Pozdrav, trebam (opet) stručno mišljenje vas bugovaca. Radi se o tome da imam jako staru konfiguraciju (athlon xp, radeon 7000, 1.5gb rama) i stari crt monitor. Kompom se u 99% vremena služe moja braća i sestre (net, word, winamp, msn, pokoja stara igra) - ja sam zadnjih 8 godina na laptopu i tu sam kad treba nešto popravit, instalirat windowse i slično kad oni zabrljaju :) radi se o tome da kad ja sjednem za taj komp, nakon pola sata me bole oči od prelošeg ekrana koji je izgubio svjetlinu (kažem, star je jedno 8 godina najmanje). Kako sam si skupio novce za novi laptop, ali su moji rekli da će oni platiti, odlučio sam da ću braći i sestrama bar uzeti novi monitor za svoje novce, da ne kvare te svoje male oči. E sad tu trebam vašu pomoć, pošto ćemo novu konfiguraciju uzimati kroz nekih pola godine - dakle, monitor uzimam sad na ovu postojeću konfiguraciju, a kasnije ide na novu. Molio bih vas da mi preporučite neke monitore (KASNIJE će se uzimati računalo za nekih 5000kn, u skladu s tim i grafička pa u skladu s tim treba gledat na koju rezoluciju monitora da SADA idem). Malo sam gledao ponudu monitora i neki od 22" se mogu naći već za 900-1100kn, pa sumnjam da bih davao veće novce ako nije potrebno - bolje će doći kasnije za komp, ali ako ću za 1300-1400kn dobiti puno kvalitetniji monitor, pa je*emu neću sad bit škrt za par stotina kuna...
Također, zanima me da li netko zna može li uopće ova grafička (imam i GF 4Ti ako ova ne može) može dati potrebnu rezoluciju (1680x1050 ili 1920x1080, na niže ne bih išao)? Makar sam 99% siguran da može, a opet, ako i ne može, mislim da monitoru neće biti problem ako par mjeseci radi na nižoj rezoluciji od nativne - nije da će slika biti kristalno čista, al tih par mj će se pregurat...
Možda će netko savjetovati da sačekam pa uzmem monitor kasnije, al ovaj crt je toliko loš da nedam više da se koristi i da kvare oči na njega, zato tražim sad da uzmem. Nekako mislim da bi bilo najbolje uzeti neki 22" i 1680x1050 rezoluciju, a koju marku? Radio sam na samsungu 2232BW sa navedenom dijagonalom i rezolucijom i to mi se čini najljepše, veće rezolucije mi se čini možda presitno na toj dijagonali, a i MOŽDA bude velik zalogaj za buduću grafičku, 1680x1050 mi je nekako optimalno. Ili griješim i bolje je da sad uzmem 1920x1080? Nije uvjet, ali vga+dvi bi bilo poželjno upravo zbog ovih starih kartica, jer samo na GF 4 imam dvi priključak...
evo recimo ovako nešto mi je sasvim okej http://www.nabava.net/monitori__90/asus-monitor-vw225n-22-1680x1050__685071
hvala unaprijed, lp