Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.564
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

http://huaweidevices.de/sonic?show=downloads  Vendor(onaj manji folder ) nemoj instalirat jer je to samo lokalizacija za njemačko područje. Ako trebaš pomoć kod instalacije javi, a imaš upute i u datoteci. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 21:50 (anoniko).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

Lijepozdrav od mene jos jednom.

Gongy, imam jedan tvoj Rom, Cyanogen 7.2 ICS style cini mi se i pre zadovoljan sam sve radi, i to cak solidnom brzinom... međutim opet cu stavljati novi ROM iz razloga sto s vremena na vrijeme volim softverski osvježiti mobitel i nekoliko tjedana ( dok ne pocnem instaliravati svakakve gluposti ) imati pravu zvjer.

Zato te sad molim da mi ukratko kazes koji je po tvom tvoj najbolji mod sto se tice tih performansa (moze i sa skriptama ako utjecu na brzinu), pa bio to ovaj zadnji, ili neki drugi, svejedno...  i da mi ukratko napises na koji nacin bi mogao maknuti one aplikacije koje si ti po defaultu stavio, a za koje bih ja onda stavio svoju alternativu da se instaliraju odmah po instalaciji OSa. Koliko se sjecam otprilike, prije sam citao da se to samo iz nekog foldera maknu .apk fajlovi i dodaju alternative, po zelji korisnika.

Hvala, i samo tako nastavi!

EDIT: Sto na kraju s onom skriptom za RAM ? Jel potrebno to imati da mobitel bude brzi? Nije mi ju problem staviti, ali ako dugorocno nema neki efekt, onda je necu ni stavljati...

HUAWEI U8650 - Quod sumus hoc eritis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 22:02 (domagoj03).
14 godina
neaktivan
anoniko kaže...

http://huaweidevices.de/sonic?show=downloads  Vendor(onaj manji folder ) nemoj instalirat jer je to samo lokalizacija za njemačko područje. Ako trebaš pomoć kod instalacije javi, a imaš upute i u datoteci. 

Nakon instalacije ne pojavljuje se notification bar sa switchewima za WIFI, Bluetooth, Data itd.;

12 godina
neaktivan

Nakon instalacije ne pojavljuje se notification bar sa switchewima za WIFI, Bluetooth, Data itd.;

Notification bar dobiješ ako instaliraš vendor datoteku ali to ti ne preporučujem jer češ dobit rom optimiziran za Njemačku. Imaš na marketu app Notification toglle koji je izvrstan i ima puno više opcija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 11:49 (anoniko).
13 godina
neaktivan
domagoj03 kaže...

Lijepozdrav od mene jos jednom.

Gongy, imam jedan tvoj Rom, Cyanogen 7.2 ICS style cini mi se i pre zadovoljan sam sve radi, i to cak solidnom brzinom... međutim opet cu stavljati novi ROM iz razloga sto s vremena na vrijeme volim softverski osvježiti mobitel i nekoliko tjedana ( dok ne pocnem instaliravati svakakve gluposti ) imati pravu zvjer.

Zato te sad molim da mi ukratko kazes koji je po tvom tvoj najbolji mod sto se tice tih performansa (moze i sa skriptama ako utjecu na brzinu), pa bio to ovaj zadnji, ili neki drugi, svejedno...  i da mi ukratko napises na koji nacin bi mogao maknuti one aplikacije koje si ti po defaultu stavio, a za koje bih ja onda stavio svoju alternativu da se instaliraju odmah po instalaciji OSa. Koliko se sjecam otprilike, prije sam citao da se to samo iz nekog foldera maknu .apk fajlovi i dodaju alternative, po zelji korisnika.

Hvala, i samo tako nastavi!

EDIT: Sto na kraju s onom skriptom za RAM ? Jel potrebno to imati da mobitel bude brzi? Nije mi ju problem staviti, ali ako dugorocno nema neki efekt, onda je necu ni stavljati...

POZZ TEBI...Sto se tice romova po dosadasnjem stanju mislim da je ubjedljivo najbrzi i nakon instaliranja svih apova ona prva verzija GONGY FINAL,a neko je od forumasa kolega pisao i da mu baterija full drzi,cini mi se da je postavio i screenshote od nevjerovatnih 4 dana cini mi se ali to vjerovatno se postigne kada se rom duze vrijeme drzi na mobu pa se sve vremenom samo optimizuje za sta opet nekad te dosadne i brojne skripte daju rezultat,a ako ti se svidja ICS style predlazem ovu zadnju verziju sa prethodne strane,moj kolega koji me i MUCIO da mu to slozim je prezadovoljan i bez skripte smo ga vrtili i radi stvarno dobro,prije toga je visio na onom stocku kako je kupio mob i poslije par sedmica mob je postao pa do klinicke smrti spor i tada me zamolio da mu nesto uradim sada me maltretira i dalje hoce ovakav ili onakav UI,a ja posto sam vec mjesecima na SIII tesko mi je da radim kada nemam na cemu testirati ali pozajmim od njega pa nesto napravim!NAPOMINJEM SKRIPTU NA ZADNJU VERZIJU SUPER ICS NEMATE POTREBE STAVLJATI JER RADI OK BEZ NJE,KO HOCE MOZE SLOBODNO NECE MU NISTA LOSE URADITI!!!A sto se tice apova,otvoris rom (onaj zip kako je spakovan) KAO ARHIVU (desni klik misom i vidi ponudjene opcije,to znas svakako) ja licno koristim uvijek skoro 7ZIP PROGRAM ( http://download.cnet.com/7-Zip/3000-2250_4-10045185.html ) zatim ides u SYSTEM\APP i tamo su ti apovi jednostavno obrises sta hoce,a dodas sta zelis (jednostavno samo misem prevuces u zip) a ako unutar ROM-a tj. zipa ima i pored onog SYSTEM foldera DATA folder onda zaviri i u njega jer u u njemu DATA\APP takodje se nadje apova nekad (zavisi od developera kako je zamislio i slozio cijelu stvar)...ako te jos sta zanima slobodno se javi!

EDIT:Zaboravio sam ti reci da NE MOZES SVAKU APP UBACITI U SYSTEM,nece svaka raditi tako da te ne iznenadi kada poslije instalacije roma neke apove ne nadjes,alternativa za to ti je da ih instaliras normalno,a zatim titaniumom je kovnertujes u systemsku,onda lijepo poslije napravis backup takodje titaniumom i poslije koji god rom instaliras sami uradis restore svojih apova i gotovo,brzo i bezbolno!

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 16:40 (Gongy).
12 godina
neaktivan
da samo ne brisati glavne appse iz sistema pa da mu se ne boota na netu potrazi se system app android brisanje i otvori se par rezultata, izgubio sam stranicu sa detaljnim ispisom systemskih appsa cak za sve modele(primjer ako se rabi neki portan iz samsunga pa koje njegove se mogu maknuti itd.)
opet neke aplikacije se mogu maknuti a i nemoraju ako nezelite izgubiti njihove funkcionalnosti ili mogucnosti najbolji primjer su gogle apps koje se sve mogu maknuti ako ih nikako nerabite a i ima nekih romova u kojima cak nisu ukljuceni kao slim ro, lueva by booci i jos neki
sljedece nepotrebne kako kome su maps drustvene aplikacije (SNS podrska za njih) kalendar sat obicni i live wallpaperi, zamjena plajera i tipkovnice i launchera za druge.

zanima me dali je onaj titanium backup u gongy ics modificirani pa da ostanu pro funkcije kada kopiram app u drugi rom zip ili da ipak preko njegovog napravljenog update.zipa ubaciti nakon roma??
12 godina
neaktivan
evo listao sam malo buid.prop od CyanogenMod 7.2 Ultimate-Enhanced by b00ci:
# Ril related # Dialing out Fixes
rild.libpath=/system/lib/libril-qc-1.so
rild.libargs=-d /dev/smd0
ro.kernel.android.ril=yes
ro.telephony.call_ring.delay=0
ro.telephony.call_ring.multiple=false
i primjetio u najsvjezije modificiran iz 6 mjeseca ove godine sljedece za onaj prijasnji post sto je rekao za problem sa zvanje:
dok u CyanogenMod 7.2 Ultimate je extra ro.telephony.default_network=0

# Ril related # Dialing out Fixes
rild.libpath=/system/lib/libril-qc-1.so
rild.libargs=-d /dev/smd0
ro.kernel.android.ril=yes
ro.telephony.default_network=0
ro.telephony.call_ring.delay=0
ro.telephony.call_ring.multiple=false
13 godina
neaktivan
Killua kaže...
da samo ne brisati glavne appse iz sistema pa da mu se ne boota na netu potrazi se system app android brisanje i otvori se par rezultata, izgubio sam stranicu sa detaljnim ispisom systemskih appsa cak za sve modele(primjer ako se rabi neki portan iz samsunga pa koje njegove se mogu maknuti itd.)
opet neke aplikacije se mogu maknuti a i nemoraju ako nezelite izgubiti njihove funkcionalnosti ili mogucnosti najbolji primjer su gogle apps koje se sve mogu maknuti ako ih nikako nerabite a i ima nekih romova u kojima cak nisu ukljuceni kao slim ro, lueva by booci i jos neki
sljedece nepotrebne kako kome su maps drustvene aplikacije (SNS podrska za njih) kalendar sat obicni i live wallpaperi, zamjena plajera i tipkovnice i launchera za druge.

zanima me dali je onaj titanium backup u gongy ics modificirani pa da ostanu pro funkcije kada kopiram app u drugi rom zip ili da ipak preko njegovog napravljenog update.zipa ubaciti nakon roma??

Mozes koristiti Titanium i u drugim CM-vima kao systemsku apk,samo prije instala otvori rom i nalijepi ga gdje treba (system\app) {#}.

Hehe,vidim i ti razbijas glavu androidom,ja vec nekoliko dana bitku vodim sa jednim romom kojeg pravim ovoj svojoj nesreci od kolege,zapeo covjek hoce android 4 a opste poznato je da je tu kamera {#} ali alternativa je napraviti nesto priblizno slicno sa onim cim raspolazes znaci CM,sve bi bilo idilicno da me RAM ne ubija u mali i veliki mozak,nikako ga dovesti u neko normalno stanje za upotrebu,problem je sto sam dosta apova implementirao u ROM tj. rade kao dio podesavanja u SETTINGS,trose resurse i nikako da se dogovorimo,rom inace radi,izgled {#} ali kada se zavrti dosta stvari RAM pocinje da gubi trku!

Gongy
12 godina
neaktivan
A da shvatio sam evo na vec par romova ga samo indtalam onaj sto sam izvukao iz gongy roma a i ti CM posteno jedu bateriju pogotovo, evo pokusavam ja ubacivati i mjenjati apse na jednom pa da vidim hocu li uspjeti da se vidu sim kontakti
Evo primjetio da se u 2.3.6 nalazi jos extra app zvan TelephonyProviderEx.apk

P.S. u vezi apsa trazi multifunkvionalne,
primjer ima jedan explorer sto moze kao root explorer brisati i stavljati u sistem foldere i ima i preglednik za slike ugraden, nije lose za osnovne stvari opet za sto vise trebaju ipak bas apsi za to
12 godina
neaktivan

Ja kao root explorer koristim Total Commander koji sve operacije odrađuje besprijekorno, samo treba u postavkama označit root ovlasti posvuda. Jedino je malo čudno riješeno kopiranje i izrezivanje datoteka, jer se spremaju u međuspremnik, a paste se vrši pritiskom na strelicu na vrhu datoteke. Titanium Backup jako dobro funkcionira i kao user app šta je dobro za uštedu sistemske memorije, te se može instalirat na bilo koji rom.

0 0 hvala 0
13 godina

Opet je dosao do ove teme. Bakcem se sa u8650 sestra kupila za male novce i stavim gongy tvoj rom.

Long story short, poruke ne stizu.
Ja koristim M:TEL mrezu iz BIH i jednostavno poruke ne stizu na telefon. Pod tim ne mislim na sve poruke, procenat od 30-40% poruka ne primi. Nazalost rom je vrhunski ali izgleda bilo koji ROM, jel nesto pocnes cackati po njemu ne radi kako treba, bar sto se tice poruka :|

Zna li neko razlog ovome? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesi probao stavit u postavkama od Cyano->performace Lock message app in memory (ili tako nesto)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Opet je dosao do ove teme. Bakcem se sa u8650 sestra kupila za male novce i stavim gongy tvoj rom.

Long story short, poruke ne stizu.
Ja koristim M:TEL mrezu iz BIH i jednostavno poruke ne stizu na telefon. Pod tim ne mislim na sve poruke, procenat od 30-40% poruka ne primi. Nazalost rom je vrhunski ali izgleda bilo koji ROM, jel nesto pocnes cackati po njemu ne radi kako treba, bar sto se tice poruka :|

Zna li neko razlog ovome? 

Izgleda da je to problem Android platforme generalno u slučaju nedostatka memorije, a ne samo Huaweia ili nekog specifičnog ROMa.

Ima o tome dosta na internetu, npr:

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=4991

13 godina
neaktivan

Ehhh,ljudi nikako da shvate da je to problem skoro na svim androidima,meni se to desavalo na STOCK romu na SGS III,sad imam SII i.... OPET ISTA STVAR,evo danas udjem na FB i posto sam verifikovao broj tamo i uredio u podesavanjima da za svaki log mi dolazi SMS na mob,SMS-a NIGDJE {#},veceras se opet prijavim i na Huaweia kog sam uzeo od kolege da nesto radim,a njemu ostavio svoj mob,SMS dodje u roku 5 sekundi pa {#} ko je ovdje lud...a na Sonicu moj kolega zavrti FB,VIBER,WHATSAPP gledao bi Yoube Tube (i za to koristi app) PA COVJECE UDJI I POGLEDAJ STA TI TO RADI OD RAM-a ono malo sa kojim raspolazes,FB je jos najgori...NIKAD nisam koristio tu app niti za Youtube tu sam ulazio preko browsera na svom Sonicu.
Kad sam vec tu uskoro cu postaviti malo doradjenu verziju SUPER ICS ROMA,evo radim na njoj nocas,nocna sam smjena,a kolegi mi ostavio svoj Huawei da testiram,bice nekih novih apova i mogucnosti,a pokusacu i da uradim port nekog ROM-a (to je u sustini prosto,problem nastaje kada se pocnu sredjivati neke finese).
POZZZ ZA SVE DRUSTVO NA FORUMU {#} 

Gongy

3 0 hvala 2
13 godina

E a vidi sad ovo, koristio sam Xperiu X8 i X10 i nikad mi se to nije desavalo, taj fazon s porukama - sve su stizale tako da sam postao malo skeptican prema Sonicu, realno! Ne znam, nisam vise pametan stvarno, najradije bih stavio stock rom ako ce mi garantovati sve poruke da dolaze, jer tad nisam imao problema s tim -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozz,koristio sam dosta romova i sada kristim gongy ics i poceo mi  je lagati i bugati(to sam ja kriv) i sda me zanima dali ima ista novo ali da je sto slicnije stock romu,od aplikacija korstim samo yt,mx player i operu...

znaci bitno mi je da je fluidan u tome i da nema bugova..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pozdrav zanima me koji rom od gongya da stavim na mob. do sad sam imao ics gongy mod cm7.2 (2.3.7) i sve zajedno je pocelo dosta usporeno radit iz nekog (meni nepoznatog) razloga. moze preporuka koji rom da instaliram?

mislio sam http://www.mediafire.com/download/kdkz06pwny19n06/SUPER+ICS.zip

ili ce nas gongy vrlo brzo obradovat sa novom verzijom istog?

My box said, Requires Windows 98 or better. So I installed Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 12:23 (moTo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hehe...razmisljao sam i radio na SUPER ICS + verziji ali su onda stvari krenule drugim tokom i zavrsile na tome da sam sve sto sam radio za tu verziju ubacio i skrpio za jedan portani rom koji sam sasvim slucajno poceo portati iz radoznalosti  i na kraju je ispalo dobro moj kolega je prezadovoljan jer mu mob izgleda sasvim drugacije,drugaciji meni u settings.apk,drugaciji system.UI,dialer ili ti phone.apk,drugacije animacije open/close pri setnji po mobu,u opcijama podesavanja brdo novih opcija,novi UI root explorera (ubacen je i total commander za jednog clana koji ga preferira {#}),novi titanium backup,CM10 bootlogo,bootanimation,novi bootsound,sve je radjeno da izgleda sto vise na CM10...Jely Bean android i vise nemam snage volje ni zivaca jer danima sredjujem ovo,screenovi u prilogu jer sam nocas oslijepio za racunarom i ne mogu vise...PREDAJEM SE NA DUZI VREMENSKI PERIOD!!!Sto se tice roma koliko sam nocas uspio istestirati sve radi,par napomena za one koji ce ga koristiti,prilikom pokretanja u status baru vam nece biti sata kao na screenovima tu sam vam ostavio to zadovoljstavo da ga sami tamo namjestite u PODESAVANJA\SYSTEM\INTERFACE\STATUS BAR TWEAKS ovdje ce te naci sve postavke u vezi sata od toga gdje hocete da stoji i koje boje da bude (oznacicu ovo na screenovima),takodje za sve kojim mozda animacije djeluju malo sporo mogu ih ubrazati,usporiti ili iskljuciti u PODESAVANJA\SYSTEM\SYSTEM\SPARE PARTS!Rom je zapravo portana verzija sa drugog Huawei uredjaja u koju sam ugradio neke stvari iz ICS Maneswaith,Ultimate booci i mojih romova plus neke aplikacije koje uvijek preferiram i neke nove apove (predlazem da nista ne deinstalirate ili cupate iz roma jer su sve apk tu sa namjerom i ugradjene su u systemsko podesavanje na primjer Compas.apk ima u podesavanjima calibraciju,ugradjena apk u Settings.apk,kalibracija baterije takodje je ugardjena u Settings.apk!)Novi apovi su Music.apk sa Beats equalizerom,nova tastatura u kojoj mozete podesiti velicinu tipki kao i komlpet izgled,boju tastature (Dodol key. i malo trosi resursa,vidi se na screenovima)

1.Link za rom http://www.mediafire.com/download/gx43asuzfwdsxa4/CM10+JB+Style+Gongy.zip  (BEZ FM.apk) ko hoce FM neka instalira ovaj zip patch iz CWM (recoverya) ne treba nikakav wipe,format ni mount samo install http://www.mediafire.com/download/mlztcpgxgtpqj1t/Patch+FM+SPIRIT+RADIO.zip (kolega je primjetio ,jer on ima Sonica,sitne bugove na SPIRIT RADIO,volume na speakeru se ne moze pojacati ni smanjiti ton sa onog defaulta i kada spoji slusalice cuje neko cudnjo sustanje iz zvucnika,e sad da li je on nesto zeznuo u podesavanjim ili je stvarno bug ne znam jer nemam ovaj mob i ne mogu testrati,uzmem od njega povremeno kada nesto mu pravim ali kada sam trazio ovaj radio nasao sam da se to cesto desava na skoro svim mobovima na koje se ovaj radio razni doradama uspije ubaciti)

2.Link za rom http://www.mediafire.com/download/3f8nma7mw5xmfw8/JB+CM10+by+Gongy%28update%29.zip  (sa FM.apk i jos neke modifikacije procitaj par postova ispod)

Za sve one koji vise vole ADW Launcher od Holo evo zip za falsh iz CWM,launcher je malo modifikovan pa podsjeca na Holo.. http://www.mediafire.com/download/20cz7st8xii94x4/ADW+Launcher.zip

Svi koji zele da koriste GOOGLE TALK na mom romu evo patch za to (samo install iz CWM)
http://www.mediafire.com/download/a1wnd2zmtv7pf34/GOOGLE+TALK.zip
mislim,ne mgu da tvrdim 100% da ovaj patch ce raditi na svim CM romovima tako da ga mogu instalirati i oni koji koriste neki drugi ROM!

DOK SE RADILO DOK SE RADILO
SA PC-a SA PC-a
Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 18:53 (Gongy).

4 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Sviđa mi se rom, ali kod preuzimanja javlja grešku-.-

17 godina
neaktivan

klap-klap! skida se a bogami i instalira cim se uhvati malo slobodnog vremena!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Instalirao i korsito ga danas od 11h i svida mi se.. Mogu si ga dosta prilagoiti i nije mi zastekao ntiti jednom... ja sam ubacio samo swiftkey keyboard i operu i zasad odlicno radi :)

samo se nadam da nece jako usporiti kada ubacim skype i pokrenem... cpu nisam dira kao niti gpu..

GJ Gongy :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kolega ga przi isto cijeli dan i kaze da radi OK,jedino kaze da mu root explorer radi usporeno,duze ucitava od onog starog sto je bilo i za ocekivati zbog toga sto je i zahtjevniji od onog starog koji je potpuno uprosten ali to nije problem jer ima i total commander,a u krajnjem slucaju za sve koji zele vrlo lako za 1-2 minuta skrpim zip za deinstalaciju ovog,a instalaciju onog starog root explorera.I da download sam provjerio danas kada sam se probudio i vidio poruku da javlja gresku bez problema preko wifi sam skinuo rom na svoj S2 tako da ne znam u cemu je bio problem a vidim da i ostali skidaju bez problema jer ima vec 25-30 downloada!Sto se tice podesavanja on vec dolazi sa SMARTASS V2,122-600Mhz,Compcache 26,Use JIT,Allow puring assest i VM heap size 48,jedino jos chekirajte LOCK MESSAGING,tamo  se nalazi i RAM OPTIMIZER pa ko hoce da se igra... {#}

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 21:42 (Gongy).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

rom skinut i instaliran bez problema... kako ce se ponasat vidjet cemo treba se prvo posteno naspavat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U CM10 JB Style Gongy ROM-u ne nalazim FM radio. Može li se u system/app staviti FM.apk iz nekog od prethodnih ROM-ova ili treba na nešto posebno paziti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mozes pokusati copy\paste iz drugog roma ali licno mislim da nece raditi FM ali uradicu poslije upload verzije sa FM.apk dok sredim to,brzo ce biti!Posto nemam mob moram raditi naslijepo imajte to na umu pa ako SLUCAJNO nebi radilo..MOJE IZVINJENJE UNAPRED,MADA VJERUJEM DA CE RADITI,znam sta i kako treba problem je sto nemam na cemu testirati!

Edit:Zavrseno,ubacio sam onaj stari Holo launcher koji je brzinski i preveden po defaultu dolazi na nasem jeziku i ima vise gesture opcija takodje modifikovao sam jos malo Beats Manager ALI... problem je upload nece nikako da ga pokrene,stalno stoji na 0% pa ako nije problem da se strpite do sutra uradicu to ujutro sa posla jer radim,a mogu odmah i da probam sve jer vidjecu ujutro kolegu koji ima Huaweia.

EDIT II:Kao sto sam i obecao upload zavrsen FM isproban i radi naravno,Beats manager takodje cak je cini mi se koliko sam jutros uspio na brzinu vidjeti malo i kvalitetniji zvuk,Holo launcher sam ubacio onu staru verziju jer mi bolje radi (bar za mene),a i ima vise gesture opcija,preveden je traljavo i na brzinu ali razumljivo je (ko hoce da uradi prevod bolje neka se javi na PM objasnicu kako nije tesko),dodan je jos jedan widget za kalendar i zamjenjena ona prosla verzija kalendara novom koja radi bez google naloga,ja inace na svom mobu te google gluposti sve odmah uklonim kao i market (google play) i market updater apk,jer to mi se samo bezveze vrti u pozadini i jede RAM,a sa marketa nisam ni jednu aplikaciju skinuo vec mjesecima sve nadjem ovako na netu,ostavim samo ono nuzno da mogu ulaziti na net i skinuti ili uraditi upload kad mi zatreba!

LINK za ROM:  http://www.mediafire.com/download/3f8nma7mw5xmfw8/JB+CM10+by+Gongy%28update%29.zip 

EDIT III: Napravio sam patch za radio FM za sve koji su vec instalirali onu prvu verziju ovog zadnjeg ROMA i ne instalira im se ova druga verzija sa FM.apk,instalira se iz CWM kao zip i NIJE POTREBNO NISTA WIPE,FORMAT NI MOUNT samo install..ovo je daleko hvaljeni na svim forumima SPIRIT RADIO mada meni se iskreno nesto posebno ni ne svidja iz prostog razloga jer je onaj obicni FM.apk brzi,brze ga otvori...

Evo link za patch http://www.mediafire.com/download/mlztcpgxgtpqj1t/Patch+FM+SPIRIT+RADIO.zip 

Takodje ovo mogu koristiti i oni koji koriste i ovu drugu verziju roma sa vec ugradjenom FM.

Kolega je primjetio ,jer on ima Sonica,sitne bugove na SPIRIT RADIO,volume na speakeru se ne moze pojacati ni smanjiti ton sa onog defaulta i kada spoji slusalice cuje neko cudnjo sustanje iz zvucnika,e sad da li je on nesto zeznuo u podesavanjim ili je stvarno bug ne znam jer nemam ovaj mob i ne mogu testrati,uzmem od njega povremeno kada nesto mu pravim ali kada sam trazio ovaj radio nasao sam da se to cesto desava na skoro svim mobovima na koje se ovaj radio razni doradama uspije ubaciti.

EDIT IV:Za sve koji vise vole ADW Launcher od Holo,evo zip za flash iz CWM malo modane verzije ADW-a http://www.mediafire.com/download/20cz7st8xii94x4/ADW+Launcher.zip (sta da radim bilo mi dosadno pa sam nesto KAO radio,moracu zamjeniti SII za sonica jer sam ovisnik o njemu i prevrtanju po njegovim romovima {#} )

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 11:17 (Gongy).

2 0 hvala 1
13 godina

Prodao y300 i opet kupio U8650. Da. :|

Jbga ovaj je gotivniji haha, e sad da vidimo neki custom rom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gongy, instalirao sam tvoj ROM pred neki dan, hvala.

Nije da je bitno, ali ako ti opet bude dosadno - u settingsima, di su switchevi za uključivanje wirelessa i bluetootha, kad se okrene na ON, switch bude odsječen... :) Vidi screen shot. Je li to samo kod mene?

Ono što me brine je mnogostruko primanje SMS poruka, čak i sa uključenom funkcijom da messaging apk drži u memoriji - tome valjda nema lijeka. Uz to primjetio sam da me često ljudi, nakon par minuta razgovora, više ne čuju, pa moram prekinuti i nazvati ponovno. Je li još netko iskusio što slično?

Usput, koji je ovo music player, ima li šanse da za njega negdje postoji plugin za wma? Kako namjestiti ENG kao jezik HOLO launchera?

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 20:50 (Lasagne_at_night).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lasagne_at_night kaže...

Gongy, instalirao sam tvoj ROM pred neki dan, hvala.

Nije da je bitno, ali ako ti opet bude dosadno - u settingsima, di su switchevi za uključivanje wirelessa i bluetootha, kad se okrene na ON, switch bude odsječen... :) Vidi screen shot. Je li to samo kod mene?

Ono što me brine je mnogostruko primanje SMS poruka, čak i sa uključenom funkcijom da messaging apk drži u memoriji - tome valjda nema lijeka. Uz to primjetio sam da me često ljudi, nakon par minuta razgovora, više ne čuju, pa moram prekinuti i nazvati ponovno. Je li još netko iskusio što slično?

Usput, koji je ovo music player, ima li šanse da za njega negdje postoji plugin za wma? Kako namjestiti ENG kao jezik HOLO launchera?

Unaprijed hvala!

Znam za tu anomaliju sa buttonima i evo u cemu je fora framework-res.apk i Settings.apk su ok i sto se njih tice ta dva buttona treba da su normalna ALI... krivac za anomaliju na njima je Ice10.apk thema koja nije za rezoluciju Sonica MDPI ali je vjesto prevarena i isforsirana (u build.prop da bi se dobio sto vise CM10 UI)

persist.sys.themeId=Ice10

persist.sys.themePackageName=com.theme.ice10

da se ipak pokrene i sada kada bi ubacio Theme Chooser.apk koju ste primjetili da je nema i odabrali drugu themu vise vam ova nebi radila,kada bi ponovo pokusali da se vratite na nju javljalo bi gresku,rjesenje za to je da doradim jos framework i odstranim themu sto je iskren da budem prilicno zahtjevno i dosta posla zato sam i pojednostavio sebi ubacivsi nju da mi prekrati muke oko modanja cijelog frameworka pretpostavljajuci da ce sve raditi i radi,osim te jedne sitnice sa skarcena ta dva buttona.Za poruke ne znam nemam ovaj mob ali mi se kolega nije nista zalio,bar ne za sad,a player iskreno ne znam ni ja koji je nasao sam ga u nekom romu i to za Samsung galaxy ACE kada sam radio nesto za svoj SII malo nesto izmejnio da radi na sonicu jer su Galaxy ACE i Sonic slicnih karakteristika pa to funkcionise...E SAD JEDNA BITNA STVAR KOD PREKIDA POZIVA,NE ZNAM DA LI STE DO SADA PRIMJETILI ALI MOJ KOLEGA JE IMAO STALNO TE PROBLEME PA SAM UZEO NJEGOV SONIC I MALO ISTRAZIVCAO STA BI MOGLO BITI I NASAO "MOZDA" RJESENJE,A NAIME RADI SE O SLEDECEM POGLEDAJTE U SETTING\CALL OPCIJU "Hide hold button" i chekirajte je koliko sam uspio zakljuciti moj kolega sa posla dok razgovara vjerovatno pomjera telefon lijevo,desno napred nazad ukljuci mu se ekran i on uhom,licem cim god vec pritisne to dugme koje se pojavi prilikom poziva na ekranu i... tisina,kada sam mu to ukljucio da sakrije to dugme sa ekrana za vrijeme trajanja poziva vise mi nikad poslije se nije zalio da mu prekida tokom poziva,pokusajte ovo svi ma koji CM rom koristili pa provjerite da li onda ima problema sa prekidanjem.Da i u Holo launcher je jezik force ali evo ti upravo ta verzija sa eng. skini i flash iz CWM 
 https://www.dropbox.com/s/wnfl200yw7ekeou/HOLO%20English.zip

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 2:34 (Gongy).
13 godina

Stavih tvoj zadni rom gongy, sve izgleda prespremno ali majku mu telefon mi nekako usporen. Evo primjer, dok pokrecem recimo Facebook aplikaciju, cesto mi se desi ako ne i uvijek ona poruka da telefon zaledi - wait for application or force shut down. Sve mi je nekako sporije, ne znam sta stvarno da radim. Imao sam prije njega CM 7 i islo mi je brze dosta, pa sam samo preko CWM stavio ovaj CM10 sto si ti postao zadnje. Nisam uradio hard install stock-a prije instalacije cm10, mada mislim da ne bi nista pomoglo. Ocistio sam cache, sve kako treba ali jednostavno telefon je malo usporen, previse ova vizualizacija vuce rama ili sta je reci :|
Neki savjet? Tacno kontam staviti stock rom, koji sam prepravio (citaj pobrisao sve sto ne treba xD) i nek gura |: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hm,u pogledu FACEBOOK app vec sam rekao,udjite u pokrenute servise (settings\apps\running service) pa samo pogledajte koliko vam RAM-a bukvalno jede ta aplikacija,a SONIC JE SIROMASAN RAM MEMORIJOM,NIKAD ZNACI imao sam Sonica pa SII nesto kratko,pa SIII i sad opet SII i oba SGS-a su imala dovoljno resursa da vrte tu app ali je NIKADA nisam htjeo instalirati i koristiti jer je je ocajno odradjena sto se tice optimizovanosti (ocjena na google play dovoljno govori) bukvalno je napravljena za uredjaje od 512 and UP RAM-a dok lower uredjaji se guse sa njom,moj kolega se zalio da kada neko ga pozove prvo se zacrni ekran i tako nekad i po 10 sekundi nista ne vidi samo balck screen i nema pojma ni ko ga zove ni gdje da se javi,razlog je ocit dialer je trpio zbog FB app,system bi ga zatvorio da oslobodi RAM memoije da bi se ova app mogla vrtiti,kada je po mom nagovoru uklonio ovu app vise nije imao tih problema,da i koristio je stock rom 2.3.6,jos sam ga savjetovao da povremeno udje i zatvori neke procese da bi mob radio jos bolje!Kazem to da svi koji naidju na ove probleme ili im poruke ili ne dolze ili kasne razlog za to vrlo moguce da su ovakve teske app zbog kojih system ubija neke procese (dialer ili phone apk,mms app i druge)da bi se teski app poput FB mogli vrtiti.
Da skrpio sam GOOGLE TALK za ovaj svoj Rom ali mislim da bi uopsteno trebao raditi na svim CM romovima tako da ovaj patch mogu instalirati i oni koji koriste druge CM romove ne samo moj...

EDIT: IZVINJAVAM SE SVIMA ZA GRESKU SA GOOGLE TALK APP,tek kada sam slucajno skinuo i otvorio patch vidio sam da sam napravio jedan propust prilikom pakovanja ali sam ispravio to i uradio ponovo upload pa evo link sa ispravljenom greskom...

http://www.mediafire.com/download/atra7ecua2arcw5/Fixed-GOOGLE+TALK.zip

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 21:54 (Gongy).

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice