IPhone i150 tarifa vs. TELE2

poruka: 39
|
čitano: 19.708
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Najjeftinija iPhone tarifa se zove i150 i ona za 150kn mjesecne pretplate nudi:

• 150 minuta razgovora prema svim mrezama
  • 1GB prijenosa podataka
  • 50 poruka

Najjeftinija TELE2 tarifa je valjda Knock-out koja 150 min. razgovora naplacuje 73,5kn (49lipa po minuti), zatim 50 poruka kostaju 14,5kn (29lipa po poruci). To dvoje zajedno cini 88kn.

Sto se tice mobilnog interneta, uspio sam pronaci da TELE2 naplacuje 125kn za 1GB prijenosa podataka.

To znaci da ekvivalent i150 tarife kod TELE2 kosta ukupno 213kn... !?

Gdje sam krivo racunao?

0 0 hvala 0
17 godina

Ali ti je iphone dostupan samo u t-mobile :)

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: IPhone i150 tarifa vs. TELE2

Zar ga ne mozes otkljucati?

17 godina

Nisi nista krivo izracunao, iPhone je zakon... Smijeh

Naravno, pitanje je kome treba 1GB prijenosa podataka mjesecno... ili 50 poruka mjesecno... itd...

Think locally, act globally...
17 godina

Jos jedno pitanje (da ne otvaram novu temu).

Posto doma imam kucnu bezicnu mrezu koja je spojena na internet (T-com flat), da li to znaci da mogu spojiti iPhone na tu mrezu (kao i bilo koje drugo racunalo), i onda koristiti ADSL internetsku vezu za surfanje internetom...?

0 0 hvala 0
17 godina
Šime kaže...

Posto doma imam kucnu bezicnu mrezu koja je spojena na internet (T-com flat), da li to znaci da mogu spojiti iPhone na tu mrezu (kao i bilo koje drugo racunalo), i onda koristiti ADSL internetsku vezu za surfanje internetom...?

Da, preko wirelessa. Znaci trebas imati bezicni router.
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
17 godina

Pa tko danas nema WLAN u kuci/stanu? Smijeh

17 godina
Šime kaže...

Pa tko danas nema WLAN u kuci/stanu? Smijeh

Ima ih, bez brige :)
17 godina

Pa dobro, oni koji kupuju iPhonove valjda imaju i WLAN

17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Najjeftinija TELE2 tarifa je valjda Knock-out koja 150 min. razgovora naplacuje 73,5kn (49lipa po minuti), zatim 50 poruka kostaju 14,5kn (29lipa po poruci). To dvoje zajedno cini 88kn.

Sto se tice mobilnog interneta, uspio sam pronaci da TELE2 naplacuje 125kn za 1GB prijenosa podataka.

Gdje sam krivo racunao?

Ima samo jedan problem, neznam di si to pročitao ali kolko ja znam ovaj mobilni internet ide preko posebne sim kartice koja ne podržava glasovne usluge, drugim riječima: imaš sim karticu u mobitelu, razgovaraš, dopisuješ se i sve super; e sad si se sjetio da bi pogledao film u kinu, pa ćeš provjeriti na netu raspored, tu dolazi do problema jer moraš naći iglu da bi izvadio sim karticu sa svojim brojem, stavljaš karticu za internet i surfaš.
...hm, zanimljivo ali meni se neda svako malo mijenjati kartice u mobitelu!!!
Hvala mami i tati koji su me napravili, jer da me nema mnogo ljudi bi bilo u velikoj zabludi!!!
17 godina
D3nnis kaže...
 Ima samo jedan problem, neznam di si to pročitao ali kolko ja znam ovaj mobilni internet ide preko posebne sim kartice koja ne podržava glasovne usluge, drugim riječima: imaš sim karticu u mobitelu, razgovaraš, dopisuješ se i sve super; e sad si se sjetio da bi pogledao film u kinu, pa ćeš provjeriti na netu raspored, tu dolazi do problema jer moraš naći iglu da bi izvadio sim karticu sa svojim brojem, stavljaš karticu za internet i surfaš.

Hm, cudno mi je to....
Pa svaka SIM kartica bi trebala biti u stanju pruzati usluge kao sto su slanje poruka i pozivanje.... pa tako i ova za mobilni internet.
17 godina
neaktivan
Šime kaže...
D3nnis kaže...

Hm, cudno mi je to....
Pa svaka SIM kartica bi trebala biti u stanju pruzati usluge kao sto su slanje poruka i pozivanje.... pa tako i ova za mobilni internet.
 Nažalost, krivo imam ja karticu za mobilni internet, i kad je stavim u mobitel mogu ili na net ili pisat poruke, a i sječam se da sam bio na nekoj t-comovoj edukaciji na kojoj su oni to objašnjavali da to baše nema nekog smisla imati mobilni internet i govorne usluge,bla bla... ali...
Ne znam kako tebi, ali meni je i 10mb od tele2 sasvim dovoljno za msn,gtalk i preuzimanje mailova  (bez otvaranja privitaka) a koliko vidim sad su nešto promijenili što se tiče paketa.
Hvala mami i tati koji su me napravili, jer da me nema mnogo ljudi bi bilo u velikoj zabludi!!!
17 godina
neaktivan
D3nnis kaže...
Šime kaže...

Gdje sam krivo racunao?

Pobrkali ste lončiće, malo jedan pa malo drugi.
Prvo, Šime, ne možeš uspoređivati paket mobilnog interneta jer je to druga usluga- trebaš usporediti koliko košta GB prometa u nekoj tarifi koja podržava i govornu uslugu.
Drugo, D3nnis, kako misliš trebaš imati iglu da vadiš karticu? akk daješ repliku na Tele2 mobilni internet, onda si u Tele2 svijetu u kojem ne živi iphone. znači nema iglanja. Smijeh
osim togg, ako imaš dvije kartice, onda imaš i dva ugovora, pa to opet nije cijena koja ovdje piše, nego plaćaš i dvije pretplate. tako da taj način uštede vodi u (nepraktičan) debakl. Izlanuo se
činjenica je da ljudi ne kuže baš taj pojam "povoljno". prava istina je da su obje usluge na jednak način (ne)povoljne.
T-Mobileova ciljana publika za rečenu tarifu je ona koja koristi mobitel za sve i sva, kvalitetu usluge su spremni platiti i zapravo i ne gleda je li mu mjesečni račun 189 ili 198 kuna; dok Knock-Out tarifu koriste oni gladni uštede koji vjerojatno jedva razlikuju facebook od phonebooka i koriste mobitel ala tomato način. obje skupine su potpuno legitimne, a pitanje "povoljnosti" debelo ovisi o tome u kojoj se vidiš.
ja gledam ne drobiti pare na mobitelu, posebno sam discipliniran sa zvanjem u druge mreže; ali za flat 098 sam spreman platiti 100 kn mjesecno i još xy svotu za neku količinu prometa.
od kad imam tako uređen paket usluga nije možda zgoreg spomenuti da uopće ne koristim fixni telefon- magična riječ- ušteda slijedi sama po sebi.
možda sam samo navučen, ali svaki dan provjeravam mail na iphoneu i logiram se na na fbook, čitam vijesti itd.
za taj ritual (pogotovo 3g mrežom koja u tele2 jednostavno ne radi kako treba) mi nije puno dat mjesečno 50 kn više.
s druge strane frend ima siemens iz 2006. i tele2 u njemm i smije mi se "kak lopovi na meni zarađuju". kad povučeš crtu- prosječan hrvat onaj s kreditom i sssom vjerojatno će koristiti tele2 svršavati na pomisao kako ga ne kradu i kako na njemu ne zarađuju. prava istina je da su računi jednima od 100 do 150 kn uz malo odricanja a drugima 150-250 uz nikakvo odricanje, a to priču svodi na k-plus ili ne k-plus i milijun drugih sličnih stvarčica na koje svagdje nailaziš. stvar čovjeka i ukusa više nego neke crno-bijelo usporedbe.
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 1:45 (bubbach).
17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Najjeftinija iPhone tarifa se zove i150 i ona za 150kn mjesecne pretplate nudi:

• 150 minuta razgovora prema svim mrezama
  • 1GB prijenosa podataka
  • 50 poruka

Gdje sam krivo racunao?

Nisi racunao i naknadu za uspostavu poziva koja je 0.25lipa kod tele2.
www.gamer.hr
17 godina

Dakle, zakljucujem da ako kupis odkljucani iPhone i ubacis TELE2 SIM karticu u njega, onda ce te one iste stvari koje su ukljucene u i150 tarifu kostati vise, dakle ne isplati se koristiti iPhone u TELE2 mrezi ako ti treba 150min i 1GB.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo, TELE2 je objavio pojeftinjenje mobilnog interneta - prema novom cjeniku 1MB = 1kn.

Dakle, 1GB = 1000kn.

WOW, ispada da su iPhone tarife super povoljne...

0 0 hvala 0
17 godina

Nisu u svim podrucjima totalni lopovi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa kod Tmobile-a je 100 kb oko 5KN, ako se ne varam.

0 0 hvala 0
17 godina
vjeko kaže...

Pa kod Tmobile-a je 100 kb oko 5KN, ako se ne varam.

web and walk 15kn=10mb
17 godina
neaktivan

Da, ali pretpostavljam da ovo u Tele2 nije nikakav paket pa ako ideš uspoređivati cijene van paketa onda je u T-mobile-a puno skuplje.

0 0 hvala 0
17 godina
vjeko kaže...

Da, ali pretpostavljam da ovo u Tele2 nije nikakav paket pa ako ideš uspoređivati cijene van paketa onda je u T-mobile-a puno skuplje.

da, tak je, ali se isplati uzeti s tim tarifama za iphone, dok se sve preracuna je cijena ista kao i u americi, ako ne i mrvicu niza kod nas, negdje je bilo izracunano to vec na forumu prije
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 0:56 (Aki).
17 godina
protjeran
bubbach kaže...
D3nnis kaže...
Šime kaže...

Gdje sam krivo racunao?

Pobrkali ste lončiće, malo jedan pa malo drugi.
Prvo, Šime, ne možeš uspoređivati paket mobilnog interneta jer je to druga usluga- trebaš usporediti koliko košta GB prometa u nekoj tarifi koja podržava i govornu uslugu.
Drugo, D3nnis, kako misliš trebaš imati iglu da vadiš karticu? akk daješ repliku na Tele2 mobilni internet, onda si u Tele2 svijetu u kojem ne živi iphone. znači nema iglanja. Smijeh
osim togg, ako imaš dvije kartice, onda imaš i dva ugovora, pa to opet nije cijena koja ovdje piše, nego plaćaš i dvije pretplate. tako da taj način uštede vodi u (nepraktičan) debakl. Izlanuo se
činjenica je da ljudi ne kuže baš taj pojam "povoljno". prava istina je da su obje usluge na jednak način (ne)povoljne.
T-Mobileova ciljana publika za rečenu tarifu je ona koja koristi mobitel za sve i sva, kvalitetu usluge su spremni platiti i zapravo i ne gleda je li mu mjesečni račun 189 ili 198 kuna; dok Knock-Out tarifu koriste oni gladni uštede koji vjerojatno jedva razlikuju facebook od phonebooka i koriste mobitel ala tomato način. obje skupine su potpuno legitimne, a pitanje "povoljnosti" debelo ovisi o tome u kojoj se vidiš.
ja gledam ne drobiti pare na mobitelu, posebno sam discipliniran sa zvanjem u druge mreže; ali za flat 098 sam spreman platiti 100 kn mjesecno i još xy svotu za neku količinu prometa.
od kad imam tako uređen paket usluga nije možda zgoreg spomenuti da uopće ne koristim fixni telefon- magična riječ- ušteda slijedi sama po sebi.
možda sam samo navučen, ali svaki dan provjeravam mail na iphoneu i logiram se na na fbook, čitam vijesti itd.
za taj ritual (pogotovo 3g mrežom koja u tele2 jednostavno ne radi kako treba) mi nije puno dat mjesečno 50 kn više.
s druge strane frend ima siemens iz 2006. i tele2 u njemm i smije mi se "kak lopovi na meni zarađuju". kad povučeš crtu- prosječan hrvat onaj s kreditom i sssom vjerojatno će koristiti tele2 svršavati na pomisao kako ga ne kradu i kako na njemu ne zarađuju. prava istina je da su računi jednima od 100 do 150 kn uz malo odricanja a drugima 150-250 uz nikakvo odricanje, a to priču svodi na k-plus ili ne k-plus i milijun drugih sličnih stvarčica na koje svagdje nailaziš. stvar čovjeka i ukusa više nego neke crno-bijelo usporedbe.

Meni je Tele2 mreža najbolja dosad, a imao sam ih sve. Imam Knockout tarifu i više zovem nego pišem poruke. Zovem sve nije važno koja mreža, imam jeftinije pozive prema mobilnim mrežama od fiksnog telefona. Za internet imam komp kod kuće, a facebook nekoristim i mail rijetko provjeravam pa mi mobilni internet nije tako važan.
17 godina
neaktivan

Ja sam uzeo i300 i vraćam se na i150 kasnije, ali svakako moram reći da je tarifa sasvim OK. Uz izračun po posljednjem računu, dobio sam za TELE2 uštedu od -4%, što u konačnici znači da me TELE2 koštao više.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

itarife iz t-mobile su zakon. sad kad ce 3gs imat mogucnost da se bluetoothom ili kablom spoji s kompom pa da se surfa prek njega jos bolje iskoristena tarifa.

i na i150 imas uspostavu poziva 0.25kn na pozive unutar 150min. nakon potrosenih 150min nemas :) .... kod i300 nemas te uspostave poziva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 23:14 (zlaya77).

0 0 hvala 0
16 godina
naxeem kaže...

Ja sam uzeo i300 i vraćam se na i150 kasnije, ali svakako moram reći da je tarifa sasvim OK. Uz izračun po posljednjem računu, dobio sam za TELE2 uštedu od -4%, što u konačnici znači da me TELE2 koštao više.

npr. ja uzmem tu tarifu i300 i nakon 4 mjeseca se prebacim na i150, a usput kupim mob za manje pare

u cemu je tu kvaka ?

racun: i150 = 2400 + 150 * 4 = 3000

i300= 900+ 300 * 4 = 2100

prođes dosta jeftinije, a pogotovo sada kad je ova akcija u kojoj prvih pola godine placas pola tarife

17 godina
lovranac kaže...
naxeem kaže...

npr. ja uzmem tu tarifu i300 i nakon 4 mjeseca se prebacim na i150, a usput kupim mob za manje pare

u cemu je tu kvaka ?

racun: i150 = 2400 + 150 * 4 = 3000

i300= 900+ 300 * 4 = 2100

prođes dosta jeftinije, a pogotovo sada kad je ova akcija u kojoj prvih pola godine placas pola tarife

Daj malo pojasni ovu računicu....kaj je ovo 2400 + 150...kune ??!!, a ovo 4 su valjda mjeseci...i krajnji iznos od 3000 je ??

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
16 godina

da to su kune, a ovo 4 su mjeseci jer se kao nakon 4 mjeseca mogu tarife mjenjat

16 godina

da li je to 100% tako, a ne da me sjebe nesto hh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

da li je to 100% tako, a ne da me sjebe nesto hh

100% je tako, korisnik sam i300 ali nakon 5 mj. cu se prebacim na i150, ne mozes potrositi nikako niti 1 gb..

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
protjeran

meni je 1Gb mobilnog interneta 90kn. ViP

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice