Ovako htio bih preći sa 32 bitnog Win Xp-a na 64 Bitni Win 7 ali nebi htio da mi se podaci izbrišu.Moje pitanje je:Da li WIN 7 ima kakvu opciju da mi instalira OS ali da pritom ne izgubim podatke?Hvala
Pitanje za Win 7
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.356
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Baš i nije tako!! Preporučeno je min. 2 gb rama.
Probaj napraviti back-up svih podatak ili kopiraj sve fileove sa hdda na neki drugi. Preporučujem ti da kopiraš mapu documents and settings pa poslije iz nje prekopiraš fileove gdje želiš(npr. xp-c:\documents and settings\user\my documents win 7-c:\users\user\documents). Programe ćeš morat otpočetka instalirat jer njih ne možeš sačuvati. Ako imaš neke igre, a hoćeš nastaviti onamo gdje si stao. Kopiraj njihove savegameove koji se najčešće nalaze u mapi my documents ili u samoj mapi igre.
P.S Zar ova tema spada u mrežni sftver???
Probaj napraviti back-up svih podatak ili kopiraj sve fileove sa hdda na neki drugi. Preporučujem ti da kopiraš mapu documents and settings pa poslije iz nje prekopiraš fileove gdje želiš(npr. xp-c:\documents and settings\user\my documents win 7-c:\users\user\documents). Programe ćeš morat otpočetka instalirat jer njih ne možeš sačuvati. Ako imaš neke igre, a hoćeš nastaviti onamo gdje si stao. Kopiraj njihove savegameove koji se najčešće nalaze u mapi my documents ili u samoj mapi igre.
P.S Zar ova tema spada u mrežni sftver???
mrežni softwer definitvino he he he
Ne laži izgubit će sve podatke. Pri instalaciji OS-a formatira se cijela patricija!
Ovako htio bih preći sa 32 bitnog Win Xp-a na 64 Bitni Win 7 ali nebi htio da mi se podaci izbrišu.Moje pitanje je:Da li WIN 7 ima kakvu opciju da mi instalira OS ali da pritom ne izgubim podatke?Hvala
najsigurnije je napraviti backup na drugi hard ili eksterni hard i nemaš brige oko instalacije.
Ne laži izgubit će sve podatke. Pri instalaciji OS-a formatira se cijela patricija!
ajme što ovaj piše, pa naravno da se instalacijom os na particiju briše drugi os. tako je kapetane!
edit: sori na dupliranju
Zbog sigurnosti sistema i uštede prostora kod promjene sistema preporuča se formatiranje particije na koju se misli instalirati Windows 7.
To je najbolje i najsigurnije i zato se to zove ''clean install''.
Programe tak i tak moraš instalirati iznova.
Za najlakši i najbrži transfer svih podataka sa XP-a na Sedmicu treba ti Windows Easy Transfer for XP ,sa kojim ćeš sačuvati sve podatke ,tako da preformatiraš particiju na kojoj ti je sad XP PRIJE INSTALACIJE SEDMICE!!
Ako to radiš prvi put ,posjeti ovu stranicu i informiraj se prije nego kreneš!!
Naravno ,treba ti vanjski hard disk ili nekoliko dvd-ova ,ovisno o tome koliko tih podataka imaš!!
Pogledatjte moj post u ovoj temi, pomozite mi.
Pogledatjte moj post u ovoj temi, pomozite mi.
izgleda da ti dvd nije bootabilan?
kroz moj komp je u par sati prešla vista i nekoliko 7-ica (duga priča) i nakraju, kada je na 7 instaliran 7, ostao je windows.old
ali neznam baš koliko toga on sadrži, mislim da su to samo windows datoteke
s druge strane, normalno je da se sve datoteke na istoj particiji na kojoj su windowsi koji se zamjenjuju brišu, zato ti je pametnije da napreviš još jednu (particiju) za dokumente
Malo morgen! Fino ako ide win7 instalirat kao igru onda mu se neće ništa obrisati sve će mu biti u drugoj mapi na c particiji! isto je tako meni bilo!