Pozdrav ekipi!
Dakle pitanje je sljedeće: imam Samsung P2370 monitor, spojen je preko DVI-a, slika mi se prikaže tek ulaskom u Windowse, da li netko imam kakvih iskustava s time. Dok preko obično VGA na DVI kabel radi normalno...
Tnx
Pozdrav ekipi!
Dakle pitanje je sljedeće: imam Samsung P2370 monitor, spojen je preko DVI-a, slika mi se prikaže tek ulaskom u Windowse, da li netko imam kakvih iskustava s time. Dok preko obično VGA na DVI kabel radi normalno...
Tnx
nemože se spojit VGA na DVI,može se koristit samo adapter "DVI to VGA"
probaj stavit da ti pokreće odmah digitalno(DVI) na postavkama monitora
Ja imam isti monitor i normalno prikazuje sliku prije bootanja Windowsa, čak vrlo brzo prikazuje sliku. Normalno je proradio bez mijenjanja ikakvih postavki. Tek toliko da znaš da ti ne bi trebao tako raditi.
Btw, M4X, na ovaj monitor se može spojiti VGA na DVI kabel jer ima DVI-I tako da prihvaća i analogni signal na DVI.
Imam slican monitor P2470HD.S njim je isporucen vga kabel i spojen je na 8800GTS 512 graficku preko dvi-vga adaptera.Graficka ima 2 DVI-I izlaza i zanima me dali bi slika bila bolja na DVI kabelu.Napominjem da je slika i na vga kabelu bar po meni savrsena.
Mozda mi se to cini jer sam preso sa 17'' ctr monitora na P2470HD.Slika je iznimo ostra i boje su predivne takoder i u igrama nema nikakvih problema.Monitor jos ima hdmi ulaz i DVI-D ulaz a graficka ima DVI-I izlaz pa jel to dvoje kompaktibilno i na koji nacin tj.kakav kabel moram kupit pretpostavljam DVI-I na DVI-D.
Ili da uopce ne kupujem DVI kabel?Najeftiniji se mogu nac i za 50 kn 2 metra DVI kabela,
Na nekim forumima pise da nema razlike u kvaliteti slike izmedu original isporucenog VGA kabela i jeftinog DVI kabela tj da bi slika na takvom DVI kabelu bila losija.Ili bi trebao kupit original DVI kabel za monitor pa bi onda slika bila jos bolja?
Ili da kupim mozda DVI/hdmi adapter pa onda hdmi na hdmi kabel?
Imam slican monitor P2470HD.S njim je isporucen vga kabel i spojen je na 8800GTS 512 graficku preko dvi-vga adaptera.Graficka ima 2 DVI-I izlaza i zanima me dali bi slika bila bolja na DVI kabelu.Napominjem da je slika i na vga kabelu bar po meni savrsena.
Mozda mi se to cini jer sam preso sa 17'' ctr monitora na P2470HD.Slika je iznimo ostra i boje su predivne takoder i u igrama nema nikakvih problema.Monitor jos ima hdmi ulaz i DVI-D ulaz a graficka ima DVI-I izlaz pa jel to dvoje kompaktibilno i na koji nacin tj.kakav kabel moram kupit pretpostavljam DVI-I na DVI-D.
Ili da uopce ne kupujem DVI kabel?Najeftiniji se mogu nac i za 50 kn 2 metra DVI kabela,
Na nekim forumima pise da nema razlike u kvaliteti slike izmedu original isporucenog VGA kabela i jeftinog DVI kabela tj da bi slika na takvom DVI kabelu bila losija.Ili bi trebao kupit original DVI kabel za monitor pa bi onda slika bila jos bolja?
Ili da kupim mozda DVI/hdmi adapter pa onda hdmi na hdmi kabel?
Treba ti DVI-DVI kabel koji spojiš na monitor u DVI-D ili DVI-I. Ne bi trebalo biti razlike. Razlika između DVI-D i DVI-I je što DVI-I podržava analogni i digitalni signal i preko njega se može DVI-VGA adapterom spojiti VGA monitor. Digitalni je signal na DVI-D i DVI-I identičan.
Razlike u slici između DVI kablova različite cijene nema. Moguće da je skuplji malo bolje kvalitete izrade, jednom sam imao jeftin HDMI kabel koji je gubio kontakt stalno. Zbog takvih stvari se možda isplati malo više dati, ali za 2 m DVI kabla ja ne bih dao preko 100 kn.
Preko DVI-a će ti slika vjerojatno malo bolja biti.
HDMI i DVI (digitalni) koriste potpuno iste signale za video tako da bi ti slika bila identična s jednim i drugim. Jedina je razlika što HDMI podržava i prijenos zvuka.