WIFI Antena - 5km

poruka: 5
|
čitano: 4.477
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
WIFI antena - do 5km

Ne kužim se previše u WIFI,

pa bi molio nekog upučenog da mi objasni kako da uhvatim signal rutera udaljenog 4-5km zračne linije.

Nije mi problem provesti kabel i postavit je na krov.. no koliko snažna i kojeg tipa mora biti antena?

(što jeftinije to bolje) 

The CAPS LOCK key is evil and must be destroyed
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: WIFI antena - do 5km
elwood kaže...

pa bi molio nekog upučenog da mi objasni kako da uhvatim signal rutera udaljenog 4-5km zračne linije.

Nije mi problem provesti kabel i postavit je na krov.. no koliko snažna i kojeg tipa mora biti antena?

(što jeftinije to bolje) 

po meni je to nemoguce, nikako, i jednostavno nemoguce. vjerojatno bi ruter trebao imati neku ultraultraultrajaku antenu i ti isto, ali nemoguce :D

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
Re: WIFI antena - do 5km
elwood kaže...

(što jeftinije to bolje) 

Zavisi   ima li brda kuća između tih 4-5 km ako bi uzimao kakvu jeftiniju uzmi sektorku 24 dbi na 2,4 GHz ili grid na 2,4GHz.

RIDER-What color is your life ... :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 21:50 (rider15).
16 godina
neaktivan
WIFI Antena - 5km

Mozda bi mogao iskoristiti paraboličnu antenu (npr. manji satelitski tanjur) na koju montiras neku jeftiniju

usmjerenu antenu, ako imas tanjur ovo te moze izaci dosta jeftino. Inace bi mogao probati s nekom jacom yagicom 

pogotovo ako i na ruter takoder stavis usmjerenu antenu. Kabel vuci na krov ti se ne isplati bas jer je dobar kabel dosta

skup a i gubis dosta na snazi, >10m dobro oklopljenog kabela ces vjerovatno platiti vise nego antenu a izgubis pola snage na putu. 

Bolje ti staviti neki outdoor AP (sto je dosta skupo) ili neki jeftinij AP na koji podrzava PoE (Power over ethernet) pa se na njega

spajas obicnim utp kabelom te ako nemas npr neki swith koji podrzava PoE imas adapter za struju pa spojis, uz to ga treba zastiti od

vremenskih (ne)prlika.

Glavno ti je da imas neku vidljivost tj da nema vecih prepreka na putu. Samo budi svjestan da ce ti biti dosta velik ping

tj nije bas za mrezno igranje i sl.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 23:15 (drnde).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
WIFI Antena - 5km

Kako god okrenes ne isplati se, ja sam pokusavao svasta nesta i pravio antene ali na kraju ti jednostavno pukne film da ti je wlan signal stalno na 10% punog signala, jedva google otvori. Jedino nisam pokusavao sa ap-ovima jer mi je to jednostavno preskupa investicija bila, a sad otkad imam net bas i ne razmisljam o tome previse.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice