Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.423
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

znam i meni je to  cudno da tog nem.. promijenil sam vec dosta tih romova i svi su imali i ovaj nema.. evo i  slike

EDIT : Gongy nece ni jedan od ova dva.. svejedno mu treba cijela vijecnost da se opet upali..

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 10:58 (sani1986).
17 godina
neaktivan
sani1986 kaže...

znam i meni je to  cudno da tog nem.. promijenil sam vec dosta tih romova i svi su imali i ovaj nema.. evo i  slike

EDIT : Gongy nece ni jedan od ova dva.. svejedno mu treba cijela vijecnost da se opet upali..

Jel ti misliš na onaj fastboot što ima stock ROM? Ako je to u pitanju zaboravi jer vidim da imaš CM ROM

Huawei u8650/u8652 CM7 team
12 godina
dark_wizz kaže...
sani1986 kaže...

Jel ti misliš na onaj fastboot što ima stock ROM? Ako je to u pitanju zaboravi jer vidim da imaš CM ROM

da na taj fastboot.. i da u pitanju je CM ROM.. {#}   i znaci niti nemogu nikako to imat?

17 godina
neaktivan
sani1986 kaže...

da na taj fastboot.. i da u pitanju je CM ROM.. {#}   i znaci niti nemogu nikako to imat?

Možda da postoji službeni CM za u8650 bi i bilo, ali ovako kad su sve portovi drugih CM ROM-ova(za druge mobitele) nema šanse da bude. Trebalo bi tu opciju "napisat" da radi na CM. U biti za čega će ti to?

12 godina
dark_wizz kaže...
sani1986 kaže...

Možda da postoji službeni CM za u8650 bi i bilo, ali ovako kad su sve portovi drugih CM ROM-ova(za druge mobitele) nema šanse da bude. Trebalo bi tu opciju "napisat" da radi na CM. U biti za čega će ti to?

pa bilo bi dobro kad bi netko napisao.. ja bi da znam kako.. pa kad se pali dugo mu treba... evo dok ovog ugasim i opet upalim  uzmem drugi i za to vrijeme  stignem ga ugasit i opet upalit i pin utipkat dok na ovom prvom se jos sve ucitava.. stvarno mu dugo treba..

13 godina
neaktivan
sani1986 kaže...
dark_wizz kaže...
sani1986 kaže...

pa bilo bi dobro kad bi netko napisao.. ja bi da znam kako.. pa kad se pali dugo mu treba... evo dok ovog ugasim i opet upalim  uzmem drugi i za to vrijeme  stignem ga ugasit i opet upalit i pin utipkat dok na ovom prvom se jos sve ucitava.. stvarno mu dugo treba..

DARK nesto razmisljam,sta mislis da li bi mu pomogla neka varijanta od onih sa modifikovanjem build.propa,da doda liniju u build za brzi reboot,posto ako se sjecam ima tamo na onoj stranici sto si ti postavio nesto oko toga,jer njega izgleda muci najvise taj spori reboot,a znam o cemu govori nedavno sam pokusao bez kitchena samo sa 7zip-om i notepad++ doraditi neke stvari u jednom romu (MOKE OS2.0 KANG) i djelimicno sam uspio u tome,djelimicno znaci da sam od njegovih siromasnih resursa RAMA uspio osloboditi da se vrti izmedju 100-122MB kada se pogase nepotrebni procesi u pozadini ALI kada se iskljuci screen procesor trosi vise resursa nego kada je screen ukljucen (totalno obratna i konfuzna situacija) tj. pri ukljucenom ekranu procesor trosi oko 11-40%,a kada se screen iskljuci i kada mob treba da ode u sleep procesor prolupa i trosi 44% i vise (na drugim romovima to je iznosilo 2-5% u sleepu) {#} i da reboot je trajao vise od 2 minuta pa sam odustao od daljnjeg maltretiranja,jer bez kitchena i jos malo znanja nece to ici iskreno!Kako napreduje rom?Da te pitam jos nesto,imam 2 porta iOS za nas mob e sad na jednom mi je RAM onako moze se reci zadovoljavajuci,ali je na drugom dosta bolji ali je problem sto na njemu nikako setting app da dobijem na nekom razumljivom jeziku po defaultu je spain,ostali apovi se mogu dobiti na eng. ali kada i metodom copy/paste prebacim settings.apk iz ovog prvog u njega opet dobijem SPAIN...da li ti pada kakvo rjesenje na pamet?

Ovo je prvi rom http://u8650.ru/forum/topic_821

a ovo drugi kojem je bolje optimizovan ram http://nosmart.ru/forum/topic_135 ali je problem ta settings.apk

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 21:47 (Gongy).
12 godina

gongy koji je bolji rom od ta 2? Moja ljepsa polovica je izrazila zelju da bi imala rom koji slici na ios.. {#}

13 godina
neaktivan
sani1986 kaže...

gongy koji je bolji rom od ta 2? Moja ljepsa polovica je izrazila zelju da bi imala rom koji slici na ios.. {#}

Pa posto ovaj drugi ima problem sa spanjolskim,onda jedina opcija joj je da ubaci ovaj prvi,to nije los rom nikako ali ovaj drugi ima dosta vise slobodnog RAM-a zato sam njega malo favorizovao,ako budes imao problema jer ne znam tacno da li na njemu dodje kakvih apova na CUDNIM JEZICIMA javi se pa cu uraditi upload backupa sto sam slozio za sebe sve je na engleskom,znaci svi apovi i ubacio sam u njega S2E da linka sve nove apove na ext particiju i interna memorija je slobodna!JAVI U GLAVNOM AKO STA ZAPNE 

Gongy
12 godina
Gongy kaže...
sani1986 kaže...

Pa posto ovaj drugi ima problem sa spanjolskim,onda jedina opcija joj je da ubaci ovaj prvi,to nije los rom nikako ali ovaj drugi ima dosta vise slobodnog RAM-a zato sam njega malo favorizovao,ako budes imao problema jer ne znam tacno da li na njemu dodje kakvih apova na CUDNIM JEZICIMA javi se pa cu uraditi upload backupa sto sam slozio za sebe sve je na engleskom,znaci svi apovi i ubacio sam u njega S2E da linka sve nove apove na ext particiju i interna memorija je slobodna!JAVI U GLAVNOM AKO STA ZAPNE 

OK.. hvala.. vidjet cu sto ce ona odlucit..

odustala kad je cula da joj se bude garancija ponistila..  {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 18:40 (sani1986).
14 godina
neaktivan
Zanima me zašto aplikacije koje su na sd-ext i dalje spremaju svoji data u unutarnju memoriju te jel ima načina kako i data prebaciti na karticu?
TD za glupost
15 godina
neaktivan

Molim vas da mi preporučite neki najobičniji rom da nije CM,jer me živcira to što se ne mogu kontakti upisivati direktno na sim karticu nego pomoću neke app moram.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
Zanima me zašto aplikacije koje su na sd-ext i dalje spremaju svoji data u unutarnju memoriju te jel ima načina kako i data prebaciti na karticu?

Ako koristis neki od CM romova evo ti rjesenje 

https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.krikun.s2e&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInJ1LmtyaWt1bi5zMmUiXQ..

meni ova app jedino na LG Suite by Black Coder nije radila inace na svim drugim CM romovima jeste i to sam je koristio uvijek kao systemsku app,ONA RADI SAMO NA CM ROMOVIMA NA 2.3.6 NE!Evo imas i ovde malo informacija o linkanju apova http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1017338

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 0:43 (Gongy).
14 godina
neaktivan
Koristim cm od dark wizza i s2e mi ne radi, nudi mi samo da prebacim download cache a ostale opcije su sive i ne mogu ih oznacit dok link na onu skriptu na xda je broken i ne mogu ju skinuti
TD za glupost
13 godina
barezd kaže...

Molim vas da mi preporučite neki najobičniji rom da nije CM,jer me živcira to što se ne mogu kontakti upisivati direktno na sim karticu nego pomoću neke app moram.

Hvala

Fundowsky 4, sve ostalo je trash manje vise.

13 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
Koristim cm od dark wizza i s2e mi ne radi, nudi mi samo da prebacim download cache a ostale opcije su sive i ne mogu ih oznacit dok link na onu skriptu na xda je broken i ne mogu ju skinuti

Evo ti novi link  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=926015 ovde radi provjerio sam,samo idi na ono DOWNLOAD CURRENT VERSION!

A sto se tice S2E,pokusaj ovako kada je instaliras,pokreni je (zatrazice ti root ovlastenje,naravno,potvrdis) e kada se otvori app onda tapni na meni ili gore u vrhu da ti otvori opcije i tu u opcijama oznaci MOUNT AS EXT4,DA STOJI KVACICA,zatim uradi reboot i ponovo pokreni S2E i vidi onda da li ti je ponudio i ostale stavke da mozes chekirati,trebalo bi da radi,meni jeste,kada chekiras sve sta hoces da prebacis uradi ponovo reboot,ON OBICNO TRAJE MALO NESTO DUZE,DA TE NE BUNI,i onda udji i provjeri internu memoriju!JAVI JESI USPIO

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 15:45 (Gongy).
17 godina
neaktivan

Nažalost neću više raditi ROM-ove za u8650 jer kao što znate nemam uređaj više. Jednostavno nemam više vremena za uskladit 2 posla, spavanje i slobodno vrijeme kojega želim više provesti sa svojom boljom polovicom. Priroda posla mi je takva da putujem svaki tjedan nekoliko puta a u putu ne mogu radit gotovo ništa osim spavati (fali mi sna). Možda se jednom i vratim na modanje ROM-ova ali ne za u8650 nego za neke novije uređaje. A što se tiče pomoći i savjeta u ovoj temi bit ću aktivan koliko budem mogao i uvijek mi je drago pomoći kolegama forumašima. Ovim putem potičem i vas da probate napraviti nešto svoje, kao što je kolega lean&mean potakao mene sa svojim "Sonic Clean". Zadnja moja verzija je bila 2.1 i to će biti posljednja. Eventualno mogu popraviti neke stvari u ROM-u, ali bez mobitela je jako teštko to testirati. Žao mi je što moram odustati, ali hebiga, mora se misliti na druge stvari.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Nažalost neću više raditi ROM-ove za u8650 jer kao što znate nemam uređaj više. Jednostavno nemam više vremena za uskladit 2 posla, spavanje i slobodno vrijeme kojega želim više provesti sa svojom boljom polovicom. Priroda posla mi je takva da putujem svaki tjedan nekoliko puta a u putu ne mogu radit gotovo ništa osim spavati (fali mi sna). Možda se jednom i vratim na modanje ROM-ova ali ne za u8650 nego za neke novije uređaje. A što se tiče pomoći i savjeta u ovoj temi bit ću aktivan koliko budem mogao i uvijek mi je drago pomoći kolegama forumašima. Ovim putem potičem i vas da probate napraviti nešto svoje, kao što je kolega lean&mean potakao mene sa svojim "Sonic Clean". Zadnja moja verzija je bila 2.1 i to će biti posljednja. Eventualno mogu popraviti neke stvari u ROM-u, ali bez mobitela je jako teštko to testirati. Žao mi je što moram odustati, ali hebiga, mora se misliti na druge stvari.

MOJA {#}...jer iskreno sta jos napraviti na ovom mobu,kad se zna u koju klasu on spada,a vec romova okolo ima pun kufer,masa njih je kao sto si i sam rekao drugi launcher par wallpapera i to je to,nece iz njega niko izvuci 256MB RAMA ili drivere 400 i neku fluidnost da mob ispada iz ruke od fluidnosti,ima ljudi koji su slozili official 2.3.6 (POZZ ZA FUNDOWSKOG {#} ) CM-ove  MIUI,iOS i bla bla i to je to,za svakog po nesto,a ICS CM9 CM 10 bez bugova...{#} ... SUMNJAM...HVALA TEBI NA DOSADASNJEM TRUDU I POZZZ 

P.S. Budi opet tu za svaki slucaj...hehehe

Gongy
12 godina
neaktivan

Wiz samo uredi prvu stranicu stavi link stranice s romovima da ljudi stalno nepitaju gdje naci romove i one za drivere, tweakove i update

jeli se jos kome dogada da sad ova verzija google store (v3.0.14) konstatno stoji zaglavljena i stalno se pojavljuje s tim u ramu sa onim "daily hygiene" ili "content sync" i pending notification"

druge strane sada ova usluge za google play   nova verzija zdere ionako mali ram ovog moba sa 3 do 6 upaljenih servisa {#}{#}{#}  , sto jednostavno nemogu spojiti te osnovne sistemske google apps u jednu vecu aplikaciju,

a ne ovako imas Google Partner app, Google Backup Transport app, Market Updater, Google sync calendar i contacts, google services framework, pa te jos i usluge za gogle play i   jos onaj uploader za youtube, da jos to nije to usluge za google play ti skine picasa uploader{#}  kao da nije dosta onaj media uploader za youtube neka njega update-ju puno bi lakse bilo da je spojeno a ne sada imas hrpu apps-a, sto sad google gura appleovu politiku " app za svaku sitnicu "  {#}{#}{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Killua kaže...

Wiz samo uredi prvu stranicu stavi link stranice s romovima da ljudi stalno nepitaju gdje naci romove i one za drivere, tweakove i update

jeli se jos kome dogada da sad ova verzija google store (v3.0.14) konstatno stoji zaglavljena i stalno se pojavljuje s tim u ramu sa onim "daily hygiene" ili "content sync" i pending notification"

druge strane sada ova usluge za google play   nova verzija zdere ionako mali ram ovog moba sa 3 do 6 upaljenih servisa {#}{#}{#}  , sto jednostavno nemogu spojiti te osnovne sistemske google apps u jednu vecu aplikaciju,

a ne ovako imas Google Partner app, Google Backup Transport app, Market Updater, Google sync calendar i contacts, google services framework, pa te jos i usluge za gogle play i   jos onaj uploader za youtube, da jos to nije to usluge za google play ti skine picasa uploader{#}  kao da nije dosta onaj media uploader za youtube neka njega update-ju puno bi lakse bilo da je spojeno a ne sada imas hrpu apps-a, sto sad google gura appleovu politiku " app za svaku sitnicu " {#}{#}{#}

OOOO YEAAAHH...znas da mi je vise pocelo ici na zivce sto svaki put kada se nakacim na wifi nekom {#} poslije moram ulaziti i gasiti sve te procese,zbog toga su mi DATA podaci svi moguci non-stop offline,ukljucim samo po potrebi u toku dana da mi ne jede ovo bijede od RAMA,zato sam u prethodnom postu malo kritikovao mob zbog toga ali nista zlonamjerno,opste poznata stvar koliko para toliko muzike!Zato mi se CM svidja zbog one opcije kill app na long press soft tipke back ali onda opet moram poruke zakljucati u memoriju i tako zahebancija u nedogled!

Gongy
17 godina
neaktivan
Killua kaže...

To moraš reći kolegi lean&mean, ja sam se logirao s njegovim acc da uređujem post, ali nemam više user/pass pošto sam na drugom PC-u, ali svakako bi to trebalo napraviti.

14 godina
neaktivan
Evo pokusao sam sa tom apps2sd skriptom i mob mi je poludio, dovoljno rec da me nakon 7min boota docekao onaj tap the android to begin pocetni ekran.. te jos masa bugova, a ni google play mi vise nikako nije htjeo radit pa sam morao napravit system restore.
al cudno mi je jer na benru89 cm-u mi je ta skripta bila lijepo radila, a DW rom je baziran na benruovom.
TD za glupost
13 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
Evo pokusao sam sa tom apps2sd skriptom i mob mi je poludio, dovoljno rec da me nakon 7min boota docekao onaj tap the android to begin pocetni ekran.. te jos masa bugova, a ni google play mi vise nikako nije htjeo radit pa sam morao napravit system restore.
al cudno mi je jer na benru89 cm-u mi je ta skripta bila lijepo radila, a DW rom je baziran na benruovom.

{#} hajde malo mi pomozi,jesi ti koristio onu scriptu i a2sdgui.apk ili si skcriptu kombinovao sa s2e?Za s2e ti ta scripta nije potrebna vec samo onako kako sam par postova prije napisao,a ako ti je npravila probleme scripta+a2sdgui onda mi nista nije jasno zasto,ako si ispostovao cijelu proceduru sa onog linka XDA (prvo u recoveryu otici na mount and storage pa mount data i mount system pa tek onda insatll scripte,poslije se mob reboota 2-3 puta i onda ona podesavanja u a2sdgui) ne znam sta da ti kazem kod mene je to radilo,mada sam uglavnom koristio iskljucivo s2e,a a2sdgui samo na Black Coderovom LG Suite!

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 5:00 (Gongy).
12 godina
neaktivan

i tako nakon malo mjenjanja antivirusnog programa na compu neki problemi s najnovijim Comodo antivirusom se neslaze s Online Armor-om pa maknuo ga.

(a i nisam mogao progutati onaj dizajn i novi em sandboks hips ili sto god je jer znam skinuti alternativne programe nekih popularnijih pa zna koji false pozitive{#})

i tako stavim UnTreat antivirus i puknem lijepo ful scan i i vidim nade Trojanca sto mi nije cudno ali bilo je gdje je naden vidim i nemogu vjerovati pisalo da u Zad-rom v1.5 trojanc{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel postoji način instaliranja aplikacija za koje na marketu piše da nisu kompaktibilne?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.3.2013 16:33 (bajnak).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ei!! Ja sam novi u svijetu androida pa bih vas molio da mi pojasnite sta moram napreviti da mi radi npr. Igrica dead space na huawei u8650 mob je rootan meni sam udje i ond kad treba igrati onda me igbavi pa nez jel se to moze kako popravit

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam huawei u8650 i nezz kao instalirati driver na chainfire 3d ?? i dali se to uopce moze

0 0 hvala 0
15 godina

neodlucan sam trenutno dal da napravim root i stavim custom rom ili ne... zanima me koknretno sta cu dobiti s rootom, sta ce biti bolje, jel cu moci igrat neke igre koje sad nemogu, jel cu imat vise rama i itd... ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maxy0 kaže...

neodlucan sam trenutno dal da napravim root i stavim custom rom ili ne... zanima me koknretno sta cu dobiti s rootom, sta ce biti bolje, jel cu moci igrat neke igre koje sad nemogu, jel cu imat vise rama i itd... ?

Pogledaj si  skroz prvi post u ovoj temi i tamo ces nac nesto malo o tome..

12 godina
endanger kaže...

imam huawei u8650 i nezz kao instalirati driver na chainfire 3d ?? i dali se to uopce moze

ne moze.. to ti je za jace mobitele od ovog

12 godina
bajnak kaže...

jel postoji način instaliranja aplikacija za koje na marketu piše da nisu kompaktibilne?

Evo probaj s ovim pa mozda ti pomogne..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice