4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 3.981
|
čitano: 1.642.702
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

Javiš se u PP možda su tornjevi krivo locirani ovaj koji ti je bliži nije mu to pravo mjesto pošto je crveni zeleni su na pravom mjestu. Stavim poslije tog na pravo mjesto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 12:45 (DDavorin).
12 godina
dennocro kaže...

danas turisticka download nece preko 100mbps. cudno se nesto desava

sad se vratila u normalnu ide preko 300/100mbps

14 godina
Nije turisticka, ali je obicna simpa s aktiviranim internet danom - i jucer i danas oko 500Mbit pichi bez beda (mjereno na wifi). Moguce da je neki glitch bio na tvom podrucju
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 16:15 (the chosen one07).
12 godina

nije htio ni bonbon ni turisticka, sad rade obje kako treba.

sad radio test 350/120

13 godina

Evo naletio sam na ovu skriptu za Huawei, ako nekome može pomoći.

https://drive.google.com/file/d/1ViSgLKYEhIfZ4R71c2Rn17cEBIWVeiq_/view?usp=drive_link

0 0 hvala 0
9 mjeseci
yoko999 kaže...

Pozdrav društvo,

trebao bih jedan info od vas znalaca. Naime, imam sad doma neki Huawei ruter stariji koji radi na 4G, mislim da je cat4 onaj prastari.

Brzina mi je oko 10-15Mbit.

E, sad, uzeo bih Huawei B818-263 Cat19. Da li bi dobio kakvo ubrzanje veze tim ruterom ili se ne isplati?

Hvala na odgovorima..

Evo, samo da quotam sam sebe..

Porasla mi brzina samo sa routerom sa 10Mbit na minimalno 40Mbit, dakle, ima nešto i do routera :)

Nego, imam pitanje, da li bi išta dobio sa ovakvom antenom (indoor) budući nemam mogučnosti za outdoor antenu.

https://www.ebay.de/itm/166863421441?_skw=HUAWEI+B818+B818-263+antenna&itmmeta=01JN5RAQK75QY3E1PK1588K9FD&hash=item26d9d5c001:g:OmoAAOSwczxd8vya&itmprp=enc%3AAQAKAAABAFkggFvd1GGDu0w3yXCmi1dyLtQbeuLppGuf021IYgihi3KhuHbjCKj43%2BEYzB0ee8wfmUxTrkYPlBoGLI5uKod8Ac3V8ZVr99iz2o1XJ7oX%2B3NdAhiuWWzj7yvbXHNgHXLD8NuojibreO8OtTGppr1MdFTEKenRVzKNDjDbSd02tzT06%2BoW2fSjLpeiLW0p%2BtEd%2BmJnZRrdlhZrHxaHc%2Fr6woCl%2B6fQn7ZkJPGi%2BsENHPDinlFHx1n%2BtdT049uZuS38NuyMntF5UDP21qjD%2F7fy2p3LEU62aDIRrkf9a3b%2BjvEFm3j4xIYI2WXowOQ%2FJPWQnq70Igcjm%2BYgj0dFkAk%3D%7Ctkp%3ABFBM4vqquKll

Ili ima kakva druga bolja indoor opcija?

127.0.0.1
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 8:51 (yoko999).
12 godina

Mani se tih antenica. Uzmi ovu vanjsku antenu složi neki nosač mali i staviš ju na prozor ili di već.

9 mjeseci

To je outdoor antena, rekao sam da nemam mogučnosti je postaviti.

Možda je mogu i postaviti, ali provući kablove je druga priča..

Zato pitam ima li kakvog smisla kupovati unutarnje antene ili nema nikakve dobiti na tome u odnosu na ugrađene antene unutar samog rutera.

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
yoko999 kaže...

To je outdoor antena, rekao sam da nemam mogučnosti je postaviti.

Možda je mogu i postaviti, ali provući kablove je druga priča..

Zato pitam ima li kakvog smisla kupovati unutarnje antene ili nema nikakve dobiti na tome u odnosu na ugrađene antene unutar samog rutera.

nema.

LP
12 godina

Pa svaku vanjsku antenu možeš staviti u unutra. Naročito ove panelke mali nosačić i postolje i možeš ju staviti bilo gdje  na ormar na stol ispod stola na prozor. I ove koje si linkao unutarnje njih isto možeš staviti van na balkon..... Ova antena koju sam ti linkao ima smisla bilo vani ili unutra ju koristiš.

9 mjeseci

Znači, ima smisla staviti je unutar prostorije, neki gain se dobije na signalu.

Hmm, to nisam znao, dojam mi je bio da ako je outdoor da baš treba neku vizualu imati prema tornju.

Ima još išta za preporuku da je jeftinije, a da pokriva samo 4G bandove, točnije B1, B3 i B20 , budući to ima toranj kraj mene..

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
yoko999 kaže...

Hmm, to nisam znao, dojam mi je bio da ako je outdoor da baš treba neku vizualu imati prema tornju.

Ima još išta za preporuku da je jeftinije, a da pokriva samo 4G bandove, točnije B1, B3 i B20 , budući to ima toranj kraj mene..

Idealno bi bilo da neku čistinu pogleda ima, tipa da gleda barem na prozor koji gleda prema repetitoru barem po meni al znam da tipa dosta ljudi montira npr FWA antene ( 5G ODU ) na tavan pa im čak i šljaka ( dok je krov crijep, ne znam kak probija preko aluminijskog ) 

LP
12 godina
yoko999 kaže...

Bilo untarnja ili vanjska antena ili antene u samom routeru idealno bi bilo da imaju čisti pogled prema tornju, a sve ostalo  ovisi o kvaliteti antene i njenog pojačanja.

15 godina
zabbax21 kaže...

Idealno bi bilo da neku čistinu pogleda ima, tipa da gleda barem na prozor koji gleda prema repetitoru barem po meni al znam da tipa dosta ljudi montira npr FWA antene ( 5G ODU ) na tavan pa im čak i šljaka ( dok je krov crijep, ne znam kak probija preko aluminijskog ) 

Zašto nebi radilo? Ako radi logaritamska antena za tv, onda će raditi i 5G/4G logaritamska antena. Na tavanu je na povišenom pa osim crijepa ima manje prepreka prema odašiljaču. Na taj način sam godinama dobivao 150-300 mbita/s i 25-50 mbita/s uploada.

nemam za potpis
11 godina

Radi preko crijepa ali kroz aluminij ne. I na crijepu ima gubitaka signala ali kao što već reče @tenac veći je dobitak na boljoj poziciji nego taj gubitak. Inače EM polje na crijepu šumi i sl. ima gubitke u ovisnosti o radnoj frekvenciji pa što je viša frekvencija to su gubitci veći (sjetite se da na SAT frekvenciji i lišće je prevelik gubitak.

12 godina

telemach kartica stavljena i brzine 

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Bome je lijep život kad je N78 dostupan, valjda će doć u moj kraj kad tad 

LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Evo samo da pohvalim i da se zahvalim DDavorin . Nedavno sam ovdje pitao nesto u vezi interneta i poceo mi je polako pomagati preko Vibera, podešavati postavke u ruteru i na kraju mi je uspio podici brzinu sa oko 50 Mb na skoro 400 Mb, što sam ja mislio da je nemoguce na mojoj lokaciji, ali eto ipak je moguce, zato hvala još jednom.

ovo su brzine sada u subotu u 18h ovo su brzine sada u subotu u 18h

7 0 hvala 1
12 godina
dennocro kaže...

telemach kartica stavljena i brzine 

Probaj staviti samo 4G zanimaju me agregacije koje će biti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 13:15 (DDavorin).
12 godina

4g

EDID: krivi graf, nesto se cudno desava. nekim cudom me povezao na ht toranj na koji se nikad nisam spajao jer mi je iza ledja, a bio na ht god dana i ni jednom se nisam uspio na taj spojiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 14:40 (dennocro).
12 godina

Nije čudo nego je to normalno nacionalni roaming. Sa telemach sim se možeš spojiti na HT 4G+ na 5G ne ide. Ajde napravi pravu sliku ako ti se spoji na HT isključi roaming u routeru. Ako to ne pomogne lockaj Telemach B3 ćeliju naravno router samo na 4G u postavkama

12 godina

evo 4g+ brzina 100

a romaing nije kvacica a opet prebaci

i kad prebacujem frekvencije krene zajebavati i ugasi 5G, to na turistickoj nije radio niti bilo problema ikakvih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 19:54 (dennocro).
9 mjeseci

Pitanjce, kojim programom se može napraviti lock na određeni cell na B818-263?

Samo sa HuaCtrl koji se u Pro verziji naplaćuje?

Vidim da LTE-H nema tu mogučnost, nego samo lock bandova.

Također, naletio sam na githubu https://github.com/yoratoni/huawei-router-sms-forwarding , kako to uopće instalirati ili pokrenuti?

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dennocro kaže...

evo 4g+ brzina 100

i kad prebacujem frekvencije krene zajebavati i ugasi 5G, to na turistickoj nije radio niti bilo problema ikakvih.

4G+ na Telemachu? Pa nema slike skripte na 4G+ Telemach. Samo 100Mbps na 4G+ Telemach?

12 godina
yoko999 kaže...

Pitanjce, kojim programom se može napraviti lock na određeni cell na B818-263?

Samo sa HuaCtrl koji se u Pro verziji naplaćuje?

Vidim da LTE-H nema tu mogučnost, nego samo lock bandova.

Također, naletio sam na githubu https://github.com/yoratoni/huawei-router-sms-forwarding , kako to uopće instalirati ili pokrenuti?

Ni jednim programom ne možeš napraviti cell lock na 818-263 (ne podržava hardver). Samo lock band.

12 godina
DDavorin kaže...
dennocro kaže...

evo 4g+ brzina 100

4G+ na Telemachu? Pa nema slike skripte na 4G+ Telemach. Samo 100Mbps na 4G+ Telemach?

pise samo lte signal od 5g nema na onoj slici iznad,

nesto cudno je sa tim teletom i mojim ruterom. znaci lockao sam b3 celiju i sad odjednom vidim spojen na 3g kad sam usao u ruter. to na turistickoj nije nikad radio.

3 godine
dennocro kaže...

pise samo lte signal od 5g nema na onoj slici iznad,

nesto cudno je sa tim teletom i mojim ruterom. znaci lockao sam b3 celiju i sad odjednom vidim spojen na 3g kad sam usao u ruter. to na turistickoj nije nikad radio.

Tele ima dio B3 banda na 3G-u (5 MHz na 3G a ostalih 15 MHz je na 4G B3), možda da kod lockanja si u routeru staviš samo 4G ili 4G/5G ako ima tu opciju?

Kod HT-a ti to nije radio jer HT nema na 3G-u B3 band (a sada niti 3G mreže) :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2025 22:11 (Tirkiz).
12 godina

u postavkama je 5G/4G namjesteno u roaming ugasen. zato mi je cudno, sam od sebe prebaci na 4g ili 3g. signala ima sve bi trebalo biti uredno, kolega axxo se spaja na isti toranj isto tele samo zyxel i nema tih problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 0:39 (dennocro).
12 godina

Očito time gasiš međunarodni roaming a ne nacionalni roaming. Ne kužim kako ne možeš natjerat ga da radi na 4G i da se spaja na Telemach? Sadaj mu samo 4G i lock b3 ćelije i mora se tad spajati na 4G TM i sve agregacije dostupne na 4G spojiti

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 9:36 (DDavorin).
12 godina

kad lockam celiju b3 uopce agregacije ne zeli odraditi. probam jos navecer vidit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice