Koju Wi-Fi Antenu kupiti?

poruka: 333
|
čitano: 173.572
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koju Wi-Fi Antenu kupiti?
Upravo takvu situaciju imam i ja.
Probaj ruter pomaknuti što bliže svojoj kući, tj. svojoj wifi anteni, a nju primakni ruteru. Probaj si možda i stan malo drugačije organizirati da uspiješ pomaknuti, tj. približiti te 2 stvari.

U najgorem slučaju, možeš iskeširati i kupiti neku bolju wifi antenu, i nećete imati problema.
To govorim u slučaju da on ipak želi spustiti roletne iz njemu znanih razloga.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
neaktivan

pa sta je onda stavljao roletne ako ih ne moze spustit. mora ih spustat nekad zbog sunca, nekad iz drugih razloga. Hocu rec da to nije najsretnije rjesenje da ga svaki put zovem da digne roletnu jer se meni surfa.

12 godina
neaktivan
turbojc kaže...
Upravo takvu situaciju imam i ja.
Probaj ruter pomaknuti što bliže svojoj kući, tj. svojoj wifi anteni, a nju primakni ruteru. Probaj si možda i stan malo drugačije organizirati da uspiješ pomaknuti, tj. približiti te 2 stvari.

U najgorem slučaju, možeš iskeširati i kupiti neku bolju wifi antenu, i nećete imati problema.
To govorim u slučaju da on ipak želi spustiti roletne iz njemu znanih razloga.

Je, ruter je do samog prozora došao a na njega se ja spajam sa wifiem iz laptopa. i do sad je, kazem, bilo ok dok nisu dosle roletne. Pokusala sam i svoj laptop maksimalno priblizit zidu ali nije davalo signala kad su roletne spustene. Zato razmisljam o vanjskoj wifi anteni koju bi stavila na njegovu kucu. ?!?

16 godina
TraTinKa kaže...

pa sta je onda stavljao roletne ako ih ne moze spustit. mora ih spustat nekad zbog sunca, nekad iz drugih razloga. Hocu rec da to nije najsretnije rjesenje da ga svaki put zovem da digne roletnu jer se meni surfa.

Kupi nešto ovako, ima antenu i 1,5m kabela pa stavi na svoj prozor. http://protis.hr/products/details/usb-wireless-adapter-tplink-tlwn722n-high-gain-150mbps-24ghz-80211ngb-atheros-detachable/44666

Za zahvalu klikni na Hvala
12 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
TraTinKa kaže...

Kupi nešto ovako, ima antenu i 1,5m kabela pa stavi na svoj prozor. http://protis.hr/products/details/usb-wireless-adapter-tplink-tlwn722n-high-gain-150mbps-24ghz-80211ngb-atheros-detachable/44666

Hoce li to uopce pomoci? Stvar je u tome sto wifi signal njegovog rutera ne prolazi kroz njegove roletne prema van.

16 godina

Prolazi, ali tvoja antena na laptopu je slaba za prijem slabijeg signala, ovaj wifi adapter ima bolju antenu i za nju ne smeta ni roletna, ni jedan zid.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 12:14 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

čitam ove tekstove i ne mogu skužiti. Je li bolje uložiti u bolju antenu kod prijemnika ili kod routera koji širi net. Meni je bitno da pojačam izlazni signal jer bi se više hardwarea spajalo na taj pojačani signal. Sad me zanima kako? imam OVAJ router i zanima me kako da priključim neku antenu na njega koja bi mu pojačala signal? gledam svašta po aliexpressu ali nije mi ovo forte pa pitam vas ovdje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BoDdAH kaže...

čitam ove tekstove i ne mogu skužiti. Je li bolje uložiti u bolju antenu kod prijemnika ili kod routera koji širi net. Meni je bitno da pojačam izlazni signal jer bi se više hardwarea spajalo na taj pojačani signal. Sad me zanima kako? imam OVAJ router i zanima me kako da priključim neku antenu na njega koja bi mu pojačala signal? gledam svašta po aliexpressu ali nije mi ovo forte pa pitam vas ovdje :)

Mislim da na tom ruteru nemaš gdje spojiti antenu u klasičnom smislu, jedino ako trebaš produženje  signala onda kupi wifi extender. Ovako nešto: http://www.lost.hr/hr/izdvajamo/item/19303-tp-link-bezicna-pristupna-tocka-300mbps-2-4ghz-802-11n-g-b-podrska-za-pasivni-poe-ap-client-bridge-repeater-multi-ssid-2-4dbi-odvojive-antene

11 godina
protjeran

Imam jebeni problem znaci imao sam wifi antenu tpt link 722n i s obzirom da je najobicniji krs kupio sam si pojacivac tocnije crnu antenu 5 dbi spojio sam na stik i hvatao komsiju oko 35 m 1-2 crtice internet nikad ispod 400 kb/ps download susjed je imao t-com i ruter thompsonov on je iskljucio net te sad se hvatam na drugog komšiju 30 metara daljina s obzirom da je od 1. suseda kuca smetala anetnu sam sibnio na oras i tako mogu hvatat signal inate radi se o jebenoj optimi a ruter je neki zte zuti rtd prepreke do rutera su balkonska vrata i jedan zid iza tog zida se nalazi stol a ruter je pod stolom sta da radim internet je ocaj mladog magarca prije sam imao 60 kb na njemu sad max 30 a nekad bi znalo na minutu skociti na 450 kb/ps

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bero_ng95 kaže...

Imam jebeni problem znaci imao sam wifi antenu tpt link 722n i s obzirom da je najobicniji krs kupio sam si pojacivac tocnije crnu antenu 5 dbi spojio sam na stik i hvatao komsiju oko 35 m 1-2 crtice internet nikad ispod 400 kb/ps download susjed je imao t-com i ruter thompsonov on je iskljucio net te sad se hvatam na drugog komšiju 30 metara daljina s obzirom da je od 1. suseda kuca smetala anetnu sam sibnio na oras i tako mogu hvatat signal inate radi se o jebenoj optimi a ruter je neki zte zuti rtd prepreke do rutera su balkonska vrata i jedan zid iza tog zida se nalazi stol a ruter je pod stolom sta da radim internet je ocaj mladog magarca prije sam imao 60 kb na njemu sad max 30 a nekad bi znalo na minutu skociti na 450 kb/ps

Jebeš mi sve, za ovakve postove bez interpunkcije bih uveo bičevanje...

Freak Show Inc.
11 godina
protjeran

Ja se razumijem u antene ko krava u informatiku molio bih te pomoć a ne zafrkaciju 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bero_ng95 kaže...

Ja se razumijem u antene ko krava u informatiku molio bih te pomoć a ne zafrkaciju 

Nije zajebancija, poradi malo na tome.

Pogledaj ovo. Ja sam uzeo, signal je bolestan...

Freak Show Inc.
11 godina
protjeran

Vidio sam da su alfine antene strava ali ispod 10 dbi nebi uzimao 

hvala na savjetu 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bero_ng95 kaže...

Vidio sam da su alfine antene strava ali ispod 10 dbi nebi uzimao 

hvala na savjetu 

Recimo to ovako: nije sve u db antene, ima nešto (jako puno) i u izlaznom db.

Uostalom onaj db uređaja ne možeš promjenit dok onaj antenski jednostavno pojačaš promjenom antene. Uostalom za tvoj slučaj bi vjerojatno bolja bila neka usmjerena.

A inače kod tih antena "ispod 10 dbi nebi uzimao" obrati pozornost i na karakteristiku signala. Nije to više sfera kao kod ovih slabijih, pa ako ti to ne odgovara onda nemaš niš.

11 godina
protjeran

Razumijem sto mi želiš reći planirao sam kupiti ovako nesto bili to valjalo SignalKing 999wn 2000mW

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

- Sve antene su usmjerene tj. imaju pojačanje .

- Ne postoji vertikalna antena kružnog zračenja sa usmjerenjem (pojačanjem) većim od 6.5dBd (9dBi).

- Osim usmjerenja (pojačanja) antena da bi bila dobra mora imati mali SWR jer inače neće izračiti svu privedenu snagu iz wifi adaptera. I antena koja ima dobar SWR ako joj blizu postavimo neki metal gubi SWR  ... i svoje usmjerenje :(

- U kućnim uvjetima se često puta u praksi bolje pokazala obična mala tvornička antenica ( dipol) od drugig vertikalnih antena sa većim usmjerenjem

jer ima šire zračenje a samim tim i više jačih refleksija po prostorijama. Zidovi u kući prosječno ovisno o sastavu guše oko 20dB ( 100 puta) dok sobna vrata guše samo oko 5dB.

- Većina wifi adaptera sa dipol antenom su deklarirana na 100mW izračene snage(EIRP) što znači da "ako" je dipol 5dBi izlazna snaga iz adaptera na antenu puno manja od  100mW (20dbm) tj. za tih 5dBi :)

ps: svaka antena se može napraviti za različite frekvencije pa ako se zna da satelitska antena (parabolična) koje vidimo po kućama ima pojačanje na 10GHz od 40 dBi i srazmjerno valnoj dužini (1:4) je povećamo da bude za 2,4GHz 40dBi prečnik bi joj bio bar 4m...toliko o proizvođačima opreme ( tj. neukim menađerima prodaje tih firmi) koji kao ta što si naveo ima 48dBi ili nedaj bože Kasens sa 80dBi LOL LOL LOL

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 18:18 (AF139).
11 godina
protjeran

znam da ta nema 48dbi no sada imam na stiku tpt  link 722n prikazenu antenu od 5dbi ima ona pola metra kabela  placena 50 kn rekli su mi da je to pojacivac kako se zove nezz jer nemam ambalaze bila je neka crveno crna kutija ugl  sada mi treba jace nesto dali je to kinesko govno od 48dbi laznih ista bolje 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

722N nije loš USB adapter jer  ima vanjsku antenicu...samo neznam koju si to drugu antenu spojio preko pola metra koaksa na taj stick ?

Moguće da ona nije u redu ili je koaksijalni kabal loš sa gubicima.....probaj orginalnu priviti  bez koaksa direktno na stick.

Za probati naći bolji signal promjenom pozicije u prostoriji uzmi USB produžni kabal do 5m dužine od PC-a do sticka jer on ne unosi nikakve gubitke.

ps: taj kineski wifi adapter 999wn  nisam prilike imao oprobati ali mislim da je 722N ipak bolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 20:27 (AF139).
10 godina
neaktivan

Imam airlive 1700 pa me zanima jel ja na njega mogu stavit jaču antenu tj. vanjsku antenu? Imam 50 metara zračne linije do drugog stana u kojem je ruter i hvatam 1 crticu signala. Možda neku ovakvu antenu http://www.protis.hr/products/details/tplink-tlant2409b-outdoor--directional-panel-antenna-9dni-24ghz-cable-length1m-ntype-connec/41999

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 12:04 (ninozg1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
BoDdAH kaže...

Mislim da na tom ruteru nemaš gdje spojiti antenu u klasičnom smislu, jedino ako trebaš produženje  signala onda kupi wifi extender. Ovako nešto: http://www.lost.hr/hr/izdvajamo/item/19303-tp-link-bezicna-pristupna-tocka-300mbps-2-4ghz-802-11n-g-b-podrska-za-pasivni-poe-ap-client-bridge-repeater-multi-ssid-2-4dbi-odvojive-antene

znam da ne mogu spojiti, ali mislio sam izvući net na neki drugi access point na koji bi mogao spojiti jaču antenu. Ili recimo uezti neki ovakac AP i na njega monitrati jaču antenu jer mi neće raditi ovako samo kao extender, preslab mu je signač :( 

16 godina
neaktivan

Može pomoć za kupovinu wifi antene za laptop pošto u stanu(3kat) nema internet a đački dom je udaljen oko 160m zračne linije (nema prepreka osim par drveća)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koji Wi-Fi USB da kupim? Vidio sam par dobrih na nabavi net, ali sam nekako zapeo za D-Link.

Konkretno me zanima dal' je ovo vrijedno kupnje?

http://www.centro.hr/usb-bezicni-adapter-d-link-gousbn150.aspx

Ima tko?

Hvala unaprijed na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
55pero kaže...

Može pomoć za kupovinu wifi antene za laptop pošto u stanu(3kat) nema internet a đački dom je udaljen oko 160m zračne linije (nema prepreka osim par drveća)

Probaj nabaviti TP-Link-ov WN-722n ili sličan USB Wifi stick sa vanjskom antenom i stavi ga na prozor.

Trebalo bi biti OK, ali lišće je ogroman blokator signala (zimi će, kad otpadne lišće, biti bolji signal).

Eventualno još na antenu staviš pojačivač signala iz OVE teme i/ili kupiš još dodatno jaču antenu.

Ako laptop staviš na prozor da li vidiš mrežu od doma/možeš li se spojiti?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
Premeseagry kaže...

Koji Wi-Fi USB da kupim? Vidio sam par dobrih na nabavi net, ali sam nekako zapeo za D-Link.

Konkretno me zanima dal' je ovo vrijedno kupnje?

http://www.centro.hr/usb-bezicni-adapter-d-link-gousbn150.aspx

Ima tko?

Hvala unaprijed na odgovorima.

Ako ti je ruter u istoj prostoriji onda bi taj USB adapter bio dobar...ako nije ista prostorija uzmi neki koji ima na sebi vanjsku antenicu . Nije loše uzeti sa stalkom na kojem je kabal sa USB utikačem tako da adapter možeš postaviti na lokaciju sa boljim signalom.

16 godina
BoDdAH kaže...
čitam ove tekstove i ne mogu skužiti. Je li bolje uložiti u bolju antenu kod prijemnika ili kod routera koji širi net. Meni je bitno da pojačam izlazni signal jer bi se više hardwarea spajalo na taj pojačani signal. Sad me zanima kako? imam OVAJ router i zanima me kako da priključim neku antenu na njega koja bi mu pojačala signal? gledam svašta po aliexpressu ali nije mi ovo forte pa pitam vas ovdje

znam da ne mogu spojiti, ali mislio sam izvući net na neki drugi access point na koji bi mogao spojiti jaču antenu. Ili recimo uezti neki ovakac AP i na njega monitrati jaču antenu jer mi neće raditi ovako samo kao extender, preslab mu je signač :( 

Ovaj ti može poslužiti i kao AP, spojiš ga kabelom na LAN port od rutera, postaviš na mjesto odakle najbolje odašilje signal i gotovo.

16 godina
neaktivan
Matozan kaže...
55pero kaže...

Probaj nabaviti TP-Link-ov WN-722n ili sličan USB Wifi stick sa vanjskom antenom i stavi ga na prozor.

Trebalo bi biti OK, ali lišće je ogroman blokator signala (zimi će, kad otpadne lišće, biti bolji signal).

Eventualno još na antenu staviš pojačivač signala iz OVE teme i/ili kupiš još dodatno jaču antenu.

Ako laptop staviš na prozor da li vidiš mrežu od doma/možeš li se spojiti?

Sa prozora nemam kad pređem preko ceste(oko 50m.) onda dobijem signal.Koji tip antene bi bio bolji ovaj TL-ANT2405C ili TL-ANT2406A ?

17 godina

Prvo bi probao samo kupiti/posuditi od nekoga WN-722n (70 kn) pa vidjeti da li će loviti mrežu i da li će pucati konekcija.

Samo nisam siguran da će puno pomoći, ako laptop na prozoru ne lovi mrežu,

onda je očito da je zagušenje signala od stabala veliko.

Antene koje si predložio su skoro iste jakosti kao i ova koju 772n ima, trebati će ti neka jača (sa što većim dBi),

potraži malo na ebay-u ili njuškalu, trebaš pripaziti da li ti treba muški ili ženski konektor na anteni (moj 772n je na selu pa ti ne mogu provjeriti).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Pozdrav momci, ovak, napravio bi si Point to Point mrežu, od vlastite kuće do vikendice, udaljenost je 7km čistina. Za sad imam TP-Link Grid 24dBi 2.4Ghz antenu koju spajam na ruter (Station Infrastructure), e sad doma bi stavio Ubiquity AirGrid M2 20dBi 2.4Ghz koji bi bio AP i vukao internet s rutera. Umjesto nje sam imao sloticu, ali internet je malo radio malo ne i sporo je bilo, tak da bi se odlučio za ovu drugu varijantu. AKo netko ima nešto slično nek javi kak mu radi? Tnx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da li može preporuka, zanima me šta bih trebao kupit moj susjed koji se hoće spajati na moju wifi mrežu, udaljenost nekih 15 metara, eventualne prepreke su neke šupe drvo-beton

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 14:16 (cola777).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, ruter mi je metar i po od usb wifi stcka i ne hvata signal jer ga prijeci nosivi zid zgrade debljine 50 cm, jel bi mi mogli predloziti neko rijesenje kako da zaobiđem taj zid bez pomicanja rutera koji je ustekan u zid? Ako bi jos mogao pitati jel bi moglo funkcionirati da kupim produzni usb kabel pa usb stick ustekat u njega i zaljepit ga na štok od vrata da bi zaobiso zid?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice