Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 837.105
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

Bravo,

btw na bang su došle maskice u boji, 6$, dok su na geeku oko 12$

http://www.banggood.com/Original-Battery-Back-Shell-Cover-For-GT99-Smart-Phone-p-87042.html

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 21:19 (Ag008).
13 godina
neaktivan

Evo vam tema sa xda developer foruma za GPS probleme i moguće riješenje. Ne kažem da će raditi svima ili uopće neće ali ja bi pokušao i na taj naćin.

Osnovno je da imate: Rootani android mobitel i da možete ući u sistemske mape, a dalje neka netko iskusniji proba sa linka napraviti tutorijal ali toćan i što treba napraviti. 

Ovo markirano ubaciti iznad donja dva i save napraviti, te restartati mob: backup obavezno gps.conf napraviti i onda promijeniti.

NTP_SERVER=hr.pool.ntp.org ili NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org jedno od ta dva probati.
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=906576. Ovo je link i možda da prvo isprobaju iskusniji korisnici pa kažu da li radi ili ne.

Ovdje se radi o zamijeni samo o editiranju file gps.conf koji se nalazi u mapi sistem/etc i promijeniti NTP_SERVER u europa i staviti konfiguraciju za Hrvatsku, to se može napraviti i pomoću Notepada na kompu, izvuće se taj fajl na komp i otvori u Notepadu i promijeni u nekoliko linija .

Naravno prije promijene napraviti backup orginalnog fajla, da se može vratiti ako ne bude funkcioniralo.

Neka netko proba ako želi ali po tutorijalu s linka.

Edit: Ne znam kakav je gps.conf i što se dobije u editiranju. Ne znam , ja sam to jedan puta radio na CM 7.x Romu i uspio na Galaxy Ace 5830 i radilo je.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 23:04 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Hehehe, ovo sam čekao, došla prije nekoliko sati i kožna futrola

http://www.banggood.com/Flip-open-Leather-Protective-Case-For-Cubot-GT99-Smart-Phone-p-86697.html

naručena bijela...

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 23:01 (bradonja_85).

0 0 hvala 0
15 godina

Poprilična razlika u cijeni.

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan

kako svi pišete da je odličan mobitel nemogu dočekat,a jos najmanje 2 tj :/

0 0 hvala 0
15 godina

Ima li itko problema sa tipkov za zakljucavanje/otkljucavanje? meni od prvog dana ne sljaka najbolje, a cini se da ni to malo sto je ponekad radila vise ne radi, ne znam sto mi je ciniti? zanima me ako bih ga slao nazad na popravak, bi li postojala mogucnost da me na carini opet oderu kada bi ga oni vracali nazad/slali novi?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
definho kaže...

zanima me ako bih ga slao nazad na popravak, bi li postojala mogucnost da me na carini opet oderu kada bi ga oni vracali nazad/slali novi?

http://www.bug.hr/forum/post/internet/ebay-pitanja-odgovori/3834919.aspx

16 godina
neaktivan

Pozdrav, jeste slali im sken onog poziva što se treba ispunit na carinu ili samo pdf paypal računa i banggod narudžbe + u mailu napisali pcp broj.

Necu zvaku ocu kusur
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 10:32 (slish480).

0 0 hvala 0
15 godina

Ne trebaš slati scan poziva, ja sam poslao samo izlist s paypala te se pozvao na pcp broj i sve bilo ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 10:46 (nansale).
13 godina
slish480 kaže...

Pozdrav, jeste slali im sken onog poziva što se treba ispunit na carinu ili samo pdf paypal računa i banggod narudžbe + u mailu napisali pcp broj.

Čist radi reda pošalji sken ili sliku onog poziva(da te nemoraju opet kontaktirat i pitat-tražit, samo ćeš dulje bezveze čekat paket.  {#}

Ja sam poslao sliku(jer me skener[printer] prca u zdrav mozak u zadnje vrijeme).

By the way, meni su naplatili nekih 220kn carinjenje, pdv i te neke troškove, maloprije me nazvali da mi jave da je pošiljka poslana za Ri, jer sam zahtjevao u mail-u da me kontaktiraju kad završe s postupkom..

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 11:08 (ramzocro-HCR).
16 godina
neaktivan

A koju ste vrijednost pisali na tom obrazcu? Pise da se treba u kunama navesti.

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam im naglasio da sam platio u Australskim dolarima
Maurer
15 godina

jel mi se uopce isplati slati ga nazad ili da ga sam probam otvorit i popravit taj gumb? sta mi preporucate? jos sto je najgore od svega jucer sam ga rootao -.-

EDIT: evo uspio sam ga upaliti i u superuseru sam odabrao cleanup, jel sada skroz cist od roota?

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 12:43 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

napokon mi stigao od 6.8. kad je plačen, 13.8. poslan, 21.8. stigao u Švedsku, 23.8. poslan za Hrvatsku, 27.08. stigao na carinu a tek danas dobio ga doma (nakon više od 2 tjedna na carini! {#}).

... zar nije im lakše ko prije kad su po regijama obrađivačli a ne ko sad sve u Zg, gužve nikad kraja! već 10g kupujem svugdje online po svijetu i nikad dosad nije sadržano na carini više od 5 dana!

btw. Na prvu ruku mob izgleda odličan, sad je u fazi testiranja signala sa dvima karticama no zna ponekad nestat signal u kući a van moram još provjerit ponašanje (na Nokiji nikad problema signalom na istim mjestima), gps moram još isprobat.

... on testing ...

095/8033306
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako bi se mobitel ponašao da nestane signala usred poziva?

danas dok sam odgovorio na prvi poziv nisam razumio sugovornika a onda na drugi poziv je sve bilo normalno 10s i onda opet isto.. prepoznajem da se čuje govor ali apsolutno nejasno s nekim čudnim škripanjem ili smetnjama

prvo sam mislio da zvučnik ne radi ali onda kad sam 10s normalno razgovarao sam pomislio da možda nije.. sad ko zna.. dal možda prekida kontakt neki zvučnika ili se gubi signal.. drugo mi ne pada na pamet

za vrijeme oba poziva sam bio u istoj sobi.. trebao bih još probat pričat s nekim

edit: t-mobile je kartica i nikad nisam imao problema s signalom doma

★★★★★☆
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 14:15 (nani_cropes).
15 godina
walter79 kaže...

napokon mi stigao od 6.8. kad je plačen, 13.8. poslan, 21.8. stigao u Švedsku, 23.8. poslan za Hrvatsku, 27.08. stigao na carinu a tek danas dobio ga doma (nakon više od 2 tjedna na carini! {#}).

... zar nije im lakše ko prije kad su po regijama obrađivačli a ne ko sad sve u Zg, gužve nikad kraja! već 10g kupujem svugdje online po svijetu i nikad dosad nije sadržano na carini više od 5 dana!

btw. Na prvu ruku mob izgleda odličan, sad je u fazi testiranja signala sa dvima karticama no zna ponekad nestat signal u kući a van moram još provjerit ponašanje (na Nokiji nikad problema signalom na istim mjestima), gps moram još isprobat.

... on testing ...

Ja sam ga naručio 26. 8. i jučer (12. 9) mi je stigao, i da, bio je carinjen. Ne znam zašto je tvom toliko trebalo.

Šalalallalalalalallalaa.
12 godina
leobugi kaže...
walter79 kaže...

... on testing ...

Ja sam ga naručio 26. 8. i jučer (12. 9) mi je stigao, i da, bio je carinjen. Ne znam zašto je tvom toliko trebalo.

Ja naručio 18.8., od 5.9. je na carini... mislim da pakete uzimaj bez nekakvog pravila, tj. kako im dođe

17 godina

Isključite 3G. Možda u vašoj blizini postoji odašiljač koji ne radi na 2100mhz već na 900mhz i dolazi do gubljenja signala između traženja adekvatnog odašiljača, pokušavanje spajanja itd. Što ste više udaljeni od središta i mjesto je manje, veće su šanse za problemima.

Mobiteli koji rade na sve 3G frekvencije ovakav problem neće imati, ali većina kineza radi samo na 2100.

I ja sam sličan problem imao u Lovranu kada je bio uključen 3G (očito tamo radi na drugoj frekvenciji) ali diljem Istre, Opatija, Rijeka svugdje 3G radi bez problema. Savjet jest da ga uključite tek ako želite ići na internet inače vam nije potreban.

13 godina

... ja sam u okolici Poreča pa znao nestat signal u stanby na Tcom i T2 karticicama zajedno sa 3g isključenim, vidjet ću na pozivu kako radi.

E da, na kameri može max do 6Mppx, nebi morao 8?

095/8033306
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 15:21 (walter79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Isključite 3G....

Kako? Ako isključim podatkovni promet onda je isključen i 3G? To mi ne pomaže jer to nisam ni uključivao...

★★★★★☆
17 godina

Isključi 3G: Settings-More-Mobile network-3g service- OFF

13 godina

kamera nema veću postavku od 6Mpx, kako to?

095/8033306
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Jedno 100x ponovljeno, promijeni preview size u 4:3 i onda odaberi 13mpx.

http://prntscr.com/1r0vmz

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 16:02 (Ag008).
13 godina

već sam, zato me čudi.

EDIT: imaš pravo, sa restore default opet mi bio vratio na full preview pa sam zaboravi opet promjenit ;)

095/8033306
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 16:08 (walter79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prema SS koji si stavio nisi prebacio u 4:3.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

tek poslije upita sam primjetio {#}

095/8033306
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...

Isključite 3G. Možda u vašoj blizini postoji odašiljač koji ne radi na 2100mhz već na 900mhz i dolazi do gubljenja signala između traženja adekvatnog odašiljača, pokušavanje spajanja itd. Što ste više udaljeni od središta i mjesto je manje, veće su šanse za problemima.

Mobiteli koji rade na sve 3G frekvencije ovakav problem neće imati, ali većina kineza radi samo na 2100.

I ja sam sličan problem imao u Lovranu kada je bio uključen 3G (očito tamo radi na drugoj frekvenciji) ali diljem Istre, Opatija, Rijeka svugdje 3G radi bez problema. Savjet jest da ga uključite tek ako želite ići na internet inače vam nije potreban.

Imat će svi mobiteli ovaj problem barem ponegdje jer za razliku od 2G signala koji pokriva 99 % države, 3G pokriva znatno manju površinu.

15 godina
Da potvrdim ovaj problem s 3G, čim sam se makao iz Zagreba počeo je gubit signal.
I GPS isto zafrkava, onaj fix nije pomogao...nadam se da će brzo izaći neko bolje rješenje.

I jos jedno pitanje imam :). U mobitelu su dvije kartice, obe t mobile. Na jednoj mi je skoro uvijek slabiji signal nego na drugoj. Jel ima kakvog utjecaja sto je kartica s boljim signalom relativno nova, par mjeseci, dok je ova druga poprilicno stara?
17 godina

Može biti, traži novu. Operator je na zahtjev korisnika dužan besplatno zamijeniti karticu.

Koji GPS Fix si koristio i je li ti mobitel rootan? 

Ako ti je rootan, koristi ovaj http://www.gizchina.com/2013/07/23/how-to-fix-poor-gps-on-mediatek-phones/

Meni je taj najbolji...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice