jel tko nasao sreen protector za cubot-a?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisi vidio ovu foliju?
evo sad jesam i omda sam je narucio iz 2 razloga.
1.kad tad cemi trebati
2.na starnici sportsdirect nece da mi uvaze kupnju pa sam trebao to provjeriti sa nekim jeftinim prozvodom jel to do mene ili je neka njihova greska
Exactly!! Poslal sam pm deckima s XDA pa čekam odgovore
Evo odgovoril mi jedan s XDA da je maknul zicu jer mu s ovim uputama GPS radi ok. http://www.hotukdeals.com/deals/quad-core-phone-98-delivered-droid-4-2-1gb-ram-12mp-camera-4-5-hd-screen-dealextreme-1633790?page=27#comments
Ja to vidio vec ranije (mozda je i netko ovdje stavil nisam ziher) i meni bas i nije pomoglo previse. Sretno :)
Probao sam ovo s GPS antenom tj. 10 cm žice i radi perfektno. Prije nisam lockati satelite vani sad unutar kuće bez problema uhvati. Istina nisam imao previše vremena da to do kraja istestiram ali ovako na prvu radi savršeno. Znači spojiti na prvi kontakt žicu, ja sam je prstima držao dok ne smislim trajno rješenje.
Probao sam ovo s GPS antenom tj. 10 cm žice i radi perfektno. Prije nisam lockati satelite vani sad unutar kuće bez problema uhvati. Istina nisam imao previše vremena da to do kraja istestiram ali ovako na prvu radi savršeno. Znači spojiti na prvi kontakt žicu, ja sam je prstima držao dok ne smislim trajno rješenje.
još kad bi se dalo na taj način riješit wifi, kud ćeš bolje...
još kad bi se dalo na taj način riješit wifi, kud ćeš bolje...
Kaj s wifijem ne radi? Svi se zale na taj wifi, meni radi cist pristojno... Uglavnom, ekipa stavlja alu foliju narolanu i spljoštenu u gornji desni kut *ALI* ne znam s koje strane se nalazi wifi na cubotu - probaj naci tanku crnu foliju kao na videu, mislim da je s lijeve strane gore dok mobitel lezi na lcd ekranu
Prvi kontakt s lijeve strane u toj rupici/prorezu kao na slici s XDA foruma? Probaj fiksirati pa javi kak se ponasa dok se kreces, da li gubi signal i da li jacina pocne padati ispod 20...
Hvala!
ma mobitel je stvarno cudo za 900 kn ..ima dvije mane: gps i ona crta al se ni ne primjeti
ja imam problem samo sa gps a netko nema nikakvih
ja imam problem samo sa gps a netko nema nikakvih
Pitanje je koliko onih koji nemaju problema s GPS-om doista nema problema s GPS-om, a koliko je u pitanju to što navigaciju nisu isprobali u praksi, u vožnji.
A netko ima problem sa strasno krcenje koje se cuje prilikom poziva i nikako nemoze resiti to ...
skinio sam sygic navigaiju zasada odlicno radi ali nisam probao u voznji...navecer cu probati pa cu javiti rezltate...Ako bude radilo kako treba onda nemam nijednu zamjerku
Kako radi taj samsungov rom na cubotu? Sve funkcionira kako treba ili ima nekakvih problema?
I daj nabaci nekakav link gdje ga mogu skinit

Možete li mi poslati backup od originalnog android.Ja sam složio custom rom unrooto pa sam mislio da mis posaljete backup/restore filove na mail.
Unaprijed hvala.
Imam problem, ako mi neko moze pomoci.
Jucer sam dobio Cubot GT99, i zadovoljan sam s njim, ali imam jedan poblem.
Ne mogu se spojiti na interenet. Na VIP-u sam.
Root-ao sam ga, i preko aplikacije Mobileuncle Tools iskljucio one nepotrebne frekvencije kako je ovdje neko na forumu ranije napisao.
Ima li neko neki prijedlog kako da podesim postavke da se mogu spojiti na nnet.
Unaprijed zahvaljujem!
Kuc kuc po drvu, meni out of the box (0803 upgrade stavljen u tvornici valjda) radi ko raketa, jedan reboot dosad u mjesec dana. Doduse nisam siguran dal je bil reboot ili sam rukom drzo dugo power tipku gurajuci ga u jaknu, ali rebooto se :)
Imam problem, ako mi neko moze pomoci.
Jucer sam dobio Cubot GT99, i zadovoljan sam s njim, ali imam jedan poblem.
Ne mogu se spojiti na interenet. Na VIP-u sam.
Root-ao sam ga, i preko aplikacije Mobileuncle Tools iskljucio one nepotrebne frekvencije kako je ovdje neko na forumu ranije napisao.
Ima li neko neki prijedlog kako da podesim postavke da se mogu spojiti na nnet.
Unaprijed zahvaljujem!
Ili si isključio nešto što ne treba ili možda trebaš APN postavke za vip mrežu, probaj pogledati ponovo i jesi li na bonove ili pretplatu.
Kuc kuc po drvu, meni out of the box (0803 upgrade stavljen u tvornici valjda) radi ko raketa, jedan reboot dosad u mjesec dana. Doduse nisam siguran dal je bil reboot ili sam rukom drzo dugo power tipku gurajuci ga u jaknu, ali rebooto se :)
Možda i jesi sam ali možda je i mob automatski rebootao zbog nedostatka memorije kada je pokrenuto puno procesa pa mu fali rama i tako oslobađa ram.
Slažem se 0803 radi ko urica, iako problema sa GPS-om i dalje imam, ali sve ostalo radi ko urica
Ja imam custom rom al nemam backup moro sam formatirat.Molim vas filove od backup/restore.Ali sam unrooto.
Na pretplati sam.
Znas li mozda gdje se nalazi APN, tj. put do APN da unesem postavke.
Da se osvrnem na moj post o žici na GPS anteni, danas sam detaljnije probavao i došao do zaključka da ta žičica nema veze s prijemom. Očigledno je problem u anteni i kad je prst na onim konektorima gdje sam gurnuo žicu GPS signal se pojača iz toga sam zaključio da prst igra ulogu a ne žica. Možda su kontakti od antene slabi.
evo da javim, od jutros zvanični ponosni vlasnik cubota, prvi dojmovi su dobri, upravo rootan, nisam stigao sve provjeriti ali pozivi su bez krčanja ili bilo kakvih smetnji, ekran nema nikakvih lomova/crta a gps ću istestirati sutra.
I meni je prije par dana stigao Cubot preko Banggood-a. Mobitel je stvarno super i za sada nemam nikakvih problema osim one famozne crte pri dnu ekrana.
Kada se uključi opcija Settings > Developer options > Show surface updates i kad se nešto mijenja na ekranu onda se točno vidi da zapravo cijeli donji dio ekrana ima problema sa iscrtavanjem. Kod normalnog korištenja mobitela u oko upada samo prijelaz tj. crta između tog djela ekrana koji se krivo iscrtava i djela ekrana koji se dobro iscrtava.
Evo snimio sam i kratki video gdje se vidi ta pogreška:
Jel netko uspio rješiti taj problem, možda sa nekim custom romom?
To je doslovno neprimjetno kada ga normalno koristiš. Moraš pokrenuti neki izrazito dinamičan sadržaj da primjetiš da na tom djelu slika kasni s prikazom za 1 milisekundu. Ja sam to jedva primjetio dok sam igrao CSR racing no to ode kako je i došlo. 90% korisnika to neće primjetiti, meni se samo jednom pojavilo i isključivanjem pa uključivanjem je nestalo.
Uzimajući u obzir da mobitel košta 800kn (ne 5000kn za četverojezgreni s 1gb rama), da recimo Jiayu isto poznati proizvođač ima ogromne probleme s ekranom gdje velik broj crkne, ne radi touch, cijeli ekran požuti, pobijeli, stvaraju se horizontalne linije uzduž cijelog ekrana druge boje... Ovo je dolsovno stinica, oku neprimjetna dok netko ne navede. Probaj Samsungov, XYZ X1 rom iz 9 mjeseca u kojemu su ispravili brojne pogreške.