WLAN interferencija ili slaba antena?

poruka: 6
|
čitano: 2.423
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav forumasi,

Posjedujem Cisco EPC2325 kablovski modem i AP,i imam poprilicno slab signal wirelessom u stanu.... u sobi gdje je ruter signal je donekle zadovoljavajuci,ali cesto se gubi,a u drugim prostorijama signal je jako slab.Router na sebi ima 3db antenu,a u neposrednoj blizini routera imam jos wireless adapter  od XBOX controllera i wireless periferiju(tipkovnica i mis). Tipkovica  isto ponekad izgubi konekciju s nano receiverom.

1. Da li je moguce da ova dva ostala wireless uredjaja stvaraju tolike smetnje u radu routera?

2. Bi li se situacija popravila nabavkom recimo 5db antene (mogu je dobit od frenda)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nisam siguran ali.....  imao sam cisco ruter, ne znam koji model i bio mi je dosta slab signal. onda sam skužio u postavkama rutera da je jačina signala bila samo na 50%. Kada sam pojačao signal riješio sam problem. Probaj prvo s tim.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Gledao sam upravo,output power je 100%.

Malo sam guglao u vezi ovog,razlog smetnji moze biti da  rade na istom kanalu.Nasao sam kanal za router je 6,kako vidjet na kojem rade ostala dva uredjaja koje imam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

instaliraj inssider i napravi ti lijepo graf pa vidi gdje je najveca rupa i prebaci frekvenciju tamo

0 0 hvala 0
13 godina

Instalirao sam inSSIDer,nista nije nasao...ni jedan uredjaj  i pise no wi-fi interfaces found.Ovo sam pokusavao s desktop PC-a,nemam sad laptop tu.To izgleda mora s laptopa,smartphonea?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: WLAN interferencija ili slaba antena?

Ako tvoj PC nema antenu normalno da inSSIDer neće ništa pokazati. Instaliraj ga na laptop. Uključi wifi na laptopu i na ostalim wifi uređajima(koji odašilju signale ->AP, ruter, itd.,...). Prošetaj se sa laptopom po kući kako bi pomoću inSSIDer-a utvrdio gdje ima najmanje interferencije. Zatim napravi kako je @Ante napisao.

Da, situacija bi se popravila, ALI nabavom 9-10 dBi antene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 0:30 (D1001).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice