Samsung T220

poruka: 180
|
čitano: 57.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Samsung T220
markoal kaže...
HRVOJE345 kaže...
HRVOJE345 kaže...

Htio bih pogledati dali sam dobio orginalni samsungov panel na svom t220,di da pronađem taj service menu.

Može li netko pomoč.

A trebao bi doć s orginalnim ali evo:

To access "Service Menu"
1. Adjust the brightness and contrast to 0
2. Press "Menu" (first button from left)
3. Press "Source" (second button from right) for 5 seconds.

S = Samsung
A = AU Optronics (Australian made)
C = Chi Mei Optronics (China made)

Ovaj c vam je najgori, tj ima losu matricu sa losim bojama.

spamer
16 godina
neaktivan

Znam to samo neznam di se nalazi taj service menu npr.program files

16 godina
neaktivan
markoal kaže...
crazy_luđak kaže...

e kak vi uploadate slike kad trebate nekom neš pokazat ovdje na BOLu? tako ćeš jedino razumjet

Vidi kad se pise post, dolje ispod, tj. iznad onog Pošalji, i prati ovu temu.
Dodaj sliku s računala.

e hvala -.o

evo pa promotri

u windozama na display properties u windozama na display properties
u control panelu u control panelu
i u trayu i u trayu
a onda sam se probudio...
17 godina
Samsung T220

Ovo je zapravo pravi nacin tj oznake i po tom se moze vidjet koji je panel u pitanju kad se ide u Service Meni, kak se i vidi na slici bitno je ono slovo u sredini zapravo a ostalo ne!Cool

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ljudi molim vas ako netko kuži što sam rekao da mi odgovori.

16 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...

Ljudi molim vas ako netko kuži što sam rekao da mi odgovori.

objasnio ti je rambox, imaš gore u njegovom postu sliku s objašnjenjem...

16 godina
neaktivan
splinter1988 kaže...

kupio sam danas monitor samsung syncmaster t220 u vemilu i imam par problema.

na starom monitoru ono sto mi je nekad bilo bijelo recimo podloga na nekoj web stranci sad mi vuce na plavu boju.

kad gledam test u wordu neki redovi su mi malo mutni.

pregledao sam koji panel imam i unatoc svima koji me uvjeravaju da svi t220 imaju samsungove panele,ja nemam. meni je srednje slovo D.

i monitor je proizveden u madarskoj. zanima me dal bih ga mogao vratiti i traziti novi.bojim se da me ne otjeraju kad im kazem da to nije originalan panel jer kao

nije moja briga sto je unutra dokle god je to samsungov proizvod. imate li vi kakvih iskustava sa povratom proizvoda vemilu?

Naravno da nemas apsolutno nikakve sanse traziti garanciju na proizvod zbog vrste urađenog panela, s tim "dileri" opreme nemaju nikakve veze. Ako je Samsung odlucio izdati T seriju sa Turkmenistanskim panelima na tebi je da se informiras ako ti je to bitno.

T2xx ima nekoliko modova rada, prvo provjeri sto ti je ukljuceno (text ili web - ne znam sad napamet dobija plavkastu nijansu zbog umanjenja zamora ociju).

From dying heaven To living hell
16 godina
protjeran
rambox kaže...

Ovo je zapravo pravi nacin tj oznake i po tom se moze vidjet koji je panel u pitanju kad se ide u Service Meni, kak se i vidi na slici bitno je ono slovo u sredini zapravo a ostalo ne!Cool

ako se ne varam ta slika nije u redu 

To access "Service Menu"

S = Samsung

Hrvoje taj menu se nalazi u tvom monitoru,,,,, ne na racunalo negu u moniotru, znaci ovako stavis brightness i contrast na 0 te zatim stisnes tipku s kojom potvrdujes ( source ) i naravno drzis ju cca 5 s

te ce ti se otvorist novi prozor di ces imati ispisano brojike i slova, te zatim gledas predzadnju slovo, i usporedis s tablicom u mom postu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 2:31 (CaMeRmAn).
17 godina
splinter1988 kaže...

kupio sam danas monitor samsung syncmaster t220 u vemilu i imam par problema.

na starom monitoru ono sto mi je nekad bilo bijelo recimo podloga na nekoj web stranci sad mi vuce na plavu boju.

kad gledam test u wordu neki redovi su mi malo mutni.

pregledao sam koji panel imam i unatoc svima koji me uvjeravaju da svi t220 imaju samsungove panele,ja nemam. meni je srednje slovo D.

i monitor je proizveden u madarskoj. zanima me dal bih ga mogao vratiti i traziti novi.bojim se da me ne otjeraju kad im kazem da to nije originalan panel jer kao

nije moja briga sto je unutra dokle god je to samsungov proizvod. imate li vi kakvih iskustava sa povratom proizvoda vemilu?

SORRY, al nemožeš ga vratit neće ti ga primit jer dolazi sa više vrsta panela. Šta si dobio to si dobio pomiri se s tim, možda možeš pokušat zamijenit za neki drugi monitor.

Svi koji kažu da dolazi isključivo sa samsung panelom nemaju pojma šta pričaju, i to što ti vuče na plavo slika nije kvar nego u biti sve normalno funkcionira samo imaš lošiji panel od samsungovog. Jednom liku na pcekspertu je isto vuklo na plavo,ali to je donekle sredio pod postavkama.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Hvala Camerman,jedini si ti skužio šta sam htio reč.

17 godina
rambox kaže...

CaMeRmAn kaže...

ako se ne varam ta slika nije u redu

To access "Service Menu"

S = Samsung

Ovjdje izgleda -  Je*e lud zbunjenog...

Rambox stavio sliku gdje pišu slova A,L,D,I za prepoznavanje panela.

Camerman navodi da su slova S,A,C za panele.

Koja su slova stvarno za oznaku panela?

"He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali
16 godina
crazy_luđak kaže...

ja isto imam T220 Cool

i imam prblem. instalirao sam samsungove drivere sa priloženog cd-a i najnovije catalyst i postavio rezoluciju na max. ali to je tek 1280x1024 a nemogu odabrat 1680x1050 kolika je nativna ovom monitoru

Greška nije do tebe ni tvoje grafe. Greška je do monitora imao sam isti problem i nakon kaj sam ga vratio dobio sam objašnjenje da je greška u serveru  monitora. Tj na njega je stavljen krivi. Vrati monitor i dobit češ drugog ili če ovog poslati na servis kao u mojem slučaju.

Evo ti teme u kojoj sam tražio pomoć i na dnu imaš linkove sa istim problemom drugih ljudi.http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/t200-t220/26828.aspx    Namigiva

Moj se nažalost vratio ispravan što se tiče reze ali sa oštečenjem na ekranu pa je opet na reklamacijiPlač

16 godina
protjeran
Samsung T220

boxer moj opis je tocan, 

ramobox je valdja stavio samo da se viid da se trazi ne zadnja nego predzadnje slovo

moj pradeda je bio legenda, moj deda je bio legenda, moj tata je bio legenda ali zato ja nisma netko treba biti i genij
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
plavi08 kaže...
crazy_luđak kaže...

ja isto imam T220 Cool

i imam prblem. instalirao sam samsungove drivere sa priloženog cd-a i najnovije catalyst i postavio rezoluciju na max. ali to je tek 1280x1024 a nemogu odabrat 1680x1050 kolika je nativna ovom monitoru

Greška nije do tebe ni tvoje grafe. Greška je do monitora imao sam isti problem i nakon kaj sam ga vratio dobio sam objašnjenje da je greška u serveru  monitora. Tj na njega je stavljen krivi. Vrati monitor i dobit češ drugog ili če ovog poslati na servis kao u mojem slučaju.

Evo ti teme u kojoj sam tražio pomoć i na dnu imaš linkove sa istim problemom drugih ljudi.http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/t200-t220/26828.aspx    Namigiva

Moj se nažalost vratio ispravan što se tiče reze ali sa oštečenjem na ekranu pa je opet na reklamacijiPlač

heh znači servis...ok hvala odnijet ću ga ovih dana

kolko je to tebi dugo trajalo(zamjena monitora), kolko ću otprilike dana čekat?

16 godina
neaktivan

Ja isto mislim da jebe lud zbunjenog,jučer ste mi tako digli živce,htio sam počet psovat ali bilo me je strah crvenog,šta nitko ne kuži ako pitam gdje se nalazi da mi kaže da je to na monitoru osim camermana.

16 godina
crazy_luđak kaže...

heh znači servis...ok hvala odnijet ću ga ovih dana

kolko je to tebi dugo trajalo(zamjena monitora), kolko ću otprilike dana čekat?

Ovisi o udaljenosti sevisa. Naime, pošto sam ja daleko od sevisa a to ne može(nesmije radi garancije) popraviti trgovina u kojoj je kupljen nego mora iči u orginalni samsungov servis. Za mojeg je trebalo 10 dana. I dobio sam nazad isti monitor samo ispravan kaj se tie reze.Možda bu tebi brže jer sam ja pogodio baš onaj tjedan u kojem su 3 praznika.Namigiva

A sad ovo kaj je bila ogrebotina na njemu čekam več 10 danaPlač

17 godina
neaktivan
 PANELI:
To access "Service Menu"

X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
protjeran
CaMeRmAn kaže...

To access "Service Menu"

S = Samsung

Hrvoje taj menu se nalazi u tvom monitoru,,,,, ne na racunalo negu u moniotru, znaci ovako stavis brightness i contrast na 0 te zatim stisnes tipku s kojom potvrdujes ( source ) i naravno drzis ju cca 5 s

te ce ti se otvorist novi prozor di ces imati ispisano brojike i slova, te zatim gledas predzadnju slovo, i usporedis s tablicom u mom postu...

moje iskusto sa ovim uputama je loše.

nakon ulaska u service meni da provjerim koji je panel, funkcije u osd meniju su se zaključale.

color, image, osd i setup izbornici su locked i ne mogu ih mjenjat.

sa magic brightom sve mogu podešavat al u meniju ne.

da li je netko imao slično iskustvo?

''how yes no''
17 godina
Samsung T220

Bitno je ono slovo u serdini zapravo kod mene je CAB- 1002 recimo a taj A je oznaka samsungovog panela. Nazalost ipak jos ima tih losijih panela ali niti blizu toliko ko na onim prijasnjim serijama kaj se moze sad vecinom svi za evropsko trziste dolaze sa samsungovim panelom ali ipak ima tu i tamo jos njih ali puno manje nego prije ili vrlo malo!Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 14:31 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Samsung T220

lol kod mene je drugacije meni su xxxxxx-xAx lol, hebo samsung i sve ostalo bitno da je A Smijeh

moj pradeda je bio legenda, moj deda je bio legenda, moj tata je bio legenda ali zato ja nisma netko treba biti i genij
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CaMeRmAn kaže...

lol kod mene je drugacije meni su xxxxxx-xAx lol, hebo samsung i sve ostalo bitno da je A Smijeh

X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.

Jedino što ti je "A" na krivom mjestu.

16 godina
neaktivan

Camerma gdje se nalaze te tipke na monitori,ti si jako pametan dečko jedini si ti shvatio što sam mislio reči.

15 godina
neaktivan
Samsung T220

poslao sam im u nedjelju mail i odgovorili su mi odmah u ponedjeljak ujutro. zamijenili su mi monitor bez ikakvih problema i dobio sam originalni samsung panel.

ovim putem bi se htio zahvaliti osoblju vemila i posebno prodavacu na odjelu monitora. svi su bili izrazito susretljivi i profesionalni. puno hvala

1 0 hvala 0
17 godina
HRVOJE345 kaže...

Camerma gdje se nalaze te tipke na monitori,ti si jako pametan dečko jedini si ti shvatio što sam mislio reči.

Tako si lijen da boli glava, da si samo malo okrenuo monitor vidio bi da iznad/ispod svake tipke piše koja je koja.

Čudno da su ti zamijenili monitor jer u biti nema kvara!

15 godina
neaktivan
Samsung T220

imao sam puno srece. kao sto rekoh ekipa je bila super

0 0 hvala 0
17 godina
splinter1988 kaže...

imao sam puno srece. kao sto rekoh ekipa je bila super

Po čitanju iskustava iz ve-mila shvatio sam da su oni bezosjećajni zombiji koji jedva čekaju da te odhebu. Ovi u sisku likovi su bili skoro OK, primili 2 puta matičnu na servis u roku 7 dana( jedanput sama riknula i drugi put je aftermarket cooler sa northbridge-a otpao dok sam igrao pa se spržila i svejedno su mi dali novu)

17 godina
Samsung T220

Imal je srece kaj su mu ga zamjenili uopce dobro je ispalo, iako nema kvara ali ako je dobio monitor s onim najlosijim panelom onda je dobio poluproizvod sigurno i slika je vidljivo losa i to je tak  kad Samsung radi eskapade s tim panelima srecom puno manje nego prije!Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Samsung T220

Nadam se da nam svima sljedeći monitor bude sa IPS ili takvom nekom skupom matricom i led osvjetljenjem tako da slika bude realistična i bez probijanja svjetlosti. Samo da srede onaj odziv tako da možemo i igrat s njima igrice i da cijena bude prihvatljivija recimo 23" za 2000-2500kn, a sada je onaj najjeftiniji lenovo x220 preko 3000kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
mierda-del-torro kaže...
CaMeRmAn kaže...

To access "Service Menu"

S = Samsung

moje iskusto sa ovim uputama je loše.

nakon ulaska u service meni da provjerim koji je panel, funkcije u osd meniju su se zaključale.

color, image, osd i setup izbornici su locked i ne mogu ih mjenjat.

sa magic brightom sve mogu podešavat al u meniju ne.

da li je netko imao slično iskustvo?

Ako je netko imao sličnih problema, može ga riješit ovako:

OSD možete "otključati" tako da pritisnete MENU, te nakon toga držite tipku ENTER 5-10 sekundi.

Rješenje sam dobio od Msan-a.

''how yes no''
17 godina
odjavljen
Samsung T220

molim vas koje sredstvo i krpu da kupim za čišćenje ekrana svog t220?

može netko?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 19:59 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice