Htc U11

poruka: 552
|
čitano: 120.452
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Htc U11
NHF ali ova druga fotka je prilično loša kad se zumira. Prva je OK, ali stvarno ništ posebno po meni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Htc U11
robee1 kaže...

Mozda je to osobni stav i iskustvo no nije mi vrijedno usporedbne SenseUI sa Samsungom. Sense radi glatko i fluidno dok Samsungov (nebitno koji, touch ili grace) nisu na toj razini. Dizajn (priznajem da sam se glasno nasmijao kada sam ga prvi puta vidio i zadnja staklena strana mi nije sjela) je klasicni i po meni bolji i prakticniji od pomodne konkurecnije ali to je stvar ukusa :)

Fore sa 3.5mm je nekakav modni krik i meni se ne svidja mada mi sam ulaz sa sluske nije bitan posto iste gotovo nikada ne koristim, vise sam za zvucnike, kvalitetne naravno.

Subjektivno je, zato i kazem da su svi flagshipovi slicni i jedino gdje mogu pobjediti je u toj nekakvoj subjektivnosti.

Ali stvarno ne shvacam, imam S8 i nemam ikakvih problema sa UI, niti trza niti ne valja, bar ne koliko neki tvrde. Mozda je do mene, S8 (barem moj) ima par sitnih musica, ali da bi gledao software kao na nesto inferiornije od Sense-a, ne bas.

Di2 & EPS FTW!
11 godina
Nisam na compu, moguce da sam odabrao krivu fotku koja je manje ostra...nebitno...poanta je da mi se kamera na M10 vise ponasa kao klasicna kamera (fotic) dok Samsung jasno daje do znanja svakom fotkom da je to kamera na smartphoneu.
Meni je najveca zamjerka na M10 ako ne racunamo update koji se ceka za popravak bug-a sa focusom kamere u pro mode dosta los dinamički raspon gdje cak ni HDR nije uvijek od velike pomoci.
Vjerujem da je to sve na U11 rijeseno.
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
Nisam primjetio da je wifi los, meni radi najnormalnije, a nocne fotke su mu bas jak adut...cak i ako se ne trudis tj. koristis auto mode gdje automatika stavi ISO 3200 i vise slika je potpuno upotrebljiva...cak stovise odlicna...neusporedivo manje suma od S8.
Evo dvije nocne pa vidi...

https://flic.kr/p/Wszdt8https://flic.kr/p/Ve3dxn

Kamera je osjetno bolja nego na Samsungu...na Samsungu je super sve dok ne krenes uvecavati i gledati detaljnije.

Ok slike (to je neki polumrak i čak su ok uvijeti), ali ništa toliko bolje od S7e ili S8.

17 godina
ocean77 kaže...
Nisam primjetio da je wifi los, meni radi najnormalnije, a nocne fotke su mu bas jak adut...cak i ako se ne trudis tj. koristis auto mode gdje automatika stavi ISO 3200 i vise slika je potpuno upotrebljiva...cak stovise odlicna...neusporedivo manje suma od S8.
Evo dvije nocne pa vidi...

https://flic.kr/p/Wszdt8https://flic.kr/p/Ve3dxn

Kamera je osjetno bolja nego na Samsungu...na Samsungu je super sve dok ne krenes uvecavati i gledati detaljnije.

Mislio sam te pitat s kojim je fotićem slikano..

Odlične slike!

11 godina
R36, vec sam stavljao usporedbe M10 i sa S8+ i sa S7 kakav mi žena i sada ima i jednostavno koliko god se trudio sa Samsungom fotke jednostavno nisu bolje.
M10 ima puno bolji senzor od oba i razlika se jasno vidi kada de detaljnije analizira.
Vecina to ne radi i bit ce im i Samsung super, meni te sitne razlike nesto znace pa zato i nemam Samsunga vise.
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Mislio sam te pitat s kojim je fotićem slikano..

Odlične slike!

Da te ne znam još bi ovo i popušio 

ocean77 kaže...
R36, vec sam stavljao usporedbe M10 i sa S8+ i sa S7 kakav mi žena i sada ima i jednostavno koliko god se trudio sa Samsungom fotke jednostavno nisu bolje.
M10 ima puno bolji senzor od oba i razlika se jasno vidi kada de detaljnije analizira.
Vecina to ne radi i bit ce im i Samsung super, meni te sitne razlike nesto znace pa zato i nemam Samsunga vise.

Ma ok...tebi dobar, meni ništa posebno...jebi ga...ima nas svakakvih...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 15:28 (R36).
17 godina
R36 kaže...

Da te ne znam još bi ovo i popušio 

Ma ok...tebi dobar, meni ništa posebno...jebi ga...ima nas svakakvih...

A gle, fotka je taman da dok zumiraš, možeš komotno analizirat fotku iliti, rođeno za pixelpeepere, dok za Samsung to nemrem reć, zumiraš i dobiješ, ulje na platnu..

OT:

Nego, Nokia nekaj opako sprema i mislim da slijedi veliko iznenađenje i mislim da postavlja nove standarde u fotosmartfon segmentu, sad samo treba čekat, znam samo da se sa Njokom nisam nikad razočarao po pitanju fotića i to je možda jedan jedini smartfon za kojeg sam znao da nemrem pogriješit ak ga  uzmem za fotkanje..

http://www.gsmarena.com/nokia_android_with_duallens_zeiss_camera_is_coming_this_year-news-26040.php

11 godina
Zalosno sto je Microsoft napravio od Nokie, čovjek bi pomislio da ju je kupila i poharala neka hrvatska tvrtka.
Pokusavam zamisliti da su nastavili tamo gdje su stali sa 1020 i presli na Android, povecali ekran nastavili sa velikim senzorima kamere, imali su vec tada odlicna i robusna kucista...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R36 kaže...
U11 na cvijetnom - tcom,Vip,Tele 2 - nema ga.
U T-comu kad sam pitao da li imaju U11 izlozbeni - prodavacica me cudno gledala.Ponovih HTC u11.

dobio info da U11 od ponedjeljka u TELE2 trgovinama

15 godina
neaktivan
R36 kaže...

Meni je 10 imala mana kao što je - loš wifi, laser auto fokus, loša slika u nočnim uvijetima (tj treba duplo više vremena da dobiješ dobru sliku nego na S7), čisti android koji ima premalo mogučnosti prilagodbe (ne možeš dodat kratice u padajući meni). Pisao to sve na temu o 10 kad sam ga imao. To su neke stvari preko kojih nisam mogu prijeći.

Nadam se da je tu U11 puno bolji...valjda...

Apsolutno netočno: 

1. Wifi problem je izazvan Androidom i može se riješiti kao što sam ga ja riješio. Znači, nije do uređaja. Problem je u OS-u i može se lako riješiti.

2. Laser AF radi sasvim normalno. To nije nikakva serijska greška. Čak i u Pro modu radi sasvim normalno.

3. Upravo sinoć sam se takmičio sa badžom (koji ima S7 Edge) tko će napraviti bolje fotke po mjesečini i pogađate tko je pobijedio: HTC naravno!

To što si ti rekao da imaš probleme, izazvano je ili neispravnim uređajem ili nestručnim rukovanjem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 19:56 (phoenix2003).
10 godina
odjavljen
Sad sam pogledao Mislavovu recenziju i stvarno taj mob ima sve kaj mi treba, brz, odličan zvuk, slušalice i kameru, al dizajn mu je banana, bar su mogli malo meso smanjit s prednje strane al iza je brutala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Apsolutno netočno: 

1. Wifi problem je izazvan Androidom i može se riješiti kao što sam ga ja riješio. Znači, nije do uređaja. Problem je u OS-u i može se lako riješiti.

2. Laser AF radi sasvim normalno. To nije nikakva serijska greška. Čak i u Pro modu radi sasvim normalno.

3. Upravo sinoć sam se takmičio sa badžom (koji ima S7 Edge) tko će napraviti bolje fotke po mjesečini i pogađate tko je pobijedio: HTC naravno!

To što si ti rekao da imaš probleme, izazvano je ili neispravnim uređajem ili nestručnim rukovanjem.

1. Ja ne želim riješavat problem, kad kupim želim da radi. Što je tu nejasno.

Problem je materijal izrade., pa tamo gdje svi ostali mobiteli love wifi ovaj nije lovio.

2. Dual Pixel i laser Af su kao nebo i zemlja. Znam šta bolje radi...

3. subjektivno...ja znam tko meni daje bolje fotke. Svaka čast M10., ali ja kad sam već uslikao s S7e., M10 još fokusira.

A šta kažeš na ovo što ne možeš dodavat kratice na padajući meni?? Toliko o mogučnosti prilagodbe.

15 godina
neaktivan
Htc U11

Nemaš pravo o govoriti o 10 jer ga nemaš. Samo nanosiš sebi štetu kao forumašu. Znači, u zadnja dva-tri dana sam direktno suočio 10 sa S7 Edge. Donjeli smo zajednički zaključak da Edge ima svjetlucavi-fancy display koji korisniku daje privid superiornosti. Međutim, kad se fotke prebace na računar, razlika je više nego jasna. O fotkama u mraku da ne govorim..

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Mislim da je to sasvim jasno da S7 pa cak i S8 koji sam isto imao padaju na detaljima protiv M10 (stavljao sam usporedbe) ...U11 nemam niti sam koristio i necu nista tvrditi, smanjili su mu senzor u odnosu na M10 pa ne znam sto ocekivati.
Nevjerojatno je da i tako male razlike u velicini senzora (1/2.3 naspram 1/2.6) cine razliku.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Nemaš pravo o govoriti o 10 jer ga nemaš. Samo nanosiš sebi štetu kao forumašu. Znači, u zadnja dva-tri dana sam direktno suočio 10 sa S7 Edge. Donjeli smo zajednički zaključak da Edge ima svjetlucavi-fancy display koji korisniku daje privid superiornosti. Međutim, kad se fotke prebace na računar, razlika je više nego jasna. O fotkama u mraku da ne govorim..

Tko danas prebacuje slike na komp!?!?!., fancy display - možda baš to korisnici vole..., kao što će im biti ova fancy boja (crvena i plava) na U11..

Šta si ja imam nanosit štetu...ne kužim. Neš ti foruma. Serem po svakom mobitelu ako za to imam opravdan razlog. Iphone - OS za k... što se tiće funkcionalnosti, M10 rekao, S8 senzor otiska prsta na glupo mjestu...itd itd...

Daj se opusti...sama prodaja M10 pokazuje što ekipa preferira...

M10 sam imao kad je izašao...to što su oni kameru sredili nakon godine dana...to ide njima na štetu...

ocean77 kaže...
Mislim da je to sasvim jasno da S7 pa cak i S8 koji sam isto imao padaju na detaljima protiv M10 (stavljao sam usporedbe) ...U11 nemam niti sam koristio i necu nista tvrditi, smanjili su mu senzor u odnosu na M10 pa ne znam sto ocekivati.
Nevjerojatno je da i tako male razlike u velicini senzora (1/2.3 naspram 1/2.6) cine razliku.

Mislim da U11 ima jebenu kameru...koliko čitam...

Koliko god mi je U11 odličan mob., jebe me taj dizajn s mesom i taj čisti Android(manja mogučnost prilagodbe). Sve ostalo kao što je kamera, zvučnici, fluidnosti je 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 9:02 (R36).
14 godina
phoenix2003 kaže...
R36 kaže...

Meni je 10 imala mana kao što je - loš wifi, laser auto fokus, loša slika u nočnim uvijetima (tj treba duplo više vremena da dobiješ dobru sliku nego na S7), čisti android koji ima premalo mogučnosti prilagodbe (ne možeš dodat kratice u padajući meni). Pisao to sve na temu o 10 kad sam ga imao. To su neke stvari preko kojih nisam mogu prijeći.

Nadam se da je tu U11 puno bolji...valjda...

Apsolutno netočno: 

Netočno, WIFI je bio i još uvijek je problem na HTC10, a i općenito metalnim telefonima.

Prva stvar koju sam primjetio na U11 je kolko je jači signal, i puno lakše mi se spojiti na bilo koji hotspot , ili router sa slabijim signalom gdje prije HTC10 nije niti vidio mrežu.

Što se tiče lasera,jedini problem je što kamera kod dužih expozicija hvata samu zraku lasera, pa se to vidi kao crveni/ružičasti sjaj u kutovima fotke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 9:31 (ivicask).
17 godina
phoenix2003 kaže...

Mislim da je stvar jasna zakaj ide u prilog fotkanje po noći sa HTC10; sa S7 nisam bio zadovoljan nikak pogotovo radi agresivnog izoštravanja, onaj koji to ne vidi, njemu će to bit dobro..

ocean77 kaže...

A sad je pitanje dal je baš presudan senzor, pošto razlike u veličini nisu neke, ipak dost tu i softver riješava stvari..

R36 kaže...

Tko danas prebacuje slike na komp!?!?!., fancy display - možda baš to korisnici vole..., kao što će im biti ova fancy boja (crvena i plava) na U11..

Šta si ja imam nanosit štetu...ne kužim. Neš ti foruma. Serem po svakom mobitelu ako za to imam opravdan razlog. Iphone - OS za k... što se tiće funkcionalnosti, M10 rekao, S8 senzor otiska prsta na glupo mjestu...itd itd...

M10 sam imao kad je izašao...to što su oni kameru sredili nakon godine dana...to ide njima na štetu...

Koliko god mi je U11 odličan mob., jebe me taj dizajn s mesom i taj čisti Android(manja mogučnost prilagodbe). Sve ostalo kao što je kamera, zvučnici, fluidnosti je 

Prebacujem slike na komp svako malo, a bome nisam jedini..

To kaj su oni sredili kameru nakon godinu dana ipak govori nekaj o njima i rješavanju problema, s obzirom da S7 vuče probleme i dalje sa izoštravanjem, a kolko vidim taj trend se nastavlja i dalje na S8 samo u manjem obimu, dal to stvarno ne vide ili namjerno tako rade, zato kaj korisnici žele "super oštru sliku" tak da se unište detalji na istoj..

U11 ima odličnu kameru, a kolko vidim HTC uzbacuje updatee za njega, očito poliraju sistem da dovedu na što višu razinu..

I dalje tvrdim, 10 pored Pixela i 6P odnosno 5X imaju fotiće u samom vrhu, nakon njih, idu svi ostali.. Još je ostala Nokia, koju čekam da pomete sve pred sobom

EDIT: sad tek vidim da je ovo tema o U11 a ne M10

@ivicask

Nakon nekog vremena korištenja U11, sveukupni dojmovi su..?

Kamera, baterija, OS itd..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 9:33 (zvonac).
14 godina
zvonac kaže...
phoenix2003 kaže...

Mislim da je stvar jasna zakaj ide u prilog fotkanje po noći sa HTC10; sa S7 nisam bio zadovoljan nikak pogotovo radi agresivnog izoštravanja, onaj koji to ne vidi, njemu će to bit dobro..

ocean77 kaže...

A sad je pitanje dal je baš presudan senzor, pošto razlike u veličini nisu neke, ipak dost tu i softver riješava stvari..

R36 kaže...

To kaj su oni sredili kameru nakon godinu dana ipak govori nekaj o njima i rješavanju problema, s obzirom da S7 vuče probleme i dalje sa izoštravanjem, a kolko vidim taj trend se nastavlja i dalje na S8 samo u manjem obimu, dal to stvarno ne vide ili namjerno tako rade, zato kaj korisnici žele "super oštru sliku" tak da se unište detalji na istoj..

U11 ima odličnu kameru, a kolko vidim HTC uzbacuje updatee za njega, očito poliraju sistem da dovedu na što višu razinu..

I dalje tvrdim, 10 pored Pixela i 6P odnosno 5X imaju fotiće u samom vrhu, nakon njih, idu svi ostali.. Još je ostala Nokia, koju čekam da pomete sve pred sobom

HTC intenzivno radi na kameru, evo u zadnjoj test bazi su napokon i dodali 1080@60FPS

14 godina
zvonac kaže...
phoenix2003 kaže...

ocean77 kaže...

R36 kaže...

EDIT: sad tek vidim da je ovo tema o U11 a ne M10

@ivicask

Nakon nekog vremena korištenja U11, sveukupni dojmovi su..?

Kamera, baterija, OS itd..

Ako izuzmemo dizajn/veličinu telefona koja bi mogla smetati nekima, ovo je najbolji telefon treutno na tržištu.

Baterija mi traje uredno po dva dana korištenja, OS je ultra brz da se i iPhone ili (pogotovo) Samsung mogu sakriti, kamera nemam nikakvih zamjeraka osim ponekad kod startanja ima 1 sec viewfinder lag, al to bi trebalo biti rješeno sa 1.21X bazama.Zvuk je fenomenalan, glasan, nemam nikakvih drugih zamjeraka na telefon.

11 godina
Bome ovo je bolje od svega sto sam do sada vidio.
10 godina
odjavljen
R36 kaže...

A ko ne prebacuje? Treba ih držat na mobitelu samo ili? Pa nek mi krepa mob ili kartica i ode sve

15 godina
phoenix2003 kaže...

Apsolutno netočno: 

nazalost wifi ne radi jer je hardverska greska, a ne softverska. u kasnijim batchevima su to vjerojatno ispravili, ali mi koji smo ga na pocetku kupili ostali smo sa mobom bez wifi-a.

11 godina
Menu wifi radi najnormalnije.

0 0 hvala 0
15 godina
ocean77 kaže...
Menu wifi radi najnormalnije.

naravno da ti radi jer kao sto sam i napisao, vjerojatno su to ispravili kasnije. da je softverski nebi nikome radilo.

15 godina
neaktivan
ivicask kaže...
phoenix2003 kaže...

Apsolutno netočno: 

1. Wifi problem je izazvan Androidom i može se riješiti kao što sam ga ja riješio. Znači, nije do uređaja....

Netočno, WIFI je bio i još uvijek je problem na HTC10, a i općenito metalnim telefonima.

Netočno! I drugi proizvođači imaju problem sa wifi bez obzira na materijal kućišta. Npr. guglaj Xperia wifi problem. Problem se pojavio nakon update-a Android OS-a.

Ja imam i M7 i M8. Oba su naravno metalna telefona i nemam nikakvih problema sa wifi.

15 godina
phoenix2003 kaže...
ivicask kaže...
phoenix2003 kaže...

Apsolutno netočno: 

1. Wifi problem je izazvan Androidom i može se riješiti kao što sam ga ja riješio. Znači, nije do uređaja....

Netočno! I drugi proizvođači imaju problem sa wifi bez obzira na materijal kućišta. Npr. guglaj Xperia wifi problem. Problem se pojavio nakon update-a Android OS-a.

Ja imam i M7 i M8. Oba su naravno metalna telefona i nemam nikakvih problema sa wifi.

mijesas kruske i jabuke..ni jedan proizvodjac nema taj problem, postoji drugi problem koji nema veze sa problemom na HTC 10. ne mislis da bi u godinu dana rijesili to ?

kakve veze ima software ako se ja maknem od routera 3m i wifi vise ne radi.

14 godina
Igor666 kaže...
phoenix2003 kaže...
ivicask kaže...
phoenix2003 kaže...

Apsolutno netočno: 

mijesas kruske i jabuke..ni jedan proizvodjac nema taj problem, postoji drugi problem koji nema veze sa problemom na HTC 10. ne mislis da bi u godinu dana rijesili to ?

kakve veze ima software ako se ja maknem od routera 3m i wifi vise ne radi.

Upravo to, pa imam u ruci jedan do drugog HTC10 i U11 odem vani di je slabiji signal, U11 speedtest 15mbit, HTC10 connection timed out, ili ako uhvati nekih 0.5Mbit ...

Imam i M8 jos uvijek, i onda nije puno bolji, jednostavno metalni telefoni imaju slabiji signal.

Uz to je HTC10 imao i jedan drugi WIFI problem(wakelocks, baterija itd..), al to je bio softverski problem, nemojte to mješati sa ovim drugim.., makar vezano je jedno s drugim opet sve zbog tog metalnog dizajna...

14 godina
Htc U11

Low light komparacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice