Ne mogu biti server

poruka: 21
|
čitano: 5.800
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ne mogu biti server

evo ovako pozdrav novi sam na forumu i tako . trazija sam ode po forumu ali nigdje ne mogu naci ili sam mozda krivi podatak gledao vezano us serviranje igara preko garene ili preko hamacjia ovaj imam problem taj sta me dosta prijatelja ne vidi kada kreiram ili nekada ja nekoga od njih ne vidim ili kad ih vidim imam problem taj da se ne mogu spojiti i izbaci me nakon kratkog vremena. tj. zanima me kako to da napravim da mogu biti server jeli to mozda do rutera mi ili tako nesto citao sam nesto ode oko nekih static ip. adresa i port fowardinga ali nije bas da ja to kuzim ima li koji laksni nacin da se to napravi zato sta dosta se koristimo sa lan gaming.  ruter mi je D-link DSL-584T pa ako moze koja pomoc pogotovo oko ove tri igre COD 4 , Warcraft3TFT i AOE 2 conqer...   plz ako moze koji savjet ili nesto tako bija bih vam zahvalan ako sta ne razumite u postu reci pa cu provat jos detaljnije objasnit ,D POZDRAV !!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne mogu biti server

Stavite svi ip adrese na automatske ,a ako samo tebe izbacuje,instaliraj nove drivere za mreznu karticu,kod mene je bio isti problem ,instalirao sam nove drivere i sve je ok. Sto se tice hamachia ja se isto nemogu povezati na daljinu sa nekime,vidimo se na mrezi al evo npr kod igre age of empires,nemozemo skupa igrati,verzija hamachija je 2 ,neznam bas detalje,uglavnom,neznam kako to rijesit.

Acer 5535 AMD Athlon 64 x2 1.9ghz ATI Radeon HD3200, 3gb DDR2 250gb HDD Windows 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne mogu biti server

e to mi je i njapotrebnije to na daljinu kod direktnog koliko toliko i uspijemo nesto par nas ne moze kreirati al bar jedan uvijek moze kojega svi vidimo ali ovo na daljinu nam je glavni problem zate kako je radi se pa se ne mozemo nac svi u istoj prostoriji bas tako cesto tako da nas hamachi spasava ,DD oko toga mi je potrebna pomoc

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ne mogu biti server

a prijatelju onda imamo isti problem,a nista,valjda ce nam netko reci kako se to sredjuje,a kada se sredi (nadam se hoce) mozemo jednu agea da bacimo :D

Acer 5535 AMD Athlon 64 x2 1.9ghz ATI Radeon HD3200, 3gb DDR2 250gb HDD Windows 7
17 godina
neaktivan

E dečki, nema online igranja iza routera bez malo muke :)

Vas dvojica imate računala koja su iza routera, a router je uređaj koji prevodi vašu vanjsku IP adresu na lokalnu. Konkretno, vi od svog internet providera (Tcom, Iskon, Optima....) dobijete javnu (jedinstvenu, jednu u svijetu) ip adresu i pomoću te adrese komunicirate sa vanjskim svijetom. Vaša računala se nalaze u kućnoj mreži, iza routera i dobijaju lokalnu adresu od routera (neku poput 192.168.x.x, 10.x.x.x ili 172.16.x.x-172.31.x.x  -  gdje x može biti bilo koji broj od 1-255). Takvih adresa ima u svakoj lokalnoj mreži i one nisu jedinstvene, zato se ne mogu koristiti u Internet prometu.

Sad pretpostavimo da vaše računalo ima ip adresu 192.168.1.10, a router od kojeg dobije tu adresu je recimo 192.168.1.1

Koju ip adresu imate možete provjeriti tako da u command promptu upišete ipconfig /all i vidjet ćete taj podatak, ili na ikonu od mrežne konekcije (dole pored sata) otvorite desnim klikom Status i tu vidite isti podatak.

Ako je, a u najvećem broju slučajeva je, router kojim se spajate na Internet konfiguriran tako da vam dinamički dodjeljuje adresu vašem računalu, tako dolazi do stvari koje vama uzrokuju probleme. Ne kod surfanja, ne kod skidanja mailova, nego kod aplikacija (u vašem slučaju igara) koje koriste specifične portove.

Da bi vam predočio portove, možete ih slikovito si predočiti poput pristaništa u lukama i terminalima na kolodvorima, ili šalterima u pošti ili banci. Znači da bi obavili radnju ili transakciju koji želite, uvijek idete na točno određene šaltere, znači ako vam stigne pošta idete na šalter za pisma, ako želite plaćati idete na uplata/isplata itd.

Tako i cjelokupni mrežni promet sa vašeg računala i prema vašem računalu ide po određenim šalterima/portovima.

Aplikacije (igre) su složene tako da koriste određene portove. I uglavnom neće raditi po drugim portovima (moguće je i natjerati ih, ali bi to bilo preopširno za napisati ovdje).

Ono što se događa u vašem mrežnom prometu između vas i vaših prijatelja s kojim se igrate je poput brzog katamarana između Splita i Šolte, vi u Splitu, prijatelj na Šolti. Znate si lokacije, znate da se želite raspucavati na CoD-u, ali katamaran koji vam dostavlja podatke ne zna svaki puta na koji mol ili pristanište treba pristati, niti u Splitu, niti na Šolti :)

Tada igra ne radi i niste si dostupni. Zašto? Zato jer za komunikaciju koristite vaše interne lokalne adrese, a koristite javni prijevoz. Vaši routeri su ti graničnici koji vas odvajaju od mora i katamarana. I oni se pogube prilikom primopredaje paketa koje si šaljete, jer ne znaju pravilno prevesti vašu vanjsku adresu u vašu unutarnju adresu i to još dostaviti na mol gdje ste vi i nestrpljivo čekate paket.

Zato, ono što vi trebate napraviti, to je raširiti ruke širom na jednome molu do kojeg brod zna doći i stalno stajati na njemu!

Kako to napraviti?

Imate sve sjajno objašnjeno na stranici http://www.portforward.com , na njoj odaberete koji model routera imate i koju aplikaciju ili igru želite igrati i postupite po uputstvima.

Ono što je najvažnije, to je da vaše računalo ima uvijek istu lokalnu ip adresu, kako se postavlja fiksna ip adresa imate ovdje: http://portforward.com/networking/staticip.htm

Bitno je napomenuti da postavite ip adresu koja odgovara vašoj lokalnoj mreži. Recimo da vaš router ima ip adresu 192.168.1.1, tada si postavite ip adresu 192.168.1.10 ili 192.168.1.20 i stavite subnet masku 255.255.255.0

Subnet maska vam odruđeju u kojoj mreži se nalazi ip adresa koju ste si dodjelili, za početak vam je najvažnije znati zašto je ona za navedeni slučaj 255.255.255.0 Zato jer je to mreža gdje sva računala i router imaju iste prve tri znamenke u ip adresi, razlikuju se samo po zadnjoj (broj 255 znači da ip adrese u toj mreži moraju na tom mjestu imati istu vrijednost).

Kad ste postavili fixnu ip adresu na vašem računalu, i ta adresa se nalazi u istoj mreži kao i router, otvorite command prompt i probajte pingati vaš router da vidite da li vaše računalo može pričati s njim.

To ide: Start--Run--upišite cmd pritisnete Enter i tu upišete ping x.x.x.x gdje su iksevi ip adresa vašeg routera, primjer ping 192.168.1.1 i stisnete Enter.

Ako ima Replya, to je to.

Tada postupite po uputstvima sa portforward.com stranice, i uživate u igri.

Što ste time postigli? Zadali ste svom routeru da svaki promet koji dođe do njega na određenom portu proslijedi ravno na vaše računalo na taj isti port. Tada nema greške u komunikaciji i igre uredno rade.

Naravno, bitno je i da je firewall na računalu podešen tako da ne blokira te iste portove koje propušta router, tako da te portove dodate u exceptione ili ugasite firewall generalno.

Nadam se da je malo jasnije :)

LP

17 godina
Ne mogu biti server

Nakon ovakvog posta čovjek shvati kolko je moćna mogućnost - Arhiviraj!

Hvala je najmanje kaj se može uz to dodati.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ne mogu biti server

e imam i ja problem koji prije nisam imao nezz kaj se dogodilo

prije napravim server za bilo koju igru cod4,cod2 bilo kaj a sad nemogu

tj mogu al se nitko nemoze spojiti jer mi server uzima localnu ip adresu znaci da

provjerim dali mi server radi idem na xfire upisem svoju ip adresu npr  93.132.111.1 i stavim port 28960

portovi su otvoreni(testiro sam) ali xfire nemoze prepoznati server pa napisem onda 192.168.1.1 i gle server radi 

jel problem u ruteru driverima od mrezne kartice ?to mi se događa na xp i na 7 

battlefield bc 2 :D// pills here
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne bih rekao da su driveri, moguće da je konfiguracija routera corruptana. Probaj se poslužiti ovim servisom da vidiš da li ti je zaista otvoren port http://www.canyouseeme.org/

16 godina
protjeran
mahoona kaže...

Ne bih rekao da su driveri, moguće da je konfiguracija routera corruptana. Probaj se poslužiti ovim servisom da vidiš da li ti je zaista otvoren port http://www.canyouseeme.org/

cini se da nije 

Error: I could not see your service on 93.141.117.245 on port (28960)
Reason: Connection timed out

da resetiram ruter ili

nije mi to jasno zasto mi server uzima 192 adresu

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 17:06 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan

Eto, tu je problem, ponovno napravi konfiguraciju port forwarda na routeru, obavezno Apply kad to napraviš i rebootaj router jednom. Isto tako provjeri da ti forward nije namješten na neku drugu adresu, odnosno da adresa na koju si forwardao portove zaista je ip adresa kompa. Provjeri i firewall na kompu! Lokalna adresa radi jer ne prolazi kroz router.

16 godina
protjeran
mahoona kaže...

Eto, tu je problem, ponovno napravi konfiguraciju port forwarda na routeru, obavezno Apply kad to napraviš i rebootaj router jednom. Isto tako provjeri da ti forward nije namješten na neku drugu adresu, odnosno da adresa na koju si forwardao portove zaista je ip adresa kompa. Provjeri i firewall na kompu! Lokalna adresa radi jer ne prolazi kroz router.

ok hvala ti puno

16 godina
protjeran
Ne mogu biti server

evo isao sam ovim redom

resetirao ruter na tvorince postavke

otvorio portove 

ugasio firewall

restratao ruter 

restartao komp 

od svega nije bilo nista 

no zanimljivo kako za hamachi i leaf(kojeg koristim) netrebaju se otvarat portovi tj samo ga treba kroz firewall propustit jedino tako mogu sa frendovima igrat

btw leaf sam izbrisao sad tak da on nije stvarao probleme

1 1
2 2
3 3
4 4
ne radi server ne radi server
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
mahoona kaže...

cini se da nije 

Error: I could not see your service on 93.141.117.245 on port (28960)
Reason: Connection timed out

da resetiram ruter ili

nije mi to jasno zasto mi server uzima 192 adresu

uzima ti 192. adresu jer si privatni korisnik i to je C klasa mreza

15 godina
neaktivan
mahoona kaže...

E dečki, nema online igranja iza routera bez malo muke :)

Vas dvojica imate računala koja su iza routera, a router je uređaj koji prevodi vašu vanjsku IP adresu na lokalnu. Konkretno, vi od svog internet providera (Tcom, Iskon, Optima....) dobijete javnu (jedinstvenu, jednu u svijetu) ip adresu i pomoću te adrese komunicirate sa vanjskim svijetom. Vaša računala se nalaze u kućnoj mreži, iza routera i dobijaju lokalnu adresu od routera (neku poput 192.168.x.x, 10.x.x.x ili 172.16.x.x-172.31.x.x  -  gdje x može biti bilo koji broj od 1-255). Takvih adresa ima u svakoj lokalnoj mreži i one nisu jedinstvene, zato se ne mogu koristiti u Internet prometu.

Sad pretpostavimo da vaše računalo ima ip adresu 192.168.1.10, a router od kojeg dobije tu adresu je recimo 192.168.1.1

Koju ip adresu imate možete provjeriti tako da u command promptu upišete ipconfig /all i vidjet ćete taj podatak, ili na ikonu od mrežne konekcije (dole pored sata) otvorite desnim klikom Status i tu vidite isti podatak.

Ako je, a u najvećem broju slučajeva je, router kojim se spajate na Internet konfiguriran tako da vam dinamički dodjeljuje adresu vašem računalu, tako dolazi do stvari koje vama uzrokuju probleme. Ne kod surfanja, ne kod skidanja mailova, nego kod aplikacija (u vašem slučaju igara) koje koriste specifične portove.

Da bi vam predočio portove, možete ih slikovito si predočiti poput pristaništa u lukama i terminalima na kolodvorima, ili šalterima u pošti ili banci. Znači da bi obavili radnju ili transakciju koji želite, uvijek idete na točno određene šaltere, znači ako vam stigne pošta idete na šalter za pisma, ako želite plaćati idete na uplata/isplata itd.

Tako i cjelokupni mrežni promet sa vašeg računala i prema vašem računalu ide po određenim šalterima/portovima.

Aplikacije (igre) su složene tako da koriste određene portove. I uglavnom neće raditi po drugim portovima (moguće je i natjerati ih, ali bi to bilo preopširno za napisati ovdje).

Ono što se događa u vašem mrežnom prometu između vas i vaših prijatelja s kojim se igrate je poput brzog katamarana između Splita i Šolte, vi u Splitu, prijatelj na Šolti. Znate si lokacije, znate da se želite raspucavati na CoD-u, ali katamaran koji vam dostavlja podatke ne zna svaki puta na koji mol ili pristanište treba pristati, niti u Splitu, niti na Šolti :)

Tada igra ne radi i niste si dostupni. Zašto? Zato jer za komunikaciju koristite vaše interne lokalne adrese, a koristite javni prijevoz. Vaši routeri su ti graničnici koji vas odvajaju od mora i katamarana. I oni se pogube prilikom primopredaje paketa koje si šaljete, jer ne znaju pravilno prevesti vašu vanjsku adresu u vašu unutarnju adresu i to još dostaviti na mol gdje ste vi i nestrpljivo čekate paket.

Zato, ono što vi trebate napraviti, to je raširiti ruke širom na jednome molu do kojeg brod zna doći i stalno stajati na njemu!

Kako to napraviti?

Imate sve sjajno objašnjeno na stranici http://www.portforward.com , na njoj odaberete koji model routera imate i koju aplikaciju ili igru želite igrati i postupite po uputstvima.

Ono što je najvažnije, to je da vaše računalo ima uvijek istu lokalnu ip adresu, kako se postavlja fiksna ip adresa imate ovdje: http://portforward.com/networking/staticip.htm

Bitno je napomenuti da postavite ip adresu koja odgovara vašoj lokalnoj mreži. Recimo da vaš router ima ip adresu 192.168.1.1, tada si postavite ip adresu 192.168.1.10 ili 192.168.1.20 i stavite subnet masku 255.255.255.0

Subnet maska vam odruđeju u kojoj mreži se nalazi ip adresa koju ste si dodjelili, za početak vam je najvažnije znati zašto je ona za navedeni slučaj 255.255.255.0 Zato jer je to mreža gdje sva računala i router imaju iste prve tri znamenke u ip adresi, razlikuju se samo po zadnjoj (broj 255 znači da ip adrese u toj mreži moraju na tom mjestu imati istu vrijednost).

Kad ste postavili fixnu ip adresu na vašem računalu, i ta adresa se nalazi u istoj mreži kao i router, otvorite command prompt i probajte pingati vaš router da vidite da li vaše računalo može pričati s njim.

To ide: Start--Run--upišite cmd pritisnete Enter i tu upišete ping x.x.x.x gdje su iksevi ip adresa vašeg routera, primjer ping 192.168.1.1 i stisnete Enter.

Ako ima Replya, to je to.

Tada postupite po uputstvima sa portforward.com stranice, i uživate u igri.

Što ste time postigli? Zadali ste svom routeru da svaki promet koji dođe do njega na određenom portu proslijedi ravno na vaše računalo na taj isti port. Tada nema greške u komunikaciji i igre uredno rade.

Naravno, bitno je i da je firewall na računalu podešen tako da ne blokira te iste portove koje propušta router, tako da te portove dodate u exceptione ili ugasite firewall generalno.

Nadam se da je malo jasnije :)

LP

Znam ja to sve i hvala na detaljnom opisu,prije sam ja igrao agea sa frendom preko hamachia i sve je bilo ok,oboje smo tada imali OS XP. Sada ja imam Win7 a on Vistu,jel moguce da dolazi do konflikta OS-a pa zato da neradi?

16 godina
protjeran

LP

Znam ja to sve i hvala na detaljnom opisu,prije sam ja igrao agea sa frendom preko hamachia i sve je bilo ok,oboje smo tada imali OS XP. Sada ja imam Win7 a on Vistu,jel moguce da dolazi do konflikta OS-a pa zato da neradi?

ne ja sam imo windows 7 a frendovi xp i sve normalno radilo nego to su ti hamachijevi serverii u qurcu probaj sa leafom

btw kaj mi ciniti sa mojim problemom

17 godina
neaktivan

LP

ne ja sam imo windows 7 a frendovi xp i sve normalno radilo nego to su ti hamachijevi serverii u qurcu probaj sa leafom

Hamachi ti stvara VPN tunel, po kojem možeš onda gurati što god želiš (svi portovi su tunelirani kroz njega). Ne znam zašto tebi ovo ne radi, očito je router u banani. Jel imaš opciju da na routeru forwardiraš port na ip adresu, a ne na ime svog računala? Koji je to model routera?

16 godina
protjeran
mahoona kaže...

LP

Hamachi ti stvara VPN tunel, po kojem možeš onda gurati što god želiš (svi portovi su tunelirani kroz njega). Ne znam zašto tebi ovo ne radi, očito je router u banani. Jel imaš opciju da na routeru forwardiraš port na ip adresu, a ne na ime svog računala? Koji je to model routera?

speed touch 780wl......imam ja jos tih rutera pa cu probat sa drugima

(ovaj je u najboljem stanju)

edit:nista nijedan nevalja Plač

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 13:47 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan
Ne mogu biti server

e evo ovako sve to ja prova lipo kako si ti reka ali i dalje ne znam zato kad fowardam portove od odredjene igre aplikacije itd. onda odem na ono canyouseeme starnicu al kad ono šipak nista nece da me vidi reci mi cita sam nesto od fiksnim id adresama i neki UPDP enable disable nebi tija sta unisitit ode zato sta sam jedva napravija da mi ovi wirless LAn acess point radi da mogu imat net na laptopu kod sebe a da netrebam kable spajan non stop na njega tako da mi tu nebi dolso do kojeg knoflikta reci mi imam ovaj D-link DSL 584T oni standardni router od T - coma cisto da znas o kojemu se ruteru radi i on ima funkciju nekih VIRTUAL SERVER u njemu vec ugradjen prova sam cak update driver za njega mislim paket podataka poboljšat mu bazu podataka ali on i dalje ima jedne te iste virtual server predloške e sad da se vratim na portove kazem ti sve napravim save reboot ali kad idem pingat port ili IP preko tih web stranica cak i preko onoga programa sta se skine s portfowarding stranice uvijek pise da je port zatvoren ili Ip adressa nedostupna tako da mi nije jasno niti malo sta krivo radim ;DD eto ako sta nije jasno sta sam napisa recite ;D rano sam se diga ;;PPP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo ovih dana smo ja i prijatelji poceli malo se zezati sa COD preko hamachija i to uhglavnom radi i to u kombinaciji win 7 i xp. Medjutim ima malih problema. recimo ja imam dva kompa i sa jednog vidim frendova na hamachiju a sa drugog ne.

Uglavnom moze se igrati ali moras iskljuciti firewalove i na kompu i na routeru, i na xp podesiti da ti je hamashi prvi na spisku mreznih adaptera tako da igra prvo gleda na tu mrezu a onda na ostale.

15 godina
neaktivan
Ne mogu biti server

ma to u vezi hamacija i postavljanje njega na prvo misto prioriteta na advanced u mrezi to sam prvo napravija nego sta je zanimljivo zast o meni kad odem na onu stranicu ""Canyouseeme"" on meni udre adressu tipa ne znam sad cu bubnit bezveze 87.45.123.45.43 a ne moju koja je postavljena na ruteru i pise mi pod Static ip adress a tipa je 192.162.1.x e to me buni i uporno pinga priko te random adresse na onoj stranici i premda ja onda stavim portove sta su mi u applyed rules koje sam manualno upisa i restartira ruter one su tamo i rade ali ih ova adressa ne pusta priko i kaze conection timed out a to sta kazes nesto C klasa daj objasni sta je to ima li koji problem tu ili je to tako ???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pogledaj hamashi pa ces vidjeti upravo tu adresu u vrhu gore. Poenta hamashija jeste da dobije jedinstvenu javnu IP adresu. Router ima javnu IP adresu kojom se vidi na naetu ali ti si iza routera i niko sa neta ne vidi tebe vec samo router i zato moras raditi portforwarding da podatke koje dobije router on zna proslijediti do tebe. Hamashi upravo to izbjegava i zaobilazi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice