"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.519.952
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ag008 kaže...

@stefan Cubot P6 od ta dva je bolji jer ima bolji ekran s obzirom na rezoluciju. Naime taj 9000 ima veći ekran uz istu (već malenu) rezolucij ui prikaz onda ne bi bio dobar te nema puno ifnromacija o njemu.

S time da postoji i Cubot P9 koji je čak nešto i jeftiniji a istih karakteristika jer uz 10$ kupon košta 96$.

@kiseliš Ako gledamo omjer uloženog/dobivenog svi su tu negdje i bili bi dobar izbor. Cubot One je možda najbolji jer je najjeftiniji (175$) ali isto jako puno nudi te je puno forumaša uzelo njega i bilo zadovoljno, nije bilo problema s njime.

Hm, sad mi je kolega rekao da su kamera i mikrofon na Cubot One loši. Kamera je ok ako ima dosta prirodnog svijetla, a pri snimanju videa zvuk krči zbog lošeg mikrofona. 

Možda ipak uzmem http://www.zopomobileshop.com/203-zopo-zp700-qhd-47inch-screen-mt6582-13ghz-3g-android-smart-phone.html ili http://www.pandawill.com/zopo-raiden-zp820-smartphone-mtk6582-quad-core-13ghz-android-42-3g-gps-50-inch-black-p82120.html

i uštedim nešto love...

12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozz jel moze neko na banggood poslat 10$ kupon, ,ali ne za gt99, ovako za kupnju, ako to ima?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kad smo već kod kupona, da li neka dobra duša ima jedan za geekbuying? Rekli mi da ću registracijom dobit jedan, ali ništa. Pa ako može na PM. Hvala.
Slušaj mater!
14 godina
neaktivan
Kiseliš kaže...
Ag008 kaže...

@stefan Cubot P6 od ta dva je bolji jer ima bolji ekran s obzirom na rezoluciju. Naime taj 9000 ima veći ekran uz istu (već malenu) rezolucij ui prikaz onda ne bi bio dobar te nema puno ifnromacija o njemu.

S time da postoji i Cubot P9 koji je čak nešto i jeftiniji a istih karakteristika jer uz 10$ kupon košta 96$.

@kiseliš Ako gledamo omjer uloženog/dobivenog svi su tu negdje i bili bi dobar izbor. Cubot One je možda najbolji jer je najjeftiniji (175$) ali isto jako puno nudi te je puno forumaša uzelo njega i bilo zadovoljno, nije bilo problema s njime.

Hm, sad mi je kolega rekao da su kamera i mikrofon na Cubot One loši. Kamera je ok ako ima dosta prirodnog svijetla, a pri snimanju videa zvuk krči zbog lošeg mikrofona. 

Možda ipak uzmem http://www.zopomobileshop.com/203-zopo-zp700-qhd-47inch-screen-mt6582-13ghz-3g-android-smart-phone.html ili http://www.pandawill.com/zopo-raiden-zp820-smartphone-mtk6582-quad-core-13ghz-android-42-3g-gps-50-inch-black-p82120.html

i uštedim nešto love...

Pa uzmi onda jedan od ta 2 Zopoa, mislim da nećeš pogriješiti, koliko vidim jedina je razlika u veličini ekrana i bateriji. Što se tiče ostalog predloženog, Neo ima odličan zvuk i kameru, ali ne možeš ispod 1800-1900 kn proći (za 2/32 GB verziju), 1/4 GB je ipak oko 1300-1400 kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 17:15 (frulex).
14 godina
neaktivan

ali sad sam naisao na ovaj 

Lenovo P780 

link

pa me zanima koliko je to isplativo posto je kupovina iz kine,

kako stoji garancija i dali ima mozda ko kakva

iskustva sa tim mobitelom ili sa navedenim online ducanom,

i dali podrzava nasu mrezu s tim da sam na bonbonu

Pa nije to loš mobitel, ima ogromnu bateriju od 4000 mah, radit će naravno kod nas, možda tu i tamo u nekim ruralnim područjima neće biti 3G već 2G interneta, meni je jedino upitna cijena koja je povelika za tu klasu uredjaja te RAM od samo 970 MB. Što se tiče garancije kod Kineza, imaš godinu dana u kojih ako što kihne šalješ mob natrag u Kinu na popravak u dogovoru s prodavačem. 

12 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Yoymart mi je vratio samo novac od cijene mobitela ali ne i od osiguranja pošiljke, pošaljem im mail a oni meni da to ne vraćaju jer se pošiljka smatra izgubljenom i da neće vratiti 7.8$. Nije mi do tih 50-ak kuna ali svejedno sam otvorio dispute na paypal. Koja pljačka, kaže da nisam imao osiguranje da bi mi vratili samo 70% cijene mobitela. Niti sam mogao pratiti pošiljku niti imaju dokaza da je poslana. Znači čekaju 40 dana pa uzmu novacod 7.8$ ili 30%, svejedno u plusu. Zna li netko koja je službena web stranica tvrtke koja proizvodi ove mobitele, ne mogu je naći?

a gle, sam si nasjeo na to plaćanje osiguranja. što tebe boli briga za osiguranje? paypal te štiti 45 dana i to je dovoljno. Ako ne dobiješ u tom roku trebaju ti vratiti novce a jeli se njima paket izgubio ili ne, svejedno je,  nije tvoj problem

ja sam kupio bez osiguranja normalno, i nakon dugog vremena čekanja otvorio case na paypalu i dobio sve novce natrag kroz par dana. nemaju oni što odlučivat koliko će vratit, imaju vratit sve...

17 godina
frulex kaže...

ali sad sam naisao na ovaj 

Lenovo P780 

link

pa me zanima koliko je to isplativo posto je kupovina iz kine,

kako stoji garancija i dali ima mozda ko kakva

iskustva sa tim mobitelom ili sa navedenim online ducanom,

i dali podrzava nasu mrezu s tim da sam na bonbonu

Pa nije to loš mobitel, ima ogromnu bateriju od 4000 mah, radit će naravno kod nas, možda tu i tamo u nekim ruralnim područjima neće biti 3G već 2G interneta, meni je jedino upitna cijena koja je povelika za tu klasu uredjaja te RAM od samo 970 MB. Što se tiče garancije kod Kineza, imaš godinu dana u kojih ako što kihne šalješ mob natrag u Kinu na popravak u dogovoru s prodavačem. 

Pa toliko memorije ima 80 % kineza sa tim procesorom.

Možda neo n003 za te pare? još i jeftinije..

[M|C] jokaCRO ingame
17 godina

trebam prijedlog za mobitel do 150 dolara i ekranom do 4.5 inča.

Xiaocai X9 mi izgleda dobro.

magistar prava

1 1 hvala 0
17 godina

Stigao W450 sa Geeka. Prvi dojmovi su odlični, izrada ok, čvrst, ne škripi, bonbon kartica radi, nisam testirao 3G, HR jezik i google play su došli na njemu,  također,  došao je sa 2 folije i plastičnom maskicom, antutu preko 17000.... Jedina "mana" je ekran koji nije IPS i kao da mu fali malo veca rezolucija te kamera i LED bljeskalica koja je malo slabija ... Ali za te novce ja sam super zadovoljan {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 10:43 (BoTiA).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim Vas, jel se nekome desilo nešto slično. Naime, već skoro 2 mjeseca čekam mobitel od Banggood-a. Danas napokon paket došao, kad ono ŠOK.

Unutra 2 mobitela, carina 400 kuna, ali ni blizu onoga što sam naručio. Dakle, ja sam očekivao Cubot One, a oni meni poslaše Cubot C9 i GT72.. što da radim?

http://upload.slike.com/slike/2013/12/1386927144-1500-x-898px-2013-12-13%2010.28.48.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 10:44 (Superstar).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Superstar kaže...

Molim Vas, jel se nekome desilo nešto slično. Naime, već skoro 2 mjeseca čekam mobitel od Banggood-a. Danas napokon paket došao, kad ono ŠOK.

Unutra 2 mobitela, carina 400 kuna, ali ni blizu onoga što sam naručio. Dakle, ja sam očekivao Cubot One, a oni meni poslaše Cubot C9 i GT72.. što da radim?

http://upload.slike.com/slike/2013/12/1386927144-1500-x-898px-2013-12-13%2010.28.48.jpg

Ma Kinezi su lazljiva prevarantska bagra i kad god dobiju priliku zavidat ce te. Trebao si prije nego istekne 45 dana trazit povrat novca od paypala i dobio bi. Ovako ne znam sta napravit. Kontaktiraj ih i reci da ti salju mobitel i nadoknade sve troskove, ali tesko da ces ista postic.

13 godina
Ekipa, moze mali savjet? Uspio sam nekako na nagradnoj igri preko fb dobiti kupon za kupovinu mobitela uz popust 50% preko geekbuyinga.. Mobitel stigao na carinu, ja im poslao racune gdje se jasno vidi kolko je mobitel placen, i stavio im napomenu da je kupljen uz nagradni kupon u pola cijene, kad ono danas stize mobitel i iznos koji trebam platiti duplo veci nego sta sam izracunao, dakle carinili po punom iznosu. Sad se ja pitam sto da napravim, carina mi prelazi 50% iznosa koji sam platio za mobitel, sto je van svake pameti, pa nisam zasad uzeo paket. Ima li tko kakvih iskustava ili savjet sto da napravim?
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

PDV odnosno carina se računa po iznosu vrijednosti pošiljke, bilo samom procjenom nadležnog carinika ili dostave vrijednosti od strane krajnjeg korisnika.

Ovaj puta djelatnici su ti obračunali pdv na vrijednost pošiljke a ne na to koliko si ti platio, jesi li dobio u nagradnoj igri, preko lutrije ili ti je rođak iz Kine to poslao. Njih je zanimala vrijednost mobitela u slobodnoj prodaji.

Možeš otvoriti komplicirani postupak prigovora koji je zapravo pandorina kutija na obračun pdv-a ali čisto ti to ne preporučujem. Sve dok se prigovor ne riješi nećeš dobiti mobitele. A ako u potpunosti odbiješ preuzeti pošiljku bez prigovora, paket će ti se vratiti u Kinu . Prijatlelj imao slično iskustvo. 

@Superstar, ovo prvi put vidim. Vrijednost ta dva mobitela je 145$ zajedno a One-a je 180$. U toeriji bi bez beda mogao prodati na njuškalu ta dva mobitela i biti na nuli. Ili ćeš im poslati natrag ta 2 mobitela s troškovima slanja oko 100kn i da ti oni pošalju One i plate troškove slanja ili će ti refundirati razliku između One-a i ta dva mobitela. 

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 14:04 (Ag008).
13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Ekipa, moze mali savjet? Uspio sam nekako na nagradnoj igri preko fb dobiti kupon za kupovinu mobitela uz popust 50% preko geekbuyinga.. Mobitel stigao na carinu, ja im poslao racune gdje se jasno vidi kolko je mobitel placen, i stavio im napomenu da je kupljen uz nagradni kupon u pola cijene, kad ono danas stize mobitel i iznos koji trebam platiti duplo veci nego sta sam izracunao, dakle carinili po punom iznosu. Sad se ja pitam sto da napravim, carina mi prelazi 50% iznosa koji sam platio za mobitel, sto je van svake pameti, pa nisam zasad uzeo paket. Ima li tko kakvih iskustava ili savjet sto da napravim?

Mislim da ti neće ništa tu pomoći, i ako si ga i platio 50% jeftinije šta si uopće napominjao taj kupon, da li se na računu vidi kolika je cijena i 50% kupon, trebao si zamoliti da ti u računu ne navedu taj popust i riješio bi stvar, probaj ponoviti račun bez popusta sa 50% cijenom manjom od geekbuynga zamoli da ti naprave to kontaktiraj carinu i pitaj ih da li se može ponovo cariniti. Drugih ideja nemam, ako netko ima neka napiše.

Tako je trebali i biti, ali carinu ne zanimaju gift kodovi ili popusti ako je od ukupne cijene odbijeno 50% a vidljivo na računu. To ipak nije u redu i trebali su odbiti barem 22eur kao gift i od ukupne cijene.

"Just A Dream ".
15 godina
neaktivan

Kako ce na nuli bit kad je platio carinu 400 KN

0 0 hvala 0
13 godina
Fero kaže...
assassin.st kaže...

Mislim da ti neće ništa tu pomoći, i ako si ga i platio 50% jeftinije šta si uopće napominjao taj kupon, da li se na računu vidi kolika je cijena i 50% kupon, trebao si zamoliti da ti u računu ne navedu taj popust i riješio bi stvar, probaj ponoviti račun bez popusta sa 50% cijenom manjom od geekbuynga zamoli da ti naprave to kontaktiraj carinu i pitaj ih da li se može ponovo cariniti. Drugih ideja nemam, ako netko ima neka napiše.

Tako je trebali i biti, ali carinu ne zanimaju gift kodovi ili popusti ako je od ukupne cijene odbijeno 50% a vidljivo na računu. To ipak nije u redu i trebali su odbiti barem 22eur kao gift i od ukupne cijene.

Vidi se na potvrdi narudžbe od geekbuyinga puna cijena i total umanjen za 50%. Poslao sam im račun od paypala gdje se jasno vidi koliko je uređaj plaćen.

Već sam jedanput imao takav slučaj s antelifea i tada mi je carina naplaćena na plaćeni iznos, i isto sam tako pošteno sve napisao. Sad sam opet išao pošteno sve reći pa ću izgleda nesposobnim ljudima u državni proračun uplatiti duplo veći iznos. Mislim koja logika, platim mobitel 500kn, i carina mi je 275kn.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
16 godina
Skrewdriver kaže...
stručnjak kaže...

Yoymart mi je vratio samo novac od cijene mobitela ali ne i od osiguranja pošiljke, pošaljem im mail a oni meni da to ne vraćaju jer se pošiljka smatra izgubljenom i da neće vratiti 7.8$. Nije mi do tih 50-ak kuna ali svejedno sam otvorio dispute na paypal. Koja pljačka, kaže da nisam imao osiguranje da bi mi vratili samo 70% cijene mobitela. Niti sam mogao pratiti pošiljku niti imaju dokaza da je poslana. Znači čekaju 40 dana pa uzmu novacod 7.8$ ili 30%, svejedno u plusu. Zna li netko koja je službena web stranica tvrtke koja proizvodi ove mobitele, ne mogu je naći?

a gle, sam si nasjeo na to plaćanje osiguranja. što tebe boli briga za osiguranje? paypal te štiti 45 dana i to je dovoljno. Ako ne dobiješ u tom roku trebaju ti vratiti novce a jeli se njima paket izgubio ili ne, svejedno je,  nije tvoj problem

ja sam kupio bez osiguranja normalno, i nakon dugog vremena čekanja otvorio case na paypalu i dobio sve novce natrag kroz par dana. nemaju oni što odlučivat koliko će vratit, imaju vratit sve...

Pa riješio sam ja to jako brzo i vratili su sve.

Frka85
12 godina
neaktivan

zajebo si se sto si ikakve napomene stavlja. triba si polsat racun od pay pala te racun koji imas na geekbuyingu, na oba stoji -50% i to je to. Ovako ispada da je nemoguće išta kupiti na popustu, jer ćeš na carini svakako platiti puni iznos, što je suludo.

0 0 hvala 0
13 godina
prefontaine kaže...

zajebo si se sto si ikakve napomene stavlja. triba si polsat racun od pay pala te racun koji imas na geekbuyingu, na oba stoji -50% i to je to. Ovako ispada da je nemoguće išta kupiti na popustu, jer ćeš na carini svakako platiti puni iznos, što je suludo.

Ideš biti pošten pa pojedeš govno. Ništa izgleda tako ne funkcionira u našoj državi.

Znam za ubuduće kako ću s Linićevim podanicima.

14 godina

Dal se ovo moze dobiti -50% ako uhvatim koji jer vidim da pricate da se nemoze!:/

http://adf.ly/YW58m
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa toliko memorije ima 80 % kineza sa tim procesorom.

Možda neo n003 za te pare? još i jeftinije..

Da, ali za te pare i s tim procesorom ih vecina ima vec i 2/32 GB, na to sam mislio. A ovo za Neo svakako, preporucam, ja sam tu vec uracunao i PDV na tih cca 1100 kn {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 11:41 (frulex).
16 godina

Može li preporuka za neki pouzdan mobitel do 80 eura?

Za nezahtjevnog korisnika

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 12:36 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li netko savjet u vezi kupovine mobitela sa linka http://www.dhgate.com/product/note-3-5-7-inch-hd-ips-screen-mtk6589-quad/175656685.html#s1-1-1|1162235379  ?

0 0 hvala 0
17 godina

Neznam baš koliko je sigurno kupovati preko te stranice iz razloga šta ne prihvačaju paypal. Imaš skrill plačanje koji vjerojatno ima neku zaštitu kupaca ali nisam baš dobro informiran o skrillu.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan

http://www.gizchina.com/2013/12/13/oppo-r819-christmas-bundle-available-279/

Evo jedna solidna ponuda. Dostava iz EU, nema PDV-a. Besplatna dostava.

200Eurića.

0 0 hvala 0
17 godina
jomi kaže...

http://www.gizchina.com/2013/12/13/oppo-r819-christmas-bundle-available-279/

Evo jedna solidna ponuda. Dostava iz EU, nema PDV-a. Besplatna dostava.

200Eurića.

Sumnjam da nejde pdv, mora ići na sve te velike iznose sigurno. Ajde nek neko još potvrdi da nebi bilo krivih informacija.

17 godina
neaktivan

Nema PDVa u EU dostavama ffs

14 godina
neaktivan
Captain kaže...

Ima li netko savjet u vezi kupovine mobitela sa linka http://www.dhgate.com/product/note-3-5-7-inch-hd-ips-screen-mtk6589-quad/175656685.html#s1-1-1|1162235379  ?

Kupovao sam ja ponešto stvari s DHgatea, ali nisam iznad 200 kn vrijednosti, stvar funkcionira isto kao ebay, moraš paziti da trgovac ima visoke ocjene i to je to. Što se tiče sigurnosti, takva je da DHgate ne isplaćuje pare trgovcu  ok ti ne potvrdiš da si primio ispravno paket tako da teško da može biti neke veće muljaže...

17 godina
AlienWare1 kaže...

Nema PDVa u EU dostavama ffs

Ako je to tako, onda je ovo lijep primjerak za uzeti {#}

11 godina
neaktivan

ima netko Haier w910? iskustva? kakav je?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice