Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.329
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ovako...davno sam pročitao cijelu ovu temu (svih 50 str) pa se ne siječam je li netko imao problem s ovim....znači stavio sam prije nekoliko tj CYmod 7.2 i sve je u redu dok sam koristio WIFI, no sada sam kupio novi bon (u tele2) i uzeo jednu tarifu za internet i problem je u tome što se ne mogu spojit na internet...poslao sam poruku na 777 i uzvrate mi da mi mob ne podržava WAP ni MMS (a prije sam koristio) ako zna netko u čemu je problem, hvala na pomoći!!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.mediafire.com/?4nb7v0nrff9k7a6

http://www.androidworld.it/forum/vodafone-sonic-huawei-u8650-210/%5Brom%5D-unofficial-cm9-luckyicsgsm-4-0-4-beta-2-a-56247/

evo ako netko želi isprobati unofficial CM9 (ICS) za našu mašinu.

radi sve osim kamere i BT. ja BT nisam upalio nijednom u ovih 7mj kolko imam mob, a kameru koristim samo za Airdroid da pročita QR kod:)

dobar je rom, sve normalno radi, ali premalo prostora mi ostavlja za aplikacije, a i premalo RAM-a. u ova dva dana što sam ga koristio me nekoliko puta izbacio iz aplikacija, a kad odem u pokrenute aplikacije uglavnom piše da ima 0 MB slobodno:)

znam da je neki rus radio isto ICS ROM, al tome nije ništa radilo

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ima neka dobra dusa da postavi ili neki mali tutorial ili linkove gdje da skinemo apk karte i td. za navigaciju naravno ako se to ne kosi sa pravilom foruma jer negdje to dozvoljavaju,a opet negdje imaju oprecan stav kao da se radi o cistom hackingu,ja sam proveo vise od 8 sati i uglavnom nailazio na mrtve linkove pa onda ili fale karte ili neki razni skinovi tako da sam odlucio potraziti na kraju pomoc od nekog ko vec ima iskustva sa ovim,a takodje bi tako pomogao i drugim clanovima foruma!HVALA

1 0 hvala 0
13 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Gongy kaže...

Jel ima neka dobra dusa da postavi ili neki mali tutorial ili linkove gdje da skinemo apk karte i td. za navigaciju naravno ako se to ne kosi sa pravilom foruma jer negdje to dozvoljavaju,a opet negdje imaju oprecan stav kao da se radi o cistom hackingu,ja sam proveo vise od 8 sati i uglavnom nailazio na mrtve linkove pa onda ili fale karte ili neki razni skinovi tako da sam odlucio potraziti na kraju pomoc od nekog ko vec ima iskustva sa ovim,a takodje bi tako pomogao i drugim clanovima foruma!HVALA

Torentz je majka za skidanje navigacije you tube za instaliranje !!!{#} CoPilot.......iGo.......

NaRaYaN
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 15:47 (Vladovski).
15 godina

bok ljudi,dali ima netko od vas da je kupovao onaj kod za otključavanje mobitela putem e-bay-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
crack kaže...

bok ljudi,dali ima netko od vas da je kupovao onaj kod za otključavanje mobitela putem e-bay-a?

Nevezano za ebay - možeš ga otključati ovdje za 85 kn. Provjereno radi. :)

13 godina
neaktivan

poštovanje. imam veliki problem sa huaweiem. naime, rootao sam ga odavno, i stavio custom rom, no međutim, cwm mi je nestao. jednostavno ga nema. pokušavam ponovit sve, al mobitel mi ne prepoznaje kompjutor. skroz neuspješno.

šta bi mogo bit problem?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ZA cef-a

I ja sam imao slicnih problema,kada podjem uci u recovery samo mi nakon 15-ak senkundi pocne tamniti huawei logo i ekran zacrni na kraju,pokusao sam i hard reset ubacivanje stocka pa ponovo ubacivanje recovery root i dr. ali ni to nije palilo ali sta mi se desilo na kraju ubacio sam stock Germany verziju i sve bilo ok ali recovery nece onda probam stock Spain verziju i tu mi tel se zblesavi pobijeli ekran i gotovo,na kraju sam jednom metodom ni sam ne znam danas kako ubacio stock od mog operatera (za BiH) i poslao ga na servis tamo su zamijenili ekran i ponovo flashali svoj rom i poslije toga mi je uspjelo sve ponoviti recovery,root custom rom benruv4!Ovim ti nisam puno pomogao osim sto prenosim iskustvo da zaobidjes onu stock Spain verziju,a ako imas voklje i strpljenja da se igras sa Huaweicem evo nekih smjernica sta i kako,pokusaj da udjes preko fastboot opcije tj.povezes tel sa USB kablom drzis dugmice kao da ulazis u recovery,a na kompu u CMD kucas fastboot,prije toga moras da udjes u direktorijum platform-tools (za ovo ti treba android SDK) ,dakle u CMD kucas " cd c:\program files\android\sdk\platform tools " (ovo treba da je putanja tom diru,provjeri pa promijeni ako treba,zavisi gdje je instaliran SDK ) kada pristupis kucaj ponovo fastboot i ako je sve ok,dobices listu komandi.Sad kucaj Fastboot device i ako ti pokaze neke silne brojke i slova to znaci da je tel prepoznao i odatle komandama flash mozes da ubacis novi sistem i recovery,evo ti link kako se to radi

a o pomenutom android SDK imas i ovde na forumu
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje-mobilne-platforme/instalacija-eclipse--android-sdk--adt-plugin/52253.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 8:32 (Gongy).
15 godina
neaktivan

ne znam da li se to već otkrilo jer nisam čitao cjelu temu, ali evo jedan BUG NA CYANU V4: ako se radi OVERCLOCK PROCESORA (max frek.), NA KAMERI TITRAJU CRTE kao kad se snima slika s televizora. ako se npr. poveča min frek. na 320, sve u redu, ali čak i minimalno overclockanje max frek. na 652 odmah su crte vidljive na kameri. ovo sam slučajno otkrio i lupao se u glavu jer sam radi iste stvari mjenjao valjda 3 roma XD ali mogu reči da cyan v4 je stvarno najbolji rom trenutno. cwm koji koristim je 5.0.2.7. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ona 2 stock roma na 1 stranici jesu li to 2.3.5 ili koji?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SiO kaže...

ona 2 stock roma na 1 stranici jesu li to 2.3.5 ili koji?

hvala

2.3.3

http://fundowsky.blogspot.com
13 godina
neaktivan

stavio sam 2.3.6 i nista mi se nije promijenilo osim da sam dobio mogućnost NFC-a.

ima li koji sluzbeni rom a da mu se promijeni ona boja kada udem naprimjer u postavke i da mi ne bude pozadine bijele boje nego npr. crne? 

ima li mozda koji sluzbeni rom gdje dobijem drugaciju tipkovnicu i izgled nego na standardnom 2.3.3 ?

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ej, hvala na savjetu, probao sam to prije već, al i dalje ne prepoznaje uređaj. sve ukucam, i piše da čeka device.

13 godina
neaktivan
SiO kaže...

stavio sam 2.3.6 i nista mi se nije promijenilo osim da sam dobio mogućnost NFC-a.

ima li koji sluzbeni rom a da mu se promijeni ona boja kada udem naprimjer u postavke i da mi ne bude pozadine bijele boje nego npr. crne? 

ima li mozda koji sluzbeni rom gdje dobijem drugaciju tipkovnicu i izgled nego na standardnom 2.3.3 ?

hvala.

1. NFC nemaš jer model nije U8650 NFC-1 nego U8650-1, pogledaj ispod baterije. Kad uključiš NFC pisat će ti "došlo je do pogreške".

2. Nema. Možeš sam mijenjati boju izmjenom linije u build.prop datoteci ro.config.hw_customizeType=01 u 02. Za to ti mob mora biti rootan.

3. Ima. Radije skini bilo koju tipkovnicu s marketa nego da zbog tipkovnice mijenjaš rom. Npr. Perfect keyboard, GO keyboard itd.

Neki od službenih romova za download. Preporučam V100R001C169B865 (Germany) jer ima vendor s kojim se dobivaju tipke u notification baru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 19:11 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

koji ima drugaciju tipkovnicu?

i dali je 2.3.6 brzi i bolji od 2.3.3 ili 2.3.5

koji je najbrzi a da je stock'

hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SiO kaže...

koji ima drugaciju tipkovnicu?

i dali je 2.3.6 brzi i bolji od 2.3.3 ili 2.3.5

koji je najbrzi a da je stock'

hvala 

Ne znam više točno koji ima, ne koristim custom romove već duže vrijeme.

Da i ne, ovisi. Svaka viša verzija ima nešto popravljeno ili dodano u odnosu na prijašnju.

Nijedan, svi su tu negdje. Zato i postoje custom romovi. Koji god rom da imaš, ne očekuj čuda, ovo je 600MHz sa 256MB RAM-a...

Stavi bilo koji custom rom pa ćeš vidjeti. U krajnjem slučaju, uvijek možeš vratiti natrag na originalni Tele2 rom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 20:16 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

ako sada rootam mobitel i stavim custom rom oce li mi mobitel ostati rootan i ako vratim ovaj tele2 rom'

kada  stavim taj tele2 rom jel mi se vrati sve kao sto je bilo(boot screen,2.3.3,recovery)?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SiO kaže...

ako sada rootam mobitel i stavim custom rom oce li mi mobitel ostati rootan i ako vratim ovaj tele2 rom'

kada  stavim taj tele2 rom jel mi se vrati sve kao sto je bilo(boot screen,2.3.3,recovery)?

hvala

svaki custom rom je već rootan. tele2 rom se stavlja iz CWM pa će ostati rootan. mob se može i rootati i odrootati. isto kao što se može staviti CWM recovery i vratiti originalni recovery.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 12:48 (Fundowsky).
15 godina
Fundowsky kaže...
SiO kaže...

hvala

svaki custom rom je već rootan. tele2 rom se stavlja iz CWM pa će ostati rootan. mob se može i rootati i odrootati. isto kao što se može staviti CWM recovery i vratiti originalni recovery.

pa znaci onda, ako ti mozes i odrootat mobitel, stavis tele2 rom, odrootas mobitel, i garancija se vraca?

Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
Fundowsky kaže...
SiO kaže...

hvala

pa znaci onda, ako ti mozes i odrootat mobitel, stavis tele2 rom, odrootas mobitel, i garancija se vraca?

da. makar da se mene pita, rootanjem se ne bi smjelo gubiti garanciju, ista stvar kao i UAC kod windowsa, pa si mijenjaš po želji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 13:07 (Fundowsky).
15 godina
Fundowsky kaže...
Svrzic kaže...
Fundowsky kaže...
SiO kaže...

hvala

da

nice :)

Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
neaktivan
matta-grga kaže...

ovako...davno sam pročitao cijelu ovu temu (svih 50 str) pa se ne siječam je li netko imao problem s ovim....znači stavio sam prije nekoliko tj CYmod 7.2 i sve je u redu dok sam koristio WIFI, no sada sam kupio novi bon (u tele2) i uzeo jednu tarifu za internet i problem je u tome što se ne mogu spojit na internet...poslao sam poruku na 777 i uzvrate mi da mi mob ne podržava WAP ni MMS (a prije sam koristio) ako zna netko u čemu je problem, hvala na pomoći!!!

moraš sam postaviti apn. imaš upute na tele2 stranici.

13 godina
neaktivan

sada sam stavio onaj 2.3.3. australski i roostao ga s onim malim updatom.

znaci sada stavim onaj custom recowery i instaliram željeni rom?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SiO kaže...

sada sam stavio onaj 2.3.3. australski i roostao ga s onim malim updatom.

znaci sada stavim onaj custom recowery i instaliram željeni rom?

hvala

Ako stavljaš custom rom onda ne moraš rootati originalni rom jer je svaki custom već rootan. Dovoljno je samo na originalni rom instalirati CWM ili TWRP recovery i onda custom. Imaš na mom blogu upute za instaliranje custom romova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:04 (Fundowsky).
13 godina
neaktivan

kada zelim instalirati recovery prikaze mi se ovo..

kako da to rijesim?

problem problem
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:45 (SiO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SiO kaže...

kada zelim instalirati recovery prikaze mi se ovo..

kako da to rijesim?

Na prvoj stranici imaš drivere.

13 godina
neaktivan

nisu mi odgovarali vasi driveri pa san stavio s pc-experta

stavio san onaj benruov cyan(najnoviji) i zadovoljan sam :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sry zbog duplog posta.

zasad sam na Fundowski 4.0 clean.

kad sam radio 1. benchmark (nisam nista mijenjao,6000mhz itd.) dobio sam rezultat 1978. sd kartica mi je jako losa

(write/read speed 4.2mb/14mb)

,a sad kad sam radio 2. benchmark(procesor 748mhz,sve ostao default) mi je rezultat 2295.

dali je to dobro?

kako da iz nekog roma izbacim nek apliakcije koje mi nisu potrebne?

hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 8:25 (SiO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da možeš izbrisati sve nepotrebno sa titanium backup-om.

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
13 godina
neaktivan

ali ja bi cijeli rom editovao,izbacio bih i iz roma,tako da dobijem rom koji ima sve potrebne aplikacije. 

kako izbrisati swap i ext particiju?? dali je dovoljno formatirati sd karticu ili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:43 (SiO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice