HTC WildFire

poruka: 514
|
čitano: 220.708
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: HTC WildFire

ja imam problem sa mailom, ali ne takav...

do prije mjesec dana mi je hotmail normalno radio, a sada svako jutro dobijem mejl "this is an old newsletter and has expired"...ostali mejlovi ne stizu...

a sve postavke su dobro podesene....

gmail radi normalno...

15 godina
neaktivan
HTC WildFire

Pitanje u vezi rezolucije. Neki govore da je teško čitati teskt na Wildfire-u sa tako niskom rezolucijom. Dali je to istina ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HTC WildFire
Jabulani kaže...

Pitanje u vezi rezolucije. Neki govore da je teško čitati teskt na Wildfire-u sa tako niskom rezolucijom. Dali je to istina ili?

Ma nije bas da je tako tesko, ali recimo ako citas tekst na Desire-u i onda probas procitati to isto na Wildfire-u, razlika je ogromna.

Na Wildfire-u se vidi zrnatost teksta zbog niske rezolucije ekrana pa to nekome moze prouzrociti poteskoce u citanju.

Sto se mene tice, punoga je teze nesto procitati nego na Desireu, ali nije opet toliko lose da se ne da citati.

I don't speak London :)
17 godina
neaktivan

Ma nije teško čitati ništa, sa aldicom (e-book čitačem) na wildfireu knjige idu bez problema (malo žešće moram "okretati stranice" jer fakat stavim veliki font, da se ne naprežem ), mail, web, SMS bez zrnatosti. Naravno da desire ili iphone bolje to rade zbog rezolucije, ali isto tako da će ti svi koji imaju high end uređaje htjeti nekako opravdati lovu koju su dali pa ti pričat kako je zrnato, mutno, teško. {#}

iddqd
16 godina
badmad kaže...

Ma nije teško čitati ništa, sa aldicom (e-book čitačem) na wildfireu knjige idu bez problema (malo žešće moram "okretati stranice" jer fakat stavim veliki font, da se ne naprežem ), mail, web, SMS bez zrnatosti. Naravno da desire ili iphone bolje to rade zbog rezolucije, ali isto tako da će ti svi koji imaju high end uređaje htjeti nekako opravdati lovu koju su dali pa ti pričat kako je zrnato, mutno, teško. {#}

Pa sam si sada rekao u čemu je stvar. Nije nečitivljivo, ali sa većim fontom i onda moraš više skrolati, u tome je poanta. Ja na desireu recimo mogu čitati vrlo mali font i tako stane puno više teksta i meni je ugodnije čitati nego zoomati za svaku sitnicu. 

I ne opravdavam svoj desire ali je činjenica, imam kući i desire i wildfire i koristim ih svaki dan i razlika je više nego očigledna. Nije da je wildfire nečitljiv ali se treba prilagoditi njemu.

Ono što je po meni veći problem niske rezolucije je podržanost aplikacija, jer sam primjetio da ih dosta njih koje imam dostupne za desire nema za wildfire na marketu, a kako imaju istu verziju a appovi nisu zahtjevni, očito da je rezolucija problem koja se manje koristi pa manjim developerima treba duže vremena dok naprave support za nju, jer prvo ciljaju veće reze koju dosta modela koristi...

Stoja
16 godina
neaktivan
HTC WildFire

Ja imam WildFire ima 2 tjedna i stvarno sam ugodno iznenađen međutim našao sam jedan problem koji ne znam riješiti. Znači kada se kontakti sa facebook sinkroniziraju sa ovim od mob, one koje je facebook prepoznao više ne rade. Kada pokušavam zvati te ljude dobijem birali ste broj koji se ne koristi. Znam da je problem u tome što facebook brojevi dobiju prednost od onih u imeniku pa tako mob poziva brojeve koje ne postoje. Opcija mi se sviđa jer vidim koga zovem zajedno sa statusom od facebook-a, da li je netko našao riješenje za problem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Pa sam si sada rekao u čemu je stvar. Nije nečitivljivo, ali sa većim fontom i onda moraš više skrolati, u tome je poanta. Ja na desireu recimo mogu čitati vrlo mali font i tako stane puno više teksta i meni je ugodnije čitati nego zoomati za svaku sitnicu. 

I ne opravdavam svoj desire ali je činjenica, imam kući i desire i wildfire i koristim ih svaki dan i razlika je više nego očigledna. Nije da je wildfire nečitljiv ali se treba prilagoditi njemu.

Ono što je po meni veći problem niske rezolucije je podržanost aplikacija, jer sam primjetio da ih dosta njih koje imam dostupne za desire nema za wildfire na marketu, a kako imaju istu verziju a appovi nisu zahtjevni, očito da je rezolucija problem koja se manje koristi pa manjim developerima treba duže vremena dok naprave support za nju, jer prvo ciljaju veće reze koju dosta modela koristi...

Ma slažemo se mi, samo sam htio naglasiti da se potencijalni korisnici ne moraju brinuti da će im biti nemoguće ili jako teško čitati i da je taj problem malo preuveličan.

Ovo boldano je istina, qvga rezolucija je izgleda zadnja na popisu svima. 

iddqd
15 godina
neaktivan
HTC WildFire

Mobitel je odličan s obzirom na cijenu ali morate priznat da su igre (one zahtjevnije) katastrofa iako ih većinu nemože podržat zbog veličine ekrana, one što može ,a koje su 3d pre spore su i grafika je užasna. Mislim da je to jedan veliki nedostatak a ostalo je sve 5 (tj. ekran 4).

Ne damo CIBONU

0 0 hvala 0
17 godina
badmad kaže...

Ma imam oba, i sto se mene tice wildfire je cak i preskup za ono sto nudi, niska rezolucija, duplo sporiji procesor pa skoro sve pomalo steka, duplo manje memorije na MicroSD i nije podrzana hrpa aplikacija. Lijepo sam zeni rekao: "Ne uzimaj taj...", ali neee, ona 'oce bijeli mobitel (wildfire bio jedini bijeli u tom trenutku) i eto ti sad na.

Da se mene pitalo ja bih ga zaobisao ali eto... tko sta mene pita. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 21:07 (croart).
15 godina
croart kaže...

Preskup za ono šta nudi?? Ako je 1000-1700kn novi (ovisno di, shop/dučan/oglas) skupo, onda stvarno nemam pojma šta je tebi jeftino.

To je sasvim ok cijena za taj mobitel. Pa koja je cijena Desirea realna po tebi onda? Ako je ovo skupo, onda je Desire valjda debelo ispod 3000kn {#} (ovo je bila ironija, naravno).

Što se aplikacija tiče, za sada mi jedini problem predstavlja Skype.

A zaista sam probao pregršt aplikacija.

Kakve tebi žena aplikacije pokušava stavit na taj mobitel, pa da ih ima, citiram, ''hrpa koja nije podržana''??

Micro SD kartica!! Kakve to pak ima veze s bilo čim. Svaki mujo danas može uzet 8gb za cca 100kn (oglas/internet).

Rezolucija!! Za ovo neču previše komentirat.

Sve je rečeno u prvoj rečenici. Za cijenu u kojoj dolazi, mobitel je skroz ok.

A oni koji mobitel biraju umjesto igrače konzole (ovo se ne odnosi na tebe), na to se samo mogu nasmijat.

Uzmu Wildfire, pa kažu da im igre štekaju. Odmah ne valja mobitel. Komedija na kvadrat.

Za kraj!! Svi koji žele zvijer od mobitela, neka iskeširaju 4000+kn i to je to.

A ne, daš soma+ kuna za mobitel, koji zaista izgleda lijepo i nudi pregršt toga, i još se žališ da ne valja i slično.

Lol na kvadrat!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 22:06 (zabranjeniples).
15 godina
zabranjeniples kaže...
croart kaže...

A ne, daš soma+ kuna za mobitel, koji zaista izgleda lijepo i nudi pregršt toga, i još se žališ da ne valja i slično.

Lol na kvadrat!!!!

Realno gledajući i što će ti zvijer od mobitela? Nakon prvih mjesec dana stvari se vrate na staro, jedino malo više surfam internetom putem mobitela zbog većeg ekrana. Mobitel je super za onu lovu koju sam dao za njega (600 kn u Vip-u za produženje ugovora).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
mario.L_hr kaže...

Realno gledajući i što će ti zvijer od mobitela? Nakon prvih mjesec dana stvari se vrate na staro, jedino malo više surfam internetom putem mobitela zbog većeg ekrana. Mobitel je super za onu lovu koju sam dao za njega (600 kn u Vip-u za produženje ugovora).

Ma štaš poć govorit. Em surfam, em ga koristim za sve živo. Mobitel je za tu cijenu skroz ok.

Desire je tu za klasu gore, ali košta i prilično više i kao takav se ne može uopče svrstavat ovdje.

A onima koji se vole igrat, neka nabave PSP.

Malo veči od mobitela i lako se prenosi.

A ovo s aplikacijama mi stvarno nije jasno.

Imaš li ti kakav problem s aplikacijama??

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 22:09 (zabranjeniples).
17 godina
zabranjeniples kaže...
mario.L_hr kaže...

Ma štaš poć govorit. Em surfam, em ga koristim za sve živo. Mobitel je za tu cijenu skroz ok.

Desire je tu za klasu gore, ali košta i prilično više i kao takav se ne može uopče svrstavat ovdje.

A onima koji se vole igrat, neka nabave PSP.

Malo veči od mobitela i lako se prenosi.

A ovo s aplikacijama mi stvarno nije jasno.

Imaš li ti kakav problem s aplikacijama??

Ja imam u zadnje vrijeme problem s vremenom. Naime malo malo mi se dogodi da mi weather ne radi... ne mogu ni refreshat ni ništa. I imam problem sa snimanje... nikako ne mogu snimat video. Da li netko ima sličnih problema?

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
15 godina
ParaNO1d kaže...

Ja imam u zadnje vrijeme problem s vremenom. Naime malo malo mi se dogodi da mi weather ne radi... ne mogu ni refreshat ni ništa. I imam problem sa snimanje... nikako ne mogu snimat video. Da li netko ima sličnih problema?

Osobno nemam takvih problema.

Što se kamere tiče, probaj pogledat da nisi šta pobrkao u opcijama.

A ovo za weather, ako ti onaj stock radi probleme, probaj skinut neki drugi.

Mada ja ni s njim nemam problema.

15 godina
HTC WildFire

jel zna tko kako maknuti one predlozene rijeci kada se pise poruka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mustang995 kaže...

jel zna tko kako maknuti one predlozene rijeci kada se pise poruka?

Ako se dobro sječam, menu > settings > language & keyboards > text prediction

16 godina
HTC WildFire

Ma nećeš imati nikakve probleme sa aplikacijama, ali je fora u tome da ti market sam prilagođava listu tako da vidiš aplikacije koje rade na tvom modelu(znači ovisno o rezoluciji i verziji androida) i onda vidiš kada uspoređuješ sa desireom da dosta aplikacija fali.

Tako gledam na desire marketu nađem štosnu i laganu aplikaciju, ukucam istu u wildfire market kaže da nepostoji, u tome je poanta. Za sada jedino angry birds sam naletio da blesira da se treba ugasiti/upaliti ekran da sliku složi kako spada, ali opet đaba kad trza ko blesav{#}

Ali je zato recimo urnebesno smiješno da taj maleni wildfire ima kvalitetniji multitouch od desirea i čak 3 dodira prepoznaje dok desire samo 2 i to nikako, na to mu jedino zavidim{#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stoja kaže...

Ma nećeš imati nikakve probleme sa aplikacijama, ali je fora u tome da ti market sam prilagođava listu tako da vidiš aplikacije koje rade na tvom modelu(znači ovisno o rezoluciji i verziji androida) i onda vidiš kada uspoređuješ sa desireom da dosta aplikacija fali

Dobro, to stoji, priznajem.

Ali opet, i to što ne nađem na marketu, nađem na internetu (razni forumi i slično) i radi.

Baš ima primjer!! Ako se sječaš, nedavno sam tražio HRT teletext. Doduše, ne znam dal ga je druga wildfire ekipa vidjela, ali ja nisam.

Skinuo s VIP-a (besplatno) i deri. Sve aplikacije mi rade bez beda. Jedini problem mi predstavlja Skype.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 23:47 (zabranjeniples).
17 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 5:56 (croart).
15 godina
croart kaže...
Pa kad nevalja i sta mi sad mozes? :)

He, šta ti sad mogu??

Brate, ja tebi ni ne želim ništa {#}

17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
croart kaže...

Lol na kvadrat!!!!

Slažem se u potpunosti s narečenim.

{#}

17 godina
neaktivan
Magnum kaže...
zabranjeniples kaže...
croart kaže...

Lol na kvadrat!!!!

Slažem se u potpunosti s narečenim.

{#}

{#} upravo!

još dvije stvari:

uz produženje ugovora u VIPu me došao 400 kunelića, što je za smartphone turboprihvatljivo.

ljudi moraju naučiti razlikovati razine telefona, koje postoje i kod PC-ja. Nije baš usporediv neki compacov laptop od 2500 kuna sa desktop zvjerčinom sa quad procesorom i karticama u crossfireu. Ali svojoj kategoriji svaki obavlja posao za koji je namijenjen.

iddqd
17 godina
zabranjeniples kaže...
ParaNO1d kaže...

Osobno nemam takvih problema.

Što se kamere tiče, probaj pogledat da nisi šta pobrkao u opcijama.

A ovo za weather, ako ti onaj stock radi probleme, probaj skinut neki drugi.

Mada ja ni s njim nemam problema.

Kada odem na snimanje videa ona crvena ročka i vrijeme su sivu i nikako ne mogu snimati... Ima još jedna stvar koja me počela nervirat. Naime svake minute mi se pojavi ikona od sinkronozacije ali nestane za 1 sekudnu. Uopće ne znam šta je sada to {#}

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
17 godina
ParaNO1d kaže...
zabranjeniples kaže...
ParaNO1d kaže...

Kada odem na snimanje videa ona crvena ročka i vrijeme su sivu i nikako ne mogu snimati... Ima još jedna stvar koja me počela nervirat. Naime svake minute mi se pojavi ikona od sinkronozacije ali nestane za 1 sekudnu. Uopće ne znam šta je sada to {#}

Pa to znaci da se sinkronizira svaku minutu (jednostavno jel'?), ali u settings to si mozes namjestiti da ti bude kako hoces. Minuta, dvije, sat, dva, dan...... ili samo onda kada ti zelis, znaci rucno.

17 godina
croart kaže...
ParaNO1d kaže...
zabranjeniples kaže...
ParaNO1d kaže...

Pa to znaci da se sinkronizira svaku minutu (jednostavno jel'?), ali u settings to si mozes namjestiti da ti bude kako hoces. Minuta, dvije, sat, dva, dan...... ili samo onda kada ti zelis, znaci rucno.

Sinkronizacija je za sve stavljena na 1H, tako da mislim da nije to. A što se tiče snimanja videa dal ima tko kakvih ideja?

14 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

A što se tiče snimanja videa dal ima tko kakvih ideja?

da ti nije mozda puna memorija? {#}

14 godina
neaktivan

Ima li kakvih novosti u vezi Unlocka ?

Tražim po netu ali nisam baš uspješan :(

17 godina
reebeech kaže...
ParaNO1d kaže...

A što se tiče snimanja videa dal ima tko kakvih ideja?

da ti nije mozda puna memorija? {#}

Memorija na mobitelu možda i je, ali na kartici imam još 1.65Gb, da li mogu prebacit snimanje na karticu, a ne u memoriju mobitela?

14 godina
neaktivan

meni je automatski podeseno da snima na karticu....cak mi se cini da ni ne moze snimat na memoriju mobitela, al nisam siguran...jesi probo mozda snimat s nekom drugom aplikacijom?

17 godina
reebeech kaže...

meni je automatski podeseno da snima na karticu....cak mi se cini da ni ne moze snimat na memoriju mobitela, al nisam siguran...jesi probo mozda snimat s nekom drugom aplikacijom?

Nisam, ali isto tako nisam ni našao u postavkama snimanja da se može snimati lokacija na koju se sprema video. Btw ako se sprema na karticu onda bi kada mob spojim na komp trebao biti folder video ako se ne varam?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice