Wireless adapter

poruka: 26
|
čitano: 6.470
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wireless adapter

Posjedujem Gigaset SX763 router te edimax ew-7711UTn wireless adapter. S njim dobivam 2 crtice (ponekad 3), inace router je dva kata nize znaci odvojen je komp s 2 zida, ali zračna udaljenost nije velika cca 10 metara. Zanima me sta bi mogao napraviti (kupiti) da si poboljšam vezu? Da li je AirLive WL-1700USB dovoljan ili mi treba još nešto. Molim vas za odgovor što prije!

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless adapter

Dali ostvaruješ maximalnu brzinu veze koju ti daje isp?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wireless adapter

Ne. Ali ne ostvarujem ni maksimalnu brzinu ni kad se žično povežem na router (žično max 7-8 mbs) plaćam 10 mbs.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless adapter

Ako ti nepuca veza i ostvaruješ brzinu koliku možeš netrebaš se petljati s time. Između mene i susjeda, s kojim dijelim router, je par zidova i vrata. Signal je isto uvjek na 2-3 ctice od maximalnih 5 ali dok to ne utjeće na brzinu koju mi daje isp briga me. Može se poboljšati signal sa jačim antenama, repeaterima ali ako nije potrebno zašto dodavati još zraćenja. ionako ga je previše.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wireless adapter

A brzina nije bas neka, al najgore je sta jako varira neznam zašto. Novi je komp pa nisam isprobao ga u igrama, al zasad kolko vidim veza ne puca samo brzina jako varira, npr. downloadam dotu 2 sada i  brzina skidanja ide od 50 kbs do 700 kbs(najcesce je oko 100 :S), ista stvar na speedtestovima ping 30-40, dl speed 2-5 mbs iako je najcesce oko 3-4. Neznam jel to uredu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 12:05 (Demonist).
15 godina
neaktivan

Ispravak: po downloadu mi se čini da veza puca iako to nevidim na skypeu jel se spusta do 0 s vremena na vrijeme. Idem u 3 do protisa po miševe ako moze odgovor do tad bilo bi super ako ima netko neki savjet inace veza nije ni blizu kolka bi trebala bit i kolka je dolje brzina na drugom kompu koji je žično povezan.

12 godina
Wireless adapter

pa air live 1700 USB je definitivno bolja od gore navedenog adaptera, a po meni i best buy

nisam još naišao na neki jači wireless adapter koji se može kupiti kod nas tako da neš pogriješit ako uzmeš

meni kroz dva zida signal stalno excellent

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sad sam probao u igri kad mi je prozor zatvoren stalno puca veza :(((

Jel ima netko da mi preporuci nesto znaci netreba mi tolko daljinski domet kolko da   kroz prepreke/zid/prozor signal bude jaci

15 godina
neaktivan

Molim vas ako ima netko neku preporuku ili savjet

15 godina

Kamikaza1600vti ti je već preporučio što kupiti. Još umjesto 5dB antene stavi ovu 10 dB omnicu. A ako misliš da je signal stvarno loš, onda uzmi ovu 10 dB usmjerenu antenu i spoji ju direktno na usb adapter. Bez kabla znači.

Budući da udaljenost nije velika, razmisli o žičnom povezivanju tvog kompa i rutera.

15 godina
neaktivan

evo da vas obavjestim kupio sam airlive WL1700usb, veza je dobra ne puca (bar zasad kolko sam vidio) i brzina je uredu, tako da ako netko imas slicnih problema preporuka.

Hvala svima.

12 godina
neaktivan
Wireless adapter

eh ovakoo , na laptopu ne mogu da pronadjem svoju wireless mrezu,a pokaze sve ostale,cimereke se mogu konektovati na tu mrezu a meni je na listi uopste ne prikazuje. sta uraditi ???? heeelllpppppp

0 0 hvala 0
13 godina
Wireless adapter

Pozdrav.

Imam taj USB 1700 ali nisam nešto oduševljen sa njim.

Treba mi nešto bolje radi Steama i online gaminga pa sam imao u planu kupiti wirless adapter koji se ugradi u PCI modul.

Šta mislite o toj opciji, da li dobivam jači signal i bolju propusnost?

Evo primjer adaptera:

http://www.protis.hr/products/details/lenovo-wireless-wan-thinkpad-mobile-brd-0a36319/69560

http://www.protis.hr/products/details/wireless-adapter-dlink-dwa556-pci/7130

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na što se spajaš?

Gdje se nalazi izvor signala na koji se spajaš?

Jesi li razmislio o žici?

BTW: Ovaj prvi model ti je za laptop računala a ovaj drugi za desktop računala.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
Wireless adapter

kupi router sa universal wifi repeater funkcijom ili dedicirani wifi repeater.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mario.L_hr kaže...

Na što se spajaš?

Gdje se nalazi izvor signala na koji se spajaš?

Jesi li razmislio o žici?

BTW: Ovaj prvi model ti je za laptop računala a ovaj drugi za desktop računala.

Nisam obračao pažnju koji za što samo sam naveo  primjer jer ne moraju biti ti ali hvala ti ipak {#}

Izvor signala se nalazi nekih 30 metara zračne linije i tri zida su u pitanju.Dakle druga kuća,tako da je žica off mode( eh najsretniji bi bio sa žicom )

13 godina
Duxy007 kaže...

kupi router sa universal wifi repeater funkcijom ili dedicirani wifi repeater.

Šta je to {#}

14 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Nisam obračao pažnju koji za što samo sam naveo  primjer jer ne moraju biti ti ali hvala ti ipak {#}

Izvor signala se nalazi nekih 30 metara zračne linije i tri zida su u pitanju.Dakle druga kuća,tako da je žica off mode( eh najsretniji bi bio sa žicom )

Zašto bi bila OFF. Malo mašte i pametnog trasiranja i to je to, cca 50 m kabela ti je 100-150 kn.

13 godina
mario.L_hr kaže...
darijoman kaže...

Zašto bi bila OFF. Malo mašte i pametnog trasiranja i to je to, cca 50 m kabela ti je 100-150 kn.

Ma nije stvar u parama nego ne mogu razvuči žicu u tuđoj kući {#}

Mislim mogu pitati ali nekako mi je glupo da dođem sad sa 100 metara kabla i da razvučem to.

14 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Mislim mogu pitati ali nekako mi je glupo da dođem sad sa 100 metara kabla i da razvučem to.

Bežični signal na većim udaljenostima s preprekama je uvijek gnjavaža. Da bi dobio dobru kvalitetu trebaš kvalitetnu opremu, ne samo nasvojoj strani već i na drugoj strani. Čak i ako uložiš toliko novaca uvijek se može nešto zakomplicirati. Zato još jednom razmisli o žici.

13 godina
mario.L_hr kaže...
darijoman kaže...

Bežični signal na većim udaljenostima s preprekama je uvijek gnjavaža. Da bi dobio dobru kvalitetu trebaš kvalitetnu opremu, ne samo nasvojoj strani već i na drugoj strani. Čak i ako uložiš toliko novaca uvijek se može nešto zakomplicirati. Zato još jednom razmisli o žici.

A da uzmem bolji router na drugoj strani i onda kvalitetnu mrežnu karticu i plus pojačivač signala kao što je spomenuo kolega u jednom od prethodnih postova.

14 godina
A da probaš pitati susjedu dali se možda može promjeniti na router iza onu malu wifi omni antenicu(ako je mala) iza routera sa dosta snažnijom npr:10dbi...u tom slučaju bi sigurno ima dosta bolji prijam Wifi signala.
14 godina
neaktivan
darijoman kaže...

A da uzmem bolji router na drugoj strani i onda kvalitetnu mrežnu karticu i plus pojačivač signala kao što je spomenuo kolega u jednom od prethodnih postova.

Rezultat bi sigurno bio bolji. Koliko bolji i da li bi ti bio zadovoljan istim? Teško da ti itko može sa sigurnošću tvrditi.

13 godina
3n3m1 kaže...
A da probaš pitati susjedu dali se možda može promjeniti na router iza onu malu wifi omni antenicu(ako je mala) iza routera sa dosta snažnijom npr:10dbi...u tom slučaju bi sigurno ima dosta bolji prijam Wifi signala.

Aha,nije loša ni to ideja.

Može se kupiti ta antena posebno bez da uzimam novi router ?

Meni treba i prijemni dio.Nemam ni to.

Dakle, idemo iz početka.Udaljenost je nekih 30-ak metara.

Treba mi oprema i sa jedne i druge strane.

14 godina
Za početak bi ti preporučio dvije 10 dbi omni antene,jedan za router te jedan za usb 1700 pa vidi kakva je situacija...ako je možda na dotičnom routeru nemoguče odvojiti antenu negine ti kupnja drugog routera sa boljim karakteristikama.
14 godina
Zaboravio napisati da omni antene se mogu kupiti odvojeno te nisu skupe,jedna 10 dbi omnica košta otprilike 60kn...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice