Kako prosiriti internet po stanu

poruka: 6
|
čitano: 4.702
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kako prosiriti internet po kuci

Pozdrav svima.Javljam se iz njemacke.Internet dobijam preko easybox 803(vodafon),koji je istovremeno i adsl modem ali i ruter.Signal koji on odasilje nije najjaci jer je vezan za zid i ne mogu ga micat.U nekim dijelovima kuce signal je na minimumu,pa bih ga htio razvesti u sve dijelove kuce.Imam tp linkov ruter tl wr841N,kojeg bih htio iskoristiti da mi razvede signal,ali nisam siguran kako to napraviti.Najvise zato jer nisam siguran ima li ovaj model(wr841N)uopce mogucnost za tako nesto.Koji uopce mode trebam,repeater,bridge,ap?

0 0 hvala 0
16 godina

taj tp link stavi u AP mode ili repeater mode. slozi da povuce dhcp postavke od vodafon rutera i to je to. tako sam ja doma napravio samo sto sam zicno spojio modem i ruter.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije navedeno da ima AP/repeater funkciju na njihovoj stranici. Mozes napraviti PPPoE pass-through ili koristiti BRIDGE MODE na svom glavnom modemu/ruteru. S time dobijes mogucnost koristenja tog uredjaja da radi samo kao modulator/demodulator adsl signala, a da ovaj Tp-Link koristis kao ruter. Na tp-linku moras unijeti podatke od svog ISP-a(user i pass za internet vezu), ostale postavke odredi sam(wi-fi, dhcp server,...). Nisam siguran imas li mogucnost utjecanja na postavke na tom glavnom ruteru(ako ISP koristi automatsku konfiguraciju tj. ACS), pa ako nemas, zazovi sluzbu za korisnike svog ISP-a i zatrazi od njih da ga prebace u BRIDGE MODE ili ukljuce PPPoE pass-through.

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 15:29 (IVOX).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako prosiriti internet po kuci

Koliko vidim za taj tp-link na http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR841N#fea on ima: WDS wireless bridge provides seamless bridging to expand your wireless network

pa guglaj za njega wireless bridge setup

a za easybox isto imaš:

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 15:35 (dastefan).
12 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima.Probacu sto ste savjetovali,na primary ruteru uopce nemam bridge mod vec 5 opcija:802.11 b only i jos 4,namjesteno je na Mixed 802.11n, 802.11g and 802.11....b

Nisam siguran koji meni uopce mod rutera treba za ovo sta hocu,bridge ili repeater?Nadao sam se da necu morati mijenjati parametre za primary ruter jer se bojim da cu nesto zeznut pa necu uopce imat internet,al vidim da ako hocu umreziti 2 da cu ipak morati..U njemackoj je dosta popularan i d-lan za prosiriti internet po stanu,koji se razvodi strujnim instalacijama i svaki strujni utikac ima lan kabel,pa cu razmisliti i o tome

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo probaj ovako http://blog.riyas.org/2014/04/build-cheap-cordless-wifi-repeater-with-tplink-wr841n.html

Poigraj se malo sa tim tp-linkom niš te ne košta osim vremena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 1:03 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice