Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 454.488
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Gearbest.com

Ajmo sad sve ispocetka ;)

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gearbest.com
mmatic123 kaže...

Drugi put naručujem direktno iz Kine/Hong Konga imam veći izbor, roba će isto doći za 20 dana i znam da ću platiti PDV.

Jel bar bila ista cijena proizvoda iz EU? Ako je, onda se isplatilo jer si barem uštedio cca tjedan dana koliko bi trajalo više iz Kine - a i uvijek postoji ta minorna šansa da prođeš lišo s porezom... 

10 godina
Gearbest.com

Meni pomalo ovaj Gearbest diže tlak,nekako im sve manje vjerujem. Uglavnom, naručio sam pred jedno 3 tjedna na akciji mjerač kisika. Cijena iz EU stora je bila samo dolar skuplja od kineskog stora, pa sam naravno naručio iz EU kako bi mi brže došlo. Odmah drugi dan dobio sam poruku kako je poslano i tracking broj mađarske pošte. Sada već nekih 15-16 dana nema nikakvih promjena u trackingu, jedino što stoji je "Item data received" i druga poruka odmah dan nakon toga koja objašnjava kako se paket nalazi u distributivnom centru u Birminghamu. Kontaktirao sam njihov support, ali odgovaraju totalno neodređeno u stilu kako je paket poslan i kako bi trebao doći u roku od 7-15 radnih dana. U drugom mailu sam im napisao kako se taj rok već bliži, ali da se uopće nije mijenjao status pri mađarskoj pošti. Također sam im postavio pitanje da li je zaista ovaj paket bio poslan iz EU ili je bio poslan iz Kine, a samo lažno oglašen na stranicama kao paket iz EU skladišta. Naravno, i ovdje se prave mutavi i rade samo copy/paste nekih generičkih odgovora. Uglavnom, od njih sam do sada kupio 5-6 proizvoda, sve vrijednosti par dolara, ali mi nisu baš dali neko povjerenje. Uglavnom sam ili duže čekao ili sam morao pokrenuti ticket kako bi mi dali detaljnije objašnjenje. Ne trebam napominjati kako objave samo pozitivne recenzije, dok negativne lagano zaobiđu i ne stavljaju ih na svoj web.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
frulex kaže...
mmatic123 kaže...

Drugi put naručujem direktno iz Kine/Hong Konga imam veći izbor, roba će isto doći za 20 dana i znam da ću platiti PDV.

Jel bar bila ista cijena proizvoda iz EU? Ako je, onda se isplatilo jer si barem uštedio cca tjedan dana koliko bi trajalo više iz Kine - a i uvijek postoji ta minorna šansa da prođeš lišo s porezom... 

Prije bi rekao da je čekao tjedan dana duže jer paketi redovito dolaze kroz 10-14 dana, bar ovi s gearbesta

15 godina
neaktivan

Emti, kod nas pisma putuju po 15 dana, a vi bi iz Kine za 7 dana. ccc 

dak
16 godina
Gearbest.com

Procitaj ponovo odakle je narucio kolega.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja sam naručio iz Tynideala EU i čekao 3 mjeseca .... i nisam cendrao

dak
17 godina
moderator
Trebao si. :D
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Trebao si. :D

Jesam ... i ono što sam postigao, velika većina vas neće nikada .... ali nije za javnost

dak
14 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
frulex kaže...
mmatic123 kaže...

Prije bi rekao da je čekao tjedan dana duže jer paketi redovito dolaze kroz 10-14 dana, bar ovi s gearbesta

Kako je čekao tjedan dana duže ako je od trenutka kupnje, preko HR carine do trenutka preuzimanja proslo 18 dana? Meni je rekordni dolazak iz Kine s carinjenjem 19 dana, ne vidim kako bi redovnom poštom i s carinjenjem mogao sve to obaviti za 11 dana... PS. Tu govorim o cijelom postupku od trenutka plaćanja kako je i kolega naveo gore, a ne od trenutka od kada trgovac fizički pošalje paket.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2016 12:25 (frulex).
9 godina
odjavljen

Uz napomenu da nikad ne znas kad je stvarno poslao i da li je uopste poslao...

15 godina
neaktivan

Istina. Ali to je boljka svih, ali baš svih šopova. Čitajte malo i druge forume.

Jednostavno je, tko ima tanke živce i kratki fitilj, izbjegavati Kinu.

dak
9 godina
odjavljen

Naravno. Koliko platis toliko i dobijes...

17 godina
moderator

S rastom vrijednosti dolara, a i s rastom cijene u dolarima pojedinih proizvoda, Kina polako postaje sve manje jeftina.

9 godina
odjavljen

Upravo tako. Unazad godinu dana vise stvari asm kupio na amazon.de nego u kini. Kina ostaje za maske za telefone, kablove i sl a i tu sam kupio recimo aukey proizvode koji nisu jeftini ali su kvalitetni...

10 godina
neaktivan
frulex kaže...
mmatic123 kaže...

Cijena je bila veća nekih dolar dva nego u Kini, zanemarivo.

A što se dostave iz Kine tiče imam iskustva dostave za 10 dana, za ne povjerovati ali istinito.

14 godina
neaktivan

Pa 10 dana i nije baš nemoguće, znao sam i ja tako pakete iz Kine dobivati, ali to je neki minimum bez carine - ako ide na carinu, mislim da ispod 14-15 dana ne možeš proći u najboljim okolnostima...

13 godina
neaktivan
Gearbest.com

Naručio telefon sa Gearbesta, ulovili me sa EU skladištem, paket završio na carini. Da li je netko odbio obaviti carinski postupak i da se uređaj vrati Gearbestu, da li ste dobili sve novce nazad? Ako je netko imao iskustva s time?

0 0 hvala 0
14 godina
reflexfx kaže...

Naručio telefon sa Gearbesta, ulovili me sa EU skladištem, paket završio na carini. Da li je netko odbio obaviti carinski postupak i da se uređaj vrati Gearbestu, da li ste dobili sve novce nazad? Ako je netko imao iskustva s time?

Bojim se da nemas nikakvih argumenata za paypal dispute - vidi starije postove, GB nije pregazio nikakav "TOS", osim sto lukavo reklamira neocarinjene kontenjere na nekoj livadi u madjarskoj (npr) kao EU skladiste.

edit - ponavljam se, dosta od mene na tu temu - to su i drugi prije radili, pa je prolazilo prije bez problema, posti je bilo dosta eu stamp. Sad su se svi propametili, GB eksplicitno kaze da ne snosi troskove u slucaju carinjenja, a posta salje sve slicne pakete na carinu.

Bumo vidli kak ce biti ubuduce sa "eu skladistima" :)

editedit - aliexpress eu dhl radi bez problema, upravo mi dosao dosta vrijedan paket direktno (topone seller, $20 shiping, 4 dana)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 13:41 (mcf).
13 godina
neaktivan
Gearbest.com

Ali ne nužno se žaliti da je problem carina, nego sam odustao od kupnje pošto sam dugo čekao da pošalju(čekao 14 dana da se pojavi tracking) i sada ga ne želim? Ne znam šta da radim, ne bih želio ostati i bez para i bez moba.

0 0 hvala 0
14 godina
reflexfx kaže...

Ali ne nužno se žaliti da je problem carina, nego sam odustao od kupnje pošto sam dugo čekao da pošalju(čekao 14 dana da se pojavi tracking) i sada ga ne želim? Ne znam šta da radim, ne bih želio ostati i bez para i bez moba.

Da bi podigao dispute u tvom slucaju, moras vratiti robu. I cekati paypal dispute, malo lutrijasto, ako ti je jedini argument da si malo duze cekao.

I zagnjavi svakako gb, da ti  vrate dio troskova bar, ako zadrsis mob.

17 godina
moderator
reflexfx kaže...

Otkazao si narudžbu prije nego su je poslali ili prije nego se pojavio tracking? Jer tracking se ne pojavi odmah. Ako si ti otkazao narudžbu nakon što su ti poslali, onda zapravo i nemaš nekog opravdanja za "istjerivanje pravde".

15 godina
neaktivan
reflexfx kaže...

Ni ti nisi čitao da je rok isporuke 15-30 business days??

A već i vrapci na grani znaju da ako de NL poštom vidljiv je tek kad dođe u Niskozemsku,

a Belgijska pošta se najčešće ni ne vidi, samo ti paket uskrsne pred vratima.

dak
9 godina
odjavljen
dak0001 kaže...
reflexfx kaže...

Ni ti nisi čitao da je rok isporuke 15-30 business days??

A već i vrapci na grani znaju da ako de NL poštom vidljiv je tek kad dođe u Niskozemsku,

a Belgijska pošta se najčešće ni ne vidi, samo ti paket uskrsne pred vratima.

Plus sto mozes dobiti tracking prije nego je uopste roba predata u postu... Tracking sluzi samo kao dokaz da je roba isporucena kupsu a niposto nije 100% tacna sto se tice trenutnog statusa posiljke...

16 godina
neaktivan
Gearbest.com

Meni je njihov player došau zagrab DHL-om za 3 dana ali je onda tu zapeo 8 dana . Nego kako je iskustvo kod njih sa reklamacijama. Player je OK ali ne prima sd karticu, ne zahakla ju pa ju izbaci van ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gearbest.com

Došao mi dopis od pošte, tražio gearbest račun a oni mi poslali ovo:

Dear,

Thank you for contacting us.

We are completely sorry to tell you we can not offer you a proof about your order shipped from EU warehouse, because the stamp on the invoice is from China.

May be due to the UK was divorced from Europe, so that you should pay the tax.

About VAT:
According to our website's policy,import taxes are solely customer’s responsibility.
Please check this link http://www.gearbest.com/about/faq.html  (If there is some problem receiving the delivery due to Customs)
By placing an order with us, customer agrees to our terms and conditions http://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html 

First, the shipper pays them on your behalf then asks you to pay once they deliver the package to you.
Taxes are charged by local Customs Office and country regulations that is beyond our control. 

We cannot know how much it will be.                                             

Customs clearance, import duties, sales tax, and any other customs charges and fees are entirely customer's responsibility as described in the links above.

Thank you for your understanding.

Best Regards
Lorrie
Gearbest Customer Service
http://www.gearbest.com/

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Trze ti dokaz o placanju a ne racun. Ne znam sta si ti ocekivao da ces dobiti od gearbesta...

17 godina
neaktivan
Gearbest.com

nisam znao da gearbest brlja :)

koji eu warehouse onda nije bescarinska zona? striček iz carine mi je rekao da je bangood ista stvar ko gearbest

0 0 hvala 0
14 godina
Gearbest.com

Probaj javit telcima da je UK jos uvijek u EU i da ce tako i osati jos bar dvije godine :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
frenky05 kaže...

nisam znao da gearbest brlja :)

Pa već mjesec dana ili kolko raspravljano o tome kak muljaju.

frenky05 kaže...

koji eu warehouse onda nije bescarinska zona? striček iz carine mi je rekao da je bangood ista stvar ko gearbest

Ako naručiš preko eBaya, a da nisu samo preprodavači od Banggooda (mislim da je netko spominjao ili na forumu ili na YouTubeu da neki tako rade), onda će vjerojatno stići iz EU, jer si ne može baš svatko dozvoliti skladišne u bescarinskoj zoni.

mcf kaže...

Probaj javit telcima da je UK jos uvijek u EU i da ce tako i osati jos bar dvije godine :)

Dobro to oni znaju, ovo im je sad samo zgodno za izgovor.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice