4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 3.981
|
čitano: 1.644.297
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

Malo čudno koji router imaš 889? Probaj koju drugu lockati 

12 godina

Ja jucer probao s Zyxel 5103E s vanjskim antenama Telemach, jer kao imaju 5G. Do sad sam bio tj i za sad ostajem na HT.

Telemach daje ODLICNU kvalitetu signala, radi agregaciju 4G i 5G (3CA) ali brzine lose. DL/UL cca. 50/50mBit, nerijetko DL i ispod 50mBit.

Na HT-u sam na 4G+, 5G mi ni ne hvata tj ne prikazuje ni na ruteru ni u mobitelu iako ga ima (na bonbon-u u mobitelu imam 5G).

Kvaliteta signala nesto losija nego na Telemach, ali brzine dosta bolje.

Taman sam se ponadao da bi se moglo preci na Telemach kad sam vidio kvalitetu signala u narancastoj boji haha. Na kraju ipak sipak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koje frekvencije su ti u agregaciji?

12 godina
DDavorin kaže...

Malo čudno koji router imaš 889? Probaj koju drugu lockati 

da 889, bio sam probao B7 pa mi se spojio na HT odasiljac. 

ici cu veceras redom, lockat celije pa vidit sta ce biti

12 godina
Imam jedan problem.

Prije godinu dvije sam kupio tcom internet sim koji je u startu dao 10 dana flata i svaka reaktivacija 10 dana flata je 7.96€ i to koristim i dalje.

Sad se to vise ne moze naruciti, vec su nesto mjenjali ponudu pa sad to nude u obliku esim kartice. Cak daju kao dvije e sim kartice kolko vidim na netu.
Na koji oni nacin misle da se to koristi u ruteru? Mislim wtf!

I onda sam narucio internet sim sa 40gb, i racunao sam na to da se na toj kartici moze aktivirati ta opcija 10 dana flata, ali ne moze. Nudi samo tjedan dana za 4.99€, ali to nije stalna ponuda i zbog toga mi nije zanimljivo.
Sad jel ima koga da to koristi da kaze jel to samo sada ta promo cijena ili to produzuju iz mjeseca u mjesec?
Jer kolko me sjecanje sluzi, i prosli mjesec je bilo u pola cijene, a sad pise do kraja ozujka...pa nisam vise siguran.
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Vec godinu dana pisemo da se fizicki SIM turisticke kupi u bilo koje T-centru, benzinskoj i kioscima...

Na webu se vise ne nudi fizicka SIM kartica. Routeri koji podrzavaju eSIM su rijetki ali ima ih, pogotovo noviji i skuplji

Cijene su iste, dobijes 2 SIM kartice za 10 €

Samo na turistickoj postoji takva tarifa, kod drugih neces naci takvu opciju
12 godina

Za one koji imaju ZTE MF297D na tom routeru se također može zaključati određena ćelija možda kome zatreba zaključavanje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine

ZTE mc888 na najnovijoj verziji softvera na Telemachu više ne dopišta podešavanja, traži šifru za "Super administratora". Scripta radi u smislu da pokazuje parametre, ali ne dopušta nikakve promjene

0 0 hvala 0
12 godina

Znači sredili su FW. Ustvari reci im da ti router ne radi kako je radio prije ažuriranja da si izgubio pristup tebi važnim postavkama. Pa da čuješ šta će reći. Na kraju ako ne pomogne neka ti daju šifru Super administratora. I ako ni to sve ne uspije traži zamjenu routera i ako ti zamijene nemoj raditi nadogradnju FW. Očito prate forume gospoda iz Telemacha pa eto da ih malo ograničimo naše napredne korisnike....

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 8:48 (DDavorin).
13 godina

Pozdrav ekipa. Koristim B535-333 na A1 mreži (iako imam i ZTE MF279D koji ne mogu staviti u bridge mode pa ga ne koristim). Brzinom sam bio zadovoljan ali u zadnje vrijeme kao da malo pada i varira brzina pa me zanima mogućnost ili stavljanja antene na postojeći router ili kupnja boljeg routera. Ne kužim se baš u eksterne antene pa me zanima koliko dug može biti taj kabel od antene da to ima smisla koristiti? I ima li to upće smisla koristiti u gradu ili je to samo za područja gdje signala skoro nema? Imao sam u najboljim danima 180/50, sad 100/30 najviše ali pada mi dosta ispod toga. Koliko mi je poznato 200 download je i neki maximum zbog fair usage. I ako netko zna, Huawei b818-263 koji se spominje kao neki najbolji router za 4G, ima li mogućnost bridge moda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ma uzmi 5G router i najbolje neku vanjsku jedinicu i ne moraš razmišljati o antenama i u konačnici te dođe jeftinije. 4G polako odlazi na svoj minimum što se tiće brzina tako da i 4G routeri u skorije vrijeme neće moći dati puni potencijal koji mogu jer neće biti toliko CA frekvencija.

3 godine

rakonja 

jesi testirao Zyxel NR7302? 

Ili ste oboje zapeli u dimnjaku? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

cijeli dan radi 5G brzine preko 700mbps i odjednom prebaci na 3G samo iz njemu poznatih razloga. a1 sam imao, ht, i samo TELE pravi probleme

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipa

Imam router MF283V od A1. Sada bih prešao na telemach, ubacio bih mobilnu karticu u router.

Da kupim novi router ili otključam ovaj koji imam? 

Kod mene su dva tornja, jedan ima bandove 1,3,7, a drugi 1,3,28

0 0 hvala 0
3 godine
dennocro kaže...

cijeli dan radi 5G brzine preko 700mbps i odjednom prebaci na 3G samo iz njemu poznatih razloga. a1 sam imao, ht, i samo TELE pravi probleme

Jel taj ZTE tvoj ili od Telemacha?

Pošto je jedan forumaš prije pisao da je Telemach stavio svoj FW i limitirao setiranje bandova preko skripte...

12 godina

moj kupljen u austriji

pustio sam kako se spojio nisam dirao nista preko skripte ovaj put

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2025 17:21 (dennocro).
13 godina

Gdje se kupi taj router i može li se staviti u bridge mode?

5 mjeseci
Nažalost još nisam, ali svakodnevno mislim na to! Pogotovo od kada je vrijeme idealno za to. Baš sam danas zvao majstora da vidim dali vari aluminij, ili eventualno inox! Nažalost nevari, samo crni metal. To nikako neču, sit sam bojanja i hrđe! Izmjerio sam kapu od dimnjaka u trgovini, i čim uspijem preko nekoga složiti nosač....,pentram se gore i postavljam!
5 mjeseci
display name ivo kaže...

Gdje se kupi taj router i može li se staviti u bridge mode?

Ja sam ga uzeo preko Austrijskog oglasnika (Willhaben), htio sam tu verziju sa eSIM opcijom, za razliku od njemačkog telekoma koji to nema!

12 godina

al kad radi onda radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2025 13:10 (dennocro).
10 godina

Nisam uspio pronaći kako zaobići poruku nastavi od telemacha? Ili ima neka skripta za isto?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice