WiFI antena B.net modem

poruka: 7
|
čitano: 9.057
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
WiFI antena B.net modem

Pozdrav,

Jucer mi je djevojka presla na B.net, te su joj prilikom instalacije modem stavili na "prikladnije" mjesto kako ne bi morali busiti rupe itd. Kratko, nova lokacija modema je 3 zida udaljenija od prijasnje lokacije modema, i naravno, dolazi do packet lossa. Primjetno je u svemu, od "pucanja" veze na Skype-u svakih 5-15 minuta, do ne-otvaranja stranica uz error kako se izgubi signal. Kada laptop priblizi modemu signal bude ok, znaci da je definitivan faktor zagusenje nastalo prilikom prolaska kroz zidove

Isao bih na soluciju kupovine antene za sam modem (koji je Thomson twg850-4 (slika)), jer se cesto dogodi da je na wifi, uz dva laptopa, povezano i stolno racunalo putem wirelessa. Iz toga razloga ne idem na soluciju kvalitetnijeg USB wifi prikljucka na laptopu, nego bi zamjenio samu antenu na modemu.

Googlanjem po razno-raznim forumima naisao sam na slicnu temu (PCexpert), gdje sam procitao da modem ima  RP-SMA female utor, te odusevljenje decka koji je uzeo s ovu antenu s ebaya

Obzirom da se ne razumijem pretjerano u izbor antena, a znam da ljudi vole napisati 15db, a da sama antena ne daje niti 5, volio bih savjet oko prosjecne antene koja ce obaviti posao. Cijena recimo da moze biti do 100kn. Trenutno razmatram opciju da narucim ovu s ebaya, obzirom na pozitivni feedback, no rekoh bolje provjeriti s pametnijima od sebe.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
WiFI antena B.net modem

Jesli li uspio riješiti domet sa novom antenom? Meni su upravo iz Bneta poslali mail da njihovi routeri imaju max. domet 10 m.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WiFI antena B.net modem

Bok, kako sam ti napisao i u PM-u:i to je upitno. Meni se signal gubio na manje od metra udaljenosti zracne linije bez prepreka. Ne kazem da su njihovi modemi losi, nego da situacija u stanu + zidovi + ostale smetnje jednostavno napravile svoje.

Na kraju sam kupio zicu, sto bih i tebi savjetovao ima problema s wirelessom. Ne vidim neki drugi solution, osim kupnje skupe antene i nade da ce to raditi.

2 0 hvala 1
11 godina
Re: WiFI antena B.net modem

Ništa ti neće ta antena rješiti više od pomicanja postojeće  livo desno 10-20cm

Domet antene je ovisan o uvjetima prostiranja...dakle prepreke , materijali koji upijaju. raspršuju ili reflektiraju em polje i normalno

udaljenost i optička vidljivost (u stambenim prostorima veliku ulogu igra refleksija)-

...evo npr. ovdje ko hoće može dosta o antenama itd. naučiti:

http://support.data-alliance.net/omni-directional-antennas-dipole/

17 godina
WiFI antena B.net modem

Znam da sve to utječe na domet ali ne mogu prihvatiti da mi router ima domet 10 m? Naručio sam neku malo jaču antenu preko ebaya pa ću vidjeti kakvo je stanje akd je priključim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: WiFI antena B.net modem

To što su rekli 10m je čista glupost i služi im da se riješe problema koje ne žele rješavati...svi su ti WiFi uređaji ograničeni na 100mW za kućnu upotrebu a antene trebaju tu snagu izračiti u okolni prostor.Sama antena ne pojačava tu snagu već je to pojačanje dobiješ sa tim što em-polje usmjeriš u željenom pravcu, služeći se reflektorima iza antene ili drugim tipom antene prema željenom obliku i smjeru zračenja pa se na uređaju koji prima(druga antena) dobije više napona. Većina antena koje nude su "štap" antene sa kružnim zračenjem.Svi zaboravljaju da antenu ako želiš poboljšati domet na kat kuće valja okrenuti horizontalno jer će se dobiti bolje zračenje prema gore i dolje, ali antena koja prima to mora biti isto okrenuta u horizontalu.U nekim stambenim prostorima se bolje ponaša antena sa manje dB od onih što imaju više dB jer imaš više refleksija a to je presudno.....ali kod veze na veće udaljenosti npr. 20 - 100m pri optičkoj vidljivosti će ove druge biti bolje.

17 godina
WiFI antena B.net modem

Evo da javim novosti ako nekoga zanima;

Dakle, antena je jutros stigla sa E-Baya. Antena je stvarno ogromna (25 cm) u usporedbi sa originalnom na B-Netovom routeru (8.5 cm). Nakon zamjene i resetiranja routera isprobao sam domet i snagu signala sa Ipadom 2 iiiii....domet se povećao sa 10 m na nekakvih 15-16 m, s time da je na tih 15-16 m snaga signala oko 30% što je dovoljno da ipad otvara web stranice ili pokreće video na youtube-u bez trzanja. To je ono što mi je i trebalo da pokrijem signalom područje svog vrta. Možda se može izvući još koji metar ali nisam izlazio van na parking jer mi nije ni potrebno. Antena me koštala 9 $. Imajte samo na umu njezinu veličinu jer mi je jedva stala u ormarić sa routerom, a ako vam je router na nekom vidljivom mjestu po meni će izgledat priličo ružno. Kome treba link na proizvod neka mi se javi na pp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice