Iphone, baterija, punjenje i nadopunjavanje

poruka: 16
|
čitano: 31.910
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam iPhone nekih 5 dana, a baterija mi traje svega 2 dana. citao sam po netu i svasta se pise samo nigdje ne vidim iskustva drugih ljudi!

-koliko vama traje baterija?

- jos sto me zanima je punjenje, negdje citam kako ga ne valja prazniti do kraja, a negdje pise kako je to dobro raditi! dali nadopunjavati telefon ili ga prazniti pa puniti?

- i na kraju... vidjeh sliku displeja telefona na kojoj je bila prikazana uporaba baterije (postavke>opcenito>uporaba) na nekom forumu i primjetih razlike s onom na mom telefonu. naime, nemam mogucnosti prikazivanja postotka baterije i ono jos vaznije VRIJEME OD ZADNJEG PUNJENJA mi je prikazano 24 dana i 5 h (telefon imam tek par dana i punio sam ga 2 puta)! kako je kod vas? evo i slike-> http://i.imagehost.org/view/0225/DSC09140

:)

hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Neznam za iPhone, ali svaki mobitel je dobro skroz isprazniti prije punjenja pa je tako vjerojatno i za iPhone.

Inace meni se to neda radit, ja uvijek prije spavanja stavim mobitel punit i jos nijednom mi nije crkla baterija niti se ista ozbiljnog desilo.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Iphone, baterija, punjenje i nadopunjavanje

ma znas sta, citam po netu da on ima tu neku bateriju koju ne valja prazniti i puniti do kraja... totalno sam zbunjen , a odgovora ni od kud... hehe :)

16 godina
neaktivan

Da, novije baterije prvi put je dobro skroz ispraznit i onda pustit na punjacu 10ak sati ali nije obavezno.

Kasnije je cak bolje nadopunjavat nego pustat da se isprazni skroz.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj ovu temu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
macak kaže...

Pogledaj ovu temu.

ej hvala, idem odmah pogledati!

16 godina
neaktivan

jeli novi iphone ili polovan!ja sam ih imao par do sada sto 2g sto 3g i ako je telefon novi bilo bi dobro ga ispraznit do kraja te ga onda pustit da se napuni na 100%,imas jednu app u app stor-u zove se battery magic instaliras je i tocno vidis koliko ti traje i koliko ti treba da se napuni!

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

e super, hvala! kada sam dobio telefon on je vec bio pun (novi je) , nisam ga prvi dan punio iako se nadopunjavao preko kompa... skidao sam aplikacije i tako. jucer sam ga prvi put pustio da se isprazni i napunio... nisam ga ostavljao duze na punjacu (mozda malo, ali ne satima kao na starim mobitelima).. sada vec dva dan i pol radi i ima jos 40%... ja se nadam da nisam zeznio bateriju?! sta mislis?

16 godina
neaktivan

ma nisi ne brini,nema na cemu sve sto te zanima slobodno pitaj

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e super, hvala jos jednom... batery magic skinut... super mi je... tnx  ;)

16 godina
neaktivan

ok

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
albatros kaže...

imam iPhone nekih 5 dana, a baterija mi traje svega 2 dana. citao sam po netu i svasta se pise samo nigdje ne vidim iskustva drugih ljudi!

-koliko vama traje baterija?

- jos sto me zanima je punjenje, negdje citam kako ga ne valja prazniti do kraja, a negdje pise kako je to dobro raditi! dali nadopunjavati telefon ili ga prazniti pa puniti?

- i na kraju... vidjeh sliku displeja telefona na kojoj je bila prikazana uporaba baterije (postavke>opcenito>uporaba) na nekom forumu i primjetih razlike s onom na mom telefonu. naime, nemam mogucnosti prikazivanja postotka baterije i ono jos vaznije VRIJEME OD ZADNJEG PUNJENJA mi je prikazano 24 dana i 5 h (telefon imam tek par dana i punio sam ga 2 puta)! kako je kod vas? evo i slike-> http://i.imagehost.org/view/0225/DSC09140

:)

hvala

i kod mene ti je isto  cca 2 dana ( i mojem kolegi je isti slučaj)  tako da moraš se na to naviknuti da ga moraš često puniti, meni čak to osobno ne smeta pošto sam cijelo radno vijeme za kompom pa ga prištekam na usb i nek se puni ;)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
neaktivan

Baterija na iPhoneu traje oko 2 dana, jer jednostavno nije dovoljno snažna za tolikog potrošača. Naravno ovo ovisi o korištenju.

Sve ove posebne režime punjenja zaboravi jer je nebitno kako i kada ćeš puniti.

To je bilo bitno prije, sa NiMh baterijama, sada je apsolutno svejedno kako, kada i koliko dugo ćeš puniti.

Netreba se ni ono prvo punjenje nikakvo raditi.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad cu ti ja reci.

Baterija na iPhone u stand by modu ti traje 150 sati. To je znaci malo vise dana nego sto tebi traje =)

Opet,sve ti zavisi. Meni osobno traje oko 5 dana bez punjenja. Sve ti zavisi sta radis. ides li na net? Ako da,to ti crpi najvise.,doslovce u 5 sati ti se moze ispraznit. Ako samo slusas muziku,zoves itd. trebala bi trajat oko 2-3 dana.

Proud to be adicted to WoW
17 godina
neaktivan

Ja se držim ovoga sa http://www.apple.com/batteries/:-) (općenito za sve baterije u appleovim uređajima)

"Most lithium-ion polymer batteries use a fast charge to charge your device to 80% battery capacity, then switch to trickle charging. That’s about two hours of charge time to power an iPod to 80% capacity, then another two hours to fully charge it, if you are not using the iPod while charging."

Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 19:25 (Puhi).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok,imam iphone 5 star vec 2g i naravno koristio sam ga svakodnevno i baterija je riknula. Nakon nekog vremena koristenja,mob se jednostavno iskljuci,dobijem vertikalne zelene crtice i polako se svjetlina smanji i onda se sam restarta. Skuzio sam ja da je do baterije i narucio sam preko ebay-a novu za 120kn,navodno "orginal",dosla je jucer i promijenio sam ju uz pomoc youtube tutorijala. No punio sam ju cijeli dan i nije isla preko 50% pa sam ga koristio tu vecer i izgledalo je sve normalno dok nije doslo do 1%,na tom postotku sam koristio mobitel skoro puna 2 sata. Slutio sam da nesto nije u redu,onda sam ga ostavio preko noci da se puni ali ujutro je bilo tek 25%,odlucio sam ga ostaviti cijeli dan na punjacu ali nakon 69% nije se vise postotak mijenjao,veckao da ne moze vise.Cak mi se dogadalo da stoji na punjacu i pokaze 68% a kasnije 64%.  A koristenjem mobitela bez punjaca se dogada opet ista stvar,vertikalne zelenkaste linije,tamni ekran pa restart. Ima li tko savjet ili je imao slican problem? Jeli to do baterije ili je nesto u mobitelu uzrokovalo taj problem? pomoc 

Sent from Potato v2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice