"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.836
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
ChillyBoy kaže...
Fero kaže...
kinkola kaže...

@Hrodperth

Hvala na preporuci, i sam sam najviše bio za ZTE al sam htio mišljenja drugih.

ZTE v970 je na dosta stranica već sold out ili out of stock, našo sam ga fastcardtech za 139,99$ i na hotiinbuy za 107,59$ !! Mislim da je to fkt ok cijena i po sjećanju tuđih postova pouzdana stranica za naručivanje.

Reko si da već bacaš oko na sljedeći ZTE, koji bi uzeo da sada ideš birat? 

Ak ne preporučiš bolji kupujem ovaj ;)

A gdje si vidio da je netko naručio sa hotiinbuy, ali niti za fastcardtech ali ako hoćeš probleme sa sellerom samo izvoli i narući pa nam javi.{#}

Ajd ne pričaj gluposti nego se malo potrudi pa provjeri na googleu jel netko od tamo naručivao. Nije bug-ov forum jedini na netu-u

Možda si ti zalutao na ovaj forum jer šta se javljaš na ovu temu ako si drugdje vidio nije ovo tema nekih drugih foruma nego Bug-a i ne pravi se pametan. Ja sam govorio da svi koji su na ovoj temi  nisu narućili sa navedenih stranica tako da {#}.

Forumaši sa par dana na forumu puno trollate, spamate i bumpate forum sa nepotrebnim komentarima i na drugim temama da ti dođe na povraćanje od glupost.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:11 (Fero).
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ja sam naručio s hotinbuy. com ZTE V967s i Android TV stick - stick su mi poslali odmah drugi dan, ali mi je čudan tracking number.

Status za mob je pending iako je odmah plaćen PP-om.

Kolega s drugog domaćeg foruma je kod njih naručio mob i uredno mu je stigao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na prethodnoj stranici sam naišao na post od Chillyboya na kojem navodi probleme sa pandawill.com, u istom postu navodi se chat sa hotinbuy.com iz kojeg se (između redaka) da isčitat da su kao ok. Možda sam ja to krivo shvatio. 

Ako možete, te ako nije offtopic navedite stranice koje su provjereno ok te one koje to definitivno nisu kako se ljudi nebi nepotrebno zajebali, zato valjda forum služi.

Čitam i druge forume i kolko sam shvatio ove su provjereno ok, al nažalost nemaju mobitel koji ja tražim
http://www.etotalk. com/

http://www.antelife. com/

http://www.banggood. com 

ne serite, nego ispravite ako griješim

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 21:48 (kinkola).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Ja sam naručio s hotinbuy. com ZTE V967s i Android TV stick - stick su mi poslali odmah drugi dan, ali mi je čudan tracking number.

Ti si mi drag forumaš ali nisam vidio na temi da si tamo narućio, oprosti ali nisi nigdje naveo da je sigurno tamo narućivati, a kako sam ja zamolio moderatora da otvori ovu temu pratim je od poćetka,

kinkola kaže...

Na prethodnoj stranici sam naišao na post od Chillyboya na kojem navodi probleme sa pandawill.com, u istom postu navodi se chat sa hotinbuy.com iz kojeg se (između redaka) da isčitat da su kao ok. Možda sam ja to krivo shvatio. 

Ako možete, te ako nije offtopic navedite stranice koje su provjereno ok te one koje to definitivno nisu kako se ljudi nebi nepotrebno zajebali, zato valjda forum služi.

Čitam i druge forume i kolko sam shvatio ove su provjereno ok, al nažalost nemaju mobitel koji ja tražim
http://www.etotalk.com/

http://www.antelife.com/

http://www.banggood.com 

On govori da ima problema na Pandawill-u i to cijenim jer možda bi netko tamo i narućio da to nije rekao, ali nisam vidio da je narućio ili kupio na ove dvije stranice.

Preporuke na temi su uvijek bile banggod i geekbuyng, dx , te i pandawill čak je netko tamo i narućivao i dobio mobitel, ali izgleda da imaju problema iz tko zna kojeg razloga.

etotalk i antelife ne znam jer tu također nitko još nije javio da je narućio ili dobio od njih.

Nitko ne brani da se informirate i na drugim stranicama ali zašto bi netko tko nije kupio tamo i nezna da li je sigurno. Ovdje se na prvim stranicama govori koje su provjerene stranice i tko je gdje narućio pa nije ova tema bezveze otvorena nego da pomogne i da nitko ne nasjedne na lažne stranice.

Hvala i pozdrav.

"Just A Dream ".
14 godina
neaktivan

Evo, navest ću ja stranice s kojih sam osobno naručivao i došao mi je paket uredno zapakiran, neoštećen i bez ikakvih problema:

Pandawill (bez PDVa)

Geekbuying

Merimobiles (bez PDV)

Antelife

Geekbuying

Bangood (iz UK skladišta, ne CHN, došao za 3 dana, nema PDVa u startu)

Za Minideal znam iz tuđih iskustava da vrlo uredno posluju, iako nisam osobno naručivao.

E, sad, ako netko ima problema, može ih imati s bilo kojom od ovih stranica jer nisu ni Kinezi bajka već će često i oglašavati nešto što nemaju na lageru pa tek za 10ak dana poslati. 

17 godina
Fero kaže...

Ti si mi drag forumaš ali nisam vidio na temi da si tamo narućio, oprosti ali nisi nigdje naveo da je sigurno tamo narućivati, a kako sam ja zamolio moderatora da otvori ovu temu pratim je od poćetka,

Pa ne mogu niti tvrditi da je sigurno, još nisam dobio naručenu robu - nadam se da će sve stići uredno.

13 godina
neaktivan
frulex kaže...

Evo, navest ću ja stranice s kojih sam osobno naručivao i došao mi je paket uredno zapakiran, neoštećen i bez ikakvih problema:

Pandawill (bez PDVa)

Geekbuying

Merimobiles (bez PDV)

Antelife

Geekbuying

Bangood (iz UK skladišta, ne CHN, došao za 3 dana, nema PDVa u startu)

Za Minideal znam iz tuđih iskustava da vrlo uredno posluju, iako nisam osobno naručivao.

E, sad, ako netko ima problema, može ih imati s bilo kojom od ovih stranica jer nisu ni Kinezi bajka već će često i oglašavati nešto što nemaju na lageru pa tek za 10ak dana poslati. 

To se traži da se javi netko tko je dobio proizvode sa tih stranica znaći da ipak rade i isporućuju.

Eyekool kaže...
Fero kaže...

Pa ne mogu niti tvrditi da je sigurno, još nisam dobio naručenu robu - nadam se da će sve stići uredno.

Ma znam ali krivo sam ti napisao jer nisi još dobio pošiljku, nego da si tamo naručio i da čekaš robu a kada dobiješ onda ćeš to i potvrditi jer si napravio pokus i želim ti da dođe pošiljka.

Samo neki ljudi su nestrpljivi i ako nakon 10 dana ne dođe iz Kine u HR panika što je razumljivo, a nije shipped nego hm stoji u HK.

"Just A Dream ".
12 godina
neaktivan

@Kinkola

Ja sam već napisao prije da sam naručivao samo s DX.com i nikad problema s njima. Imaš ZTE V970 kod njih za 110€

http://dx.com/p/zte-v970-android-4-0-wcdma-bar-phone-w-4-3-capacitive-screen-wi-fi-gsp-and-dual-sim-black-197927

Ja sam škicao model ZTE v987 za 190€ ali za kojih 6 mjeseci onje na 150€ pa ću onda ozbiljno razmisliti o njemu.

http://dx.com/p/zte-v987-quad-core-android-4-1-2-wcdma-smartphone-w-5-0-ips-wi-fi-and-gps-white-black-205190

Ak šta treba još samo pitaj.

1 0 hvala 1
17 godina

Vidim da je netko spomenuo Pandawill i da mu je roba uredno došla. Ja sam imao negativno iskustvo sa njima jer sam mob naručio 3.8 i nisam dobio nikakve informacije na mail. Nakon šta je prošlo nekih 7 dana kontaktirao sam ih na live chat i dobio informacije da je poslano i dobio tracking number. Dok sam provjeravao shipping uvijek je pisalo China i tako nakon 10,20,30 dana uvijek Kina tako da sam otvorio dispute nakon čega su se javili i da pričekam još malo, nakon 5 dana natezanja sam otvorio Claim i tražio novac natrag jer se mob nije pomaknuo iz Kine, tako da mislim da su neodgovorni i neda mi se ponovno gubiti vrijeme s njima s obzirom da ima boljih i jeftinijih shopova. 2 mob sam naručio 10 dana kasnije sa banggood i uredno stigao i tracking normalno radio. 3 mob isto naručio sa Banggooda i taj je na Carini od 11.09, nadam se da če ovih dana doći kod mene. Još sam naručio 2 moba sa geekbuyinga (ocean x7 Elite,Cubot gt99). Elite je poslan nakon 3 dana od uplate a Cubot gt99 sam tamo platio 154.55 Aud pošto me tako izađe jeftinije jer nisam imao više kupon jer sam ga iskoristio za 1 mob.  

Edit: Opet provjerio tracking i dalje Kina {#}

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 23:57 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Patrick_cro kaže...

Vidim da je netko spomenuo Pandawill i da mu je roba uredno došla. Ja sam imao negativno iskustvo sa njima jer sam mob naručio 3.8 i nisam dobio nikakve informacije na mail. Nakon šta je prošlo nekih 7 dana kontaktirao sam ih na live chat i dobio informacije da je poslano i dobio tracking number. Dok sam provjeravao shipping uvijek je pisalo China i tako nakon 10,20,30 dana uvijek Kina tako da sam otvorio dispute nakon čega su se javili i da pričekam još malo, nakon 5 dana natezanja sam otvorio Claim i tražio novac natrag jer se mob nije pomaknuo iz Kine, tako da mislim da su neodgovorni i neda mi se ponovno gubiti vrijeme s njima s obzirom da ima boljih i jeftinijih shopova. 2 mob sam naručio 10 dana kasnije sa banggood i uredno stigao i tracking normalno radio. 3 mob isto naručio sa Banggooda i taj je na Carini od 11.09, nadam se da če ovih dana doći kod mene. Još sam naručio 2 moba sa geekbuyinga (ocean x7 Elite,Cubot gt99). Elite je poslan nakon 3 dana od uplate a Cubot gt99 sam tamo platio 154.55 Aud pošto me tako izađe jeftinije jer nisam imao više kupon jer sam ga iskoristio za 1 mob.  

Edit: Opet provjerio tracking i dalje Kina {#}

Kako je reagirao Paypal na zahtjev o povratu love u tvojem slučaju.(pošto je mob još uvjek u sistemu kineske pošte). Imam isti slučaj samo nije mob u pitanju,stoji u Kini od 28.8.

15 godina
Eyekool kaže...

I meni je status pending a dobio TN i kažu da su ga poslali drugi dan,čudni su malo ali kako kolega sa foruma ima pozitivno iskustvo ne treba paničariti unaprijed.

Uvjek se stigne riješiti stvar sa paypalom.

Ne volim unaprijed osuđivati nikog,pa tako ni Hotinbuy jer za sada nema valjanih dokaza da nisu u redu(ako dođe cigla nitko iz Hrvatske sigurno neče ništa naručiti od njih,druga pozitivna iskustva im donose veliku navalu sa ovih prostora jer dosta ljudi čeka nas pokusne kuniče da vide kaj bu bilo)

A problema imaju neki i sa "provjerenim" trgovcima.

17 godina

Seller se mora javiti najkasnije do 02.10 tako da čekam još, uglavnom javim dok riješim stvar. Podatke sve imam tako da vjerujem da če odlučiti u moju koristi jer sam dao dovoljno podataka o kupljenom predmetu i dokaze da je još u Kini. 

Ma sve bi bilo u redu da je barem nakon 20 dana se promijenio tracking ali nije se maknuo ni nakon 30 dana tako da sam morao otvarati dispute i na kraju i claim. Uglavnom treba vidjeti kako če ići kupnja sa ostalih stranica, ali kao što kažeš uvijek se stigne dispute napraviti. Problem kod mene je bio da sam naručivao mob za druge osobe(bez naknade)  jer nemaju paypal( 1 cura(poklon) ,1brat, 1 kolegica s posla), pa me pandawill sjeb... a sam sada naručio konačno i jedan za sebe, ali još čekam sada novi cubot sa geekbuya za kolegicu i dosta mi više narudžba za sada

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 2:34 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Vidim da je netko spomenuo Pandawill i da mu je roba uredno došla. 

Meni je mobitel naručen od njih došao uredno, bez PDVa i čak ekstremno brzo, evo SS s IPSa:

http://www.zaslike.com/files/r07ishj5hch4naci7us.jpg

I da, plaćen je 20.8., poslan 21.8. i već 23.8. bio vidljiv na trackingu. Pretpostavljam da tu svašta može biti u tvojem slučaju, ili ga nisu imali na lageru pa nisu uopće poslali, možda si zbilja imao nesreću pa je pošiljka zapela/izgubljena u Kini, ne znam...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 2:36 (frulex).
17 godina
frulex kaže...
Patrick_cro kaže...

Vidim da je netko spomenuo Pandawill i da mu je roba uredno došla. 

Meni je mobitel naručen od njih došao uredno, bez PDVa i čak ekstremno brzo, evo SS s IPSa:

http://www.zaslike.com/files/r07ishj5hch4naci7us.jpg

Ma ne kažem su oni loši samo jeb.. ga neznaju se javit a tracking još stoji u Kini od 8mj. Evo tracking number

RB627847286CN

Najgore je to šta nisam to sebi naručio i sada sam morao s druge stranice naručit

14 godina
neaktivan

Baš čudno. Imao sam slučaj na Antelifeu gdje su mi kod 2. narudzbe (prva uredno došla) poslali krivi/lažni/nepostojeći tracking broj. Kada nakon 3 tjedna nije proradio, otvorio sam PP dispute i odmah su mi poslali ispravan TN, taj paket je upravo na carini. To kod tebe nije slučaj (lažni TN) jer ga ne bi bilo na IPSu, nešto je drugo u pitanju. 

17 godina
frulex kaže...

Baš čudno. Imao sam slučaj na Antelifeu gdje su mi kod 2. narudzbe (prva uredno došla) poslali krivi/lažni/nepostojeći tracking broj. Kada nakon 3 tjedna nije proradio, otvorio sam PP dispute i odmah su mi poslali ispravan TN, taj paket je upravo na carini. To kod tebe nije slučaj (lažni TN) jer ga ne bi bilo na IPSu, nešto je drugo u pitanju. 

Moguće da su nešto zaj... ali barem su se mogli potruditi pa reći da če ispraviti pogrešku a oni meni nakon više od mjesec traže da čekam još 5 dana da vidim jer če se tracking number promijeniti ali ni nakon toga se ništa ne dešava pa sam morao napraviti dispute da ne popusim novce, čekam dok dođe Iocean x7 Elite sa geekbuya pa ču napraviti recenziju tog moba. Nadam se da če onaj Hotinbuy raditi kako spada jer imaju super cijene

14 godina
neaktivan

A niš čudno za nejavljanje, meni se ovi nisu javili ni na chat, ni na mailove, ali nakon PP disputea u roku 12 sati dobio pravi tracking number. Sad po ovom broju koji si stavio, mislim da čak i nije prodavač kriv u tvom slučaju već (kineska) pošta koja je zaprimila tvoj paket i uputila ga prema Hrvatskoj gdje je on negdje zapeo na putu. Moj su poslali singapurskom poštom koja je ipak na glasu kao pouzdanija. 

PS. Evo upisao sam tvoj broj na kineski tracking, kaže da je paket 29.8. poslan iz Pekinga u HR, znači na putu je i zato te na Pandi traže da pričekaš još nekoliko dana jer će paket vjerojatno doći sa zakašnjenjem:

http://www.zaslike.com/files/ifr2pwe53xobbi54y95.jpg

Jedino mi nije jasno što je radio 14 dana u Pekingu...

Inače, možeš pratiti na ovoj adresi:

http://track-chinapost.com/startairmail.php

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 3:14 (frulex).
17 godina
frulex kaže...

A niš čudno za nejavljanje, meni se ovi nisu javili ni na chat, ni na mailove, ali nakon PP disputea u roku 12 sati dobio pravi tracking number. Sad po ovom broju koji si stavio, mislim da čak i nije prodavač kriv u tvom slučaju već (kineska) pošta koja je zaprimila tvoj paket i uputila ga prema Hrvatskoj gdje je on negdje zapeo na putu. Moj su poslali singapurskom poštom koja je ipak na glasu kao pouzdanija. 

PS. Evo upisao sam tvoj broj na kineski tracking, kaže da je paket 29.8. poslan iz Pekinga u HR, znači na putu je i zato te na Pandi traže da pričekaš još nekoliko dana jer će paket vjerojatno doći sa zakašnjenjem:

Vidiš da su mi barem dali taj tracking ali nisu nego su mi dali 17track i još neki i stalno pisalo Kina. Ako dođe normalno da ču platiti naknadno ali nije normalno da dobijem mob nakon 2 mjeseca jer nakon 45dana pusim novce. Od 22.09 se nisu udostojili javiti barem neku informaciju. Nije mi jasno kako si ti uspio naći taj tracking a oni nisu? Naručen 03.08 a dispute sam napravio 16.09. U svakom slučaju novci su na sigurnom pa dok dođe lako zatvorim Claim. Hvala na informaciji

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 4:06 (Patrick_cro).
15 godina
frulex kaže...

Evo mojeg TN RB572068275CN i stoji u pekingu od 30.08. pa to je 26 dana i još stoji,zvao sam i našu poštu da mi provjere da nije negdje ovdje zapelo,ali nije,kažu paket je još u Kini.(radi se o kožnom remenu koji več vjerojatno nosi ljubavnica od nekog kineskog carinika)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 9:04 (honda_zg).
17 godina

Najbolje da je kontaktiraš sellera, ako se ne javlja onda napravi dispute na paypalu pa vidi gdje je zapelo.

Sada vidim da je 26.09 stigao u Zagreb

pogledaj tracking na ips.posta.hr

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 10:58 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Nevjerojatno,trebao sam prije postati problem ovdje,prije bi došlo.

Stiglo jutros u Zagreb u 9 sati,a ja pokrenuo dispute u pola deset.

Evo i to je primjer da ne treba dizati paniku odmah.

17 godina
honda_zg kaže...
frulex kaže...

Evo mojeg TN RB572068275CN i stoji u pekingu od 30.08. pa to je 26 dana i još stoji,zvao sam i našu poštu da mi provjere da nije negdje ovdje zapelo,ali nije,kažu paket je još u Kini.(radi se o kožnom remenu koji več vjerojatno nosi ljubavnica od nekog kineskog carinika)

Di je problem??

26.9.2013. 8:54:00 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)
You got to lose to know how to win
17 godina

Problem nastaje dok se seller ne javlja i nema informacija skoro mjesec dana o itemu, normalno je da se nakon nekih 30dana stavi dispute u svakom slučaju. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
R4zOR229 kaže...
honda_zg kaže...
frulex kaže...

Di je problem??

26.9.2013. 8:54:00 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

pa napisao sam post iznad da je stiglo jutros,do danas je stajalo u Kini od 28.8,a trgovac se pravio grbav...

Jednostavno mi je nepojmljivo da jedan paket može stajti u nekom skladištu 28 dana i da se ne pomakne.

17 godina

Sorry nisam vidio, al paket nije stajo mjesec dana na skladistu. Sta ti mislis od kad se poslaje iz kine pa do nas mu treba 1dan? Pa putovo je u tih mjesec dana.

15 godina

A kako da znam da putuje ili stoji,trgovac ne odgovara na zamolbe da provjeri i da mi javi što je sa paketom, rok za dispute kod paypala je 45 dana i poslije ajde bok.

Možda sam ipak malo prerano pokrenuo dispute kod paypala,ali svaki dan si nervozniji,pošiljka je rođendanski poklon. Sve,ali baš sve naručeno poslije ovoga mi je stiglo jedino ovo nikako da dođe.još bi se i čovjek strpio da imaš kakav takav info,ovako ispada da se to vozilo okolo skoro mjesec dana bez ulaska u neki od poštanskih ureda.

Ali sve je moguče kod kinez šalje FREE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
honda_zg kaže...

A kako da znam da putuje ili stoji,trgovac ne odgovara na zamolbe da provjeri 

A nisu ti ni trgovci tu baš krivi, on je paket predao pošti 28.8. (što se meni kod ovakvog šopinga čini najbitnija stvar), a što se dalje događa s njim ne ovisi o njemu. Stavi se u situaciju da ti šalješ paket u Kinu, paket nikako ne dolazi kupcu i što misliš da bi od Hrvatske pošte, osim onog što piše na IPSu mogao izvući ikakvu relevantnu informaciju? Čisto sumnjam...

14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Nije mi jasno kako si ti uspio naći taj tracking a oni nisu? 

To je službeni tracking China Post-a, a većina dućana u mailu pošalje sve moguće linkove pošta kojima šalju, nije baš neka povjerljiva informacija, uostalom i Gugl to prvo izbaci ako upišeš{#}. Jedino me iznenadilo da ipak sadrži puno više informacija nego na 17track npr.

12 godina
neaktivan

dečki, opet ja k'o padobranac...ali moram

obzirom da prvi put naručujem preko neta i to i sad me brinu te takse, carine ili pdv, šta već je ko spominjao do sad

koliko to iznosi? misli sad je hrvatska kao i slovenija (gdje zivim) u EU, valjda su isti iznosi? i jel puno to dođe novaca, ako uopće i moram išta od toga platiti...

ne bih da mi sad dođe carine 50 € :S

0 0 hvala 0
17 godina

Pa kod nas placas PDV, u sloveniji nzn dal imas carinu provjeri a kolko ja znam tamo je PDV manji pa vidi di ti se vise isplati.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice