Cijeli tjedan me nešto kopka u vezi jamstva i nadogradnje komponenti u laptop pod jamstvom.
U Linksu sam sredinom godine kupio Lenovo Legion 5 te uzeo dodatno produljeno jamstvo od 3 god (2+3). Odlučio sam maknuti ssd od 512 gb iz laptopa i staviti dva nova diska; Kinsgtone NV2 kupljen u Linksu i KingstoneFury Renegade kupljen u HG spotu. Prije ugradnje sam provjerio na stranici od Linksa uvjete Reklamacije za ugradnju stvari pod jamstvom te stoji ova rečenica: "Samostalno ugrađivanje komponenti preporučujemo samo u slučaju da kupac posjeduje nužno znanje i iskustvo.". U laptop sam odmah ugradio dva diska i sve radi kao sat. Laptop nije imao nikakve garatne naljepnice na sebi, a prilikom otvaranja laptopa nema nikakvih većih oštećenja na plastici niti su vijci polomljeni (svaki vijak je stavljen u isti ležaj u kojemu je bio). Ono što me cijeli vikend kopka je imam li i dalje jamstvo na navedeni laptop budući da je na njihovom webu navedena ta rečenica, a na Općim jamstvenim uvjetima ne vidim odredbu koja brani naknadnu ugradnju u uređaj pod jamstvom?