti provjereni Vivax za "samo 800" kn u kini kosta ne vise od 300 kuna kada ga msan kupuje, a ljudi popuse foru i kupe prvi "hrvatski smartphone" sa dreck broadcom procesorom. I sretni su sto imaju garanciju koju su platili cca 2,5 puta vise nego sto taj uredjaj vrijedi.

Samo se drzi Vivaxa i ostalih, radije cu kupiti uredjaj za 3 klase bolji nego taj za istu cijenu jer ne zelim financirati vile, golf terene i preparirane medvjede pojedinaca po RH koji su se obogatili na bolesnim maržama i uvoznim muljažama

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 19:20 (cyclone).

5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Molim da mi se ovo ne briše jer je ovo rasprava upravo o KINESKIM MOBITELIMA:

Divni ti Kinezi, kaj ne?

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
17 godina
Danyel kaže...

Molim da mi se ovo ne briše jer je ovo rasprava upravo o KINESKIM MOBITELIMA:

Divni ti Kinezi, kaj ne?

Ajde pročitak malo komentare..

Evo ti jedan citat:

There is nothing wrong with China phone, guys. China phone here is working in GSM mode and Samsung is working in WCDMA/UMTS mode. Second mode is built to radiate less energy if cellular antenna is near to it. GSM phones always emits at their pick value. Look at my video with Nokia phone, where I use two modes (on same phone) and measure radiation levels.

A lik ti ima i druge videiće pa malo pogledaj.

Filmić ti je žešći fejk..

[M|C] jokaCRO ingame
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Filmić ti je žešći fejk..

Nije, nažalost, prijatelju, nije nikakav "fake". Gledao sam i dokumentarac o tim mobitelima, u Engleskoj ih mjerili i uspoređivali sa Samsungom - DESET PUTA više zrače Kinezi tijekom razgovora od Samsunga... 

Ne moraš vjerovati tome, ali zapitaj se ZAŠTO nigdje Kinezi ne navode točne podatke o SAR-u. I zašto ih Rapex izbacuje? Oni ne testiraju, nemaju ni love ni vremena niti ih je briga za to - samo štancaju svoje jeftinjare.

A mene je osobno boljela glava od nekoliko kineskih modela nakon samo 10 minuta razgovora, a od Samsunga i Sonya gotovo ništa. Od Kineza obavezno mi je uho bilo toplo i glava bi me zaboljela na tom mjestu. Od ovih nikada. I moji ukućani i prijatelji su imali slična iskustva s kinezima.

Pa eto - mi glupani, ti pametan, hebiga...

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 22:09 (Danyel).
17 godina

Opet ti po starom danyel. Ne znam jesmo li u ovoj temi il ian nekom drugom forumu raspravljali o tom videu no ovdje su korisšteni najjeftinije kopije kao primjer koje su izrađene samo da izgledaju kao original. Video je star više od 3g. i tehnologija je mnogo napredovala odonda.

Mi pričamo o pravim kineskim, snažnim mobitelima. Dosta, nemojmo hraniti trolla.

MOžeš li navesti kojeg proizvođača je Rapex izbacio? Koji model?

Kineski mobiteli se prodaju u hrvatskim trgovinama i prošli su sve provjere, imaju CE certifikate i dozvole od Hakoma da se prodaju u Hangaru18, Chipoteci itd...

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 22:10 (Ag008).
17 godina
Danyel kaže...

A mene je osobno boljela glava od nekoliko kineskih modela nakon samo 10 minuta razgovora, a od Samsunga i Sonya gotovo ništa. Od Kineza obavezno mi je uho bilo toplo i glava bi me zaboljela na tom mjestu. Od ovih nikada. I moji ukućani i prijatelji su imali slična iskustva s kinezima.

Pa eto - mi glupani, ti pametan, hebiga...

Jao mako mila.. Moderator daj mi žuti sad odma i pobriši ove bljezgarije jer ja majke mi odustajem.

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 22:11 (red_bull).
12 godina
neaktivan

Aaaa pa od tog znaci mene glava boli.  Pa to mi kazi! A imam i neku izraslinu na vratu, jel mi to raste druga glava ili pak rogovi?  A prijateljeva mama koristi kineza vec godinu dana, ona već ima tri sise.  Zato vam ljudi u kini imaju onako cudne oci. To je od mobitela.  Sad mi je napokon sve jasno 

7 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
prefontaine kaže...

Aaaa pa od tog znaci mene glava boli.  Pa to mi kazi! A imam i neku izraslinu na vratu, jel mi to raste druga glava ili pak rogovi?  A prijateljeva mama koristi kineza vec godinu dana, ona već ima tri sise.  Zato vam ljudi u kini imaju onako cudne oci. To je od mobitela.  Sad mi je napokon sve jasno 

Duhovito, jako duhovito... isto tako su se smijali oni "uvijek pametni" prvog dana u Černobilu.

Drugog dana se više nisu smijali.

17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Opet ti po starom danyel. Ne znam jesmo li u ovoj temi il ian nekom drugom forumu raspravljali o tom videu no ovdje su korisšteni najjeftinije kopije kao primjer koje su izrađene samo da izgledaju kao original. Video je star više od 3g. i tehnologija je mnogo napredovala odonda.

Mi pričamo o pravim kineskim, snažnim mobitelima. Dosta, nemojmo hraniti trolla.

MOžeš li navesti kojeg proizvođača je Rapex izbacio? Koji model?

Kineski mobiteli se prodaju u hrvatskim trgovinama i prošli su sve provjere, imaju CE certifikate i dozvole od Hakoma da se prodaju u Hangaru18, Chipoteci itd...

A ti bi mogao malo prestati preko svake mjere hvaliti mobitele koje prodaješ. Proziran si.

13 godina
neaktivan
Danyel kaže...
Ag008 kaže...

Opet ti .

A ti bi mogao malo prestati preko svake mjere hvaliti mobitele koje prodaješ. Proziran si.

A ti sa svojim komentarima trollaš, spamaš i offtopic si zato prestani sa svojim znanjem nama govoriti što da kupujemo. Otvori temu kontra ove i pljuj po kineskim proizvodima koliko hoćeš.Ovo nije tema: Ne Kupujte kineske mobitele, kupite na Njuškalu ili kod naših operatera.

Kako moderatori nisu brisali druge citate ili komentare, dok je jedan moj obrisan , molim ne brisati jer se treba brisati zadnje dvije strane po toj logici.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 23:39 (Fero).
11 godina
neaktivan

MOLIM POMOĆ!

KUPIO LENOVO A390 PREKO FOCALPRICE ZA 80$

PIŠE CHINEES/ENGLISH

STAVIO NA ENGLISH

SUPER SVE PROŠLO BEC PDV-A

STIGO ZA 28 DANA

SVE SAME KINESKE APLIKACIJE

NE MOGU IH IZBACIT

NE MOGU TRG PLAY INSTALIRAT

NE ZNAJU U MOB SHOPOVIMA

I ŠTA SAD?

POMOĆ???

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
nbolic kaže...

MOLIM POMOĆ!

KUPIO LENOVO A390 PREKO FOCALPRICE ZA 80$.

Prvo trebaš rootat mobitel, pa onda staviti custom(cwm) recovery za svoj model mobitela i na kraju staviti custom rom koji ima gapps( Google aplikacije).

Tutorijal kako staviti Cwm TWRP recovery i kako onda rootati mobitel http://globemobile31.blogspot.com/2013/06/Root-Lenovo-A390-Easy.html . Ovo radiš na svoju odgovornost atako da za moguće probleme ne odgovaram.

Custom romovi ali gledaj točno koji model imašhttp://www.needrom.com/phone-roms/lenovo/serial-a/a390e/, a ako ne znaš kako napraviti onda se pomiri ili nađi nekoga da ti to napravi.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 0:29 (Fero).
11 godina
neaktivan

hvala

niš se ne kužim u to

neka adresa u zg? kome se obratiti?

spreman platiti sigurno za to jer ovako,,,:( niš koristi od tog što je jeftin....ono...

i dobar što je glavna stvar! čini mi se super samo da mogu to normalno sve koristit...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 0:39 (nbolic).
13 godina
neaktivan

Trebao si gledati ako je bila mogućnost da ti rootaju mobitel ili stave neki višejezićni rom. A sad tko bi ti mogao to napraviti ne znam probaj neke mobilne servise mada sumnjam ili možda nekog od forumaša tko zna šta treba, ali uvijek postoji mala mogučnost da se mobitel zbrika i tako da neće nitko baš snositi odgovornost.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

4 servisa pitao...nisu pojma imali za ovo što si mi dao...

a ništa...moram tražit dalje...

13 godina

Ne trebaš se kolega kužiti ništa, bitna je samo volja.

Molio bih te samo da mi rečeš koliko dugo si čekao da ti stigne mob sa focalprice-a?

p.s

nerazumim se ni ja u ženske pa sam umalo uvatija jednu {#}

Posao oslobađa.
11 godina
neaktivan

28 dana

to je bilo sve cool

paypalom plaćeno

priv 10-15 dana nije bilo moguće pratit paket al poslije sve clear

al ovo ...kak misliš ne trebam se kužit...pa meni je problem i bateriju promjenit....:) mislim u lampi :)

ako neko zna servis???

molim za adresu. ime bilo šta. spreman i reskirati jer ovako stvarno nije za upotrebu

15 godina
nbolic kaže...

28 dana

to je bilo sve cool

paypalom plaćeno

priv 10-15 dana nije bilo moguće pratit paket al poslije sve clear

al ovo ...kak misliš ne trebam se kužit...pa meni je problem i bateriju promjenit....:) mislim u lampi :)

ako neko zna servis???

molim za adresu. ime bilo šta. spreman i reskirati jer ovako stvarno nije za upotrebu

Sigurno imaš nekog prijatelja koji je bolji sa računalima, malog o' tete tko to može uraditi. Samo prati upute, nemoj ništa preskakati i uspjet ćeš. Ja bi ti to osobno uradio, ali nisam ni blizu zagreba

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
17 godina
neaktivan
Fero kaže...

A ti sa svojim komentarima trollaš, spamaš i offtopic si zato prestani sa svojim znanjem nama govoriti što da kupujemo. Otvori temu kontra ove i pljuj po kineskim proizvodima koliko hoćeš.Ovo nije tema: Ne Kupujte kineske mobitele, kupite na Njuškalu ili kod naših operatera.

Kako moderatori nisu brisali druge citate ili komentare, dok je jedan moj obrisan , molim ne brisati jer se treba brisati zadnje dvije strane po toj logici.

Off topic sam a govorim upravo o Kinezima, kako to?

Ili ti se ne sviđa zato što ih kritiziram?

Koliko znam, ovo je tema RASPRAVA o kineskim mobitelima, pa mogu upravo ovdje pisati o mojim isksutvima s njima.

Dakle, uglavnom se radi o mobitelima bez ikakvih europskih standarda, bez certifikata i sa neizmjerenim vrijednostima SAR zračenja. Uz to, dosta tih ima problema sa odzivom ekrana, pregrijavanjem, lošim baterijama, tvrdom i ružnom plastikom i slabim mikrofonima/zvučnicima. Uz to sve su i teški i nezgrapni (većina jeftinijih), koriste komponente lošije kvalitete.

Možemo ih podijeliti u nekoliko grupa u kojima kvalitetom i kontrolom proizvodnje (koliko-toliko) prednjače Zopo, Xiaomi, Lenovo i Huawei.

Sve ostalo, pa čak i Zte po meni, je previše riskantno za kupovinu i zapravo je velika lutrija što ćete dobiti. Može vam se posrećiti pa za 15-20 dana dobijete dobar mob za malo para, ali u većini slučajeva je riječ o jako lošoj kopiji originala (htca, samsunga) s kojom nećete biti zadovoljni. A tada je upitno da li se uopće isplate, jer ne ostvarujete garanciju u Hrvatskoj i dugo se čeka povratak novca/proizvoda. Također, ne rootaju se svi jednostavnim alatima koje imamo za "brendirane" smartphone. Neki modeli se uopće neće moći rootati, odnosno mnogi su i završili u "vječnim lovištima" nakon toga.

Po mojoj procjeni, njihova kupovina, a pogotovo van Hrvatske je potpuno neisplativa i riskantna. Čast iznimkama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 12:42 (Danyel).
17 godina
Danyel kaže...
Fero kaže...

Off topic sam a govorim upravo o Kinezima, kako to?

Ili ti se ne sviđa zato što ih kritiziram?

Koliko znam, ovo je tema RASPRAVA o kineskim mobitelima, pa mogu upravo ovdje pisati o mojim isksutvima s njima.

Dakle, uglavnom se radi o mobitelima bez ikakvih europskih standarda, bez certifikata i sa neizmjerenim vrijednostima SAR zračenja. Uz to, dosta tih ima problema sa odzivom ekrana, pregrijavanjem, lošim baterijama, tvrdom i ružnom plastikom i slabim mikrofonima/zvučnicima. Uz to sve su i teški i nezgrapni (većina jeftinijih), koriste komponente lošije kvalitete.

Možemo ih podijeliti u nekoliko grupa u kojima kvalitetom i kontrolom proizvodnje (koliko-toliko) prednjače Zopo, Xiaomi, Lenovo i Huawei.

Sve ostalo, pa čak i Zte po meni, je previše riskantno za kupovinu i zapravo je velika lutrija što ćete dobiti. Može vam se posrećiti pa za 15-20 dana dobijete dobar mob za malo para, ali u većini slučajeva je riječ o jako lošoj kopiji originala (htca, samsunga) s kojom nećete biti zadovoljni. A tada je upitno da li se uopće isplate, jer ne ostvarujete garanciju u Hrvatskoj i dugo se čeka povratak novca/proizvoda. Također, ne rootaju se svi jednostavnim alatima koje imamo za "brendirane" smartphone. Neki modeli se uopće neće moći rootati, odnosno mnogi su i završili u "vječnim lovištima" nakon toga.

Po mojoj procjeni, njihova kupovina, a pogotovo van Hrvatske je potpuno neisplativa i riskantna. Čast iznimkama.

Ma koja lutrija? Kaj je riskantno?

Ajde podijeli ti nama onda kineske telefone u grupe. Ili neznaš?

Tko je ovdje nezadovoljan sa kineskim telefonom? Svi koji kupuju iz kine su svjesni mogućih problema i natezanja sa garancijom.

O kojoj ti "većini slučajeva" pričaš?

Koliko ljudi se žali ovdje? To ti valjda imaš telefone na njuškalu pa su ti kinezi malo pomrsili račune pa po forumima kenjaš po njima..

[M|C] jokaCRO ingame
17 godina
odjavljen

Sve je to divno krasno s tim kineskim mobitelima, ali nije mi jasno kako uspije laggati saltanje stranica na quad core procesoru?

http://isvijet.com.hr

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da skratimo priču o smeću i "ne-smeću" - na forumu se i raspravlja upravo o tome koji su mobovi dobri, a koji ne, te mislim da većina ljudi (barem 90%) je kupilo uređaje koji su ne-smeće zbog iskustva drugih korisnika. Dakle, nema potrebe generalizirati. A ovo što se tiče komponenata ovisi, kao i kod svakog drugog elektronskog uređaja o proizvođaču i određenom modelu.

@Danyel Objasni mi onda kako ja mogu biti nezadovoljan svojim kinezom (koji BTW ima Sonyjevu kameru i Yamahin audio-chip) kad mu baterija traje točno 3x više nego na brendiranom (nekad i top svjetskom modelu) Galaxyu S3 i ne laga uopće za razliku od S3?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
frulex kaže...

Da skratimo priču o smeću i "ne-smeću" - na forumu se i raspravlja upravo o tome koji su mobovi dobri, a koji ne, te mislim da većina ljudi (barem 90%) je kupilo uređaje koji su ne-smeće zbog iskustva drugih korisnika. Dakle, nema potrebe generalizirati. A ovo što se tiče komponenata ovisi, kao i kod svakog drugog elektronskog uređaja o proizvođaču i određenom modelu.

@Danyel Objasni mi onda kako ja mogu biti nezadovoljan svojim kinezom (koji BTW ima Sonyjevu kameru i Yamahin audio-chip) kad mu baterija traje točno 3x više nego na brendiranom (nekad i top svjetskom modelu) Galaxyu S3 i ne laga uopće za razliku od S3?

o kojem se uređaju radi molim! Hvala! :)

17 godina

Vjerovatno NEO 003 {#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidim da se lenovo počeo prodavat u ronisu,čak nisu ni prevelike cijene,za ljude koji su osuđeni na kartice dobar izbor

17 godina
neaktivan
frulex kaže...

To je Neo 003 pretpostavljam - da, riječ je o solidnom mobitelu kojeg sam imao prilike malo "pročačkati". Međutim, iskreno - ružan je i težak (cigla). Također sam primijetio da se dosta grije i kad mu se skine poklopac vidi se sva "raskoš" "kvalitetne" kineske plastike. 

Inače su mu ugurali solidne komponente i to je jedan od onih Kineza za kojeg i ja kažem "može proć" AKO je jeftin. Međutim, iskreno - njegov izgled je katastrofa. 

Fotoaparat mu radi ok, ali su mu boje nekako hladne, a što se tiče brzine - ima lag ali kad se stavi drugi launcher onda radi mrvicu bolje. SAR deklaraciju nema. 

Ekran ok, mada sam vidio i boljih.

Sve skupa ok mobitel 7/10  ali ne možeš uspoređivati njega i S3, ne još. Imam S3 i taj mobitel ne laga nigdje i nikad na Androidu 4.3, ne znam šta si ti to vidio i o čemu pričaš. Dapače, sve leti na njemu, a sa OC kernelom postiže 22000 bodova u Antutu i daleko je bolji od tog Kineza. Drago mi je da si ti zadovoljan s njim, ali nemoj pretjerivati. Još uvijek je S3 jedan od najboljih na svijetu. Pogotovo u klasi 2012.

17 godina
Danyel kaže...
frulex kaže...

To je Neo 003 pretpostavljam - da, riječ je o solidnom mobitelu kojeg sam imao prilike malo "pročačkati". Međutim, iskreno - ružan je i težak (cigla). Također sam primijetio da se dosta grije i kad mu se skine poklopac vidi se sva "raskoš" "kvalitetne" kineske plastike. 

Inače su mu ugurali solidne komponente i to je jedan od onih Kineza za kojeg i ja kažem "može proć" AKO je jeftin. Međutim, iskreno - njegov izgled je katastrofa. 

Fotoaparat mu radi ok, ali su mu boje nekako hladne, a što se tiče brzine - ima lag ali kad se stavi drugi launcher onda radi mrvicu bolje. SAR deklaraciju nema. 

Ekran ok, mada sam vidio i boljih.

Sve skupa ok mobitel 7/10  ali ne možeš uspoređivati njega i S3, ne još. Imam S3 i taj mobitel ne laga nigdje i nikad na Androidu 4.3, ne znam šta si ti to vidio i o čemu pričaš. Dapače, sve leti na njemu, a sa OC kernelom postiže 22000 bodova u Antutu i daleko je bolji od tog Kineza. Drago mi je da si ti zadovoljan s njim, ali nemoj pretjerivati. Još uvijek je S3 jedan od najboljih na svijetu. Pogotovo u klasi 2012.

E pa ja u životu nisam vidio ružniji telefon od samsunga gs3. I ako si primjetio telefon ima 3000mah bateriju. A tvoj samsung 2100mah. Razlika u težini je zbog toga ne?

A koliko se samsung grije? Ajde nebudi pristran nego lijepo reci ljudima.. A da ne lagga na stock romu sa svim sranjima nije istina..

Problems???

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 15:24 (red_bull).
13 godina
neaktivan
Danyel kaže...
frulex kaže...

Hajde spremi si taj svoj S3 ili prodaj, a da ima jačih kineskih ima pa si malo pogledaj ovaj modelčić i kupi da vidiš razliku : http://www.ibuygou.com/p-pre_order_original_xiaomi_mi3_smart_phone_snapdragon_800_quad_core_android_4_2_5_inch_2_3ghz_2gb_ram_16gb_rom_13_0mp-5517-usd.html

"Just A Dream ".
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Kada bi bile baterije jednake kvalitete, onda bismo mogli uspoređivati njihov kapacitet, ali nisu jednake kvalitete.

O ljepoti ne bih, ali iz aviona se vidi razlika u završnoj obradi neo/samsung. Ne može se uopće usporediti. 

Samsung S3 moj je kloknut na 1.6 (sve jezgre), Mali sa 440MHz na 640 (može stabilno do 730MHz) i ne grije se gotovo pa ništa, pogotovo u usporedbi sa Kinezima. Vrtim po sat vremena recimo Real Racing 3 i donja strana je mlaka. Daleko više se griju neki drugi mobiteli, poput One X kojeg jedva držiš u ruci nakon pola sata intenzivnog igranja.

Ne laga na stock romu, ne znam zaista o čemu pričaš. Imam Vipov 4.3 Android i sve je savršeno glatko!

Iskreno, nisam ljubitelj Samsunga ni Applea, mislim da pretjeruju sa cijenama, rade kvalitetno ali napumpaju cijenu previše. Međutim, S3 je sada jeftin i mislim da je puno pametnije njega kupiti (pogotovo zbog garancije) nego tog Kineza. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 17:26 (Danyel).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice