Koji Mesh izabrati

poruka: 35
|
čitano: 16.527
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Koji Mesh izabrati

Ugasen wifi na routeru od operatera, jedino sta je deco u router modu a ne AP. Ma za sada funkcionira, povremeno bude par tih nekih problema, izdrzat cu nekako jer ionako imam u planu nabaviti Dream router i jedan njihov AP i onda imam svu slobodu konfiguriranja mreze

0 0 hvala 0
6 godina
Re: Koji Mesh izabrati
dax-lax kaže...
Više manje ti svaki proizvođač može kombinirati mesh nodeove unutar sustava. Asus može kombinirati sve na čemu je naznačen aimesh, bio to router ili samo node. Za tplink nisam ziher da li je moguće spojiti npr m4 sa e4 ili m5 mješavinu da rade u kombinaciji. Asus to naglašava.

Moze. Ja imam M4 i E4 i sve radi bez ikakvih problema.....

dax-lax kaže...

Mislim da će ti i jedan i drugi biti odlični za namjenu.

Ja sam prije nekog vremena isto gledao mesh za složit doma ali sam na kraju isprobao Unifi ac lr tanjurić i začudio se kako to đubre ima jak signal. Na kraju radi još nekih sitnica odustao od mesha i sad slažem komplet unifi sustav koji će biti složen od dream routera, postojećeg uap ac lr-a i nabavit još jedan u6 ili u6 lite ap da pokrije treću etažu i odvojeni dio kuće.

Još mi se kod unifija svidio način kontrole svega s jednog mjesta i to kaj dream router ima opciju za unifi protect (kamere) + pametne brave + voip telefonija ako netko treba. Sve s jednog divajsa i svaki od uređaja se napaja preko lan kabela.

Naravno, da bi postigao sve što želim radit će štemerica po kući.

Ima i ubiquiti svoje mesh sustave, ali su malo preskupi + traži kontroler u vidu cloud key-a, dream routera, dream machinea ili nekog kompa na kojem se vrti kontroler barem dok se postavi sve u rad.

Cijena tog tvog sistema i Mesh o kojima ovdje pricamo je neuporediva i to tvoje je treski owerkill za kucu al ok...

14 godina
Posmatrač kaže...
dax-lax kaže...
Više manje ti svaki proizvođač može kombinirati mesh nodeove unutar sustava. Asus može kombinirati sve na čemu je naznačen aimesh, bio to router ili samo node. Za tplink nisam ziher da li je moguće spojiti npr m4 sa e4 ili m5 mješavinu da rade u kombinaciji. Asus to naglašava.

Moze. Ja imam M4 i E4 i sve radi bez ikakvih problema.....

dax-lax kaže...

Mislim da će ti i jedan i drugi biti odlični za namjenu.

Ja sam prije nekog vremena isto gledao mesh za složit doma ali sam na kraju isprobao Unifi ac lr tanjurić i začudio se kako to đubre ima jak signal. Na kraju radi još nekih sitnica odustao od mesha i sad slažem komplet unifi sustav koji će biti složen od dream routera, postojećeg uap ac lr-a i nabavit još jedan u6 ili u6 lite ap da pokrije treću etažu i odvojeni dio kuće.

Još mi se kod unifija svidio način kontrole svega s jednog mjesta i to kaj dream router ima opciju za unifi protect (kamere) + pametne brave + voip telefonija ako netko treba. Sve s jednog divajsa i svaki od uređaja se napaja preko lan kabela.

Naravno, da bi postigao sve što želim radit će štemerica po kući.

Ima i ubiquiti svoje mesh sustave, ali su malo preskupi + traži kontroler u vidu cloud key-a, dream routera, dream machinea ili nekog kompa na kojem se vrti kontroler barem dok se postavi sve u rad.

Cijena tog tvog sistema i Mesh o kojima ovdje pricamo je neuporediva i to tvoje je treski owerkill za kucu al ok...

Slažem se 

10 godina
neaktivan
Koji Mesh izabrati

Malo da dam dojmove, možda nekom pomogne

Imao sam Asus router, imam dosta toga kao smart home, od žarulja do switcheva, grijanja i klima, dosta često je znala pucati veza, kad ne stane struje ne dobiju svi svoju IP koji sam rezervirao itd.

Sad imam unifi erx router, ap lr i lite, i taj Asus kao ap, sve radi kao podmazano, jedino što im range baš nije neki, ali je preporod u odnosa na Asus

Tko može ja bih mu preporučio unifi

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
doktordoc kaže...

Malo da dam dojmove, možda nekom pomogne

Imao sam Asus router, imam dosta toga kao smart home, od žarulja do switcheva, grijanja i klima, dosta često je znala pucati veza, kad ne stane struje ne dobiju svi svoju IP koji sam rezervirao itd.

Sad imam unifi erx router, ap lr i lite, i taj Asus kao ap, sve radi kao podmazano, jedino što im range baš nije neki, ali je preporod u odnosa na Asus

Tko može ja bih mu preporučio unifi

kao bivsi korisnik Unifi AP i to LR varijante kucu dvoriste i dvorisne objekte sam puno bolje pokrio sa tp linkovim deco m4 i e4 uredjajima. Sa 4 njih. Svagdje je full signal i sve radi bez apsolutno ikakvih problemo. Isto imam smart uredjaje njih nekih 30tak i 4 deco kamere plus 6 mobitela i 3 racunra 3 tva itd.....

ja bih preporucio mesh-Plus meshh lako i relativno jeftino prosiris a o podesavanj za prosjecnog korisnika necu ni pricati. Za bilo koga ko nije na ti sa IT ne bih preporucio da ide sam podesavati unifi. Cinjenica jeste da se to odradi jedno i nikad vise ali to jednom moze vrlo lako rperasti u nocnu moru. Dok mesh moze podesiti maltene bilo ko.....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice