WiFi HDD i router

poruka: 41
|
čitano: 5.443
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: WiFi HDD i router
mateo kaže...

jel mi mozete objasnit zasto bi kupova router bez da prominim karticu - ako ova kartica ne podrzava vece brzine?

koliko sam vidio Dell Wireless 1703 podrzava dual-band i time brzine do 300 Mbit/s

13 godina
WiFi HDD i router

i kartica koja moze radit samo na 2,4 ghz moze imat brzinu od 300 mbps samo mora   imat 2 antene

0 0 hvala 0
16 godina
WiFi HDD i router

OK, koji je onda najjeftiniji router, neki best buy, sta bi bilo OK da kupim i dobijem vecu brzinu?

0 0 hvala 0
13 godina
WiFi HDD i router

po meni su best buy tp-linkovi iako ni jednog nisam testirao. i best buy routeri su uglavnom low budget routeri što znači da imaju 100 mbps lan. tek skuplji imaju gigsbitni lan.

0 0 hvala 0
16 godina
WiFi HDD i router

Znaci nesto OVAKO ili OVAKO???

0 0 hvala 0
16 godina
WiFi HDD i router

Uz bolji router, bi li OVO pomoglo, da spojim na laptop?

Piše da je 300Mbps.

naša sam i OVO, isto 300Mbps, dual band,.. sa dual band routerom, bi li ubrzalo stvar? naša sam i

, sa uputama kako izvadit karticu koja je trenutno unutra. Izgleda isto ka i ova šta se moze narucit... Jel mozete preporucit karticu kojom bi zaminia ovu koju sad imam? Pod pretpostavkom da cu kupit novi, bolji router (n standard, dual band, gigabit...)???

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 13:59 (mateo).

0 0 hvala 0
17 godina
WiFi HDD i router

Nece nikad dobiti tih imaginarnih 300Mbits preko wifija.

Tih 300Mbit/- se odnosi na data rate, najjednostavnije mu je to kopirat preko kabla jer je tu realnih i konstantnih 100Mbits, tj. 10-12MB/s.

Za dobit 150-200 realnih Mbit/s na N-u trebas bar dvije antene(fascinantno mi je to kaj mu laptop podrzava takvo nesto, a s druge strane nema 1Gbit/s ethernet port, cak i oni za 2000 kuna svi imaju gigabitni port),

40MHz kanal bez smetnji( to na 2.4GHz sigurno, ako si pod zemljom, duboko u sumi ili faradayevom kavezu, tak da to odpada),

super signalom(a stvarno ne zelis sjedit pokraj rutera da se nesto kopira vec negdje drugdje)

A sad, ako zelis dat 500 kuna za dodatnih 50Mbit/s vise ..., samo naprijed.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 13:54 (Ante).

1 0 hvala 0
16 godina
WiFi HDD i router

OK, hvala puno na odgovorima... znaci s ovim laptopom nema smisla ništa radit u vezi ovog problema. Jednostavno ne moze i to je to?

Jel mi mozete jos samo rec sta trebam gledat kad budem kupova laptop jednog dana... koja oznaka, sta, kako? Kako mogu bit siguran da sljedeci kojeg kupim nece bit shit ka i ovaj?

0 0 hvala 0
13 godina

a ti si najprije rekao da ti treba tako veliki bandwith za kopiranje velikih datoteka. ako namjeravas filmove streamat tih 300 mbps odnosno najmanje 100 mbps realne brzine je i vise nego dovoljno i za gledanje blueraya od 40 GB. Ali prije svega direktno taj wd disk spoji na laptop lan tj utp kabelom te ti vidi koja je brzina (možda onih 100 mbps lan vrijedi samo za npr americko trziste i sl). I napisi detaljno sto ti zapravo ocekujes od mreze i koja ce biti namjena tog wd diska

11 godina
peace_of_cake kaže...

postoje routeri sa  1-4 antene (n standard) te 2-4 antene (ac), mozda postoje i sa vise antena ali su onda   rijetki.

- Antene služe za prijem i predaju visokofrekventnog signala te nemaju NIKAKVE veze sa brzinama niti standardima b, g i n{#}

Razlikuju se samo po usmjerenosti i po radnoj frekvenciji ( kod WiFi uređaja to su obično 2,4 i 5 GHz)

- Oznaka "dual band" nema ništa sa brzinom već znači da taj WiFi uređaj može raditi na 2.4  i (ili)  5GHz.

16 godina
WiFi HDD i router

Namjena diska ce bit streaming filmova uglavnom, ali brzinu sam tia povecat jer tu i tamo ponesto kopiram s laptopa na disk (i obrnuto), pa sporost prijenosa podataka preko wirelessa iritira...

Takodjer sluzi i za backup drugih diskova, pa i to traje cijelu vjecnost...

Ali dobro, ako ne moze brze onda ce i ovo morat bit dovoljno.

Problem je najcesce nastaja jer je download filmova i svega ostalog isa na laptop, pa poslije trebam prebacivat na disk...

Kupnjom routera koji podrzava torrent cu to rjesit i izbacit laptop iz cile price - download ce ic direktno na NAS. To ce smanjit potrebu za prebacivanjem velikih fileova preko wirelessa, a sa streamanjem nece bit problema.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice