X300 Ultra se već može uzeti na Wondi
Ne uzimam dok ne vidim x9u
pozdravljam 50mp default na svim rezolucijama
Ako će se AI ponovno gurati kao kod X300 Pro i sl. ja preskačem
Ako će se AI ponovno gurati kao kod X300 Pro i sl. ja preskačem
Dovedeno je to u red, nije agresivno kao kad je tek izisao. Treba sacekat prve prave recenzije.
Mobiteli su sa kamerama otisli u krajnost da sam se ja vratio pravim fotoaparatima.
Imao sam neko vrijeme i Lumiu 1020 i ona je radila tocno kako treba, nije se oslanjala na SW vec na HW i slike su bile tocno onakve kakve bi želio i danas.
Od svega sto sam ja probao Vivo je otisao najdalje u AI a normalne modove su ostavili po strani i trebas malo vise ulaziti u menije nebi li nasao koliko toliko mode koji će ti dati IQ sa sto manje SW obrade.
Xiaomi u svojim Ultrama ima malo vise IQ koji naginje realnosti, pogotovo u Fastshot mode iako nije ni on ono sto bi ja zelio...iz moje perspektive je malo manje zlo od Viva.
Meni je to sve podjednako bezveze i steta da danas ne postoji kamera u mobitelu koja bi bila nesto kao moderna verzija Lumie 1020.
Nije mi jasno zašto ne mogu dati neki raw output u smislu da pogase sav SW enhancement i gotovo. Treba nam opcija "I know what I'm doing" za kamere u mobitelima. Daj mi da se igram s postavkama i pusti me s tim sranjima koje imaš po defaultu. Doduše, ja s mobitelom rijetko fotkam pošto sam okružen s fotoaparatima, ali svejedno bi bilo fora...
Mobiteli su sa kamerama otisli u krajnost da sam se ja vratio pravim fotoaparatima.
Imao sam neko vrijeme i Lumiu 1020 i ona je radila tocno kako treba, nije se oslanjala na SW vec na HW i slike su bile tocno onakve kakve bi želio i danas.
Od svega sto sam ja probao Vivo je otisao najdalje u AI a normalne modove su ostavili po strani i trebas malo vise ulaziti u menije nebi li nasao koliko toliko mode koji će ti dati IQ sa sto manje SW obrade.
Xiaomi u svojim Ultrama ima malo vise IQ koji naginje realnosti, pogotovo u Fastshot mode iako nije ni on ono sto bi ja zelio...iz moje perspektive je malo manje zlo od Viva.
Meni je to sve podjednako bezveze i steta da danas ne postoji kamera u mobitelu koja bi bila nesto kao moderna verzija Lumie 1020.
To bih i ja volio. Vec razmatram ubost sony rx 100 taman za dzep i uzet neki kompaktniji smartfon, eventualno neki fold.