"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.606
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
peterstern9 kaže...

Može mala pomoć i savjeti...

Trenutno imam Galaxy S3 i gledam ove kineske mobitele u najvišem rangu i vidim da za novce koji bi dobio od prodaje S3 mogao kupiti kineski mobitel u rangu Galaxy S4 (LINK). Sad me zanima vaše mišljenje da li da kupim taj mobitel ili da pričekam novije kineske mobitele pošto oni uglavnom kopiraju, neki dan je predstavljen Note 3 s 3GB rama i 2.4 GHz Quad Core procesorom pa bi i kinezi mogli nešto slično vrlo brzo izbaciti. Najradije bih htio mobitel s 5 incha ekranom, 3GB rama i 2GHz+ Quad procesorom i 2000+ mAh baterijom pa da kad ga kupim imam sljedećih par godina. Od ovog sadašnjeg Galaxyja mi treba malo veći ekran, više rama i jači procesor da mi nikad ne šteka (i pogotovo bez onog iritantnog štekanja od par sekundi kod otvaranja Phonebook-a). Zato nisam siguran da li da kupim ovaj ZOPO i da li će on biti puno bolji od S3 ili bi bilo pametnije pričekati nešto novije? Jer glupo bi mi bilo kupiti ovaj ZOPO i onda taman kad mi stigne na vrata za 3 tjedna oni izbace novi model s jačim procesorom i 3GB rama za istu cijenu kao što sam platio ovoga... Bilo kakav savjet je dobrodošao. Hvala.

http://www.gizmochina.com/2013/09/05...id-smartphone/

ovaj bi te trbao zadovoljiti ako pričekaš koji tjedan,očekivana cijena za 16Gb model oko $330

12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima koji europski web shop da prodaje razne kineske mobitele i tablete?

0 0 hvala 0
17 godina

Ima neki frajer na ebay-u iz uk prodaje al su malo vise cijene i manji je izbor dosta.

You got to lose to know how to win
17 godina

Zar stvarno nitko ne zna ništa u vezi frekvencijskih opsega što sam pitao par postova prije? Pa nije vrag da su svi pokupovali telefone i onda skužili da im 3G ne radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Zar stvarno nitko ne zna ništa u vezi frekvencijskih opsega što sam pitao par postova prije? Pa nije vrag da su svi pokupovali telefone i onda skužili da im 3G ne radi...

Vjerojatno samo koriste usluge normalnog providera, a ne tele2 {#}

Ali imaš i čajniza koji rade na 900 MHz. Samo su rijetki... Npr.
http://www.banggood.com/Lenovo-A820-4_5-Inch-4G-ROM-Android-4_1-MTK6589-Quad-Core-Smart-Phone-p-76039.html
http://www.banggood.com/A9600-5_3-Inch-IPS-960x540P-Android-4_1-MTK6589-Quad-Core-Phone-p-70059.html

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
13 godina
neaktivan
Pa 3g mreže rade tko ti je rekao da ne. Malo sa tele dva na nekim modelima neće raditi ako nema 900/2100 ali samo van gradova i manjih mjesta. A ostali rade na 2100 MHz operateri 3g/h.
Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
lllnuclearlll kaže...

"Radi na svim GSM/2G frekvencijama dok 3G radi na T-Mobileu i Vipu na 2100Mhz. Nažalost, frekvencija operatera Tele2 će raditi isključivo na 2g mreži. Ovdje treba napomenuti da je samo jedan slot za 3G mrežu i GSM dok drugi radi isključivo na sporijoj 2G mreži."

Imaš tu cijelu recenziju za GT99 - jedan od mnogih kineza koji su ograničeni na freqvencijama. {#} 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
13 godina
neaktivan
Ima više modela koji rade na 900/2100MHz ali su i skuplji . Faea f2 ima ali je i skuplja, mislim te frekvencije su navedena za 3g/h.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Dakle sa Vipnetom i T-Mobileom sam 100% pokriven? Inače sam korisnik Vipneta, na TELE2 ne planiram prelaziti...

Zabrinulo me jer sam negdje pročitao da i Vipnet koristi 900Mhz van gradova, pretpostavljam da je to onda bila kriva informacija?

A što je sa stranim mrežama, ponajviše u EU, jel se tamo koristi 900Mhz spektar za 3G? Pitam čist informativno jer teško da ću vani koristit mobilni internet zbog cijene, al nikad ne znaš...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 21:58 (lllnuclearlll).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Može jedno pitanje šta se tiče carine na elektroničke uređaje. Uglavnom kupio bih jedan mob koji je preko 150eur pa me zanima jel on po novom zakonu podliježe carini ili ne. Znam da je od 22-150eur da se plača pdv. Ali nije mi jasno jer se poslije 150eur plača i dodatno carina na mobitel? Znam da je bilo govora da je carina na elektroničke uređaje 0% pa me zanima jel to vrijedi i za mob. Pa ako je netko naručio nakon ulaska u Eu molio bih da napiše iskustvo. Jer platiti 25% +12% carine mi je ipak malo preskupo i morao bih odvagnuti jer mi se isplati to kupiti. Hvala svima na odgovorima

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 19:57 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Evo ja imam tele2 i narucio sam iocean x7 turbo koji radi samo na 2100 i iskreno da ti kazem nije me briga za 3g bitno da ima interneta{#}, tak i onak ne kuzim razliku u brzini nikad.

Patrick_cro

nema carine samo pdv

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 20:29 (R4zOR229).
17 godina

Jel si naručivao šta iznad 150eur otkad smo u Eu? Vidio sam da piše ali bih ipak volio neku potvrdu od nekoga tko je kupio iznad 150Eur pa da mi kaže kako je prošao

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...

Jel si naručivao šta iznad 150eur otkad smo u Eu? Vidio sam da piše ali bih ipak volio neku potvrdu od nekoga tko je kupio iznad 150Eur pa da mi kaže kako je prošao

Čitaš li ti što ti ljudi govore? Na elektroniku nema carine. A PDV ti ide na ukupnu vrijednost pošiljke+dostava preko 160 kn. Tako da tih 150€ u slučaju mobitela ne igra apsolutno nikakvu ulogu.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina

Nego da vas pitam koja je procedura sad kad mi telfone dode na carinu, jel ja to mogu platit postaru il cu morat ici na carinu po paket?

17 godina

Evo službenog odgovora iz Vipneta:

Pozdrav. Odašiljači Vipa koji su na 3G mreži rade na obje frekvencije, samo što ih je veći broj na 2100 Mhz. Preostali dio koji je na 900 Mhz će s vremenom također biti prebačeni na 2100 Mhz, kada će se raditi proširenje kapaciteta 3G mreže. Poterbno je da rade na 2100 Mhz jer na 900 Mhz radi GSM koji ima prednost u korištenju frekvencije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozete li mi reci koji kineski mobitel ima najvise custom romova, a da mu je cijena do 170$ jer nebih htio da sad uzmem mobitel i da do kraja na njemu bude uvijek jelly bean 4.2, a nevjerujem da ce ovi kineski mobiteli dobivati oficijelni update od proizvodjaca

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...
Patrick_cro kaže...

Čitaš li ti što ti ljudi govore? 

Ne moraš biti arogantan jer čovjek samo pita ono što ga zanima. Mene su derali i carinu na el. uređaje jer je svako radio kako je htio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 8:10 (ChillyBoy).
15 godina

Dajte pomažite, danas naručujem između Haiera w910, Zte v967s i Amoi n850. Koji od njih....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bodija kaže...

Dajte pomažite, danas naručujem između Haiera w910, Zte v967s i Amoi n850. Koji od njih....

Po svemu ovome što se pisalo Haier mi je najbolji izbor od ova tri.

16 godina

ima li neki jeftinjak oko 500 kn(50 više manje), sam da ima 512 rama.. proucio sam vec sve stranice tipa, banggod,focalprice,priceangels,dx.com itd. no mozda se ipak nade neki a da ja neznam :)

link ovaj je dost jeftin a cini se okej... samo sto je out of stock

dado
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 10:17 (dado16).
15 godina
dado16 kaže...

ima li neki jeftinjak oko 500 kn(50 više manje), sam da ima 512 rama.. proucio sam vec sve stranice tipa, banggod,focalprice,priceangels,dx.com itd. no mozda se ipak nade neki a da ja neznam :)

http://www.geekbuying.com/category/SmartPhones-315/

Tu ti je možda najbolje tražiti, filtriraš ono što si odgovara i to je to, a stranica je pouzdana za kupovinu. Samo namjesti AUD (australski dolar), nešto je manji tečaj pa je najjeftinije na tom.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
dado16 kaže...

http://www.geekbuying.com/item/Doogee-DG100-4-0inch-WVGA-Capacitive-Screen-MTK6572W-Dual-Core-Smartphone-4GB-ROM-5-0MP-Camera-Android-4-2-OS-3G-GPS-Grey-318837.html?COLLCC=2004355990

http://www.antelife.com/catalog/product/view/id/6221/s/zte-v889s-mtk6577-dual-core-android-4-1-4-0-inch-4gb-smart-phone-black/category/3/

17 godina
neaktivan
Ma nije previše za takvu pilu. Baterija me oduševila a i ostalo je OK.
zvec
14 godina
neaktivan

naručio sam sa geek. mob od 160$. na trackingu piše invoice missing. jel to znači pdv? da li može staviti manji račun carini?

da li sam trebao pri narudžbi reći da stave manji račun da znam za ubuduće?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 20:00 (bing01).

0 0 hvala 0
17 godina

Lol, oni ne stavljaju račun već samo na pismu stave npr. book 20$. Carina ni ne gleda što piše na paketu, vrijednost već sama otvara i onda traži od tebe da im pošalješ stvaran račun.

Ako im i pokušaš muljati da im pošalješ da si mobitel platio 200kn, lako će oni proguglati cijenu mobitela i dodati još 40%. Sada ćeš im poslati onaj ispis s paypala, par dana ćeš čekati i platiti ćeš dodatnih 25%. NIšta strašno, carina sve otvara u zadnje vrijeme.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
14 godina
neaktivan

o.k. hvala na brzom odgovoru. ništa, čekam poziv sa isprintanim računom. više sreće drugi put.{#}

1 0 hvala 0
17 godina

Odluka je vjerojatno pala:

http://www.pandawill.com/faea-f2-elite-smartphone-mtk6589t-50-inch-fhd-ogs-screen-android-42-nfc-otg-gyroscope-16gb-p78612.html

Još ću prek vikenda malo pogledat al mislim da je to to. Jel ima tko taj uređaj? Ako da kakvi su dojmovi??? Predlažete li možda neki drugi? Bolji za istu ili manju cijenu? Postoje li kakvi problemi za koje znate specifični za taj mob? Telefon podržava sve GSM i 3G frekvencije.

Izaći će me s PDVom otprilike 1600kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 23:41 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jel bi mi mogao neko linkati par kopija iphona 5 kao onaj goophone ali ak imaju jos neki da si povećam izbor..
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Odluka je vjerojatno pala:

http://www.pandawill.com/faea-f2-elite-smartphone-mtk6589t-50-inch-fhd-ogs-screen-android-42-nfc-otg-gyroscope-16gb-p78612.html

Još ću prek vikenda malo pogledat al mislim da je to to. Jel ima tko taj uređaj? Ako da kakvi su dojmovi??? Predlažete li možda neki drugi? Bolji za istu ili manju cijenu? Postoje li kakvi problemi za koje znate specifični za taj mob? Telefon podržava sve GSM i 3G frekvencije.

Izaći će me s PDVom otprilike 1600kn.

Ja sam se isto zapalio za taj model i sve mi je super ali sam odustao kad sam na yt vidio kvalitetu snimljenog materijala u 1080p na 13mp. Zapravo bih rekao da je to negdje 6mp pa su softverski interpolirali na 13mp što im baš i nije uspjelo (kinezi to često rade pa onda se preseravaju da mob ima 13mp). Ovdje ti je i njihov forum gdje vidiš sve probleme koje korisnici prijavljuju, ima ih dosta ali vjeruj mi ista stvar je sa svim tim kinezima (osim možda Lenova)

forum

http://forum.faeamobile.com/forum-38-1.html

video 1080p

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice