Pozdrav,
Jucer mi je djevojka presla na B.net, te su joj prilikom instalacije modem stavili na "prikladnije" mjesto kako ne bi morali busiti rupe itd. Kratko, nova lokacija modema je 3 zida udaljenija od prijasnje lokacije modema, i naravno, dolazi do packet lossa. Primjetno je u svemu, od "pucanja" veze na Skype-u svakih 5-15 minuta, do ne-otvaranja stranica uz error kako se izgubi signal. Kada laptop priblizi modemu signal bude ok, znaci da je definitivan faktor zagusenje nastalo prilikom prolaska kroz zidove
Isao bih na soluciju kupovine antene za sam modem (koji je Thomson twg850-4 (slika)), jer se cesto dogodi da je na wifi, uz dva laptopa, povezano i stolno racunalo putem wirelessa. Iz toga razloga ne idem na soluciju kvalitetnijeg USB wifi prikljucka na laptopu, nego bi zamjenio samu antenu na modemu.
Googlanjem po razno-raznim forumima naisao sam na slicnu temu (PCexpert), gdje sam procitao da modem ima RP-SMA female utor, te odusevljenje decka koji je uzeo s ovu antenu s ebaya.
Obzirom da se ne razumijem pretjerano u izbor antena, a znam da ljudi vole napisati 15db, a da sama antena ne daje niti 5, volio bih savjet oko prosjecne antene koja ce obaviti posao. Cijena recimo da moze biti do 100kn. Trenutno razmatram opciju da narucim ovu s ebaya, obzirom na pozitivni feedback, no rekoh bolje provjeriti s pametnijima od sebe.
Hvala unaprijed.