Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 173.749
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Asus ZenFone 5
prasac kaže...

Jedno pitanje u vezi memorije. Koliko je bitna razlika između 8GB i 16 GB interne mem? Da li neke aplikacije se mogu instalirati samo na internu memoriju, pa postoji mogućnost da 8gb nije dovoljno ili?

na 16gb verziji imas 12gb dostupno za instalaciju, tako da kontaj na kod 8gb imas 5-6gb i realno ne isplati se uzeti 8gb verziju

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
prasac kaže...

Jedno pitanje u vezi memorije. Koliko je bitna razlika između 8GB i 16 GB interne mem? Da li neke aplikacije se mogu instalirati samo na internu memoriju, pa postoji mogućnost da 8gb nije dovoljno ili?

na 16gb verziji imas 12gb dostupno za instalaciju, tako da kontaj na kod 8gb imas 5-6gb i realno ne isplati se uzeti 8gb verziju

Ja sam na starom imao isto u8gb, 6gb mi je bilo dostupno, i nije mi nista faljelo jer sve aplikacije koje sam imao su bile na toj 6gb sd kartici. Jedino znam da su najproblematičnije gps aplikacije jerone znaju biti teske ipo gigabajt ili više tj zbog karti. Mislim da sada to nije problem jer novi androidi omogučavaju da sve možete prebaciti na microsd karticu, no bolje da to netko testira jer nisu sve gps aplikacije iste. 

14 godina
Asus ZenFone 5

Moj Navigator (i OSM mape) rade na kartici na zenu bez problema. Sto se tice kapaciteta, to je dosta individualno, meni je 5GB i vise nego previse za aplikacije koje koristim, a fotke iskrcam jednom godisnje obicno i to je to. No da, vidim da ima nekih novih igara koje uzmu po par GB, to za cas popuni prostor.

1 0 hvala 0
13 godina
Asus ZenFone 5

razlika u cijeni je ispod 4% za duplo vise prostora, a realno kad vec imas zvjerku od telefona mozda ces nekad i zaigrati neku igru sto komentar iznad i sugerise

Nove igre sa odlicnom grafikom lete na Zenfonu bez problema, a zauzimaju po 1-3gb....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

gledam usporedbe na youtubeu, za Asusa zenfonea 5 pišu da nema Gyro mislim da je to žiroskop. Onda ima li ili nema ??? 

16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Kad stavljate svoj zenfone puniti? Mislim, na koliko puštate da baterija padne prije nego ga stavite puniti?

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RoyalBlood kaže...

Kad stavljate svoj zenfone puniti? Mislim, na koliko puštate da baterija padne prije nego ga stavite puniti?

ko li-ion baterije se ne ceka da dodje na 1% ili da se ugasi, to je lose za zdravlje baterije.

Ja ga punim kad je otprilike blizu 10-15% i tad ga upalim. Boze moj, ako sam u gradu i ne mogu stici, vidim da ce se ugasiti, onda ga ja sam ugasim da ga ne gasi to sto nestane baterije.

NIKAD ne cekati da se baterija isprazni, to je lose za li-ion baterije!

13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

http://www.asus-zenfone.com/

Nekako mi se čini da je ovo interesantna stranica ali kao da nema ništa za ASU-A501CG

ili sam nešto promašio, molim nekog upućenog da da komentar.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Android fonovi i tako krepavaju prije nego se baterija u potpunosti isprazni, bez obzira što ti je tamo pisalo da imaš 1% baterije i zatim krepao. Zato ga i možeš opet zapalit, a on će se tek krenut gasit kad se skroz boota.

Sogandolma, japrak, Baklava i halva Fildžan, džezva, Cigara i kahva Ne šećeri sitno, Bolja ti je kocka Crk'o svak Ko u bosnu bocka
13 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Da odgovorim sam sebi.

Bilo kakvo igranje sa softwerom na ZenFone5 zahtjeva proučiti od slova do slova ovu stranicu

http://www.asus-zenfone.com/2014/04/ota-update-procedure-for-zenfone-5-6.html#

i tek kad sve legne u glavi i dva puta provjeri verzija može se nadograđivati,

inače će doći do plaća t.j. cigla.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Računalo.hr ekipa je dobila Zena na test i oduševio ih je.

Evo link http://www.racunalo.com/asus-zenfone-5-recenzija-stabilno-radi-lijep-je-i-jeftin/

11 godina
neaktivan

Upravo mi se javio mobicity, mob je poslan :)  znači stigla je nova zaliha .

14 godina
Markić7 kaže...

Upravo mi se javio mobicity, mob je poslan :)  znači stigla je nova zaliha .

I meni iako ih na stranici nemaju na stanju

11 godina
neaktivan
brmbo kaže...

I meni iako ih na stranici nemaju na stanju

Gle več je netko rekao zasto jos uvjek duže neče biti na stranici na raspolaganju, Zato jer se zalihe prebrzo prodaju. Ti ces i dalje moci naručiti ali oni ce ga poslati ako ga imaju u zalihi.

15 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Računalo.hr ekipa je dobila Zena na test i oduševio ih je.

Evo link http://www.racunalo.com/asus-zenfone-5-recenzija-stabilno-radi-lijep-je-i-jeftin/

baterija 3 dana, daj majke im kako im nije neugodno lagat

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
13 godina
cola777 kaže...

ako ne igras igre, i ne visis na internetu izdrzi tri dana {#}

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
cola777 kaže...

ako ne igras igre, i ne visis na internetu izdrzi tri dana {#}

a navodno ako ga koristiš samo kao ogledalo može trajat i 10 dana, al to je više rekla kazala {#}

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
12 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Ima li netko da je uzimao mob sa ove stranice http://www.merimobiles.com/asus-zenfone-5-5-inch-2gb-ram-16gb-rom-dual-sim-smartphone_p/meri10297.htm ? Ekipa sa računalo.com koji su napisali recenziju nekoliko postova iznad su dobili mobitel sa merimobiles-a i uz njihov kod se dobije jos 7$ popusta. Za cca. 1300kn(uključujući i pdv) se dobije zenfone 5 od 16Gb s procesorom 2.0GHz. Pitam zato što vidim da je 90% ljudi naručilo sa mobicitiy-a, a kod njih 1300kn ispadne verzija od 8Gb sa 1,6Ghz procesorom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Ja sam imao ovaj mobilni telefon pa cu napisati nesto o njemu.

Odmah cu na pocetku reci da se s obzirom na zaslon od 5 inca, radi o uredaju malo vecih dimenzija u toj klasi.

Uredjaj je izradjen kvalitetno, nema pucketanja, klimanja i slicnog i kad ga drzite u ruci imate dojam da se radi o skupljem uredjaju.

ZASLON: u uredaj je ugradjen HD zaslon rezolucije 1280 x 720 piksela na dijagonali od 5 inca, sto daje  gustocu piksela od zavidnih 293 ppi.

Slika na zaslonu je ostra i jasna, ali prikaz boja nije toliko bogat i ziv. Npr, prijateljica mi ima mobitel Samsung Galaxy SII Plus, koji ima manju rezoluciju 480 x800 na dijagonali od 4.3 inca, sto daje gustocu piksela od 217 ppi, sto je manje nego kod Asusa, ali kod nje su boje na zaslonu jako zive i lijepe.

KAMERA: uredjaj ima kameru od 8 megapiksela sa autofokusom i bljeskalicom koja ima razne mogucnosti snimanja. Posebno treba izdvojiti opciju vracanja vremena koja sluzi za hvatanje predmeta koji se brzo pokrecu npr, pritisne se okidac i pojavi se par scena koje ja mobitel uhvatio i odabere najbolja. Video zapisi su dobri i moze se snimati u Full HD rezoluciji.

Kvaliteta straznje kamere je solidna, a ono sto nedostaje na fotografijama je veca kolicina detalja i realniji prikaz boja. Boje su previse upadljive i cesto puta nerealne.

BRZINA: Moj Asus je imao ugradjen Dual Core Intelov procesor 1.6 Ghz uparen sa 1 GB radne memorije. Surfanje internetom, igranje igrica je sve radilo bez stekanja.

SOFTVER: Zenfone 5 ima Android Jelly Bean ciji je izgled Asus nadogradio vlastitim ZenUI suceljem. Kretanje kroz meni, sve opcenito radi dosta brzo.

Ono sto je kod softvera minus je sto ima neke male sitne bugove. Npr, kod ukljicivanja i iskljucivanja stalno izbacuje poruku Read Contacts koje se nikako ne moze rjestiti.

ZVUK: Kvaliteta zvuka je vrlo dobra i zvuk je moguce podesavati po zelji, iako zvucnik nije preglasan. Na slusalicama radi sve odlicno.

BATERIJA: uz normalno koristenje baterija je izdrzala jedva 2 dana, sto znaci da bi bilo bolje da se u ovom uredjaju nalazi baterija veceg kapaciteta.

ZA POHVALITI:

-kvaliteta izrade

-kvaliteta zvuka

-brzina uredjaja i ZenUi sucelja

-cijena

NIJE ZA POHVALITI:

-kamera bi mogla biti kvalitetnija

-sitne greske u softveru (mozda ce nadogradnjom sve biti rjeseno)

-baterija bi trebala biti jaca

ZAKLJUCAK: Ovo je takodjer jedan uredaj u best buy kategoriji jer nudi odlicne karakteristike po cijeni oko 1500 kuna, bez obzira na njegove nedostatke.

Neki drugi proizvodjac bi proizvod sa ovakvim karakteristikama sigurno puno vise naplatio.

BLIC BLIC
BLIC BLIC
MAKRO MAKRO
medo

1 0 hvala 1
13 godina
medo32 kaže...

Slika na zaslonu je ostra i jasna, ali prikaz boja nije toliko bogat i ziv. Npr, prijateljica mi ima mobitel Samsung Galaxy SII Plus, koji ima manju rezoluciju 480 x800 na dijagonali od 4.3 inca, sto daje gustocu piksela od 217 ppi, sto je manje nego kod Asusa, ali kod nje su boje na zaslonu jako zive i lijepe.

SOFTVER: Zenfone 5 ima Android Jelly Bean ciji je izgled Asus nadogradio vlastitim ZenUI suceljem. Kretanje kroz meni, sve opcenito radi dosta brzo.

Ono sto je kod softvera minus je sto ima neke male sitne bugove. Npr, kod ukljicivanja i iskljucivanja stalno izbacuje poruku Read Contacts koje se nikako ne moze rjestiti.

BATERIJA: uz normalno koristenje baterija je izdrzala jedva 2 dana, sto znaci da bi bilo bolje da se u ovom uredjaju nalazi baterija veceg kapaciteta.

Sto se tice boja, imas opcije da podesis, da napravis malo "toplije" jer je na pocetku upaljen kao "cool", sve je malo hladnije. Poigraj se s telefonom, dosta bolje bude to kad se podesi.
A sto se tice softvera, to je mislim problem sa sim karticom kod tebe, ako je previse stara, tako da probaj neku noviju karticu mislim da ce to rijesiti problem.

A baterija, to je kletva svih 5" telefona nazalost {#} 

11 godina
neaktivan
prasac kaže...

Ima li netko da je uzimao mob sa ove stranice http://www.merimobiles.com/asus-zenfone-5-5-inch-2gb-ram-16gb-rom-dual-sim-smartphone_p/meri10297.htm ? Ekipa sa računalo.com koji su napisali recenziju nekoliko postova iznad su dobili mobitel sa merimobiles-a i uz njihov kod se dobije jos 7$ popusta. Za cca. 1300kn(uključujući i pdv) se dobije zenfone 5 od 16Gb s procesorom 2.0GHz. Pitam zato što vidim da je 90% ljudi naručilo sa mobicitiy-a, a kod njih 1300kn ispadne verzija od 8Gb sa 1,6Ghz procesorom.

jep jeftinije je, pa ako si voljan cekati robu mjesec dana onda nije nikakav problem :)  ja sam se svojeg zena načekao preko mjesec i pol i zatražio povrat novca i kupio za nesto veči iznos (sa 900kn u kini, na 1300 u mobicity ) s tim da ovaj u mobicityu ima 2giga rama onaj koji sam prije naručio je imao 1gb. 

Onda moras razmisljati i o jos jednoj činjenici, ako ti nesto rikne na mobu, onda ce ti slanje paketa nazad u tu trgovinu trajati dugo kao i vračanje. Ako imas volje super. 

Inače sto se tiće procesora, mislim da je on oke, u biti več sam pisao o tome, te dvije verzije procesora su u biti iste iznutra. Razlika je u tome sto je taj 2.0 ghz overclockan tj povečan mu je napon. Mana je to da ce taj trošiti više baterije. Iskreno ja mislim da za moje potrebe je taj sa 1.6 dosta jer nisam zahtjevan korisnik tj ne igram se stalno. uglavnom pokrenem neke logičke igre i to je to :) največi dio vremena provodim čitajuci vijesti, facebook i slicno. 

evo u prilogu stavljam sliku, pračenja robe iz mobicitya tj preko dhl pošte., Al su jako brzi tj iz velike britanije do Italije im je trebalo otprilike 2 i pol sata :D pretpostavljam da cu ga sutra dobiti. 

16 godina
neaktivan

Znam da se boje mogu podesavati i to sve, ali opet je na Samsungovim telefonima slika na ekranu bolja kao i kamera.

A meni su svi lijepo govorili da uzmem Samsunga jer ima najbolju kvalitetu izrade i kamere su im vrhunske.

Mislis li i ti da je Samsung najbolji proizvodjac?

medo
13 godina
Asus ZenFone 5

Nisam nikad robovao odredjenim brendovima, sto se tice telefona promjenio sam ih preko 20 od cega je bar 10-12 razlicitih brendova.

Imao sam jedan preklopni i jedan klizni samsung i imao sam lose iskustvo sa njima iako su to bili telefoni od 250+ evra, tako da apsolutno nikad vise necu uzeti Samsunga a prvenstveno zbog cijene i retardiranog softvera gdje moras odma zamjeniti stock rom da bi ti telefon brze i kvalitetnije radio.

Meni je ekran na zenu odlican, gledao sam u vise navrata HD snimak, neki snimak i cak seriju ;) a prikaz boja je odlican, kazem ti podesi to i vidjeces razliku i naravno odredjen % osvjetljenja.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
medo32 kaže...

Znam da se boje mogu podesavati i to sve, ali opet je na Samsungovim telefonima slika na ekranu bolja kao i kamera.

A meni su svi lijepo govorili da uzmem Samsunga jer ima najbolju kvalitetu izrade i kamere su im vrhunske.

Mislis li i ti da je Samsung najbolji proizvodjac?

Naravno da Samsung istog ranga ima bolju kameru i mozda zivlje boje, ali kosta i 2.5 puta skuplje, tesko je usporedjivati takve modele.

@-- sto se tice "read contacts", nikad to nisam vidio, u biti, nakon zadnjeg updatea nisam vidio ni jedan jedini bug.

@-- 2.0 je clockani 1.6, a s obzirom da sa trenutnim softverom 1.6 radi bez problema i trosi manje baterije, ne bi te trebalo brinuti previse. Dok taj procesor zastari za neke buduce aplikacije i OS, i tak i tak ces vec imati drugi telefon.

@-- nakon zadnjeg camera updejta, outdoor slike mi se cine bolje malo, ostrije sa normalnijim bojama i nema ispranosti od sunca toliko. Makro je postao odlican, panoramske fotke (nakon malo uhodavanja oko brzine rotacije telefona) su odlicne. Cak i gallery app prepoznaje panoramske fotke, pa im daje posebnu ikonicu, i automatski zoomira i rotira fotku kod prikaza.

12 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

User manual kaže prvo punjenje baterije prije korištenja bi trebalo biti 8 sati. Jeste vi svoj punili toliko bez da ste ga koristili? {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
prasac kaže...

User manual kaže prvo punjenje baterije prije korištenja bi trebalo biti 8 sati. Jeste vi svoj punili toliko bez da ste ga koristili? {#}

Znaš, mobitel je razlogom napunjen da se može u tvornicama ili u trgovini provjeriti ispravnost moba ili ga isprobati ako trgovine daju tu mogučnost  

Mislim da ni neču odma držati na punjaču, neče mu nistaskoditi da ga malo ispraznim samo ne do kraja zato jer kažu da se litij ionske baterije nesmiju do kraja isprazniti. 

13 godina
Asus ZenFone 5

Ovo ce vam se svidjeti. Antutu bench je uradio update gdje se "racuna" i ht tehnologija i ovaj proc se vidi kao quad sto i jeste.

Novi antutu sam zavrtio i prvi puy na 26300, iznad Htc one i za 700 poena ispod "teskasa" Samsung s4

Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Moj je stigao danas ujutro :) prvi dojmovi su odlični

Opažam da je priklučak za punjač naopako, dobro da nisam unapred kupio dock na ebayu jer bi ga onda stavljao poleđinom prema napred :D 

imao sam stari OTG kabel, i vidim da mi ne prepoznaje ni miš ni tipkovnicu, neznam  mozda nisam aktivirao tu opciju ili mi kabel neispravan tj kupio sam ga za svoj stari mob za koji je kasnije ispalo da ne podrzava OTG pa sam ga čuvao u ladici do danas.

isprva sam imao komplikacije sa pristupanjem na google acc, jer sam davno prije aktivirao dvostruku zaštitu, tj morao sam na kompjutoru odabrati dodatnu šifru tj za mob i eto aktivacija google acc je nakon toga uspjela. 

Dobio sam od Mobicity nastavak za adapter tj na europski jer je uz asus stigao Američki priklučak, no ja toga neču koristiti nego starog otprije. 

Sve ostale dojmove kao i slike napišem kasnije :) 

13 godina
Markić7 kaže...

Dobio sam od Mobicity nastavak za adapter tj na europski jer je uz asus stigao Američki priklučak, no ja toga neču koristiti nego starog otprije. 

samo uzmes adapter za stari android punjac i to je to

17 godina
neaktivan

koliko te para izašao na kraju, sve ukupno?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice