Evo dobrih novosti za sve vlasnike Sensation-a i Sensation-a XE, a za Sensation XL u dolasku !!
LINK; http://www.gsmarena.com/htc_sensation_lineup_gets_android_ics_in_late_march-news-3802.php
Evo dobrih novosti za sve vlasnike Sensation-a i Sensation-a XE, a za Sensation XL u dolasku !!
LINK; http://www.gsmarena.com/htc_sensation_lineup_gets_android_ics_in_late_march-news-3802.php
Evo moje postavke na HTC Sensation-u.
Predhodno u ovoj temi sam se zalio na bateriju, ali sa novim ROM-om, baterija se dosta popravila, a i sve ostalo dobro radi ;)
Evo još dobrih vijesti za sve vlasnike Sensation-a i Sensation-a XE, uživajte gospodo !!!!
LINK; http://www.gsmarena.com/lucky_europeans_get_early_access_to_htc_sense_on_android_ics-news-3842.php
Ljudi moram staviti stock rom na moj Sensation, prašina je usla kroz rub ekrana (build quality my ass) i moze mi neko link dati od pravilnog stock roma za hrvatsko trziste?
U zadnje vriijeme mi se nakon nekoliko dana mob užasno uspori. Uspori se jer mu se memorija napuni pa slobodno ostane oko 50 megabajta i onda niš nemre učitat. Kad se to dogodi više ne pomažu ni task manager ni advanced task killer. Jedino rješenje je da ga resetiram i onda opet radi normalno nekoliko dana dok se memorija ponovno ne napuni pa opet reset...
Zašto se to događa? Ono WTF??? i kak da to riješim???
Ljudi što treba uraditi da bi se pravilno formatirala baterija, željeo bi da mi što duže traje?
Danas kupujem mob pa da znam prije nego ga krenem koristiti.
imam jedno pitanje...kako se iskljuci notidikacija...npr dobim poruku i onda mi u onom gore status baru gdje se nalaze baterija vrijeme i wifi signal...pojavi poruka i nestane...znaci zelim to iskljuciti da mi se poruka neprikazuje gore nego samo da dode notifikacija da je stigla poruka...a ne da odma i pise...
itko?
Sve u svemu hvala...neznaju svi sve...
Imam problem na mobu, ali nije mislim vezan za sami mob vec za Viber! To se dogadja od predzadnjeg updatea. Sve sam (mislim) pokusao, reinstall, pa par dana bez Vibera, ma kako god, kad ga instaliram, dogodi se da mi nekoliko puta nudi linkanje istih kontakata. Evo, na slikama se vidi da neki imaju po 5-6 puta linkan Viber i to sa istim brojem :(
Ali Viber ko Viber radi odlicno. Ima li jos netko ovih problema?
Jeli tko od vas stavljao custom romove na sensation?
Nikada to nisam radio pa se bojim da nebi brickao ovako skup mob, a htjeo bi isprobati onaj android revolution hd ics, izgleda super.
Dali tko ima prašinu ispod ekrana na sensationu?
U moj je ušlo pa ću ga sutra nositi na garanciju...
Dosta ljudi ima taj problem, ukljucujuci i mene. Odnesi u Agram servis (ako si iz Zagreba), mjenjaju bez problema =)
Da gledao sam po stranim forumima, puno ljudi se žali.
Kada si zamjenio mob dali ti se na novom to događa?
Nažalost nisam iz zg ali odnjeti ću tu gdje sam ga kupio, tek je 2 tjedna star.
Ja jos nisam nosio, vidim tek doslovce zrnce - dva pod ekranom, odn. nema onako "nakupina prasine". Kada se dogode nakupine, odnjet cu ga. Kolega, je nosio na zamjenu, ali je poslije zamjene pokitao taj obrub kroz koji ulazi prasina, za svaki slucaj. Inace negdje sam citao, nacuo da je htc fixao problem i navodno poslije zamjene nebi trebalo biti problema, jer su navodno dobili kvalitetnije te rezervne djelove. Oko toga me nemoj drzati za rijec, jer nije provjerena informacija, ali provjereno znam da mjenjaju u servisu bez pitanja. E da i stavi default ROM i s-on napravi, ako si slucajno stavljao custom romove ;)
Ja jos nisam nosio, vidim tek doslovce zrnce - dva pod ekranom, odn. nema onako "nakupina prasine". Kada se dogode nakupine, odnjet cu ga. Kolega, je nosio na zamjenu, ali je poslije zamjene pokitao taj obrub kroz koji ulazi prasina, za svaki slucaj. Inace negdje sam citao, nacuo da je htc fixao problem i navodno poslije zamjene nebi trebalo biti problema, jer su navodno dobili kvalitetnije te rezervne djelove. Oko toga me nemoj drzati za rijec, jer nije provjerena informacija, ali provjereno znam da mjenjaju u servisu bez pitanja. E da i stavi default ROM i s-on napravi, ako si slucajno stavljao custom romove ;)
Moze link za default rom? Za hrvatsku naravno..
@ATJLučko Ma sensation je super, nije mi žao što sam baš njega uzeo, da ponovno uzimam mob opet bi uzeo njega. Nažalost ovo je jedan propust u dizajnu ali ako ga na servisu riješe kako treba uređaj je odličan, ostatak vanjštine se doima čvrsto i solidno.
Sreća da mu još nisam stavljao custom rom jer bi mi mogli poništiti garu :D
Tu je boljku imao i Desire, dok mi na SGSII nema ni pod poklopcem ni pod ekranom
Ja nisam mjenjao romove, tako da neznam tocno di ima. Hint: xda dev? =S Ako nades link, slobodno stavi, da i ostale mogu vratiti! =)
Da, ako je kao za Desire, onda bi trebao postojat neki thread za Sensation Stock RUU na XDA.
A možda postoji i neka stranica kao SamMobile Firmware za Samsung.
Jel mozda tko dobio sluzbeni update za ICS?
Pozdrav, bio sam pročitao više-manje cijelu temu, al još se dvoumim, pa ako mi netko može odgovorit na par pitanja.
Imam priliku zamjenit iPhone 4, za Sensation uz moju nadoplatu od 400kn, s time da je moj star godinu i pol, a ovaj je nov, pa da li se isplati zamjena?
Je li je baterija loša, tj na sadašnjem mobitelu mi jedva izdrži jedan dan učestalog korištenja, ne bih htio da s ovim moram nakon 4h upotrebe stavljati ga na punjenje.
Vidim da se punjač ušteka s lijeve strane, a lijevak sam -.- Ima li još lijevaka sa Sensationom? :D
Da li se mogu instalirat sve aplikacije i je li rade bez štekanja i što se tiče ROM memorije, da li je dovoljno tih 1GB?
Na iOS-u možeš normalno instalirat igre tipa Infinity Blada 2, Mass Effecta i sve glatko radi, jeste našli neke aplikacije koje zastajkuju (glupo pitanje, ali od takvog mobitela očekujem da sve radi glatko i fluidno).
Također kakav je fotoaparat, vidio sam da su slike toplije, to mi paše, ali imaju nosta noisa. Ima i dvije LED-ce, jesu li učinkovite ili su isto samo kao ukras ili eventualno za osvijetlit put kao na iP4.
Ono što mi se sviđa je 4.3" ekran, makar bi bilo bolje da je SAMOLED, 768MB rama i dual core procesor, FullHD snimanje isto nije na odmet a i ovaj mjesec dolazi ICS.
Pozdrav, bio sam pročitao više-manje cijelu temu, al još se dvoumim, pa ako mi netko može odgovorit na par pitanja.
Imam priliku zamjenit iPhone 4, za Sensation uz moju nadoplatu od 400kn, s time da je moj star godinu i pol, a ovaj je nov, pa da li se isplati zamjena?
Je li je baterija loša, tj na sadašnjem mobitelu mi jedva izdrži jedan dan učestalog korištenja, ne bih htio da s ovim moram nakon 4h upotrebe stavljati ga na punjenje.
Vidim da se punjač ušteka s lijeve strane, a lijevak sam -.- Ima li još lijevaka sa Sensationom? :D
Da li se mogu instalirat sve aplikacije i je li rade bez štekanja i što se tiče ROM memorije, da li je dovoljno tih 1GB?
Na iOS-u možeš normalno instalirat igre tipa Infinity Blada 2, Mass Effecta i sve glatko radi, jeste našli neke aplikacije koje zastajkuju (glupo pitanje, ali od takvog mobitela očekujem da sve radi glatko i fluidno).
Također kakav je fotoaparat, vidio sam da su slike toplije, to mi paše, ali imaju nosta noisa. Ima i dvije LED-ce, jesu li učinkovite ili su isto samo kao ukras ili eventualno za osvijetlit put kao na iP4.
Ono što mi se sviđa je 4.3" ekran, makar bi bilo bolje da je SAMOLED, 768MB rama i dual core procesor, FullHD snimanje isto nije na odmet a i ovaj mjesec dolazi ICS.
Mislim da sam kvalificiran da odgovorim, vlasnik sam oba vec dugo. (4- 1 godina i par mjeseci, HTC 2 mjeseca.)
Dakle, nemoj :D
Po mojem je da je iPhone puno bolji uređaj, fluidniji i potpuniji.
Sto se tice baterije (Meni na 4 izdrzi 2 dana, 3G on cijelo vrijeme) HTC je katastrofa (batrem stock baterija, ja sam kupio ankerovu od 1900 MAH i sad je OK).
Kamera je puno losija na HTC-u, noisa ima pun ku*ac i jos malo, promaši fokus i boje su mu majko pomogni. Ekran mu je katastrofa, boje su isprane, na suncu se jedino na full brightness vidi nesto, a full HD snimanje mu je ko 640*360 da budem iskren, a stereo mikrofoni su katastrofa. LED su jace nego na i4, i to puno.
Aplikacije znaju zblokirat, na iOS-u su puno kompletnije ali nije nista strasno. Primjer: GTA 3 na iPhoneu ide 90% fluidno, na HTC-u (max postavke, takav mobitel mora to pogoniti) steka pun ku*ac..
HTC je dobar, ali nista vise. Upravo ga mjenjam za N9.
Ako imas mogucnosti, kupi Galaxy S2 umjesto HTC-a.
Sad ce doci korisnici Sensationa i reci da je odlican, je ako dolazite s nekog drugog androida, ali ako dolazite s iPhonea onda je katastrofa.
Sensation nije fluidan koliko bi trebao biti za svoje specifikacije, to je definitivno.
I na GTA3 se moraju smanjiti graf. postavke da bi igra išla fluidno, sve ostale su fluidne koje sam probao, uključujući modern combat 3 i real racing 2 (prilično impresivne igre grafički).
Što se tiče kamere snimanje je prilično loše za takvu kameru, dok je silkanje ok.
Boje ekrana mi izgledaju prirodnije nego na iphoneu, možda je ovo osobna stvar ali na iphoneu mi je bijela žućkasta i neprirodna.
Baterija će trajati manje od iphonove, iako je moguće kupiti drugu većega kapaciteta.
Ali definitivno ima prednost u veličini ekrana, puno je lijepše pisati poruke na većem ekranu, kao i surfati (surfanje je skoro kao na galaxy-u s2, koji je po meni telefon s najugodnijim browser iskustvom).
http://www.filefactory.com/file/c0a02fa/n/RUU_Pyramid_HTC_Europe_1.50.401.1_Radio_10.56.9035.00U_10.14.9035.01_M_release_223042_signed.exe