Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.816
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

evo ga brzinsko slikanje i odmah postanje

vidite sto se dogada kada se zahebavate s tweak alatima (ili je rom ovako dobar){#}

oriđiđi oriđiđi
s blicem s blicem
bez blica bez blica
history in making history in making
prijasnji rezultat prijasnji rezultat

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nakon 20min rezultat..

cini se da je optimiziran za gaming tj. gpu optimizacije (ili overclock nje)

da i mislio dinamicki se mjenja rezultat kao i potrosnja baterije,

WTF?!? WTF?!?
hm? hm?
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 2:22 (Killua).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Killua kaže...

nakon 20min rezultat..

cini se da je optimiziran za gaming tj. gpu optimizacije (ili overclock nje)

da i mislio dinamicki se mjenja rezultat kao i potrosnja baterije,

Ja najvise sto sam dobio je 2500 i to preko Fundowsky, clockan proca na 712Mhz. Sta ti to koristis da izbaci preko 3k, daj dl link :)

12 godina
neaktivan

pa instaliras ove i istodobo twekas sa sva tri i sredis rom i kad se pocme cudnije ponasati uspio si

lako se izbrisu skripte sto napravu prva dva

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androguide.pimp.my.rom&feature=search_result

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mclaught.mctweaker&feature=order_history

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adipat.root&feature=search_result

em probaj prvo staviti Mixed367 rom(s kojim dobio taj score) pa postaj rezultate pa da vidim jeli to do roma

ili sam mozda sto ozbiljnije sredio pa da napravim hard reset posto vise cijenim da mi se manje trosi baterija

link: http://ustorage.ru/Huawei/U8650/OffMod/Mixed367.zip

za veci efekt samo u google store u trazi tweak itd pa twekaj s jos nekoliko

P.S.

globalno pitanje za sve dali itko probao preimenovati custom rom u update.zip i pokusao ga instalirati pod stock, isto tako i sa cwm backupom roma?

(padaju mi cudne ideje u posljednje vrijeme, bar odgovorite ako ste pokusali dosta njih misli slicno pokusati napraviti hard reset custom romom da zadrzu root{#})

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:18 (Killua).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izvinite za oftopic ali dali netko zna gdje da kupim touch za dotični mobitel, ima na njuškalu za 200 kuna ali to mi je malo previše!?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav za sve.Pratim vas vec neko vrijeme,odnosno od kako sam i ja se usudio da predem na android.Pisem usudio zbog toga sto se covjek jednostavno navuce na njega.I skoro prijatelj prodavao ovaj telefon,i kupovao sebi drugi,i da mi ga za dobre pare.Posto me je kroz nekoliko dana koristenja,znaci totalni sam pocetnik,upadalo u oci ikonica programa fb i htjeo bi je se rijesiti ali vidim da ne ide.Trazeci po internetu kako da se rijesim toga i jos nekoliko nepotrebnih stvari koje dolaze uz ovaj telefon,naidem na ovaj sajt i vidimdosta toga objasnjeno kako da to uradim.I posto se odlucim da rootam tel. metodom koja je napisana na prvoj stranici,ali bezuspjesno,iz nekoliko puta uvijek stane na istom mjestu

Stane mi na Step 7 waiting for device.

Molom pomoc ako neko moze da mi pomogne.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina

Da li si sve tocno skinuo i napravio kako pise dole?

--------------------------------------------------------------------------

Originalni Tele2 rom se može rootati koristeći SuperOneClick, njega možete skinuti ovdje:

SuperOneClick

Također biti će vam potrebni i driveri za mobitel, isti ovi driveri služe i za prepoznavanje mobitela u fastboot modu, što će vam biti potrebno ukoliko želite na mobitel staviti custom recovery te instalirati custom rom-ove!

Drivere možete skinuti ovdje:

Win7
Dakle to su drajveri koje morate instalirati i pokrenuti imat cete screen sa dvije opcije stisnite install drivers

Ukoliko imate problema sa gornjim driverima, skinite ove, njih je potrebno ručno instalirati preko device managera DriveriWinXP&Win7

01. Preko dialpada utipkajte: *#*#2846579#*#*
02. Idete u: projectmenu > background settings > log settings > log switch > označite Log on
03. Idete na Settings > Applications > Development > označite USB Debugging tj. Postavke > Aplikacije > Razvoj > označite Uklanjane programske…
04. Restartajte / rebootajte / ponovno pokrenite mob
05. Skinite SuperOneClick v2.3.1 ako već niste
06. Spojite mobitel na računalo, NE PALITE USB STORAGE
07. Instalirajte drivere za mobitel na računalo
08. Pokrenite SuperOneClick i pritisnite ROOT tipku, pustite ga da odradi svoj posao (prihvatite ako vas zatraži instalaciju drivera).
09. Vaš mobitel bi sada trebao biti rootan!

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesam kad sam ga prvi put prikopcao trazio mi je drivere i dozvolio sam mu,ali i taj i svaki drugi put mi stane na step7.Ne znam sta je,inace verzija androida je 2.3.6,ako to sta mijenja.Prvi put sam cekao pola sata i nista.

13 godina
neaktivan

ZA BLUE_FLAG-a

TAJ METOD NE RADI NA ANDROIDU 2.3.6!Uradi ovo,prvo skini ovaj zip http://www.mediafire.com/?5wuce8pgfs94a3x i prebaci ga na SD karticu na mobitelu (NE ODZIPAVAJ GA) zatim skini recovery 6.0.1.0 r1 evo ti link http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37 kada ga skines raspakuj ovaj zip negdje (najbolje na desktop) kada ga raspakujes dobices Sonic_u8650 folder.Sada udji u postavke,pa u aplikacije i tu ODZNACI brzo podizanje systema,a OZNACI NEPOZNATI IZVORI i udji u RAZVOJ (to ti je tu u meniju APLIKACIJE dole na dnu) i tu OZNACI UKLANJANJE PROGRAMSKE POGRESKE NA USB-u i DOZVOLI PROBNE LOKACIJE,potom trebas staviti mob u FASTBOOT MOD tako sto ces iskljuciti mob,izvadi bateriju na 5 sec i vrati,potom pritisnuti tipke VOLUME - i POWER tipku ZAJEDNO nekih 15 sekundi (treba da ti stoji samo onaj logo Huawei na ekranu) sada skopcaj mob na PC (drivere si prepostavljam vec instalirao jer si pokusavao raditi root,ako nisi instaliraj i provjeri u device manager jesu dobro instalirani,nesmije biti nikakvih upitnika ili uzvicnika) kada spojis mob onda otvori onaj Sonic_u8650 folder i dvoklik na install-recovery-windows,sacekaj da odradi svoje,kratko traje i mob bi se trebao rebootati.Ako si ovo uspjesno zavrsio sledeci korak je da udjes u recovery mod,to ces uraditi tako sto,ugasis mob,a zatim pritisnes ZAJEDNO VOLUME + i POWER tipku dok ti se ne pojavi recovery (slicno BIOS-u na PC) KROZ NJEGA SE KRECES VOLUME - za dole,VOLUME+ za gore,a ulazis u menije i potvrdjujes izabranu radnju POWER TIPKOM,dakle kad udjes u recovery idi na install zip from sd card,udji i zatim idi na chose zip from sd card i onda nadji i odaberi onaj zip sto si prethodno skinuo i prebacio na karticu (onaj sa pocetka teksta Superuser-3.0.7-efgh-signed.zip) i uradi install,zatim se vrati u glavni meni (idi na ono go back na dnu) i odaberi tamo reboot system now,sacekaj da se mob pokrene i to je to!
Provjeri kada se mob pokrene jel imas u app draweru SUPERUSER apk (zeleni droid sa povezom na oku)!Za uklanjanje aplikacija ja koristim TITANIUM BACKUP PRO,evo ti link pa brisi sto ti ne treba
ali pazljivo prije nego izbrises nesto,provjeri cemu sluzi (progooglaj malo) i takodje malo potrazi kako radi ovaj titanium,da ne tupim jos pola stranice (ako ti treba mala pomoc oko njega javi se na PM)
evo link za titanium https://www.dropbox.com/s/px1gq733tirmxax/New%20TBP%205.7.0.1.zip?m (SKINI I RASPAKUJ,ima tamo neko uputstvo malo)!SRETNO,JAVI JESI SREDIO i

DOBRO DOSAO NA FORUM {#}

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 10:27 (Gongy).
12 godina
neaktivan

Hvala ti na ovakom detaljnom obrazlozenju cim uradim ovo javim ti jesam li uspio.

Hvala puno na dobrodoslici.{#} Zivio!

Druze hvala ti puno uspio sam,hajd {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 21:01 (blue_flag).
12 godina
neaktivan

Prije nego uradim root,zelio bi postaviti jos jedno pitanje ljudima koji vec dugo imaju ovaj telefon.Da li se vama desavalo ikad da na primjer legnes navece,i ujutru kad ustanes pogledas na telefon,i tamo pise no sim card.Meni se to desilo vec dva puta,i ja restartujem tel i onda ima mreze,a nevadim sim karticu uopste.Da li to moze biti do ovog roma sto je na njemu,ili je to nesto drugo?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
blue_flag kaže...

Prije nego uradim root,zelio bi postaviti jos jedno pitanje ljudima koji vec dugo imaju ovaj telefon.Da li se vama desavalo ikad da na primjer legnes navece,i ujutru kad ustanes pogledas na telefon,i tamo pise no sim card.Meni se to desilo vec dva puta,i ja restartujem tel i onda ima mreze,a nevadim sim karticu uopste.Da li to moze biti do ovog roma sto je na njemu,ili je to nesto drugo?

Hvala unaprijed!

To je izgleda od mobitela do mobitela,nekom se te stvari dogadjaju bez obzira koji rom imali,nailazio sam na forumima na to skoro na svakom forumu ima 1-2 forumasa koji se zale na to,meni licno se nikada to nije dogadjalo,a telefon mi je ispadao x puta jednom sam i mjenjao display i touch,razbili se, i nikad nije javljao nikakve greske ni sa SIM ni sa memory card,takodje neki mogu raditi overlock preko 800Mhz dok kod vecine ne moze dalje od 729,sve ti je kakav si mob dobio izgleda na kraju!To je moje iskustvo {#}

Gongy
12 godina
neaktivan

slazem se s gore navedenim, neki dobiju bolje slozene komponente neki gore (iz iskustva sa slakanjem PC hardverije mogu to potvrditi)

i to objasnjava zasto ja dobivam tako visok rezultat na bencmark testovima sad sam stavio Stone rom v3.0 i opet preko 2300 u 3d graphics s rezultatom oko 3200, ocit je nesto dublje mjenjan sistemski os a ne ovi romovi sto samo malo promjene izgled i aplikacije (da nabavio rabljeni od nekog)

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nakon god i nesto sam skuzio da mi ispod baterije pise U8650-1, citao sam da je netko tu imao problema zbog toga no meni svi romovi za U8650 rade bez problema
TD za glupost

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
Nakon god i nesto sam skuzio da mi ispod baterije pise U8650-1, citao sam da je netko tu imao problema zbog toga no meni svi romovi za U8650 rade bez problema

To izgleda ovisi od zemlje do zemlje i od datuma proizvodnje. Onaj koji sam kupio na Tele2 je bio u8650-1, onaj koji sam kupio preko ebay-a (mislim da je bio iz Austrije ili Njemačke) je bio u8650 a onaj treći koji mi je došao iz Kine je bio u8650NFC-1 i taj je imao problema sa prvim CM7 ROM-ovima i onim yoigo clean. Znao sa samo ugasit i onda je morala baterija van da bi ga upalio ponovno. A backup od njegovog org ROM-a nisam mogao stavit niti na jedan od gornja dva. Kasnije je radio odlično sa CM7.2 ROM-ovima, ali bez NFC-a naravno.

Huawei u8650/u8652 CM7 team
13 godina
neaktivan

e ovako.. trenutno sam na stele cyanu.

mobitel mi se sada zna cesto ugasiti,zamrznuti(kada igram air pinguen npr).. sto bi mogao biti problem?

dali ga mogu odnijeti u servis? garanciju imam još oko mjesec dana..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mobitel mi se sada zna cesto ugasiti,zamrznuti(kada igram air pinguen npr).. sto bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SiO kaže...

Neće ti priznat garanciju zato što je mob rootan i ima custom ROM. Probaj preflashat ponovno isti ROM ili stavi neki drugi pa vidi jel se dešava ista stvar. Možeš probat i onaj clean od kolege lean&mean, ako se i na drugim romovima dešava ista stvar (hw problem) onda stavi stock (znam da nema original Tele2, ali ima sličnih stock) i nosi na garanciju, možda popuše.

13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
SiO kaže...

Neće ti priznat garanciju zato što je mob rootan i ima custom ROM. Probaj preflashat ponovno isti ROM ili stavi neki drugi pa vidi jel se dešava ista stvar. Možeš probat i onaj clean od kolege lean&mean, ako se i na drugim romovima dešava ista stvar (hw problem) onda stavi stock (znam da nema original Tele2, ali ima sličnih stock) i nosi na garanciju, možda popuše.

koliko ja znam neki su ga nosili i priznavali su garanciju..

imam skinuti backup tele2rom. dali mogu makniti recovery, root i custom rom?

15 godina

ekipa posto vise na u8650.ru nestavljaju romove, a vidim da ste vi puni romova, dali mi mozete dali neku stranicu od kuda vi to nalazite?

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SiO kaže...
dark_wizz kaže...
SiO kaže...

koliko ja znam neki su ga nosili i priznavali su garanciju..

imam skinuti backup tele2rom. dali mogu makniti recovery, root i custom rom?

Ja sam na dva foruma postavio dva backupa TELE 2 roma sto sam iskopao na netu,ako ti bude trebalo javi pa poslacu ti linkove,ako ti taj tvoj backup ne bude radio,recovery se takodje moze vratiti na fabricki,imam i to,samo u tom backupu moras zamjeniti prvo bootanimaciju treba valjda da bude onaj vatromet (imam to negdje) i zatim trebas maknuti SUPERUSER.APK (ROOT) i rom ce biti kao fabricki,na jednom forumu jedan clan je to uradio,zbog servisa,uporedio je mob sa drugim ne rootanim i bili su isti sto se tice roma,nosio na servis i sve proslo OK!

ZA SVRZICA

evo par linkova gdje imas nekih romova (pogledaj takodje i na HTC Mania)

http://u8650.ru/forum/forum_14

http://u8650.ru/forum/forum_15

http://huawei-android.com/forum/u8650/topic-25.html#post72

http://ustorage.ru/Huawei/U8650/

Gongy
15 godina

moze jos samo pitanje, posto mi je mobitel nedavno dosao sa servisa(nova maticna), i jos imam stock tele2 rom, dali da ga backupam preko recoverya?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

moze jos samo pitanje, posto mi je mobitel nedavno dosao sa servisa(nova maticna), i jos imam stock tele2 rom, dali da ga backupam preko recoverya?

Možeš tako, ali nakon što staviš CWM napravi backup i preko CWM da se nađe za ljude koji imaju CWM jer stock recovery i CWM backupi nisu kompatibilni.

15 godina

Instalirao sam root.zip ali i dalje mi u titaniumu kaze da nije rootan?!?!
pls pomoc 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 17:10 (Svrzic).
12 godina
Svrzic kaže...

pls pomoc 

jel ti se pojavi ikona SUPERUSER?

15 godina
sani1986 kaže...
Svrzic kaže...

pls pomoc 

jel ti se pojavi ikona SUPERUSER?

ne

13 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

pls pomoc 

Vrati se na ovoj stranici par postova unazad imas detaljno objasnjen postupak za root,jedan forumas je vec radio i kod njega je proslo bez problema,tamo su linkovi za download pa pokusaj!

Gongy
15 godina
Gongy kaže...
Svrzic kaže...

pls pomoc 

Vrati se na ovoj stranici par postova unazad imas detaljno objasnjen postupak za root,jedan forumas je vec radio i kod njega je proslo bez problema,tamo su linkovi za download pa pokusaj!

pa ja znam kako se to radi, ali meni nece, al sam sad stavio custom rom pa valjda je rootan

12 godina

Instalirao sam ovaj jedan custom rom na kojem nema opcije fast boot.. zanima me jel postoji koji nacin da se taj fast boot ubaci u njega??

ovo je taj rom style 3

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 20:59 (sani1986).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisi me razumio,nisam  mislio da ne znas vec sam te uputio tamo zbog druge zip fajle za root,jer ta sto ti imas root.zip ocigledno ne radi svoj posao,no dobro uradio si drugo i bolje rjesenje da se ne zezas hoce ili nece raditi {#}

ZA SANY1986

Ako nemas tu opciju,mada mi malo cudno instalitraj nesto od ovog i imaces reboot,recovery,bootloader,shutdown sve na jedan tap

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.siriusapplications.quickboot&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zaXJpdXNhcHBsaWNhdGlvbnMucXVpY2tib290Il0.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.liveov.rebooter&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5saXZlb3YucmVib290ZXIiXQ..

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 4:58 (Gongy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice