"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.519.952
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ček sad malo, a iz kojeg su ga razloga palili???

Kaj ga oni imaju paliti?

Prijavi to. Nema vanjskih samsungovih znakova i gotovo

[URL="https://docs.google.com/forms/d/1WEx469QvnkVrEbP6EZlm1egqz50bSnToh6BGzGGvkwk/viewform"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Akv3
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Prvo su te zvali jer je bila kopija, a sad im ne smeta kopija nego im je problem mala vrijednost mobitel????

Ne kužim ništa u ovom tvom slučaju, ko tu koga?

0 1 hvala 0
14 godina
Janer kaže...

Prvo su te zvali jer je bila kopija, a sad im ne smeta kopija nego im je problem mala vrijednost mobitel????

Ne kužim ništa u ovom tvom slučaju, ko tu koga?

A puno me pitaš...

Uglavnom rekel mi tip iz DHL-a da ovi ne žele prihvatiti plaćenu cijenu, nego da će mi taj račun uvećat za 3 puta. I onda ga pitam, a što je bilo sa onim znakom Samsunga i veli da je to kao na boot animaciji i da to neće gledat i uzimat u obzir. I kome da se tužim sad?! Upravi za vodovod! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 19:48 (David87).
14 godina

A i meni se čini. Bože, kakva država!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo malo o carini u poštanskom prometu pa ako tko nije, neka prouci prije narucivanja

http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx#P2

"Kada je u pitanju kupovina putem ebay-a, kao isprava u postupku carinjenja može se priložiti i račun ebay-a, ali samo uz uvjet da isti sadrži sve osnovne elemente računa (naznaka kupca i prodavatelja, opis robe, plaćena cijena, način plaćanja i dr.). Također, u poštanskom prometu česti su slučajevi da prilikom Internet kupovine nema računa te, s obzirom da je riječ o kupoprodaji između fizičkih osoba, mogu biti priložene različite isprave (to uključuje i računalni ispis online plaćanja i međunarodnu poštansku deklaraciju). U oba slučaja, ukoliko ne postoji sumnja u vjerodostojnost podataka naznačenih na računu i na drugim ispravama koje su priložene (ocjenjujući jesu li odnosne isprave dovoljan dokaz o tome koliko je izvršeno plaćanje), carinska služba će utvrditi carinsku vrijednost temeljem cijene stvarno plaćene ili plative za robu."

i dio koji se tebe tice, a to je carinska vrijednost robe

"Međutim, ako primatelj pošiljke nije podnio nikakav dokaz o izvršenom plaćanju ili ga carinarnica nije prihvatila, carinski djelatnik će utvrditi carinsku vrijednost temeljem ostalih metoda za utvrđivanje carinske vrijednosti u skladu sa člancima 32. do 37. Carinskog zakona (npr. na temelju transakcijske vrijednosti istovjetne ili slične robe koja je prodana za izvoz u Republiku Hrvatsku i izvezena u isto ili približno isto vrijeme), te izvršiti obračun carinskog duga."

Postoji mogucnost zalbe na njihov nacin procjene, kao sto pise u linku na pocetku posta, ali mislim da to moze trajati i trajati, tako da se to bas i ne isplati vjerojatno, pogotovo zbog tog Samsung logotipa da ti ne natovare i unistavanje koliko su ludi
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 22:01 (cyclone).
17 godina

@David87 ajmo malo gledati stvari iz nekog objektivnog kuta. 

Citirati ću tvoje riječi:

"Ne prihvaćaju mi cijenu Feiteng-H9500 a sada je 5x viša od kada sam ja naručio".

Drugim riječima oni su mislili da si ti kupio Samsung S4 za 30$ i da radiš kažnjivo dijelo lažiranja dokumentacije i narudžbe.

Činjenica: Feiteng-H9500 trenutno se prodaje za 160$. Nisi ga mogao platiti 160/5=32$.

Kada carinik vidi da mu se laže i mulja prilikom predaje papira vidjeti će što je s tim mobitelom i ustanoviti cijenu na internetu.

Cijena tog mobitela je 150$. 25% od toga je 200 kuna. Ti si mislio platiti 25% na 32$ odnosno oko 40kn pdv-a. Doista smiješno.

Carinik ti je još išao na ruku što neće ni uzeti ni sadašnju cijenu od 150$ već će ti obračunati samo na 100$. PDV odnosno carina se obračunava po vrijednosti robe.

200kn nije velika stvar a mobitel je dobar, prosječan kinez.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
16 godina
neaktivan

Baš o tome sam pisao na postu iznad, jer carinik ako sumnja u vrijednost naznačenu na paketu ili dostavljenu dokumentaciju, može procijeniti vrijednost iz nekog drugog izvora (katalog, internet,...) i naplatiti davanja drzavi prema tome.

Nije da branim carinu, i oni nekad grijese, ali ove posiljke koje prodju bez PDV-a su cista sreca. Samo, mi to gledamo i psujemo Linica, drzavu, carinike i ostale, a ljudi rade svoj posao za koji su placeni iz toga PDV-a koji platimo na poslijke.

@David87, vidim da si pisao da je uredjaj neispravan ili popravljan, pa da se carinik pozvao na kopiranje (od cega se prema tvojim postovima odustalo), slobodno napisi prigovor ako nemas 200 kn za PDV i u njemu navedi da je uredjaj refurbished ili neispravan ili sto vec. Samo, nemoj se iznenaditi ako rjesavanje prigovora na naplacen PDV bude trajao beskrajno dugo.

I da, nemoj se iznenaditi ako ti DHL lupi na taj PDV i svoj dio kolaca (spediterske usluge)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 22:38 (cyclone).

1 1 hvala 0
14 godina

DHL je već bio napravio ponudu znači carina 130kn + DHL 125kn. Samo što nisam uplatio zvali su me.

Inače ovaj mob je stvarno bio po toj niskoj cijeni i automatski sam naručio 3 komada, a link je nestao preko noći, tako da im istog nisam mogao poslati nikak.

Sad se samo nadam da i ovaj DHL neće povećat i svoje troškove x3 jer onda ću stvarno pop*zdit! Ali nikad više taj DHL, pa prošlo je već mjesec dana, prije bi stiglo da je bio Air Mail (samo mi ovi kosooki nisu htjeli tak slati) {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
cyclone kaže...
i dio koji se tebe tice, a to je carinska vrijednost robe

"Međutim, ako primatelj pošiljke nije podnio nikakav dokaz o izvršenom plaćanjuili ga carinarnica nije prihvatila, carinski djelatnik će utvrditi carinsku vrijednost temeljem ostalih metoda za utvrđivanje carinske vrijednosti u skladu sa člancima 32. do 37. Carinskog zakona (npr. na temelju transakcijske vrijednosti istovjetne ili slične robe koja je prodana za izvoz u Republiku Hrvatsku i izvezena u isto ili približno isto vrijeme), te izvršiti obračun carinskog duga."

Postoji mogucnost zalbe na njihov nacin procjene, kao sto pise u linku na pocetku posta, ali mislim da to moze trajati i trajati, tako da se to bas i ne isplati vjerojatno, pogotovo zbog tog Samsung logotipa da ti ne natovare i unistavanje koliko su ludi

Poslao sam im 3 screen-a (Paypal, Paypal na Gmail-u i potvrda sa Geek-a na Hotmailu + oni su sami ubacili u pošiljku račun) tak da mislim da je bilo i više nego dovoljno dokaza...{#}

EDIT: Sad sam razgovaral i s geek podrškom i uspijeli su odorati taj link od kud sam naručio te sam isti proslijedio na carinu.

Majko mila ovog može biti samo u ovoj Lijepoj našoj!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 11:28 (David87).
16 godina
neaktivan

Vidio je carinik sve tvoje screenove, ali je mislio da to nije realna cijena moba pa ce se potruditi naci cijenu koja je u vecini shopova (cca 150-160$ za tvoj mob po ostalim shopovima) i vjerojatno ce prema tome odrediti PDV. Znas, ima ekipe koja lazira racune namjerno i stavlja cifre koje nisi uplatio samo da bi platili manje PDV-a pa na taj nacin carinici rjesavaju te probleme. Nadam se da ce ti problem rijesiti sto pije i da se ta trakavica zavrsi. Da je islo obicnom postom mozda do toga svega ne bi doslo. Ovako si platio dostavu 20+$ skuplje, platit ces DHL usluge i PDV, skoro pa pola mobitela. Sta da ti kazem, sretno!

14 godina

Znam da ima svakakvih ljudi, al u životu nisam nikog prevario, pa me posebno ova situacija živcira jer me smatraju ko najvećeg lopova!

Sad kad sam dobio email od geekbuying službe za korisnike sa tim linkom, nadam se da će se okončat ova situacija jer ja više ne znam kaj da im više dokazujem... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo napokon smo riješili! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nemam iskustva s kineskim mobitelima, pa me zanima vase misljenje za ovaj:

http://www.pik.ba/artikal/10215670/samsung-galaxy-s4/

0 0 hvala 0
14 godina
warix kaže...

E to je prava kopija Samsunga {#}

Ali preskupo s obzirom na specifikacije...

17 godina
neaktivan
warix kaže...

Moj prijatelju - radije kupi nešto brendirano nego to kinesko smeće. Neka i daš malo više, pronjuškaj po oglasima možda nađeš nešto. 

Imao sam par "NO NAME" Kineza (zopo, timmy, h18, kopije samsunga), koristio, još nekoliko vidio i čitao o njima - to ti je sve teški shrot. Ima ih na lopate, i većina njih u Kini ne košta ni 50 USD kad izađu iz tvornice. Plastika je loša, ekrani često pate od raznoraznih boljki, mikrofoni i zvučnici im ciknu nakon par mjeseci, baterije tihi užas (zato ih najčešće dobiješ 2 u paketu)... Većina su ih bazirani na MTK čipsetima (tajvanski Mediatek) koji slove za najjeftinije od najjeftinijeg. Standardna konfiguracija danas je nekakav dvojezgreni A7 proc (koji je zaporavo dosta limitirana verzija jačeg A15), 512 MB, 4 GB ROM (oko 1.3 GB korisniku) i obavezno Dual SIM.

Osim očito slabe kontorle proizvodnje (ako je uopće ima), Kinezi pate i od problema sa vezom i zračenjem - WIFI signal često gube, GPSu treba dugo da vas locira, a zagrijavanje tijekom razgovora i bol u glavi je ono što mnogi korisnici odmah primijete.

Iskreno, nikada se ne bih zahebavao ni sa jednim Kinezom, a kamoli čekao da mi nešto otamo doplovi, pa da se još zahebavam sa carinom i porezom - a sve BEZ GARANCIJE (mislim, moš ga poslat u Kinu... LOL)...

Ovo je sve bilo o NO NAME Kinezima, ali nekakvi Huawei, ZTE ili pak Lenovo mogu proć (jer malo više kontroliraju i testiraju svoje proizvode), iako bih i u tom slučaju uvijek radije odabrao nešto od LG-a, Sonya, Samsunga i Htc-a. Sa našom garancijom, naravno. Pa makar bilo i malo skuplje.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 15:37 (Danyel).
14 godina

Došao mi je Cubot One i imam jedan problem. Naime, vide se točkice u redovima na ekranu kad je ekran isključen ali i kada je uključen.

Najviše se primjecuje na isključenom ekranu i na bijeloj podlozi. Vidi se više redaka točkica a ne kao na priloženom videu samo red po red.

Kupio sam ga preko geekbuyinga i platio redovno porez. Što mi savjetujete da poduzmem?

Video kako to izgleda:

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 15:59 (DEEMon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo jedno pitanje - pa zar nije pametnije uzeti čak i neki kao Tele2fon V5, sa našom garancijom (i mogućnošću da ga UŽIVO isprobaš prije nego ga kupiš) nego to smeće?

Naime, V5 je po specifikacijama dobar, Kinezi ga rade za iskusnu francusku firmu SAGEM i u Tele 2 sada kođta samo 950kn (dostava besplatna). 

A u njuškalu imate more dobrih LG-ova solidnih performasi sa garancijom za 1000-1300kn (L9 ili recimo 4X HD)... to vam je kudikamo bolje.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 16:15 (Danyel).
Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Danyel - S dužnim poštovanjem, Gosp. Stručnjače-Za-Kineske-NoName-Telefone smatram da širite dezinformacije i nebuloze. 
Istina je da kineski mobiteli nisu neke kvalitete, ali definitivno ima modela koji zasluzuju nasu paznju.
Bolje uzet hardwerski boljeg malo skupljeg kineza nego najjeftinijeg LG-a jer najjeftiniji LG je vjerojatno očajne kvalitete, pa i gore od kineza. Bacite pogled na LG P350 koji je nekada bio najjeftiniji android smartphone. Kvaliteta mu je očajna.... O ekranu da i ne pričam.

------------------------------------
Moj ujak je 01.11 narucio Cubota GT-99 s BangGooda, ali još uvijek nije  stigao, na stranici pise da je shipped, ali tracking number javlja: "Not Found"
Sad već se brinemo što bi to bilo da im toliko dugo treba, a i ja se grizem jer sam mu ja preporučio gdje i koji mob da naruči.... To je preko 110€ u pitanju, sto nije mala stvar.... Još mi nisu ni na mail odgovorili.

Koliko ste najdulje cekali i dali je tko imao slicno iskustvo? 

I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 16:59 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xZero kaže...

Moj ujak je 01.11 narucio Cubota GT-99 s BangGooda, ali još uvijek nije  stigao, na stranici pise da je shipped, ali tracking number javlja: "Not Found"
Sad već se brinemo što bi to bilo da im toliko dugo treba, a i ja se grizem jer sam mu ja preporučio gdje i koji mob da naruči.... To je preko 110€ u pitanju, sto nije mala stvar.... Još mi nisu ni na mail odgovorili.

Kad sve platiš, mobitel će te izaći preko 1200kn, a bez garancije. Tj. imaš je, ali na papiru. Nekima upale prigovori, a neki se načekaju da im se vrati (ako im se ikada vrati).

Znam ljude koji su se poprilično načekali, ali ja sam recimo neke modele čekao po 15-20 dana. Nikad više "bezimene" Kineze. Daleko im lipa kuća.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 16:56 (Danyel).
17 godina

Danijel, pojavio si se kao veliki stručnjak u kineske mobitele ali moram te ispraviti i demantirati.

Mobiteli nisu smeće, dobiješ četverojezgreni procesor, 1Gb rama što ne možeš nikako usporediti s onime što operateri nude. S jedne strane govoriš "zar nije bolje uživo isprobati mobitel" prije kupovine a s druge govoriš o tome da se mogu naći bolji na njuškalu.

Po tebi je 512mb rama i dvojezgreni prcoesr s puno lošijim ekranom  bolja investicija od četverojezgrenog mobitela, gige rama, IPS ekrana velike rezolucije.

Mobiteli se ne kvare toliko često, na stotine njih su prodani u hrvatskoj. Naravno, tu i tamo se koji pokvari, pošalje se natrag i dobiješ zamjenski.

U našim servisima samo na popravak čekaš mjesec dana. Za oko mjesec i par dana ćeš dobiti novi iz Kine.

Meni je ono smeće od ZTE Bladea 3 koji se stalno resetirao Tele2 držao 2x mjesec dana u servisu i nisu mi ga popravili dok nisam uključio državni inspektorat.

Za 1000kn koliko sam platio ZTE Blade 3 možeš kupiti iz Kineskog shopa ZTE v967s s četverojezgrenim procesorom, gigom rama 5" ekranom za 150$. (manje od 900kn). GPS na njemu je odličan, lovi bez ikakvog fixa, a kamera je loša ali svejedno bolja od Bladea 3.

Naveo si da su "nepoznate marke -smeće" između ostalog i Zopo. Zopo i Xiaomi su jedni od vodećih kineskih proizvođača mobitela, njihovi proizvodi poput Zopoa C2 se nude u raznim našim lokalnim trgovinama gdje možeš mobitel isprobati za oko 2500kn dok iz Kine dolaze za oko 1500kn (200-250$). Osnivaju se i tgovine specijalizirane za kupovinu kineskih mobitela poput Hangara18 koji nudi rebrnadirane poznate mobitele po relativno pristupačnim cijenama. Imaju trgovine po raznim centrima u Zagrebu.

Slično vrijedi i za tablete, poznati kineski proizvođač Pipo se prodaje po gotovo svim kineskim shopovima po povoljnim cijenama uz MTK arhitekturu. A Pipo tablete Chipoteka ima već dugo i najprodavaniji su tableti uz jamstvo od 1g a skuplji za oko 40% od online shopova.

I kod ovih modela postoji razni cijenovni rang, za 96$ možeš dobiti četverojezreni W450 koji se doista kvario nekim forumašima ali imaš i skpulje modele poznatih proizvođača koji su iznimno kvalitetni i dobri a koštaju oko 180$.

O kineskim mobitela govori i developer zajednica, poseban prilagođen rom MIUI, LEWa gdje zajednica praktički svakodnevno radi na novim verzijama prilagođenima za mobitele.

I naši mediji prenose sve više vijesti o ovim mobitelima npr.

http://gadgeterija.tportal.hr/2013/09/05/video-xiaomi-razotkrio-najbrzi-smartphone-na-svijetu-mi-3/

http://www.24sata.hr/gadgeti/kineski-xiaomi-u-86-sekundi-prodao-je-100000-top-mobitela-337117

Iste mobitele možeš naručiti iz online shopova po pristupačnim cijenama gdje dobiješ vrhunski proizvod.

Nadalje, populjuvao si Mediatekove procesore gdje navodiš da je to jeftinije od najjeftinijeg i da to ništa ne valja.

U sljedećem postu preporučuješ kupovinu Tele2 fona V5. Gledajući njegov hardver saznajemo da isto ima Mediatekov procesor MT6572 i to najjeftiniji, najlošiji i najslabiji- dvojezgreni takta 1.2Ghz, ekrana izuzetno niske rezolucije,  slabe kamere od 5mpx i najjadnije od svega 1800mAh baterije. Kinezi nude min 2000mAh baterije.

S druge strane, za tu cijenu možeš nabaviti kvalitetan mobitel puno snažniji, kvalitetniji i boljeg dizajna. Inew v3, Tommy E82 nove generacije četverojezgrenih MTK procesora koji bi pod imenom brenda koštali 6000kn.

Kupujući brendirane mobitele u dućanu operatera plaćamo veliki marketing, prenapuhane marže trgovaca i proizvođača gdje proizvod radi ista tvornica i isti ljudi sa malenim plaća u Kini koja radi i gore navedene mobitele.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 17:03 (Ag008).
16 godina
neaktivan

@xzero: Nadam se da si podigao case na paypalu u roku 45 dana od placanja moba. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 17:04 (cyclone).
17 godina
xZero kaže...

@Danyel - S dužnim poštovanjem, Gosp. Stručnjače-Za-Kineske-NoName-Telefone smatram da širite dezinformacije i nebuloze. 
Istina je da kineski mobiteli nisu neke kvalitete, ali definitivno ima modela koji zasluzuju nasu paznju.
Bolje uzet hardwerski boljeg malo skupljeg kineza nego najjeftinijeg LG-a jer najjeftiniji LG je vjerojatno očajne kvalitete, pa i gore od kineza. Bacite pogled na LG P350 koji je nekada bio najjeftiniji android smartphone. Kvaliteta mu je očajna.... O ekranu da i ne pričam.

------------------------------------

Pa otvori case imas rok od 45 dana, a ako se ti oces igrat s njima ko do sad onda samo cekaj pa ce ti proc. Neda mi se brojat dane al mi se cini da ti je jos malo pa isteklo pa pozuri.

You got to lose to know how to win
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Moram te demantirati - često se čeka po 30 dana i na kineski servis ili zamjenu. 

Ne znam jesi li ti prodavač tih mobitela (po upisu bih rekao da jesi - ANTON008, LOL), no ja bih OSOBNO uvijek izabrao prije neki mobitel s nekakvim imenom u Hrvatskoj, s našom garancijom. 

Imam jako loša iskustva s Kinezima i otkrit ću ti jedan mali detalj o meni - smartfoni su jako bliski mojoj struci jer sam se i sam bavio servisom i prodajom računala i mobitela. Dakel, ipak nisam bilo tko kada govorim o njima...

I kad govorim o Kinezima koji su smeće, prvenstveno mislim na lošije NO NAME marke, ne na bolje modele koji su hardverski ok, ali i ne baš tako jeftini kako ljudi misle. OSOBNO bih uvijek radije kupio i hardverski lošijeg LG-a nego NO NAME Kineza. 

A o testovima zračenja (KOJI za jeftinije modele NE POSTOJE!) da ne govorimo... Što se tiče cijena - gledaj, ni tu nisi u pravu u usporedbi sa V5. Kineski mobitel te kvalitete i performanse (IPS qHD reze 4.5", 1GB rama) košta cca. 150 dolara sa dostavom i carinom. Dakle, cca 900kn za mobitel koji nije prošao nikakva testiranja sa upitnom garancijom i još da ga čekam 20 dana - ne bih, hvala. Kako već rekoh, radije bih kupio i taj V5, pa makar dao 45 kuna više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 17:16 (Danyel).
16 godina
neaktivan

Ok, ti kupuj ono sto odgovara tebi i tvom budzetu, pustis ljude da kupuju ono sto njima odgovara i dobro. Slazem se da su ti kinezi s razlogom jeftini, ali ne moze se generalno reci da su svi smece i da se nista od toga ne isplati kupovati.

Saznao sam u sluzbenom lenovo shopu da na proljece dolaze Lenovo mobiteli sluzbeno u HR i bas me zanima kakve ce cijene biti. 

Evo primjer:

http://www.geekbuying.com/item/Lenovo-A820-4-5inch--MTK6589-Quad-Core-Smartphone-IPS-QHD-Screen-1GB-RAM-4GB-ROM--8-0MP-Camera-with-3G-GPS-Russian-Black-315234.html cijena 158AUD sto je oko 1050 kn sa svim mogucim davanjima u HR.

Dajem ruku u vatru da ce taj mobitel kada sluzbeno dodje u HR kostati 2000 kuna minimalno. Da, dobije se garancija koju rijesis u ZG, no vrijedi li ona dvostruko vise?

Ista stvar je i sa HUAWEI, Alcatel i ostalim mobitelima koji se kod nas sada prodaju a razlike u cijeni su prilicne.

Sto je sa Prestigiom? Ljudi su se smijali kada sam prvi takav mob kupio nekom, a sada ga isti ti imaju. I da budem iskren, taj Prestigio je kupljen kad i Samsung S2 s kojim je bilo nebrojeno problema, a kostao je 2 ili cak 3 puta vise.

Ne valja generalizirati, kinezi prodaju i hrpu losih mobitela, ali ako se malo bolje prouci ponuda i ostalo, moze se kupiti jako dobar mobitel za prilicno nisku cijenu. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 17:26 (cyclone).
17 godina

Danijel, da nije prošao nikakve testove zračenja ne bi se mogao nalaziti u trgovinama poput Chipoteke, Ronisa, Hangara18... svi ti shopovi prodaju kineske mobitele. Imaju dozvolu uvoza, svu papirlogiju i prošli su sve testove.  Daju i jamstvo koje traje isto kao i za brend telefone a čak i uz njihovu maržu kineski mobitelu hr dućanima su jeftiniji od poznatih brednova.

Mobiteli imaju isto zračenje kao i brendovi, zaboga pola Kineza ih koriste jer su tamo popularniji od brenda.

http://www.ronis.hr/mobiteli/632/4//

http://www.hangar18.hr/

Hangarovi su zapravo rebrandirati modeli Cubota, Dodgee-a i Zopo koji se prodaje pod istim imenom.

Tele2 fon v5 je smeće od mobitela s 960x540 rezolucije, a ne govoriš isitnu kada navodiš da to dvojezgreno smeće košta 150$ kod kineza. Već za 100$ imaš najjeftiniji quad core, a v5 je dual core MTK.

Lenovo koji je jedan od popularnijih brednova ima isto jako povoljne i kvalitetne kineske mobitele za 100-200$ uz MTK procesore koje ti najprije pljuješ i onda kada saznaš da isti porceosr ima Tele2 v5 onda to postaje super procesor. 

Ljudi sve više saznaju o ovim mobitelima i sve više korisnika izlazi iz ralja ksupih mobitela u ponudama operatera i otkriva novi svijet boljih a jeftinijih mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 17:39 (Ag008).
17 godina
Danyel kaže...

Samo jedno pitanje - pa zar nije pametnije uzeti čak i neki kao Tele2fon V5, sa našom garancijom (i mogućnošću da ga UŽIVO isprobaš prije nego ga kupiš) nego to smeće?

Naime, V5 je po specifikacijama dobar, Kinezi ga rade za iskusnu francusku firmu SAGEM i u Tele 2 sada kođta samo 950kn (dostava besplatna). 

A u njuškalu imate more dobrih LG-ova solidnih performasi sa garancijom za 1000-1300kn (L9 ili recimo 4X HD)... to vam je kudikamo bolje.

Daj nemoj molim te.. Ko da lg nema primjeraka koji su tvornički oštećeni. Solidne performanse? za 1000 kn se niti jedan novi mobitel u hrvatskoj nemože uspoređivati sa mobitelima iz kine koji su tamo poznati brendovi po istoj cijeni.

Ovaj mobitel da je ispravan kod nas bi koštao 2500 kn najmanje. Ako nisi vidio ni jednog "kineza" u živo nemoj suditi..

Moja žena ima cubota gt99 koji radi bez ijedne greške sad već 7-8 mjeseci kojega sam platio 816 kn.

Ja sam imao prilike vidjeti v5 i svaki put bi radije ovog kineza nego to preskupo sranje.Jesi čuo za xiaomi hongmi?  koji telefon ima te specifikacije  za te pare (s PDV) u hrvatskoj?

Gorilla glass 2, 4 jezgre na 1.5ghz, 5 incha- 320 ppi ekran?

Xiaomi je jedna od firmi koju kinezi kopiraju, zanči da valja, ne?Razvijaju vlastitu inačicu androida koja se zove MIUI koju kako kažu koristi 20 milijuna ljudi. Izlazi svakotjedno nova inačica koja podržava sve veći broj telefona.

Evo ti još par:

neken n6

neo n003

i ocean x7

I sad ti meni nađi dobar telefon za 1500 kn kod nas nekorišteni koji ima ovakve specifikacije.

Svi ovi Low end lg-evi i samsung-i im nisu ni do koljena.

[M|C] jokaCRO ingame
17 godina
Danyel kaže...

Ti uživaj sa svojim Kinezima, ali ja im od srca želim što bržu propast jer truju cijeli planet svojim plastičnim smećem.

E ovo ti je izjava milenija.. Ajd otvori lg pa pogledaj gdje je napravljen.. Igračka za dijete di je napravljena? a i-phone? Baterije za automobile na struju?

Neki ljudi jednostavno nevide dalje od vw Golfa a za iste pare kupis KIU sportage. da ali nije njemački auto.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...
Danyel kaže...

Daj nemoj molim te.. Ko da lg nema primjeraka koji su tvornički oštećeni. Solidne performanse? za 1000 kn se niti jedan novi mobitel u hrvatskoj nemože uspoređivati sa mobitelima iz kine koji su tamo poznati brendovi po istoj cijeni.

Ovaj mobitel da je ispravan kod nas bi koštao 2500 kn najmanje. Ako nisi vidio ni jednog "kineza" u živo nemoj suditi..

Moja žena ima cubota gt99 koji radi bez ijedne greške sad već 7-8 mjeseci kojega sam platio 816 kn.

Ja sam imao prilike vidjeti v5 i svaki put bi radije ovog kineza nego to preskupo sranje.Jesi čuo za xiaomi hongmi?  koji telefon ima te specifikacije  za te pare (s PDV) u hrvatskoj?

Gorilla glass 2, 4 jezgre na 1.5ghz, 5 incha- 320 ppi ekran?

Xiaomi je jedna od firmi koju kinezi kopiraju, zanči da valja, ne?Razvijaju vlastitu inačicu androida koja se zove MIUI koju kako kažu koristi 20 milijuna ljudi. Izlazi svakotjedno nova inačica koja podržava sve veći broj telefona.

Evo ti još par:

neken n6

neo n003

i ocean x7

I sad ti meni nađi dobar telefon za 1500 kn kod nas nekorišteni koji ima ovakve specifikacije.

Svi ovi Low end lg-evi i samsung-i im nisu ni do koljena.

Upravo sam dao primjer V5, zatim Vivax X45 koji se neki dan na web-shopu prodavao za samo 800kn... dakle, ima i kod nas tih jeftinih smartova prihvatljivih karakteristika. Ali, za razliku od tih NO NAME Kineza, ovi imaju garanciju (negdje i po 2 godine). O tome sam govorio.

Što se tiče LG-a, njega ne uzimam kao referencu za kvalitetu, nego sam samo naveo da bih uvijek radije neki smart od te "velike četvorke" pa makar bio i hardverski slabiji nego neki kineski shrot. Koje sam i sam prodavao, btw. Sve je to jeftina plastika i kako ti se zalomi - ali većinom se brzo kvare.  

Xiaomi je jedna od najboljih kineskih marki, ali svejedno ih ne bih kupovao. Onog trenutka kada ih bude na policama naših trgovina, sa našom garancijom i po prihvatljivim cijenama, te sa deklaracijom EU o zračenju, onda možemo razgovarati. Do tada - ko voli nek izvoli. Nikome ne branim da kupuje šta god hoće, samo diskutiramo. Argumentima. 

17 godina
neaktivan
red_bull kaže...
Danyel kaže...

Ti uživaj sa svojim Kinezima, ali ja im od srca želim što bržu propast jer truju cijeli planet svojim plastičnim smećem.

E ovo ti je izjava milenija.. Ajd otvori lg pa pogledaj gdje je napravljen.. Igračka za dijete di je napravljena? a i-phone? Baterije za automobile na struju?

Neki ljudi jednostavno nevide dalje od vw Golfa a za iste pare kupis KIU sportage. da ali nije njemački auto.

Misliš da ne znam kako se sve radi u Kini (ne baš sve - Samsung i HTC rade nešto i u Koreji, na Tajvanu i u Vijetnamu)??

Nije poanta bila u tome, mislio sam - ako nisi razumio - prvenstveno na njihovo neumjereno, prekomjerno kopiranje i štancanje svega i svačega. Pogledaj koliko RAPEX SVAKI DAN odbije kineskog smeća na granici, zbog loše kvalitete ili opasnosti po zdravlje!!

Nisam od onih koji pate od brendova (marki), ali ne valja biti ni toliko opsesivan pa tvrditi da je kineski shrot bolji od njih. O utjecaju na zdravlje da ne govorimo.

I kud ćemo za koju godinu sa svim tim jeftinim smećem od mobitela? odlagališta, čak i ona reciklažna već su prepuna!

A sve da bi tamo neki Kinez sebi izgradio viletinu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 18:25 (Danyel).
17 godina

Stvarno ne želim više komentirati ovog trolla koji je odveo temu u offtopic. Prestanimo hraniti trolla. Uživaj u  Vivaxu za 800kn i 512mb rama koji je poznati brend u svijetu a našu temu pusti na miru.

Vraćanje na temu: Inew v3 i Timmy E82 se čine za sada stvarno ok. A na pandi se inew nudi na akciji za 160$ što je stvarno odličan deal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 18:30 (Ag008).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice