Samsung T220

poruka: 180
|
čitano: 57.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Samsung T220
aquaevivae kaže...
WSeven kaže...
aquaevivae kaže...
WSeven kaže...

Što se tiće Samsunga T220 prilično sam zadovoljan njime iako mi je to prvi LCD monitor nakon 5 godina robije na 17" CRT-u. Ipak je bilo vrijeme da se riješim te krntije koja je trrošila 100 Watt-a tak je na njemu pisalo, a ovaj novi Samsung troši samo 40 Watt-a. Igre na njemu izgledaju i više nego dobro i nema nikakvog blur efekta ipak ima response time od 2ms i kontrast od 20000:1.

Cijena mi je jedino bila malo paprena al dobro kad u vemilu nisu imali ovaj monitor: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113113 samo što je ovaj LG-ov imao HDMI prikuljučak!

Rečeno je da u T220 idu svi "A" paneli, pa daj ak ti nije problem provjeri, dal su i u Vemilu takvi?
Hehe, da to je taj šok sa 17" na 22", al za 2 tjedna ti bude i taj 22" normalan, tj htel buš VEĆEG ! Smijeh

Pogledaj si ovaj link možda ti pomogne: http://forum.bug.hr/forum/topic/monitori/samsung-t220-original-panel/10172.aspx?page=0&jumpto=128861&sort=asc&view=flat ili ovaj

http://forum.bug.hr/forum/topic/monitori/samsung-syncmaster-2253bw/9298.aspx?sort=asc&view=flat malo pogledaj forum i naći ćeš kako da provjeriš da li imaš orginalni A panel od Samsunga, ali vjerovatno ga imaš jer T220 ga ima, evo ja sam provjeri svog Samsunga T220 i on ima orginalni panel (Version: M-TW22H0CAA-1001.4) u ova tri posljednja slova ako u sredini budeš imao slovo A onda je tvoj panel orginalni Samsungov.

Da si vidiš verziju panela samo smanji Brightness na 0 i Contrast te zatim pritisni tipku Source i drži dok ti se ne prikaže crveni menu. Eto sad si sam možeš provjeriti panel!!Cool

S = Samsung
A = AU Optronics (Australian made)
C = Chi Mei Optronics (China made)

P.S: već mi je mali taj 22" monitorNeodlučan
 LOL, kaj je s tobom?Smijeh! Pa stavil si moj link od mog panela, i objašnjavaš mi kak se pogleda a več znam kak to ide i koji panel imam! A i ovo ti je krivo.....
S = Samsung
A = AU Optronics (Australian made)
C = Chi Mei Optronics (China made)

to nije točno, lol ! BTW ja sam tebe pital za tvoj! :)

Znaci nisu svi T220 sa originalnim panelima??
17 godina
neaktivan
Samsung T220

Ma jesu...bez brige, al kod ostalih NISU!

E4500 8800GTS 512MB g92 2X1GB DDR2 P35-DS3 IP35 FORTRON 400W 320seagate+160samsung spin point Samsung t220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung T220

Evo ovako, razmatram kupovinu ovog LCD-a, pa me zanima nekoliko stvari.

Kontrast. Pretpostavljam da je u odnosu x:1 pozeljno da x bude veci zar ne? E sad, zasto se recimo na ve-milovoj stranici navodi da je to 20000:1 a na netu nalazim da je 1000:1? Radi li se mozda o drukcijim vrijednostima u smislu da se odnose ti omjeri na razlicite stvari?

Nadalje, jel ima netko ovaj monitor: LG LCD W2252V i ako ga ima, jel dobar, i je li po svojim karakteristikama uopce usporediv?

To bi mi bio prvi LCD pa su mi neke stvari jos nejasne, te mislim da je bolje da mi se kaze iz prve ruke nego da okolo citam puno dosadne teorije.

Unaprijed hvala.

EDIT: Pogledao sam malo na samsungovoj stranici, i kaze sljedece: Contrast Ratio : DC 20,000:1 (1000:1) (Typ.)

E sto s tim sad??

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2008 17:06 (RaLe).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RaLe kaže...
...

EDIT: Pogledao sam malo na samsungovoj stranici, i kaze sljedece: Contrast Ratio : DC 20,000:1 (1000:1) (Typ.)

E sto s tim sad??

Ovo 20000:1 zanemari, to je beskoristan podatak, odnosno nije ti bitan pri odabiru monitora. Pravi kontrast ti je ovo 1000:1.

Inače, što se tiče monitora, same preporuke. Ja ga nemam, ali sam radio neki dan na jednome i stvarno je super. Sve pozitivno o njemu. (dakako osim cijene koja bi mogla biti malo humanija Smijeh)
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Samsung T220

taj LG je 400 kuna jeftiniji, ima jednako brz odziv, isto taj kontrast 1000:1 tak da ono... zbunjuje me sve to, jer znam koliko te "tehnicke specifikacije" nisu toliko bitne u odnosu na pravi rad s tim monitorima, plus to s tim original i "ne original" samsung panelima isto ne olaksava odluku aaa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RaLe kaže...

taj LG je 400 kuna jeftiniji, ima jednako brz odziv, isto taj kontrast 1000:1 tak da ono... zbunjuje me sve to, jer znam koliko te "tehnicke specifikacije" nisu toliko bitne u odnosu na pravi rad s tim monitorima, plus to s tim original i "ne original" samsung panelima isto ne olaksava odluku aaa

T220 ima samo original panele. I to zapamtite više.

A što se tiče izbora između ta 2, moja preporuka je da odeš u trgovinu i pogledaš sliku na oba (ako možeš). I uzmi onaj koji ti ima ljepšu, bolju ili ugodniju sliku...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Samsung T220

ma evo listam stari bug i kazu da je samsung bw2232 njihov izbor (doduse pocetkom ove godine, ali ne vidim zasto bi taj monitor bio nesto losiji). ode to kupit, pa bar mogu bugovce krivit ak mi se ne svida xD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung T220

samsung t220 - jel ga mogu na vga connector spojit?? :S

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

samsung t220 - jel ga mogu na vga connector spojit?? :S

Naravno da mozesOsmijeh
On ima dvi i vga.
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Samsung T220

OK evo kupio sam ipak T220

Ajd sad jos pitanja

zast mi ne radi ono crveno svjetlo dolje :( (probao sam u meniju, nije proradilo :( )

i crna boja hmmm  kad je nesto crno, onda onak vidim treperenje, jel to normalno? :S 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

OK evo kupio sam ipak T220

Ajd sad jos pitanja

zast mi ne radi ono crveno svjetlo dolje :( (probao sam u meniju, nije proradilo :( )

i crna boja hmmm  kad je nesto crno, onda onak vidim treperenje, jel to normalno? :S 

Nemaš crvenog svjetla na T220, osim kod POWER GUMBA, al po cijeloj širini ne! A čuj ak ti je spojen preg VGA kabla onda je to donekle normalno....makar ja imam spojeno prek DVI i nemam nikakvih probema, stvarno ne žalim ni kune!
E4500 8800GTS 512MB g92 2X1GB DDR2 P35-DS3 IP35 FORTRON 400W 320seagate+160samsung spin point Samsung t220
17 godina
neaktivan
Samsung T220

Da, pricao sam s prijateljem koji je takoder vlasnik tog monitora, i objasnio mi je da nema svjetla po cijeloj duzini, a ovo sto se tice titranja ili je prestalo ili sam se ja navikao.

Monitor mi je predobar. Druga dimenzija.

Hvala vam na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
RaLe kaže...
...

E sto s tim sad??

Ovo 20000:1 zanemari, to je beskoristan podatak, odnosno nije ti bitan pri odabiru monitora. Pravi kontrast ti je ovo 1000:1.

Inače, što se tiče monitora, same preporuke. Ja ga nemam, ali sam radio neki dan na jednome i stvarno je super. Sve pozitivno o njemu. (dakako osim cijene koja bi mogla biti malo humanija Smijeh)
 E ovo sam zaboravil, al da netko to ne vidi pa da zbilja pomisli da ima to smisla kaj si ti napisal!!!!
O kakvim ti beskorisnim podacima pričaš???? Nema tu pravi ili krivi kontrast....
Kod SAMSUNAG T220  Dynamic Contrast je 20 000:1, kaj nema skoro pa ni jedan 22" monitor za tu cijenu!  Nije to bezveze...tak da nemoj tak pričati!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 0:20 (aquaevivae).
16 godina
neaktivan

Ali ti Dynamic Contrast ne utječe toliko na kvalitetu slike i nećeš vidjet razlike između 20000:1 i nešto manje... Dok ti ovaj realni kontrast utječe i vidit ćeš razliku i to poveću...

16 godina
Samsung T220

Ako svi T220 imaju original panele, dali i T200 svi imaju original panele(mislim na samsungove)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Master Z kaže...

Ako svi T220 imaju original panele, dali i T200 svi imaju original panele(mislim na samsungove)?

Da, sve je to ista serija. I svi bi trebali imati Samsungove panele...
17 godina
Samsung T220

OK, kupujem navedeni monitor. Izbor je na njega prevagnuo zbog stvari procitanih na ovom topicu.

Dakle ako se razocaram... Hmm... Popisao sam imena onih na forumu koji su ga hvalili...

Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung T220

meni je jucer stigla konfiguracija i gore navedeni monitor...

ne znam sta bi rekao... monitor je odlican i stvarno ga preporucam svima... citavu sam noc mlatio COD4 i FAR CRY1 i stvarno je preheben osjecaj igrati prvo na ovoj konfi, a onda jos i monitor... ma perverzija

0 0 hvala 0
17 godina
Samsung T220

Zasad ni je na zalim za ulozenim parama. Malo me samo nervira sto se "klima"... Navikao sam na 50 tonsko CRT gjubre na stolu koje se nije micalo ni sakom opaljeno... Morat cu prestat lupat monitore ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Beno i benito da li se može provjeriti koji je panel, je li istina da ti T220 svi dolaze sa original panelima?
17 godina
protjeran

Ja sam provjerio prema bugovom forum testu od nekih korisnika. Moj je original panel iz Vemila...

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
17 godina

Hehe, Beno i Benito...

Ovako, slijedio sam upute koje je na forumu stavio rambox:

Uglavnom da bi se provjerilo je li originalni panel na samsungu treba napraviti ovo: stavite Brightnees i Contrast na 0 i onda pritisnite Sourcebutton na pet sekundi i trebao bi se pojaviti servisni meni e sad samo potrazite jedan seriski broj koji izgleda recimo ovako  M-ME22WOBAA-1002 to je sam primjer. E sad treba obratiti paznju na zadnja tri slova u ovom primjeru koji sam dao  a to su BAA a oznaka originalnog panela je ono slovo A u sredini, jos postoje tri oznake a to su L, D te I uglavnom slova D i I oznacavaju najlosije panele dok oni koji su dobili monitor sa slovom  L su dobili dobar panel koji nije puno losiji od originalnog sa oznakom slova A

Kod mene je CAA, dakle originalni panel...

17 godina
neaktivan
Samsung T220

jos nisam provjerio na svom monitoru, al pogledat cu, sad me bas zanima...

inace... Beno, nije ti to valjda prezime?

0 0 hvala 0
17 godina

Nije, nadimak je izveden iz prezimena :)

OnTopic: Navodno SVI T220 imaju originalne panele

16 godina
neaktivan
Onda je vjerojatno i u protisu original, oni su najpovoljniji koliko sam ja vidio
http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=11120
17 godina
Samsung T220

T220 i T200   imaju samsungov originalni panel a dolaze iz samsungovog proizvodnog pogona u rumunjskoj koji opskrbljuje cijelu evropu to pise i na kutiji izvana Made in Romania a i svi novi tipovi samsunga koji su za evropsko trziste imaju originalne panele jer se samsung opekao s tim nesretnim panelima pa sad stavljaju samo svoje panele pa tu vise ne bi trebalo biti problema barem se nadam a prema informacijama koje dolaze od ljudi koji su uzeli T220 kod nas i u inozemstvu on dolazi s samsungovim panelom i to je onda tak!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Beno kaže...

Zasad ni je na zalim za ulozenim parama. Malo me samo nervira sto se "klima"... Navikao sam na 50 tonsko CRT gjubre na stolu koje se nije micalo ni sakom opaljeno... Morat cu prestat lupat monitore ;)

Hehe, CRT se je konstantno lupal! Al ovaj T220 mi se čini ko žena, pa neću valjda žene tuć....sav je krhak, da shebali su postolje totalno, ko žele se trese!
rambox kaže...

T220 i T200   imaju samsungov originalni panel a dolaze iz samsungovog proizvodnog pogona u rumunjskoj koji opskrbljuje cijelu evropu to pise i na kutiji izvana Made in Romania a i svi novi tipovi samsunga koji su za evropsko trziste imaju originalne panele jer se samsung opekao s tim nesretnim panelima pa sad stavljaju samo svoje panele pa tu vise ne bi trebalo biti problema barem se nadam a prema informacijama koje dolaze od ljudi koji su uzeli T220 kod nas i u inozemstvu on dolazi s samsungovim panelom i to je onda tak!!!Cool

Tako je....! Namigiva
16 godina
neaktivan
Samsung T220

Ljudi koliki je problem to labavo postolje i jel kod svih izrazeno to da su boje na vrhu razlicite od onih na dnu ekrana?

Mislim da li se i pored toga isplati kupiti ga?

0 0 hvala 0
17 godina

Postolje - nije toliko osjetljivo da se njise kako puhne vjetric kroz otvoren prozor, niti se bojim da se se svaki cas prevrnut.

Al da je cvrsto - nije...

Sto se boja tice, nisam primjetio bas taj problem. Ako sjedis direktno ispred monitora i monitor nije pretjerano nagnut, slika je savrsena.

17 godina
neaktivan
Samsung T220

Uzeo sam prije nekih 15 dana monitor o kojem je ovdje riječ i ne mogu tvrditi da sam full zadovoljan.

Boje su ok, crvena je za moj ukus preintenzivna ali hajde, navikneš se na to.  Muči me situacija kad nema boje na ekranu - tj crna boja. 

Ovaj ovdje t220 koji je montiran na stolu ispred mene a kupljen u linksa ima za moje pojmove velik backlight bleed.

Najočitiji je po horizontalnim osima pri vrhu i dnu zaslona.

Ako se gleda kakav 16:9 film - obe su crne trake sve samo ne crne. Ako se pokrene kakva igra na bilo koju tamniju sliku ubija sve boje i prikaz svega što se nalazi pri vrhu ekrana, a pri dnu ekrana dodaje pozamašnu količinu ljubičaste. Sve kao posljednica, pretpostavljam, katastrofalnog pozadinskog osvijetljenja.  Laptop star dvije godine, toshiba p100 221 ima kudikamo bolje riješeno osvijetljenje- ovakvu situaciju nisam očekivao s novim monitorom.

Vaša iskustva? Da odem do linksa i zamolim ih da usporedim svoj sa još nekim iz iste serije i eventualno zamijenim ovaj monitor? Ili je to manje više standardna boljka cijele serije? (google kaže da je)?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice